Първоначално изпратено от Anton Ker4ev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SCI - мнение?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от noker Разгледай мнениеЕх, парите на никого не стигат - на бедния за хлеб, на богатия за самолет.НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнениеНе 200 000, а един милион са даже и не само хляб ами и за луканка вадят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеЗа трети път го казвам, над 200 000 човека в страната ни си вадят хляба от МЛМ бизнеса.търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеЗа трети път го казвам, над 200 000 човека в страната ни си вадят хляба от МЛМ бизнеса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениекои са тези, колко на брой от всичките !? Онези с няколкото бемвета ли ?НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Трябва да подкрепяме SCI винаги и навсякъде!!!
Преди доста страници казах, но пак ще повторя- ПОДКРЕПЕТЕ SCI!!!
Защото хората, които биха се вързали на подобна схема, така или иначе не бива да разполагат с пари. Глупака върши глупости, парите биха позволили глупостите му да засегнат много хора. Липсата на пари не означава, че глупака няма да върши глупости, но поне щетите за обществото като цяло ще са по- ограничени. В този смисъл пастор Петров ни прави голяма услуга, прибирайки парите на глупаците и по този начин ограничавайки възможностите им да вредят. Така че тази му дейност е всъщност общественополезна и заслужава пълна подкрепа! Лично аз мисля, че SCI е класическа пирамида, но много, много полезна пирамида. Пази обществото ни от глупаците с пари. За тези, които са там от липса на опит или знания, пирамидата също е от голяма полза. Научава ги как да разпознават подобни схеми в бъдеще, и нагледно ги учи що е то „геометрична прогресия“ и колко бързо започва тя да клони към безкрайност. Нищо, че това се учи в 7 ми клас.
Та така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеДа приемем че може и да е, важното е че хората са доволни че печелят и продължават напред!търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениетова че вярват в нещото, изобщо не отрича факта, че нещото може да е ПИ-РА-МИ- ДАаааНЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеВсъщност чух за една истинска финансова пирамида в София погълнала десет милиона евро, защо никой не пише за това?! А всички се занимават с хора които вярват в това което правят!търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
Коментар
-
Аферата Бърнард Мейдоф
На 22 години младият тогава "фараон" влага 5000 долара в първото си бизнес начинание - инвестиционна компания. За десетилетие печели множество клиенти и голямо доверие. Впуска се в инвестиционното банкиране и в началото на 90-те години на 20 век e вече председател на фондовата борса NASDAQ. Преди избухването на скандала той е един от най-уважаваните бизнесмени на Уолстрийт.
Аферата наречена на негово име се развива като в екшън в разгара на световната финансова криза през 2008/2009 г., която удря най-вече финансите на САЩ. На 11 декември 2008 г. Бърнард Мейдоф е арестуван в Ню Йорк по обвинение, че е организирал голяма измамна схема чрез фирмата си за финансови услуги Bernard L. Madoff Investment Securities, създадена през 1960 г. На следващия ден Федерален съд в Манхатан замразява активите на компанията на Мейдоф, като ѝ назначава синдик с цел да предпази доколкото е възможно инвеститорите в измамната схема. Истината излиза наяве, когато високопоставени служители в компанията съобщават пред прокуратурата за неговото самопризнание, че "всичко е било една голяма лъжа" и че, "новата гигантска схема на Понци" е реализирала "загуби" в размер на 50 млрд. долара. При "схемата Понци" (както американците наричат пирамидалните финансови схеми) "инвестиционният мениджър", т.е. "инвестиционната компания" на Мейдоф акумулира средства, като обещава много висок дивидент, без да инвестира в каквито и да било активи. На първите "инвеститори" се изплаща "дивидент" с постъпленията от новите участници в схемата и се разчита на непрекъснат приток на инвеститори. Схемата в САЩ е наречена на името на Карло (Чарлз) Понци - бащата на пирамидите, който е "пионера" в разработването ѝ след емигрирането си от Италия в САЩ в началото на XX век.
Всяка прилика с действителни лица и събития НЕ Е случайна
Коментар
-
Чарлз Понци - През 1919 г. след множество опити в най-различни области той открива златната жилка, която създава известността му. От 1907 г. Международният пощенски съюз издава нещо като универсална пощенска марка, известна под името „международен купон за отговор“. Понци попада случайно на един такъв купон в писмо от Испания. Надушва добрата афера. Според неговите сметки този купон, който в Испания струва само еквивалента на един американски цент, може да бъде заменен в пощенска служба в САЩ срещу марка, която струва 6 цента. От това той си вади заключението, че един милион, инвестиран в Испания, Италия или Франция може да донесе шесткратно повече от другата страна на океана.
Бърза да създаде своя фирма, тъй като се опасява, че големите богаташи от онова време като Дюпон, Астор и Вандербилт, ще му вземат идеята [2]. На 26 декември 1919 г. в Бостън е създадена The Securities Exchange Company, в която Понци е основател, единствен служител и основен акционер. Фирмата издава сертификати, които „гарантират“ лихва от 50% за 45-дневен влог [3]...
Тези замени на марки и пари, считани за незаконни от пощенските органи, се оказват невъзможни, но това не пречи на предприемача да удържа думата си:
постоянно се набират нови инвеститори и техните пари служат за плащане на старите. Фирмата има главоломен успех: вносителите се блъскат пред нея. Понци живее луксозно и минава за финансов гений. През юли 1920 г., в навечерието на „лудите години“, той е на върха на славата.
Някои подозрения обаче възпират това стремглаво издигане. Един финансов анализатор на име Кларънс Барън установява, че в САЩ са в обръщение само 27 000 пощенски купона, а би трябвало да са 160 милиона, за да се получат обявяваните от Понци резултати. Дебатите разпалват страстите: някои са обхванати от паника, но новите клиенти продължават да прииждат.
ПРЕЗ АВГУСТ 1920 г. разследване на Бостън Поуст разкрива миналото на Понци и престоите му в затвора. Финансистът е арестуван
"Финансово грамотни БП на SCI" не намирате ли нещо общо с "великата" ви компания ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеИмам предвид че хора като мен са здравни работници които правят така че в резултат на тяхната работа обществото е по-здраво, доволно и щастливо. Съответно социалния и здравен фонд остават непокътнати. Благодарение на нашата работа остават пари за държавата, за това за хора като нас работещи в здравния сектор трябва да отпаднат повечето съществуващи данъци.
Чрез пирамидата СЦИ източвате паричките на бедния и не много умен и финансово неграмотен Българин.
Та дано това не продължи още дълго, защото ми писна да виждам зомбита
Коментар
Коментар