IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Самите карти от 50лв е факт че рано или късно се избиват. Три-четири-пет месеца си ги избил.

Проблема е че за да станеш "бизнес" партньор и дадеш 3000лв за да продаваш тези карти си обречен. Просто нямаш шанс да я избиеш тази инвестиция само от процентите на картите. Сметнете колко оборот ви тряба за да изкарате от 0.5% - 3000лв.

И точно това най ме дразни като почнат да ме зарибяват. Ако не намериш балъчета под теб от които да вземеш по-тлъст % от тяхната такса, тези 3000лв нямат възвращаемост. И в един момент осъзнаваш, че за човека над теб който те зарибява - в неговите очи и съзнание - ти си балъка.

А самата фирма като такава няма идея да се развива към по-голяма мрежа за да може да прави обороти от тези карти. Намират само разни квартални гумаджийници и сладкарници. За справка разгледайте им обектите в София.

Ще дам още един довод за това че нямат идея да се развиват като фирма. Вижте им името - SCI. Това име на бранд ли е? Има за идея да се запомня ли, да остава съзнание за сериозност за развитие?! В света на интернет е ясно защо се избират такива имена. Пишете в Google - SCI (SCI FI жарн в киното) ... нищо няма да намерите за тази фирма - и това е идята Им. Ама като напишете SCI пирамида/измама и нещата лъсват.

Успех "безнесмени"

Коментар

• Дядо много е видял ... да знаете

И аз да се изкажа!

Мизерията и беднотията дадоха почва за развитие на тази компания /пирамида/
      Алчноста на българина и невероятната нужда да си открие бизнес от който да печели.
      Бизнес който хем да не се работи, хем да се печели. Щото от край време разправям, че българина единствено знае да си купува апартаменти и да ги дава под наем.
      И това шефовете на SCI го знаят, ... ето предлагат им нужния бизнес, продаваш карти и някой ти дава процент.
      Браво, трябва да се признае, че са много умни, по скоро хитри тез хора.

Но да признаем и друго, това не е пирамида, ако някой помни какви бяха пирамидите от времето-разделно ще припомня, че първите продаваха хартийки, талончета с печати.
      Това бе неописуема простотия доста мои приятели си купиха от тях и ги продаваха.

След това дойде по-модерния вариант, личен свидетел съм на тази пирамида в която ти се представяха за тайно общество и ти продаваха членска карта за 5000 лв. и ако доведеш приятелите си веднага "печелиш" на приятел зарибен по 100 лв. Даваха ги на специални церемонии с много ръкопляскане и отново голям майтап. Идея си нямате колко шефове на малки фирми, собственици на рестетуции и даже военни които се връщаха от мисии им изгоряха парите.

До тук пирамидите продаваха въздух, под голямо налягане.

А сега ... сега е нещо ново, осетиха се че баламурниците вече се изучиха, искат да копуват нещо ама със стойност. ... е това са картите с намаление.

Като чух за първи път, веднага ми напомниха на сайтовете за групово пазаруване.
      Абсолютно реални отстъпки. Даже изчислих, че една карта ще си я изплатя за около 4 месеца, защото наистина някои от местата които посещавам са станали членове и дават тези отстъпки.

С други думи опитват се да се покажат като една обикновенна компания на мрежов принцип, примерно като Орифлейм или Авон.

Но проблема който ни дразни е, че не продават сапуни, а отстъпки.
      До тук добре, ...... но тези които се набутат и станат дистрибутори на карти, на тях не им казват че този бизнес е ограничен, ще дадът голяма сума пари, ще зарибят едиколко си приятели да си купят карти, наистина ще печелят от своите приятели проценти /което на мен лично не ми допада/ но рано или късно са ОБРЕЧЕНИ, защото на фирмите ще им писне да дават отстъпки, веднага щом отмине кризата или пък тяхните конкуренти ще свалят цените /както става в момента с картите за намаление на Лукойл/
      Ето тук е разковничето, че обречен бизнес модел си е жива пирамида.
      Първите печелят, но всички останали губят, ако след теб са хора който мразиш - О.К, но ако са близките ти или приятелите ти ... трагедия /някой не издържаха и се самоубиха/

Въпрос на избор

... на всички които искат да се захванат с тоз меко казано непочтен бизнес с предизвестен край - УСПЕХ

Аз лично предпочитам да печеля като инвестирам в неща като добавям стойност, а не като отнемам от стойността!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• ФАРАОНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

Коментар

• Е сподели дееее. На какво си им клиент? Как печелиш? От какво печелиш?

Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
          Аз съм доволен техен клиент, даже печеля!

Коментар

• ПИРАМИДАААААААААААААААААААААААААААА

Коментар

• Аз съм доволен техен клиент, даже печеля!
              Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Много ми е интересно да видя един техен договор с търговец.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsk Разгледай мнение
                  Относно писанията Ви, че компанията трябва да се разследва...
                  Във в. Стандарт бяха публикували една статия за SCI , след което компанията си предизвика проверки и това е резултата:

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=414121

Хората - клиенти си потребяват и си ползват отстъпките, и са си доволни, а относно Бизнес центровете никой никого не кара насила. Просто някой хора виждаме възможност и се възползваме. Нима Макдоналдс или Subway и подобни като продават франчайзи също да са пирамида?
                  Всеки си има право на избор. Модела е много семпъл и се доказа, че работи.
                  Пирамида!!!

Коментар

• Относно писанията Ви, че компанията трябва да се разследва...
                    Във в. Стандарт бяха публикували една статия за SCI , след което компанията си предизвика проверки и това е резултата:

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=414121

Хората - клиенти си потребяват и си ползват отстъпките, и са си доволни, а относно Бизнес центровете никой никого не кара насила. Просто някой хора виждаме възможност и се възползваме. Нима Макдоналдс или Subway и подобни като продават франчайзи също да са пирамида?
                    Всеки си има право на избор. Модела е много семпъл и се доказа, че работи.

Коментар

• ХА-ХА
                      А ФАРАОНИТЕ ДУХУЕТ ЛИ ДУХУЕТ

Коментар

• Коментар

• И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИ- ЧОВЕКА ВЗЕ ПАРИТЕ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            +1

сега е модерно пирамидите да се крият зад модели като "мрежов маркетинг"
                            + 6318
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=gWSjtDslNQE

Коментар

• Пичовете от Пловдив, яко изкопираха модела на Lyoness, велика идея няма що.

Но както и да е. при това свито потребление как ще гонят легално комисионите си и да не са пирамида .......
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Working...
                                X