IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнение
    ......
    Също така искам да напомня, че така и не получих отговор на друг мой въпрос,
    мислите ли, че останалите мрежови компании в България също са пирамиди?? Лично аз не съм се занимавал с известните козметични фирми, но до колкото знам има такса за включване + маркетингови куфарчета, които достигат до 2 000лв..? Това пирамиди ли са? И там ли играе Понци?
    тези, които знам нямат практика да взимат 2-3К... плащат се разни каталози и тн , но разходите са не повече от 200-300кинта. Освен това участника има за цел да привлича клиенти и дистрибутори и печалбата му се формира от продадените стоки, а не от парите за включване на дистрибуторите под него.

в този ред на мисли ако има схема, която да разчита на парите за включване на БП като основен паричен поток - то отговорът на зададения от теб въпрос е :
    ДА това е понзи схема по американското (и не само) законодателство.

няма смисъл да говорим за българското законодателство в частта схеми и измами...
    самият факт, че Ковачки е на свобода е показателен, а ужилените от пирамидите са хиляди... (осъдени фарони се броят на пръстите на едната ръка).

та такива ми ти работи.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Здравейте отново от мен,

виждам, че доста от вас явно са на ТИ с математиката и са разбрали идеята на SCI в пълна дълбочина, стигнали са до самия край и явно са изчислили, точно кога ще се случи това нещо. За да не звучите обаче като голи приказки, бихте ли ни направили по една сметка, може и на лист хартия, сканиран, кога точни ще се случи това и по какъв начин. Аз лично съм слаб математик, но определено имам приятел, които няма нищо общо с компанията и би ми разяснил всичко, което напишете Покажете на всички на кое точно ниво ще се срине компанията, оборете нас глупаците с факти!

Все пак юзери като Барона, дсхк500 отделят толкова много време за SCI, че едва ли би им коствало чак толкова много. Е докато за Барона ми е пределно ясно, че не може да осъществи нещо такова, та ако съдим по ника и изказванията, бих предположил, че е набор 91-92, та даже може да се окаже, че имаме допирни точки с него Очаквам обаче от другите малко по-сериозно да налетите на SCI.

Също така искам да напомня, че така и не получих отговор на друг мой въпрос,
      мислите ли, че останалите мрежови компании в България също са пирамиди?? Лично аз не съм се занимавал с известните козметични фирми, но до колкото знам има такса за включване + маркетингови куфарчета, които достигат до 2 000лв..? Това пирамиди ли са? И там ли играе Понци?

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        Колега, винаги съм гледал глобално на живота, за това и ми хареса фамилията защото мисли глобално. Така че турция и македония не ме вдъхновяват.
        Д-р Черкезов,подхвърлям Ви една идея...Може да осигурите на уважаемите шефове на тази НЕпирамида,с бъдещата Ви авиокомпания,-директен и безплатен полет към Сибир......Така или иначе,гледате глобално на нещата....Чукча и те са хора....

.................................................. .................................................. .....................

Пристига чукча в Държавна планова комисия:
        - Ами, три хиляди тухла ми трябва.
        - За какво?
        - Ами, икономически експеримент.
        Дали му. След година чукча пак пристига:
        - Ами, три хиляди тухла ми трябва.
        - За какво?
        - Ами, икономически експеримент.
        Дали му, но решили да видят какво ги прави. Пристигат в Чукотка и гледат, чукча седи на брега и хвърля тухлите в морето.
        - Какво правиш ти бе?
        - Ами, седя и си мисля: защо тухла квадратна, а следа във водата кръгла?

.................................................. .................................................. ..............

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Barona Разгледай мнение
          "abraham : Черкезов фокусирай се върху България и нейните комшии. Ще ти дам жокер - учи македонски и турски"------------------------------------------------------------------------------------------------------Такова чудо "македонски език" НЕ съществува !!!
          Бароне, мери си приказките да не предизвикаш дипломатически скандал между двете държави и да ни санкционират от ООН
          SCI е шансът да покажем на другите народи, че ние българите сме нация от победители !

Коментар

• ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ !

"abraham : Черкезов фокусирай се върху България и нейните комшии. Ще ти дам жокер - учи македонски и турски"------------------------------------------------------------------------------------------------------Такова чудо "македонски език" НЕ съществува !!!
            Да бъде благословен българският Ян Палах (Д-р. Н.Черкезов) - за усмиването на SCI с коментарите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от abraham Разгледай мнение
              Бертрам , нещо явно не следиш развитието. Компанията има професионален търговски екип, със служебни автомобили вече от един месец. Това е и причината Барона и Крис Божинова да се активизират отново. Явно започват да предусещат бурята.
              Черкезов фокусирай се върху България и нейните комшии. Ще ти дам жокер - учи македонски и турски
              Колега, винаги съм гледал глобално на живота, за това и ми хареса фамилията защото мисли глобално. Така че турция и македония не ме вдъхновяват.
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Дочо ти имаш вид на интелигентно момче ... не мислиш ли, че е подозрително една компания, която набира партньори със сериозна входна такса, не обръща внимание на количеството и качеството на търговски обекти вклюени в програмата.... да организира едва ли не всеки ден срещи... и да разкарва тия БМВ-та....

За себе си съм 100% убеден, че пастора и сие от срещи с БП и потенциални такива (най-важните в схемата)..не им остава време да търсят нови контрагенти за програмата.

както и да е
                времето ще покаже.
                Бертрам , нещо явно не следиш развитието. Компанията има професионален търговски екип, със служебни автомобили вече от един месец. Това е и причината Барона и Крис Божинова да се активизират отново. Явно започват да предусещат бурята.
                Черкезов фокусирай се върху България и нейните комшии. Ще ти дам жокер - учи македонски и турски
                Last edited by abraham; 27.03.2013, 20:13.
                SCI е шансът да покажем на другите народи, че ние българите сме нация от победители !

Коментар

• Първоначално изпратено от La_Polo_Loco Разгледай мнение
                  Учете се от историята
                  http://blog.peio.org/?p=6113
                  Пак наизуст копи-пействате нещо, което няма нищо общо с СЦИ , при всички тези казуси описани в линка, става въпрос за "инвестиции", хартийки, талони -общо взето все неща без предназначение и за компании без план и цел за бъдещето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barona Разгледай мнение
                    А аз си мисля, че зад този Ник abraham стои пастор Петров !?
                    Грешка , но човешка все пак

Коментар

• Тук май много сте се разпищовили фараончетата

Коментар

• ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ !

Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                        Колега не се хаби, предлагам да спрем да пишем в порочната тема и тя ще умре, а ние през това време да се фокусираме върху това да разширяваме зоната си на влиание сред нашите бизнес партньори, защото поне на мен ми се ще до 2-3 години да си построя малко луксозно хотелче в Доменикана, да пляскаме млади мулатки и да си гледаме живота спокойно.
                        Това ще стане само ако направим удара по скоро, и да чарджнем Индия и Китай незабавно дори и да е без първоначалната финансова подкрепа на фамилията в лицето на Светльо и Пасто Петров.
                        Черкезов, разкрит си ! Вече много явно се бъзикаш със БП(Балъците с Пари) на SCI като ги иронизираш със коментарите си...
                        Да бъде благословен българският Ян Палах (Д-р. Н.Черкезов) - за усмиването на SCI с коментарите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krisana Разгледай мнение
                          Кристина Божинова, за разлика от теб, е с името си тук и спокойно може да бъде проверено къде работи и кои са и клиентите. Може да го дадете като задачка на юрЕдическия отдел Така ще е ясно, че това, което си написал по-горе е откровена лъжа, а щом едно нещо от тези, които пишеш, е лъжа, хората трябва да са луди, за да вярват сляпо на другите.

Ако малко повечко беше прочел, щеше да видиш, че изобщо не съм против картите ви, с което се обезсмисля и цялата хипотеза, че взимам пари "от другите карти".

По принцип не искам да коментирам неща извън темата, но когато се лъже толкова смело с цел да се заблудят потребителите относно подбудите ми да съм против SCI, не мога да подмина.
                          Много лично го взе това за карти Бене
                          Всъщност няма значение за кого работиш, важното е че остави черен негативен отпечатък в съзнанието си като оклевети хиляди хора, млади светли души, без да си сигурна за нас и нашата дейност. Разбирам те ако имаш безсъние, пали свещи, прави молитви редовно и може и да ти даде покой на съзнанието.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от emergence Разгледай мнение
                            Интересно е какъв е мотивът на Светослав Петров и Станчо Рангелов ??? Защо им е да излизат публично пред хората и да петнят името си ако това е финансова пирамида ?
                            Според мен това са заможни хора които нямат необходимост да се въвличат в такива схеми.
                            Защо вече 2 години "КЗП,Прокуратурата, Икономическа Полиция, КФН". не са притеснявали SCI ?
                            Колега не се хаби, предлагам да спрем да пишем в порочната тема и тя ще умре, а ние през това време да се фокусираме върху това да разширяваме зоната си на влиание сред нашите бизнес партньори, защото поне на мен ми се ще до 2-3 години да си построя малко луксозно хотелче в Доменикана, да пляскаме млади мулатки и да си гледаме живота спокойно.
                            Това ще стане само ако направим удара по скоро, и да чарджнем Индия и Китай незабавно дори и да е без първоначалната финансова подкрепа на фамилията в лицето на Светльо и Пасто Петров.

Коментар

• ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ !

Първоначално изпратено от La_Polo_Loco Разгледай мнение
                              Учете се от историята
                              http://blog.peio.org/?p=6113
                              Пирамидалните измами от 90те

Днес получих „Предложение за платено блог-сътрудничество“, отправено от MAARS, което е „мултилингвистичен информационен проект“, основан от лице с име Майкъл Капустин. Да, оказа се същия Майкъл Капустин от „Лайф чойс интернешънъл“ АД. „Фараонът“ който е един от малкото осъдени за длъжностно присвояване и измама за една от многото финансови пирамиди в началото и средата на 90те години се е захванал с правна информационна мрежа. Писмото стана повод да си припомня за няколко от схемите за измами и механизмите, по които бяха извършени.

Лайф чойс
                              Дружеството предлагаше „финансов продукт“, наречен откупваеми доверителни разписки. На притежателите са обещани 8% месечен и 151% годишен дивидент за левовите вложения, а за доларовите – 51% на годишна база. По-късно се появяват и американски доверителни разписки, наричани още „златни сертификати“, лихвата по които е 217% (да не се бъркат с депозитарните разписки за ценни книги, които са различни). Фирмата се рекламира изключително много, като ѝ се доверяват предимно бедни хора и пенсионери. На попиталите какво вложение ще върне такава доходност се отговаря, че дружеството инвестира във фундаментални проекти като лекарство срещу СПИН. Броят на засегнатите е толкова голям, че срутването на пирамидата се превръща в сериозен политически въпрос и Майкъл Капустин дълго време успява да използва надеждите на измамените да си получат парите, за да избегне арестуването си.

МММ
                              Оригиналната схема е руска и бе рухнала поне година преди да стъпи в България със същото име. Въпреки че бяха давали и по новините протестите на тълпите измамени от МММ в Русия, мнозина се включиха в търговията с уникалната лилава хартия. Лилавата хартия не беше ценна книга, не се търгуваше на борса, но си имаше цена. Цената се определяше два пъти седмично от самата компания МММ, методът откровено се наричаше самокотировка, и разбира се цената неизменно се покачваше. Бяха закупени рекламни карета във вестниците, имаше клипове по радиото в които се обявяваха не само предишната и настоящата цена, но и прогнозната цена за следващата седмица. Помня имаше хора, които продаваха коли и залагаха апартаменти, за да могат да се сдобият с това лилаво нещо. Още помня рекламната им песничка „Даваш левче, взимаш две. Пълниш празно портмоне“. Много народ се хвана, други, с ясна идея какво ще се случи, успяха да използват началото за да спечелят. Нямам ясен спомен, но мисля, че тях данъчните успяха да ги спрат и поне нямаше изцяло загубени пари.

„Класическа“ пирамида
                              Нещо много подобно на т.нар. мулти-левъл маркетинг, но с разликата, че няма реална продажба на стока. При пирамидите долните нива плащат на по-горните и се стремят да се придвижат нагоре създават ниво под себе си, което да им плаща. Спомням си за много такива „игри“, които се отличаваха единствено по сумата. Примерно купуваш талон за 10 лева и трябва да продадеш други такива талони за по 10 лева на 10 човека, като се задължаваш да пращаш части от получената сума на хората, от които ти си купил своите талони. В WikiPedia e обяснено по-добре. Привидно всички имат стимули като твоя, но проблемът е че хората свършват, защото броя им се увеличава в експоненциална прогресия. Печелят само създателите на пирамидата, които са на най-горния етаж. Без значение, че математическата невъзможност на схемата да бъде печеливша за всеки бе ясно обяснена, хората още дълго време продължиха да участват в пирамидалните игри с надеждата да прецакат близките си.

Клубна схема
                              Всеки вярва, че с нищо не е по-лош от хората с пари и иска да му бъде открита тайната на парите и богатството. Тайната е нещо което се съдържа в добре крита древна книга, която само ти можеш да закупиш. При друг вариант тайната е във възможността да вложиш парите си във високодоходно и безрисково начинание. Измаменият е поканен в ексклузивен клуб, затрупан е с презентации, графики, проспекти, но най-важно – заобиколен е от видимо богати хора, които желаят да го направят един от тях. Театърът би научил много от такива пирамиди, които още съществуват.

Липсата на регулация на финансовите пазари правеше пирамидалните схеми незабранени, но възможни ги правят единствено мързела и алчността на участниците. Във времена на кризи и отчаяние, критичното мислене изчезва и хората стават много по-склонни да вярват в свръхестествено решение. Сигурен съм, че и сега около нас има такива схеми, но са вече много по-сложни и прикрити. Ако се сещате за някоя подобна настояща или минала схема, ще ми е интересно да я чуя.

Коментар

• Първоначално изпратено от emergence Разгледай мнение
                                Armaggedon Ще поема риска "разваленото приятелство и славата ти на мошенник", това ще стане само ако SCI се издъни. Никои не съм излъгал всичките ми БП са разглеждали форума.
                                Добре да те питам сериозно.Ти наистина ли вярваш,че това набиране на нови и нови БП може да продължи вечно и то при положение,че тука сте нещо като прогресия.

Коментар

Working...
                                X