IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вчера фотоволтаиците в Германия са произвели 22000 MW електроенергия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Е то точно на стр.11 на Презентацията на модела го пише, с червена лентичка, маркирано на 7-ми ред, а вдясно, пише средна LEC=98 .
    Освен това, пише още, на стр.8:

    а, и децата знаят, че лихви се плащат само на заемния капитал, който, в случая, е
    та...какво пропускам?
    Какво е това LEC=98 ?

    Коментар


    • Е то точно на стр.11 на Презентацията на модела го пише, с червена лентичка, маркирано на 7-ми ред, а вдясно, пише средна LEC=98 .
      Освен това, пише още, на стр.8:
      Собст. капитал 38,27% 3 962 178
      а, и децата знаят, че лихви се плащат само на заемния капитал, който, в случая, е
      Обект A 57,41% 5 943 267
      та...какво пропускам?

      Коментар


      • Отдавна не бях влизал в този форум и сега случайно се зачетох в тази тема. И право да ви кажа останах с неприятно впечатление - тука са се събрали една камара интелигентни хора (с някои от тях се познавам от години) и въпреки това се изхитриха да изприказват 20 страници с небивалици. Причината за това е ясна - нямате истинска информация, защото 2 години подред нашите управници ви омайват с измислици, а напоследък Семерджиев бие всички земни, галактически и вселенски рекорди. Въпроса е защо вярвате на всичко това? Нали уж сте инвеститори? Това предполага, че знаете как да си наплюнчите молива и сами да си изчислите интересуващото ви число.

        Хайсе сега да ви разкажа каква е истината, погледната от моята камбанарийка, а след това можете да ме удавите в критики. Първо не трябва да се бърка ВЕИ с екологията или със зелената енергия. Не ги слушайте онези нашите управници от телевизора - те не правят разлика между компютри и компоти.

        ВЕИ са възобновяеми енергийни източници. Тоест те се ВЪЗОБНОВЯВАТ и тяхната енергия няма шанс да се изчерпа в следващите няколко милиарда години. Всички изкопаеми горива ЩЕ СЕ ИЗЧЕРПАТ в следващите 50-200 години. И ще останат САМО ВЕИ-тата и искаме или не, следващите 5 милиарда години ще трябва да се задоволяваме САМО С ТЯХ.

        Изкопаемите горива се свършват, а специално петрола ще се изчерпа до 2050 г. Който не вярва - да попита Гугъл. А петрола движи почти всички транспортни средства, суровина е за всички азотни торове, за всички пластмаси и т.н и т.н. Представяте ли си живота без транспорт, без масово земеделие и без пластмаси? Май ще ви е доста трудно да си го представите.

        И като знаем колко години отне прехода от парната машина към петрола (около 100), представете си как ще се откажем от петрола само за 30-40 години? Ами никак. Вече е късно. Вече сме положили основата на бъдеща глобална енергийна криза. ББ допълнително заби гвоздей в ковчега на българския народ, унищожавайки вчера зародишите на ВЕИ в България.

        А екологията или зелената енергия? Да, тя е нещо красиво, нещо хубаво, нещо добро за нашите деца и внуци, стига да можем да им я осигурим. Но как да им дадем една хубава и красива планета, като всъщност нашето поколение е ЕДНА БАНДА ЕКОЛОГИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, които СЪСИПАХА ПЛАНЕТАТА. Хиляди години преди нас и милиони дори и милиарди след нас ще живеят на тази планита и само нашето поколение за по-малко от 200 години се изхитри да изразходи почти 90% от всички налични изкопаеми природни суровини. Визирам не само горивата, но и металите и минералите. Не знаете колко дълъг е станал списъка с редки метали, които са на изчезване и дори ще изпреварят петрола.

        И такаааааа...........

        ВЕИ-тата са ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА за бъдещото оцеляване на човечеството. Бихме ги използвали ДОРИ И ДА НЕ СА ЕКОЛОГИЧНИ, защото въпроса е на живот и смърт. След 2050 г. или вече сме стигнали 80% ВЕИ, или влизаме в глобална енергийна криза или по-скоро катастрофа, от която ще оцелеят не повече от 1 милиард човека. Останалите 20-30 милиарда към 2050-та можем да ги направим на сапун - така или иначе друга суровина освен човешките и животински трупове едва ли ще има.

        Екологията е ЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ. Можем да минем и без нея - така или иначе нашите деца и внуци вече са ни сложили в списъка с НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕКОЛОГИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.

        А сега приятната новина - ВЕИ-тата са ЕКОЛОГИЧНИ !!!
        Това е едно приятно съвпадение, което можеше и да го няма. И без него пак щяхме да ползваме ВЕИ-тата.

        Та не бъркайте ВЕИ-тата с екологията и нека еколозите да не се жалват за 2-3 умрели птици под някой ветрогенератор или за загубени няколко декара земеделска земя за някой фотоволтаичен парк. Цялата нужна енергия човечеството може да получи само от фотоволтаици, като за целта за необходими САМО 0.1% от сушата на земята. За сведение - и към момента има 40% пустеещи земи по целия свят, така че на практика човечеството има потенциал да получи 400 пъти повече енергия, отколкото му е необходима в следващите 5 милиарда години. За суровина на фотоволтаичните клетки се използва най-обикновен пясък (има го с милиарди тонове), а енерговъзвращаемостта е повече от 50 пъти (с енергията, получена от 1 панел през времето на неговия живот могат да се произведат други 50 панела). В момента имаме технологиите и възможността да отидат група хора в Сахара само с един единствен панел и ползвайки неговата енергия и пясъка за 100 години да покрият цялата сахара с панели.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          И престани да лъжеш. че цената на HSBCе 200 лв. Няма доклад, няма и цена.
          Тук
          случайно на 11 страница да виждаш във вид на граф изчислената цена за Белене от HSBC да е от 75 до 150 евро ? Това си е истински доклад - summary, и това че някой си не знае как се прави, не му дава право да приказва, че истинския доклад е скрит. Или смяташ че този граф е чертан не от HSBC? Оказа се че и Валентин Николов не знае за цената на тока от Белене.
          200лв е статистическа стойност, стигнахме до нея чрез 10 независими начина и източници и Pyramid я сметна толкова, мислех че и ти си я сметнал с Ексела. Ако кажеш 190лв, добре, ама да ми дрънкаш числа като Р.Овч за 120лв и 12 години - е нема такава математика. А Гоце дори каза, че АЕЦ-а щял да струва 4 милиарда, в пъти по-евтин от турските които били същите (а те не са) - взел комисионните и отишъл на лов човека, а на пенсиите иди че им обясни че Гоце бърка понякога.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
            Малко неясно си го казал, но ако казваш че при лихва 8% за да се изплатят 10 милиарда евро за 18 години, себестойността на тока ще е 200лв, казваш това което и аз повтарям непрекъснато. В крайна сметка и ти сам си го сметнал. Може и без ексел таблица, има безброй калкулатори за заеми на интернет.

            Къде е заявила Русия, че централата ще е 7 милиарда?Тук с една много стара дата Кириенко казва да не си и мислим за цени като 6.4 милиарда и то без подстанции и жици, и отбягва всички въпроси за цената. Казва само "Истинската цена на проекта за АЕЦ "Белене" може да се даде от инвеститорите, готови да рискуват парите си в проекта, каза още Сергей Кириенко."
            Е защо трябва да приемем твойте измислици, вместо изчислената цена на HSBC?

            И защо трябва да приемем твойта лихва, а не на HSBC? Те нямат ли си понятие от лихви?
            И 200лв е себестойност, не сме сложили печалба и не знаем ще имаме ли пазар на тази висока цена. Пазарът не пита колко ни е себестойността. Май почваш да проумяваш ама бавно и трудно.
            Продължаваш да се правиш на ощипан. НИКЪДЕ не съм казал, че цената на тока от Белене ще е 200 лв. Това го повтаряш ти, при това без обосновка, без изчисление, на всеки пост. По Гьобелсовски. Една лъжа изречена сто пъти става истина.
            Аз пресмятах при различни варианти и ти сметнах с голяма доза достоверност цена 120 лв. Повече не е необходимо.
            И престани да лъжеш. че цената на HSBCе 200 лв. Няма доклад, няма и цена. Има тъпа презентация на модела на изчисляване. Пише го най-отгоре на първата страница с големи букви. Не можеш да четеш, "инженер" незаети. Очевидно не можеш и да смяташ.
            Ти си един платен трол. Плащат ти да повтаряш постоянно американските измислици.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              уважавам атома, така да се каже.
              А бе добре, това са си лични неща какво уважаваш. Ама не виждаш ли накъде бият сметките. Аз ли съм виновен затова. Какви американци, руснаци, Бойко и т.н. От Белене ще спечелят банките, комисионерите, Богомил Манчев, Николай Вълканов и подобни. Народът дето бълнува за някакъв несъществуващ ядрен евтин ток и просперища България от АЕЦ, ще плаща само сметките, рисковете и мърсотията. Тази история не си ли я виждал случайно някъде?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Платените тролове продължават да твърдят за цена от 200 лв. Простите сметки показват, че при 200 лв цена и 50 лв текущи разходи, тоест 150 лв печалба инвестиция от 10,350 милиарда евро централата ще се изплати за 18 години, даже при лихва 8% на ЦЯЛАТА СУМА. Сметни го. Лесно е. Аз го направих на екселска таблица. Става за секунди.
                А такава лихва за инвестиционен проект като АЕЦ е немислима. При това част от сумата вече е платена.

                Всъщност и цената от 10,350 е силно преувеличена. Руснаците ясно казаха. Под 7 милиарда евто за цялата централа с ескалацията. И ще трябват още 1 милиард за инфраструктура, мрежи и т.н.
                Всичко ПОД 8 милиарда евро.

                Сега за лихвата. Щом на Дянков дават потребителски заем от един милиард с лихва 4,5%, то инвестиционен няма да надвишава 3%. При това на Дянков заема не е гарантиран, а този ще бъде гарантиран от самата АЕЦ.
                Хайде сега наплюнчи молива и сметни.
                Изходни данни:
                Крайна цена - 8 милиарда евро.
                Лихва - 3%
                Цена на тока 120 лв - 60 евро за мегаватчас.
                Текущи разходи - 50 лв - 25 евро за мегават.
                Колко излезе? 20 години и 7 месеца

                И още 40 години ток без пари, почти.
                Малко неясно си го казал, но ако казваш че при лихва 8% за да се изплатят 10 милиарда евро за 18 години, себестойността на тока ще е 200лв, казваш това което и аз повтарям непрекъснато. В крайна сметка и ти сам си го сметнал. Може и без ексел таблица, има безброй калкулатори за заеми на интернет.

                Къде е заявила Русия, че централата ще е 7 милиарда?Тук с една много стара дата Кириенко казва да не си и мислим за цени като 6.4 милиарда и то без подстанции и жици, и отбягва всички въпроси за цената. Казва само "Истинската цена на проекта за АЕЦ "Белене" може да се даде от инвеститорите, готови да рискуват парите си в проекта, каза още Сергей Кириенко."
                Е защо трябва да приемем твойте измислици, вместо изчислената цена на HSBC?

                И защо трябва да приемем твойта лихва, а не на HSBC? Те нямат ли си понятие от лихви?
                И 200лв е себестойност, не сме сложили печалба и не знаем ще имаме ли пазар на тази висока цена. Пазарът не пита колко ни е себестойността. Май почваш да проумяваш ама бавно и трудно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Платените тролове продължават да твърдят за цена от 200 лв. Простите сметки показват, че при 200 лв цена и 50 лв текущи разходи, тоест 150 лв печалба инвестиция от 10,350 милиарда евро централата ще се изплати за 18 години, даже при лихва 8% на ЦЯЛАТА СУМА. Сметни го. Лесно е. Аз го направих на екселска таблица. Става за секунди.
                  А такава лихва за инвестиционен проект като АЕЦ е немислима. При това част от сумата вече е платена.

                  Всъщност и цената от 10,350 е силно преувеличена. Руснаците ясно казаха. Под 7 милиарда евто за цялата централа с ескалацията. И ще трябват още 1 милиард за инфраструктура, мрежи и т.н.
                  Всичко ПОД 8 милиарда евро.

                  Сега за лихвата. Щом на Дянков дават потребителски заем от един милиард с лихва 4,5%, то инвестиционен няма да надвишава 3%. При това на Дянков заема не е гарантиран, а този ще бъде гарантиран от самата АЕЦ.
                  Хайде сега наплюнчи молива и сметни.
                  Изходни данни:
                  Крайна цена - 8 милиарда евро.
                  Лихва - 3%
                  Цена на тока 120 лв - 60 евро за мегаватчас.
                  Текущи разходи - 50 лв - 25 евро за мегават.
                  Колко излезе? 20 години и 7 месеца

                  И още 40 години ток без пари, почти.
                  Остави го, чавече. Той се страхува да не плати а не да не му спре токът. Той има перка.
                  -И живее, види се, на покрива

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                    Пирамид, ми с това трябваше да почнеш още отначало - "строим без да питаме за цената".
                    Това казва всичко!
                    Щеше да си спестиш излагацията.
                    Не съм се излагал. Поне не дотам, че да го разбера ама нали съм малък, простено да ми е За цената се пита, цената се договаря, за цена се спори и се търсят способи да се постигне оптимумът. Защото така трябва.
                    Не съм личен свидетел какво лично е сторил премиерът но, по ред /косвени/ признаци съдя, че се е поставил в услуга на определени презокеански кръгове и си позволява да въвлече България в една чужда игра, в която тя е единствено инструмент за уязвяване на Русия, а не бенефициент. Фактите са такива. От всички негови заигравания, окончателно се закопават едни два милиарда, вложени в Белене а, така също, ни се подарява рискът от пълно овладяване на българската енергетика от руски концерни. Насади ни на пачи яйца банкянският тарикат...май без и той да го осъзнава. Един вид, повод да му простим, налЭ, като християни. Щото иначе, ще излезе, че затворът плаче за него и му е време да бяга. Защото, аз, каквото и да кажа тук, то не носи всички негативи на държавата в мащаба, какъвто само една Негова дума, изтървана пред Путин, Медведев, Обама, пред когото и да било от наистина Силните на деня.
                    Та, такива ми ти работи, Факушка.
                    Незаети, ето ти моята версия: Бивш военен съм, да. Завършил съм, обаче, цивилен ВУЗ, инженер по електроника ме водят но, живея на ок.60 км. от Севлиево въпреки, че и там имам приятели.
                    И не, нямам никакво правно отношение към Белене, нито емоционално. Боя се и уважавам атома, така да се каже. Но, така преценявам реалностите и потребностите на националната икономика: АЕЦ - 2 е нужна и нейният строеж взе много да закъснява. Вярно, за това вина носят и предишните управлявали но, ако пък Борисов можеше да поема лична отговорност, би трябвало да я поеме а не да бяга от нея като от чума. Чувах, бил доктор на науките. На кои-не знам но, по техническите нещо не вярвам да е, не усещам компетентността. Дали пък, не е доктор хонорис кауза, като Камата? Та, той се страхува повече от всички нас тук, как ще си помислят за него а не, какво следва от неговите /без/действия. И, ако си мислиш, че, щом някога съм бил симпатизант на бе-се-пе-то, съм омагьосан от тях, в грешка си: Първо, прозрях им игрите и, второ, смятам, че такива като Р.Овч. трябва да бъдат предадени на прокурора за бездействие и национално предателство в особено големи размери. Последното, обаче, не оневинява автоматично един текущ премиер е подопечното му правителство.
                    ...трудно за разбиране ли се изразих?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Пирамид, ми с това трябваше да почнеш още отначало - "строим без да питаме за цената".
                      Това казва всичко!
                      Щеше да си спестиш излагацията.
                      Платените тролове продължават да твърдят за цена от 200 лв. Простите сметки показват, че при 200 лв цена и 50 лв текущи разходи, тоест 150 лв печалба инвестиция от 10,350 милиарда евро централата ще се изплати за 18 години, даже при лихва 8% на ЦЯЛАТА СУМА. Сметни го. Лесно е. Аз го направих на екселска таблица. Става за секунди.
                      А такава лихва за инвестиционен проект като АЕЦ е немислима. При това част от сумата вече е платена.

                      Всъщност и цената от 10,350 е силно преувеличена. Руснаците ясно казаха. Под 7 милиарда евто за цялата централа с ескалацията. И ще трябват още 1 милиард за инфраструктура, мрежи и т.н.
                      Всичко ПОД 8 милиарда евро.

                      Сега за лихвата. Щом на Дянков дават потребителски заем от един милиард с лихва 4,5%, то инвестиционен няма да надвишава 3%. При това на Дянков заема не е гарантиран, а този ще бъде гарантиран от самата АЕЦ.
                      Хайде сега наплюнчи молива и сметни.
                      Изходни данни:
                      Крайна цена - 8 милиарда евро.
                      Лихва - 3%
                      Цена на тока 120 лв - 60 евро за мегаватчас.
                      Текущи разходи - 50 лв - 25 евро за мегават.
                      Колко излезе? 20 години и 7 месеца

                      И още 40 години ток без пари, почти.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Пак неразбрал: Предположимата цена е такава, а това са различни неща.
                        Това-първо.
                        Второ, тази ти цена ще бъде въведена ЕДВА СЛЕД пуска на централата, сиреч, най-малко, СЛЕД 5 години. И пак няма да е цялата, щото ще е пуснат /и вложени парите/ само първи блок, ще нарастне чак след пуска на втори блок но, дотогава, ще е изтекла още вода... Дотогава, парите поевтиняват още и, тя вече ще е съвсем нормална. Или ти си мислеше, че някак изведнъж ще сложат АЕЦ-а и тутакси ще почнеш да плащаш по тази цена? А, че е микс със доста по-евтини източници, не ти ли светва, защо пак няма да се харчи по толкова? Когато те отпаднат, ще поеме Белене но, поне ще има кой и какво, щото твоите фаворити сега ни оставят без алтернативата, капиш?
                        Това-второ.
                        И, трето, къде видя, че съм от Севлиево? Иди, измий си очите, сложи очилата и ще ти светне - а дали? - че си много в страни от нещата.
                        Остани със здраве, че иначе лошо, наистина...
                        Сигурно съм се объркал че си от Севлиево, но беше някъде близо до Габрово защото те питах да не си завършил там и ти каза не. Може пък някакъв военен инженер да си.
                        Не отговори на директния ми въпрос, свързва ли те нещо дирекно с Белене, което засилва съмненията ми.

                        Те парите поевтиняват, ама в много държави цената на тока не е поскъпнала дори и с инфлацията. Ако това се случи да не се наложи твойто Белене със себстойност на тока от 200лв/МВч да чака не 5,а 50 години за да започне да продава на печалба в която ситуация не само главница и лихва трябва да се изплащат а и загубите през първите 50 години от работата на Белене. Но няма страшно, то нали ще работи 60 години.

                        Коментар


                        • Пирамид, ми с това трябваше да почнеш още отначало - "строим без да питаме за цената".
                          Това казва всичко!
                          Щеше да си спестиш излагацията.

                          Коментар


                          • Пак неразбрал: Предположимата цена е такава, а това са различни неща.
                            Това-първо.
                            Второ, тази ти цена ще бъде въведена ЕДВА СЛЕД пуска на централата, сиреч, най-малко, СЛЕД 5 години. И пак няма да е цялата, щото ще е пуснат /и вложени парите/ само първи блок, ще нарастне чак след пуска на втори блок но, дотогава, ще е изтекла още вода... Дотогава, парите поевтиняват още и, тя вече ще е съвсем нормална. Или ти си мислеше, че някак изведнъж ще сложат АЕЦ-а и тутакси ще почнеш да плащаш по тази цена? А, че е микс със доста по-евтини източници, не ти ли светва, защо пак няма да се харчи по толкова? Когато те отпаднат, ще поеме Белене но, поне ще има кой и какво, щото твоите фаворити сега ни оставят без алтернативата, капиш?
                            Това-второ.
                            И, трето, къде видя, че съм от Севлиево? Иди, измий си очите, сложи очилата и ще ти светне - а дали? - че си много в страни от нещата.
                            Остани със здраве, че иначе лошо, наистина...
                            Last edited by Pyramid; 20.09.2012, 18:40.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Рисковано, казваш, щото сме...щели да ПЛАЩАМЕ?!?
                              -сякаш сега не плащаме, така ли? Абе, Незаети, не си добре и толкоз. АКО правителството би било отговорно, то би поемало отговорности, вместо да бяга от тях. А сега, какво наблюдаваме? Бягство.
                              Борисов не помня да е поел истински отговорност за каквото и да биво по свое време, освен за рязане на лентички - за всичко останало, са му виновни предни, по-предни управлявали или коалиционни партньори, нали така? Ще ти обясня нещо просто но, дали ще го разбереш, силно се съмнявам: Когато ПОЕМАШ отговорност, правиш, каквото трябва. Какво става в момента? "Аз не мога да поема отговорността България да плаща повече за ток"...и какво? Ами, при системна криза, тогава, първо, ще строим в спешен порядък - сиреч, няма да питаме за цената и, второ, ще плащаме, колкото ни поискат...като, за "награда", ако нещо комшиите изпитат недостиг, ще ни откачат, за да захранят първо себе си /както е нормално и редно да прави един износител, отговорен пред9и всичко, за СВОИТЕ съграждани/.
                              -Другото съм го обяснил поне десет пъти досега в тази тема, ама види се, има вятърни маниаци...ревящи с/у панелните такива, които пък, продължават да се набутват като овце в една бита карта...щото не обичат да изваждат главите си от задника на предходящия.
                              Та, и ти така.
                              Честито, пич, прославяш се. Бавно но, "славно"
                              Е какво, ти сметки че токът от Белене ще има себестойност 200лв, които направи и ти ги замени сега с думи за "отговорност", Борисов, че аз не съм бил добре и т.н.
                              А ти добре ли си? Сетих се и да те питам, като видях как изригна срещу някои аргументи. Ти като си инженер от Севлиево нямаш ли там някакъв директен контакт с този проект?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                                Ама като почнете да се аргументирате, че ще е печеливш Белене с какво сме строяли по време на соца и кога е създадена България, става зле. Само с лозунги, днес ще си останем тъпи и изостанали и ще си счупим главата. Белене днес е много скъпа и неизгодна инвестиция с огромен финансов риск. Това е факт, независещ от желания, история, политика и т.н.
                                Все по-очевидна става и опасността, Франция, Германия и Япония (САЩ отдавна не строят АЕЦ защото са им много скъпи и ненужни) като спрат старите си реактори да спрат и нашето Белене, преди да се е изплатило и наполовина. Ще ни дадат компенсации 10% и другия кредит ние ще си го платиме до стотинка, с недоимък.
                                Рисковано, казваш, щото сме...щели да ПЛАЩАМЕ?!?
                                -сякаш сега не плащаме, така ли? Абе, Незаети, не си добре и толкоз. АКО правителството би било отговорно, то би поемало отговорности, вместо да бяга от тях. А сега, какво наблюдаваме? Бягство.
                                Борисов не помня да е поел истински отговорност за каквото и да биво по свое време, освен за рязане на лентички - за всичко останало, са му виновни предни, по-предни управлявали или коалиционни партньори, нали така? Ще ти обясня нещо просто но, дали ще го разбереш, силно се съмнявам: Когато ПОЕМАШ отговорност, правиш, каквото трябва. Какво става в момента? "Аз не мога да поема отговорността България да плаща повече за ток"...и какво? Ами, при системна криза, тогава, първо, ще строим в спешен порядък - сиреч, няма да питаме за цената и, второ, ще плащаме, колкото ни поискат...като, за "награда", ако нещо комшиите изпитат недостиг, ще ни откачат, за да захранят първо себе си /както е нормално и редно да прави един износител, отговорен пред9и всичко, за СВОИТЕ съграждани/.
                                -Другото съм го обяснил поне десет пъти досега в тази тема, ама види се, има вятърни маниаци...ревящи с/у панелните такива, които пък, продължават да се набутват като овце в една бита карта...щото не обичат да изваждат главите си от задника на предходящия.
                                Та, и ти така.
                                Честито, пич, прославяш се. Бавно но, "славно"

                                Коментар

                                Working...
                                X