IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за маниите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз примерно под високи технолигии разбирам "модерна" технология...
    Например наскоро се запознах една модерна технология за отглеждане на люти чушки примерно и бях изумен... Сега, че 90% от хората под високи технологии разбират iPhone е друга бира...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Така си е. И мъничките дечица непрекъснато повтарят, умри, умри, умри!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Така е. От друга страна в английския език влизат много думи от всички останали езици.
        Така си е. И мъничките дечица непрекъснато повтарят, умри, умри, умри!!!!

Коментар

• "Мания" имам предвид масовото акцентиране ЕДИНСТВЕНО върху тези "високи" технологии. А за лексиката, да. Против оциганяванеот на българския език съм. Не против използването на достиженията.
          - Сега, поне, мен разбрахте ли ме?

Да минем на "електронното правителство", че Берти ме подсети:
          Лично според мен, това е поредната нелепост. Изгубени в превода. "Govrnment"...
          И кой ще управлява, тогава? В "традиционното" правителство има премиер, министри, носене на политическа, морална, съдебна отговорност...
          Кой може да "уволни" платка или софтуер? Или сървър, за ... човешка грешка?
          И каква "администрация" е това? Администрират ХОРАТА. Техниката им служи. СЛУ-ЖИ.

Да споделя ли, чудя се, една , днес дочута реплика в медиите...
          "-...тази СОФТУЕРНА ПРОГРАМА...бла-бла-бла..."
          Ега ти панаира на профанщината, невежеството, и каквото още се сетите.

И не,
          - Не съм против ускоряване административното ОБСЛУЖВАНЕ на населението. Даже, днес си получих на електронен адрес едно писъмце, сканирано, PDF формат, от приемната на президента...Лесно, просто, ефективно.
          Първо, ни размиват понятията, после-мозъците... оттам насетне, поемането на контрола над мисленето, действията и съдбата на една нация не е проблем. Нация от малоумници се отъркалва много лесно, и техните интереси, ама нищо общо, нямат с това, накъде ги юркат.
          Зомбират ни, нима не схващате?!?

- И да, /засега/ съм без работа. Някакви там, формалности и "процедури", сещате се
          Last edited by Pyramid; 10.05.2012, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            И, първо, за манията "висока технология".
            Има ли още някой, освен мен, да смята, че се преиграва с това изкривено понятие?
            Каква по точно мания имаш в предвид. Защото аз лично никаква мания не виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
              Човек без работа

Английският език е интернационален. Напълно естествено е да се усвояват английски думи от всички други на които езика им е локален, както е българския.
              Така е. От друга страна в английския език влизат много думи от всички останали езици.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

Що бе, Берти?
                И пак да питам, какво означава "високи" в технологията. Защо забравяме българския език и не използваме "съвършени4, "напреднали", "изтънчени" ?
                Какво е това скапано американизиране? Или дайте сега гимназиите да ги наречем "високи училища", а? - като сме тръгнали, безогледно, да прилагаме скапаната им терминология...
                Прочее, защо американците възприеха една измислена полска дума "робот", например? Нямаме думи ли, езикът ни ли е беден, или съзнанието ни е продухано вече?
                - В какво се превръщаме, за Бога?
                Човек без работа

Английският език е интернационален. Напълно естествено е да се усвояват английски думи от всички други на които езика им е локален, както е българския.
                Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Кой каза, че само сложни, произведени в цикъл от хиляди, навързани в нано-мащаб операции, действия и софтуер, са носители на висшето?
                  - Никой не е казвал такова нещо или не си чувал са висш пилотаж, висше образование, висша класа. Те в какво се измерват ? В боб и леща ?

Не не се преиграва с високите технологии. Това е начина да се стимулира потреблението, а т.е. и развитиети им. Аз лично нямам проблем с възможността в един чип 10х10х1мм да събера стотици книги напр.

Коментар

• Не можах да разбера ти по принцип срещу кое си: против лексика ли си или против технологиите(макар и високи)?
                    Last edited by mia11; 10.05.2012, 15:19.
                    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Що бе, Берти?
                      И пак да питам, какво означава "високи" в технологията. Защо забравяме българския език и не използваме "съвършени4, "напреднали", "изтънчени" ?
                      Какво е това скапано американизиране? Или дайте сега гимназиите да ги наречем "високи училища", а? - като сме тръгнали, безогледно, да прилагаме скапаната им терминология...
                      Прочее, защо американците възприеха една измислена полска дума "робот", например? Нямаме думи ли, езикът ни ли е беден, или съзнанието ни е продухано вече?
                      до колкото разбрах темата беше има ли мания по високите технологии, а не дали определението 'високи' е правилно.

за мен специално е напълно достатъчна думата 'технология', а много по-важно е да се прилага от умни хора.

ако се чудиш има ли смисъл гледай филмчето за естония и електронното и правителство.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Високите технологии са лост в ръцете на този, който знае как да ги ползва и в същото време излишен разход, за този който няма капацитета и знанията да се възползва от тях.

В този ред на мисли мания е силна дума, но би могло да се наблегне дали се ползват технологии за които са похарчени доста пари.
                        Що бе, Берти?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          хихих, до ся съм попълвал един статистически въпросник, щот ме заплашиха че е задължително. Въпросникът явно е създаден от 3 души. 1 статистик, неразбиращ от IT и счетоводство, 1 ИТ специалист, неразбиращ от статистика и счетоводство и 1 счетоводител, неразбиращ от ИТ и статистика. Тези именно трима човека са решили, че аз трябва да разбирам от всичко и да им попълня въпросника за 10 мин
                          Е нищо де. Нали трябва да сме универсално развити личности

Коментар

• Високите технологии са лост в ръцете на този, който знае как да ги ползва и в същото време излишен разход, за този който няма капацитета и знанията да се възползва от тях.

В този ред на мисли мания е силна дума, но би могло да се наблегне дали се ползват технологии за които са похарчени доста пари.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• хихих, до ся съм попълвал един статистически въпросник, щот ме заплашиха че е задължително. Въпросникът явно е създаден от 3 души. 1 статистик, неразбиращ от IT и счетоводство, 1 ИТ специалист, неразбиращ от статистика и счетоводство и 1 счетоводител, неразбиращ от ИТ и статистика. Тези именно трима човека са решили, че аз трябва да разбирам от всичко и да им попълня въпросника за 10 мин

Коментар

• Дай, например, да видим скакво се измерва тази "височина":
                                - С метри? Милиметри? Степен на интеграция? СЛОЖНОСТ?!?
                                С какво?
                                Самият превод е тъп. Не става ли дума за ефективност, потребителска стойност, екологичност, експлоатационни качества?
                                После,
                                Кой каза, че само сложни, произведени в цикъл от хиляди, навързани в нано-мащаб операции, действия и софтуер, са носители на висшето?
                                И други въпроси имам но, дайте в началото на тези отговор /смислен/ да видя. Защото, истината /моята истина/ е, че се преиграва, висшето /да хващате разлика в езика?/ често се разминава с това, което ви се предлага от куп компании, само и само да те превърнат в...потребител.
                                Е ? някой друг да чувства заплахата, която произтича от ингилизацията?

Коментар

Working...
                                X