IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за маниите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-скоро, неумело "скрит" зад този "елитаризъм" виждам пределно охлузен снобизъм, липса на самопознание и самочувствие - симптом, по-страшен от окапване на косата, да речем, щото става дума за нация...
    Какво имам предвид: Дори от техническа гледна точка, една мания е кофти вариант. Когато имаш избор между нещо просто и ефикасно и нещо сложно, с целия комплекс допълнителни набутвания, да избереш сложното само, щото е "високотехнологично", не винаги е признак на съвременно мислене, нито на напредничавост. НА ТОВА казвам "мания".
    Прост пример: аз имам едно нещо /към него води подписът ми/ и то е ефикасно с пъти над едни други неща, които, обаче, са в пъти по-високотехнологични, габаритни, с повече елементи, които да се повредят. И струва с пъти по-евтино...а, все още, инвеститорският интерес /натискам втора година/ е повече от постен. И, същите тези "грамотни, образовани, начетени, успешни и т.н." инвестори, продължават да лапат мухите по други, далеч по - безперспективни /ако щеш, и поради сегментираност на пазара/ ВЕИ-та, и търпят, и ще продължават да търпят ако не загуби, то пропуснати ползи...Всичко, отново, поради мания, а не поради "трезвен поглед". щото нищо не знаят по въпроса...и, въпреки това, още не са се престрашили да попитат.
    Много нещо се пропуска поради мании, и все от "умници".
    Last edited by Pyramid; 13.05.2012, 19:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      "Мания" имам предвид масовото акцентиране ....

Първо, ни размиват понятията, после-мозъците... оттам насетне, поемането на контрола над мисленето, действията и съдбата на една нация не е проблем. Нация от малоумници се отъркалва много лесно, и техните интереси, ама нищо общо, нямат с това, накъде ги юркат.
      Зомбират ни, нима не схващате?!?
      temata ti e seriozna, no ne e za tozi forum
      stremejyt e kym unificirano mislene i naj-veche strah ot "visokoto"
      elitarizmyt buta napred vse novi prepqtstviq

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        "Да поговорим за маниите", които имат някои хора да пускат безсмислени теми...
        Биохимика-иноватор твърдо води в това начинание, ама някои се стремят да го настигнат!
        Не може да му се отрече, че са забавни в повечето случаи.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Пирамид, да не би да имаш предвид, че на пазара на труда се търсят кадри единствено в ИТ сектора, който не знам защо (наистина) наричат високи технологии?
          Не. Не това имам предвид.
          Доказателство : мен никой не ме търси, например
          Last edited by Pyramid; 11.05.2012, 14:04.

Коментар

• Друга една мания: ВЕИ.
            - Всички се бутат като телета в заетите сектори...а свободните пренебрегват. Да ги питаш защо - ами, щото, все още, там не сме видели още някой нещо да е постигнал. А да съобразят, че условията може и да са се променили - зАбрави, кой си ти, ти си г-н Никой. Прощавай, "никой". По същия начин "мисли" /пардон, РЕАГИРА правителство, президентство/ и т.н., забравят си акъла назад в миналото, и - като някакви роботи, по фиксирана програма. И твърдят "не може", "не става", "не е изгодно"...

De facto, маниаците са много повече от предполагаемото, и най-опасните "ни управляват". Връх на сладоледа.

Коментар

• Пирамид, да не би да имаш предвид, че на пазара на труда се търсят кадри единствено в ИТ сектора, който не знам защо (наистина) наричат високи технологии?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Като намериш ифон дето може да пече пипер, тогаз ела да се дуеш.
                Аз имам. Ама кабелът му тежък, да го е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                  Прав си, тъпо беше от моя страна. Ама виж го какви глупости пише. Преобладаващите му постове са от сорта на "Що кокошката е кокошка а не примерно хвърчипатка?"

Само тъпотии пише. И сега, що високите технологии са високи? Ами кви да са ниски ли.

До Пирамида

Пич не гледай каква е думата, а какво значение има. Ако ще ти е по - приятно наричай ги Инжектоплякторни технологии примерно.

Аман от тъпи теми.
                  Някъде тук се крие истината. Около "хвърчилатката".
                  Въпросът е, че в момента, напъните са да се правят всички на възможно по-интересни...а ефективността остава някъде встрани. Да впечатляваме невежите с "важни" приказки. А, като ги разнищиш, 90% въздух под налягане...
                  Шаманите се завръщат в племето, май.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Че кво му е на ифона бря Като хладилник е. Отваряш вратата и светва
                    Като намериш ифон дето може да пече пипер, тогаз ела да се дуеш.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

Пичове, не се бъзикайте. Аз не, но много близък мой човек пие Кошмар е и най-лошото е, че никой не е застрахован. Даже никой още не знае от какво се предизвиква. Чукайте на най-близкото дърво
                      Прав си, тъпо беше от моя страна. Ама виж го какви глупости пише. Преобладаващите му постове са от сорта на "Що кокошката е кокошка а не примерно хвърчипатка?"

Само тъпотии пише. И сега, що високите технологии са високи? Ами кви да са ниски ли.

До Пирамида

Пич не гледай каква е думата, а какво значение има. Ако ще ти е по - приятно наричай ги Инжектоплякторни технологии примерно.

Аман от тъпи теми.
                      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• "Да поговорим за маниите", които имат някои хора да пускат безсмислени теми...
                        Биохимика-иноватор твърдо води в това начинание, ама някои се стремят да го настигнат!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                          Начи въпрос .......
                          Ти пиеш ли някакви силни хапчета?
                          Пичове, не се бъзикайте. Аз не, но много близък мой човек пие Кошмар е и най-лошото е, че никой не е застрахован. Даже никой още не знае от какво се предизвиква. Чукайте на най-близкото дърво

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            "Мания" имам предвид масовото акцентиране ЕДИНСТВЕНО върху тези "високи" технологии. А за лексиката, да. Против оциганяванеот на българския език съм. Не против използването на достиженията.
                            - Сега, поне, мен разбрахте ли ме?

Да минем на "електронното правителство", че Берти ме подсети:
                            Лично според мен, това е поредната нелепост. Изгубени в превода. "Govrnment"...
                            И кой ще управлява, тогава? В "традиционното" правителство има премиер, министри, носене на политическа, морална, съдебна отговорност...
                            Кой може да "уволни" платка или софтуер? Или сървър, за ... човешка грешка?
                            И каква "администрация" е това? Администрират ХОРАТА. Техниката им служи. СЛУ-ЖИ.

Да споделя ли, чудя се, една , днес дочута реплика в медиите...
                            "-...тази СОФТУЕРНА ПРОГРАМА...бла-бла-бла..."
                            Ега ти панаира на профанщината, невежеството, и каквото още се сетите.

И не,
                            - Не съм против ускоряване административното ОБСЛУЖВАНЕ на населението. Даже, днес си получих на електронен адрес едно писъмце, сканирано, PDF формат, от приемната на президента...Лесно, просто, ефективно.
                            Първо, ни размиват понятията, после-мозъците... оттам насетне, поемането на контрола над мисленето, действията и съдбата на една нация не е проблем. Нация от малоумници се отъркалва много лесно, и техните интереси, ама нищо общо, нямат с това, накъде ги юркат.
                            Зомбират ни, нима не схващате?!?

- И да, /засега/ съм без работа. Някакви там, формалности и "процедури", сещате се
                            Начи въпрос .......
                            Ти пиеш ли някакви силни хапчета?
                            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

Че е така, така е... Ама това отива, като разговра ми с един мой много добър приятел, че като кажел че бил IT специалист всички разбирали, че е програмист. А реално това, което той прави е доста различно от това да цъка кодове...

Или пък в България, като кажеш, че си инвеститор 99% от хората си представят как през 15 мин. отваряш и затваряш къси и дълги позиции на форекса...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                                Аз примерно под високи технолигии разбирам "модерна" технология...
                                Например наскоро се запознах една модерна технология за отглеждане на люти чушки примерно и бях изумен... Сега, че 90% от хората под високи технологии разбират iPhone е друга бира...

Коментар

Working...
                                X