IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От какво ги строят тия МОЛ-ове, че горят като кашони?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
    Ами освен масовия стиропор не мисля, че имаш особен избор (има разбира се, но това си е масовото). Естествен материал, който мога да ти препоръчам е 60см кирпич и слама .

От опит мога да ти дам няколко непрофесионални съвета:
    - ако комшията на първия етаж ви каже, че няма да се включи понеже алпинистите вземат повече пари, а той щял да си извика хора със скеле - няма да го направи и ще си остане без изолация

От наблюдения също мога да ти дам няколко непрофесионални съвета:
    - не бъдете скръндзи за по няколко лева на квадрат, а си платете на хора които наистина си разбират от работата и малко от малко влагат съвест и изпипват нещата
    - някой комшия, който отбира от работата трябва да хвърля по едно око, че ако ви се паднат пишман майстори може и да не сложат дюбели. Истинско зрелище е за комшиите от другия блок да наблюдават свличащата се изолация отсреща
    - едно 5см стиропор. Много тарикати лапнали ниските цени получиха 2-3см "изолация"
    - задължително най-горе на изолацията трябва да има ламарина или ако е направена цялата стена, да се сменят капаците на покрива за да обхващат и изолацията. Не се връзвайте на "Няма проблем, горе е измазано с нам ква си мазилка". После да не се чудите че шурти по стените по време на дъжд
    .
    Благодаря за ценните съвети, някой неща определено не ги знаех, а това за ламарината го чувам за пръв път, но звучи логично.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Задавате отговори.

Коментар

• Бе да ви еба моловете.Да вземат да изгорят всичките.Нивите да са наред на моловете майната им.И с тях и без тях ми е все тая

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Хихих, от где се разбира, че сериалът е художествена измислица - ами, в сериала за една леееко повредена пп система спряха Мол-а за няколко дни, а в риъла си бачка изгорял
          това беше яко
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Хихих, от где се разбира, че сериалът е художествена измислица - ами, в сериала за една леееко повредена пп система спряха Мол-а за няколко дни, а в риъла си бачка изгорял

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              Питането ми обаче бе основно заради следното . може би до някой месец ще навия комшиите да санираме сградата в която сме и да сложим външна изолация. Ще ми се да избягваме материали които могат да горят.. В сградата имаше преди време един пожар, но да си натрисаме сами такъв от глупост няма смисъл.
              панелите от каменна вата се водят негорими и имат малко по-добри топлоизолационни свойства от стиропора, които пък като се запали пушака му е отровен
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• С търговския трик ескалаторите да не са на една и съща линия м/у етажите, МОЛ Варна не е точно безопасен в кризисна ситуация.

Коментар

• На 17.12.2011 (събота) водих дъщеря си на кино във Мол Варна.Когато излизахме от прожекцията ми направи впечатление че на целия етаж по късата страна се бяха надигнали една редица от плочите на теракота.Беше отцепено с лента.Помислих си че сигурно е имало земетресение , а от вибрациите в киното не сме го усетили.Чудя се как на никой не му правеше впечатление , всички си ходеха спокойно , сградата беше пълна с пазаруващи преди Коледа.Сега се сетих да потърся нещо като новина за това , но уви - нищо.Иначе четох днес за някаква силиконова кифла че и тарашили колата и откраднали дрънкулките.
                  Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

От какво ги строят тия МОЛ-ове, че горят като кашони и до колко е безопасно съвременното еко-строителство и съвременните изолации на сградите?
                    Въпреки че мнението ми е на непрофесоналист, мисля, че ще е близо до истината... По всяка вероятност в конкретният случай не става въпрос за "нормално" възникнал пожар, т.е. - отвътре навън, след пламнало помещение отвътре... Най-малкото, ако беше така, огънят трудно би се разпространил по фасадата. Вижда се добре, че преградните стени (вероятно от итонг) - не са поддали и пожарът е "външен" (какво го е предизвикало - е отделен въпрос, който аз не засягам)...

Отделно, такива огромни сгради имат доста добре пресметната и работеща вентилационна система, която се поддържа в много добро състояние и редовно се изпитва. Чрез нея се гарантира именно безопасност, вероятно и овладяване на паниката, ако се локализира някъде "вътрешен" пожар...

Не мисля, че изобщо е предмет на обсъждане видът на изолационият материал (в най-външният му слой)...Че той гори - това е така, но и създава достатъчен външен блясък, а - ако някой влага пари в блясъка, едва ли няма да има достатъчно средства, за да затвори устата и на нечии изисквания за пожарна безопасност (пък било тя и външна)...

Неангажиращо мнение.
                    Last edited by zarco; 04.01.2012, 16:58.
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Питането ми обаче бе основно заради следното . може би до някой месец ще навия комшиите да санираме сградата в която сме и да сложим външна изолация. Ще ми се да избягваме материали които могат да горят.. В сградата имаше преди време един пожар, но да си натрисаме сами такъв от глупост няма смисъл.
                      Ами освен масовия стиропор не мисля, че имаш особен избор (има разбира се, но това си е масовото). Естествен материал, който мога да ти препоръчам е 60см кирпич и слама .

От опит мога да ти дам няколко непрофесионални съвета:
                      - ако комшията на първия етаж ви каже, че няма да се включи понеже алпинистите вземат повече пари, а той щял да си извика хора със скеле - няма да го направи и ще си остане без изолация

От наблюдения също мога да ти дам няколко непрофесионални съвета:
                      - не бъдете скръндзи за по няколко лева на квадрат, а си платете на хора които наистина си разбират от работата и малко от малко влагат съвест и изпипват нещата
                      - някой комшия, който отбира от работата трябва да хвърля по едно око, че ако ви се паднат пишман майстори може и да не сложат дюбели. Истинско зрелище е за комшиите от другия блок да наблюдават свличащата се изолация отсреща
                      - едно 5см стиропор. Много тарикати лапнали ниските цени получиха 2-3см "изолация"
                      - задължително най-горе на изолацията трябва да има ламарина или ако е направена цялата стена, да се сменят капаците на покрива за да обхващат и изолацията. Не се връзвайте на "Няма проблем, горе е измазано с нам ква си мазилка". После да не се чудите че шурти по стените по време на дъжд
                      .

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        Колегата намеква за нещо по-друго
                        Може .....
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Вероятно има застраховка, ще е лудост ако нямат..
                          Колегата намеква за нещо по-друго
                          Свободен във виелицата.
                          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                            Кой ги знае. Нищо чудно тоя Мол да е застрахован.
                            Вероятно има застраховка, ще е лудост ако нямат..

Коментар

• Кой ги знае. Нищо чудно тоя Мол да е застрахован.
                              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                                Това е положителната страна на "кризата"
                                Добре, че са извели малкото хора и охраната е реагирала адекватно, не знам кои са му собственици, но доста би следвало да се замислят, най-малко ремонта няма да струва малко пари като гледам, а ако са засегнати и магазини може да се вкарат в дела за стоките е тях и за наеми. Много се замислих обаче каква изолация ще ползваме

Коментар

Working...
                                X