IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От какво ги строят тия МОЛ-ове, че горят като кашони?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    ...100 % щеше да има умрели и то доста, ако за късмет не е бил почти празен когато се е подпалил.
    Това е положителната страна на "кризата"

А за пожаробезопасността на изолацията ше требе да питаш бат' ти Бойко.

Коментар

• Алооо инвестора... Като триете, бъдете така добри да разкарате и партийната паплач...
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
        ...
        Питането ми обаче бе основно заради следното . може би до някой месец ще навия комшиите да санираме сградата в която сме и да сложим външна изолация. Ще ми се да избягваме материали които могат да горят.. В сградата имаше преди време един пожар, но да си натрисаме сами такъв от глупост няма смисъл.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

От материал, близък до този на кашоните, естествено
          То и самите им сгради са си едни гигантски кашони.
          За безопасността - в новия мол "Сердика" са далеч от нормите на безопасност от гледна точка на брой и пропускливост на външните врати. Погледни ги колко са малко и малки. И постоянно всички останали, освен тази на централния вход, са постоянно затворени. Ако трябва да евакуираш спешно тълпата от там, половината ще се изпотъпчат до смърт в напъването към животоспасителния изход.
          Преди нова година жена ми успя да ме замъкне в едни от нашите. Направи ми впечатление, че повечето входове бяха заети което е опасно, защото народът ще се издуши още преди да е успял да счупи някое стъкло или да намери изход.. Не видях и указани и табели към изходите, вероятно защото искат да задържат колкото се може повече пилешките глави вътре. По принцип хората не само в БГ а и в чужбина често си мрат като мухи в дискотеки, молове, супери и такива сгради ако няма изходи или не знаят къде са те за да се изнесат бързо, още преди да са загубили съзнание. Не от пламъка, а основно от пушеците и газовете които се отделят при горене. Като гледам тоя мол как е горял, 100 % щеше да има умрели и то доста, ако за късмет не е бил почти празен когато се е подпалил.
          Last edited by Jay Gould; 04.01.2012, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
            ти пожарникар ли си ,че си толкова вещ...или от някаква солидарност пригласяш на оня "заслужилия инвеститор" пуснал поредната куха тема... да кънти както кънти м/у ушите му...
            Не съм, но едно време по "Безопасност на труда" ни учеха и на тези елементарни правила. Сметките не са трудни, трагичните примери не са малко (спомни си "Индиго"), даже и на стадиони.
            Пригласям не заради него, а заради мнението ми.

Коментар

От материал, близък до този на кашоните, естествено

За безопасността - в новия мол "Сердика" са далеч от нормите на безопасност от гледна точка на брой и пропускливост на външните врати. Погледни ги колко са малко и малки. И постоянно всички останали, освен тази на централния вход, са постоянно затворени. Ако трябва да евакуираш спешно тълпата от там, половината ще се изпотъпчат до смърт в напъването към животоспасителния изход.
              ти пожарникар ли си ,че си толкова вещ...или от някаква солидарност пригласяш на оня "заслужилия инвеститор" пуснал поредната куха тема... да кънти както кънти м/у ушите му...

Коментар

• От материал, близък до този на кашоните, естествено

Last edited by vmankov; 04.01.2012, 13:27.

Коментар

• От какво ги строят тия МОЛ-ове, че горят като кашони?

От какво ги строят тия МОЛ-ове, че горят като кашони и до колко е безопасно съвременното еко-строителство и съвременните изолации на сградите?
                Working...
                X