IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
    С недомлъвки и без поне малко конкретна информация за "проекта" (област, продукт, принципи), никой няма да обърне сериозно внимание.. съжалявам, но така функционира света..
    Съвет - направи АД, пускай 1000 акции по 100 лева и действай...
    Явно, караш я по диагонала та - не ти се сърдя - не си в час. Областта е енергоспестяващо оборудване, конкретно - прототип, действащ трета поредна година, патентни заявки за полезен модел и група изобретения, принципите ги споменах по-долу.

А Дохтура ЧеркезоФФ - признал съм, е цар на нелепостите та, каквото и да каже, все ще е малко - ДГД.

И те така те.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Първи принцип на термодинамиката, закон на скачените съдове, противоток, разделени потоци флуид и натоварване на натиск, вместо на опън, т.нар. "униформен ефект" . Това е по принципите /като изключим търговската тайна на дизайна /
      По финансирането /ПО КОНКРЕТНИЯ проект/ - засега, имам само общи приказки като насрещна оферта от ... да речем, потенциален страничен консултант, подготвям съставяне на бизнес план по международните стандарти с мой личен познат, бенкер. Проблем донякъде е че, все още, изборът на /конкретни технологии за определени възли и детайли/ предполага повече от една възможности с различни х-ки, спиране на конкретна ще стане едва след уточняване възможното финансиране.
      Раздвижих - благодарение на паралелен проект - въпроса с екипа /наех 4 инженери/ и с помещението, в момента, подготвям стените за боядисване, че са въз-грозни, подготвям 3 работни места.
      Така и тук, Shpono, мога да споделя само това. Повече - на лични.
      Прочее, magi208, къде се изгуби? Щеше съвети да ми даваш, едно-друго та, прочете ли си , първо, ЛС-то?

Пирамида, продължаваш ли да набираш канарчета да инвестират излишни 100-200к. еуро а?
      Само така! Пържи ги докато е време.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• С недомлъвки и без поне малко конкретна информация за "проекта" (област, продукт, принципи), никой няма да обърне сериозно внимание.. съжалявам, но така функционира света..
        Съвет - направи АД, пускай 1000 акции по 100 лева и действай...

Коментар

• За Бонвиван: Става дума за натоварането на конструкцията от налягането на водата. Металът издържа много повече на натиск, отколкото на опън, което позволява - ако знаеш как да го направиш - значително облекчаване и поевтиняване на изделието, съчетани с по-висока мощност. Е, аз знам как /това ми е работата, пък на английски му казват "know how" макар че, се преподава в училище, като се замисли човек

Прочее, никът ми е от преди 8 годи и специално е провокативен, щото много народ влиза тук, ама спи, спи, спи...

За magi208 :
          Мъдър е не който знае всички отговори, а който знае всички въпроси. Мисля, че пословицата беше китайска.
          А, иначе, да си говорим честно: ТИ НИКОГА не си имала истински интерес. Всичко това, дето го виждаме тук, са пози и стойки. малко по-възрастен съм и някои неща са ми ясни отдалеч, така да знаеш. Защо ли?
          Ами, защото,
          1. Който се интересува, първо пита. И ВНИМАВА, когато му обясняват, преди да "дава съвети". Умният човек, ПРЕДИ да обяснява, си изяснява отсрещната страна какво знае, докъде е с материала и малко повече изходни точки, за да структурира павилно отговорите си и дори, за да си уточни собствените уточняващи въпроси. А какво виждаме тук?
          2. Какви съвети, какви пет лева, като идея си нямаш, за какво иде реч? Не забелязах изобщо да внимаваш в картинката но, проблемът си е твой. Лафове и лукуми, сипани ей така, в пространството но, ДАДЕНИ като СЪВЕТ!?! Уникално, Незаменимо, Фантастично! Благодаря.
          И ... няма нужда!
          3. Това, за ефективността на термопомпите, никой не го отрича, малката. Само че, едно е термодинамична ефективност /при ТП до над 75-80%, наистина, много висока/ и, съвсем друго, практическа и техническа приложимост, особено, в МАСОВО изделие.Това, тук да използваш ТП, е като да ходиш на лов за врабци с топ или, вместо да изминаваш с велосипед 1 км дневно, да си вземаш ТИР - Не, че не може по принцип, ала не е ли "малко" скъпичко? И кога ще ти се изплати? И откъде толкова пари в средния българин за ТП? И къде да я разположи? И колко ще му струва поддръжка, ремонт, гаранции? И какъв обем заема? И още въпроси, въпроси, въпроси...
          Когато ТИ направиш термопомпа 15 киловата с тегло 2 кг, с обем колкото шише Кока-Кола и цена 150 лв /крайна, с включена 100% печалба, без компромиси с качеството/ и с ред още функционалности, които тук постигам, ела и се похвали. Да не забравя: Отсъствие на движещи се части, почистване без разглобяване, дуракоустойчивост...Аз Нобелова награда може и да не мога да ти дам но, ето, обещавам ти:
          Направиш ли ТОВА, ще ти издействам половинчасова реклама под формата на интервю в BTV и в един -два местни вестника. СЪВСЕМ без пари /намират ми се връзки/ - ти, там, само произвеждай, продавай, ставай милиардерка. А, дотогава, да си имаме уважението.

П.П. Ако си мислиш, че COP на ТП, например, от 400% означава кпд 400%, ще те разочаровам: COP=[кпд/(1-кпд)] което означава, че постигаш COP=4 при кпд 0,75. защото, останалите 25% , дето ги гълта ТП от мрежата, покриват загубите за прехвърлянето...
          Ала И ТОВА се учи в училище. Не се сърди на бате си, ами си налягай парцалките, да не се излагаме повече.
          Last edited by Pyramid; 26.05.2013, 17:55.

Коментар

• Загубих интерес. До тук само общи приказки.
            Личното ми мнение с което не искам да ангажирам никой е че нямаш нищо.
            До момента е известен само 1 физичен принцип за икономично подгряване на флуид,в
            няколко варианта а именно термопомпения.
            Ако си измислил още нещо по темата взимай нобеловата премия и си го финансирай сам.

Коментар

• За какви сили на опън говорим, като имаме флиуд?

П.П Не можа ли друг ник да си измислиш? Пирамидата и набирането на инвеститори са несъвместими
              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първи принцип на термодинамиката, закон на скачените съдове, противоток, разделени потоци флуид и натоварване на натиск, вместо на опън, т.нар. "униформен ефект" . Това е по принципите /като изключим търговската тайна на дизайна /
                По финансирането /ПО КОНКРЕТНИЯ проект/ - засега, имам само общи приказки като насрещна оферта от ... да речем, потенциален страничен консултант, подготвям съставяне на бизнес план по международните стандарти с мой личен познат, бенкер. Проблем донякъде е че, все още, изборът на /конкретни технологии за определени възли и детайли/ предполага повече от една възможности с различни х-ки, спиране на конкретна ще стане едва след уточняване възможното финансиране.
                Раздвижих - благодарение на паралелен проект - въпроса с екипа /наех 4 инженери/ и с помещението, в момента, подготвям стените за боядисване, че са въз-грозни, подготвям 3 работни места.
                Така и тук, Shpono, мога да споделя само това. Повече - на лични.
                Прочее, magi208, къде се изгуби? Щеше съвети да ми даваш, едно-друго та, прочете ли си , първо, ЛС-то?

Коментар

• На какъв физичен принцип работи това нещо.
                  Докъде си задвижил нещата и от към финансиране.

Коментар

• Интересно, къде ми отиде вчершният пост, дето го сложих тук.

И, да, magi208, имаш ЛС
                    Last edited by Pyramid; 10.05.2013, 10:27.

Коментар

• Извинявам се ,че пиша отново по същия пост!
                      Не ви работи формата за регистрация и не мога да разгледам проекта ти.
                      А по въпроса за инвестицията не виждам проблем да си намериш инвеститор стига разбира се проекта да е с разумна възвращаемост.
                      В момента се наблюдава глад на пазара на бизнес идеите които изобщо имат някаква възвращаемост а ти говориш за "неразработена пазарна ниша"
                      Това ми звучи ....не бързам с коментарите преди да науча нещо за проекта ти..

Коментар

• Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
                        Прегледах цялата тема ,но не видях какво предлагаш за разработка.
                        Нахвърляй с няколко прости изречения за да преценя има ли смисъл.
                        Мога да ти дам съвет как да постъпиш.
                        Всъщност, разработката я правя аз, от 4 години. И съм в много висока степен на готовност, а основното инфо за нещото е в моя Подпис.
                        - Нищо общо със СПАМ-еца в пощата на Дядо Мечо.

Коментар

• Прегледах цялата тема ,но не видях какво предлагаш за разработка.
                          Нахвърляй с няколко прости изречения за да преценя има ли смисъл.
                          Мога да ти дам съвет как да постъпиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                            Получих това на личния ми имейл. Не знам как изпращача се е докопал до имейла ми.

Здравейтe!

Искам да Ви поканя на едно интересно онлайн представяне с продължителност 10-15 минути, което можете спокойно да гледате от Вашия дом.
                            И от което ще научите следното:
                            Как докато си пазарувате продукти от първа необходимост, което така или иначе правите, ще ви плащат за това.
                            Как докато се къпете и си миете зъбите,също ще получавате пари за това? ПАРАДОКС!
                            Как може да изградите ваш собствен печеливш бизнес от дома си , без да имате някакъв предишен опит, първоначална инвестиция , без никакъв финансов риск и без по-никакъв начин да ви пречи на основната работа или личните ви ангажименти.
                            Или с две думи, ако се нуждаете от допълнителен - основен доход или просто искате да ви плащат за горе споменатите неща.
                            Заповядайте!
                            Всеки делничен ден от 21 часа.

Ако Вие не се интересувате, моля да поканите ваши познати - приятели, роднини или да им предадете тази информация. Дайте им възможност да се възползват от нашето предложение.

Благодарим ви предварително!

Линкът за бинара е : http://login.meetcheap.com/conference,********
                            Трябва да кликнете върху линка, да си напишете Вашето име и парола, след това - ОК и сте вътре в залата за презентации. Ако имате проблеми с влизането, трябва да изключите преди това всички сайтове и браузери, за да ви се зареди програмата.

Започваме в 21.00часа, но желателно е да влезете 5-10 минути по-рано.

С приятелски поздрави !

Любомир *****
                            независим консултант-
                            личностно израстванe
                            финансова култура

GSM:0878 769 ***

GSM:0988 802 ***

П.С. Познавате ли някой, който се къпе, мие си зъбите и има нужда от пари?
                            Ам спамец бате, няма се плашиш. Аз за това съм си направил един оборотен мейл, с който се регистрирам на всякъде, а личния си го давам само на приятели.

Коментар

• За това ли става въпрос?

Получих това на личния ми имейл. Не знам как изпращача се е докопал до имейла ми.

Здравейтe!

Искам да Ви поканя на едно интересно онлайн представяне с продължителност 10-15 минути, което можете спокойно да гледате от Вашия дом.
                              И от което ще научите следното:
                              Как докато си пазарувате продукти от първа необходимост, което така или иначе правите, ще ви плащат за това.
                              Как докато се къпете и си миете зъбите,също ще получавате пари за това? ПАРАДОКС!
                              Как може да изградите ваш собствен печеливш бизнес от дома си , без да имате някакъв предишен опит, първоначална инвестиция , без никакъв финансов риск и без по-никакъв начин да ви пречи на основната работа или личните ви ангажименти.
                              Или с две думи, ако се нуждаете от допълнителен - основен доход или просто искате да ви плащат за горе споменатите неща.
                              Заповядайте!
                              Всеки делничен ден от 21 часа.

Ако Вие не се интересувате, моля да поканите ваши познати - приятели, роднини или да им предадете тази информация. Дайте им възможност да се възползват от нашето предложение.

Благодарим ви предварително!

Линкът за бинара е : http://login.meetcheap.com/conference,********
                              Трябва да кликнете върху линка, да си напишете Вашето име и парола, след това - ОК и сте вътре в залата за презентации. Ако имате проблеми с влизането, трябва да изключите преди това всички сайтове и браузери, за да ви се зареди програмата.

Започваме в 21.00часа, но желателно е да влезете 5-10 минути по-рано.

С приятелски поздрави !

Любомир *****
                              независим консултант-
                              личностно израстванe
                              финансова култура

GSM:0878 769 ***

GSM:0988 802 ***

П.С. Познавате ли някой, който се къпе, мие си зъбите и има нужда от пари?

Коментар

• - Два дни по-късно - упорито мълчание. Види се, Братството бележи бурни успехи

Коментар

Working...
                                X