Първоначално изпратено от Бонвиван
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рисковете при инвестирането
Collapse
X
-
малко тьжна е тази тема...
този или който и да е друг форум не е сериозно място да тьрсиш инвеститори. Ако не намериш по друг начин, шансовете тук са малко. А, това, че не си любезен с хората, не е добре. Дори и малкото шансове, които имаш намаляват, когато убиждаш дори малкото хора, който проявяват любопитсво.
Моят сьвет е да намериш сьдружник, който да ти помогне с тьрсене на капитал или да измислиш друга идея, която да няма нужда от капитал.
Коментар
-
Продължавате да ме веселите
Бонвиван, въпросът не бе зададен към теб, а към magi208: Имаш един продукт с кпд 100% и друг, с по-нисък. Избираш този с по-ниския дори, при положение, че е по-сложен, по-скъп, по-къпризен...И въпросът беше ЗАЩО.
ЗАЩО единия ВМЕСТО другия?
Джокер /цитирам/:"Совите не са това, което са"
shpono, Започваш да мислиш в правилната посока. Скоростта може да се дели на цяло число, /доста/ по-голямо от 1. И става малка.
Обаче, стигаш само до тук.
После, никой не е казал, че се загрява водата с 25С. В далеч несъвършения прототип, съм постигал 13 С, ала то е именно, защото е несъвършен. За по-съвършено изделие, се налага определено структуриране на материала, а то се прави с машини. И там, някъде, идва моментът, дето му се тревожиш, за опън и натиск.
"-Сигурно искате и ключа от апартамента с парите?"
Какво съм правил през тези години, не е твоя грижа. Не са "едни стени и пет тръби".Кандидатствах по европейска програма, спечелих проект, работя по него. Ала той и този, с това изделие, се отнасят до различни раздели на физиката и различни бизнеси. Не мога да преливам средства "просто така", т.к. те са строго целеви и всичко се гледа под лупа. Добрата новина е, че поне събрах екипа си под един покрив, да мислим заедно.
Коментар
-
Доколкото разбрах става въпрос за устройството показано на:
http://bgining.com/%D0%B8%D0%BD%D0%B...B5%D0%BA%D1%82
Коментар
-
Сега, понеже липсва много информация, и Маги 208 е права-само общи приказки.
shpono споменава за мивки, канал, гореща вода
ако си измислил ГЕНИАЛНОТО решение да отнемаш топлината от водата, която отива в канала мога да ти кажа, че аз на село съм навил една медна серпентина около ПВЦ тръбата на канала от душ кабината и така допълнително затоплената влиза в бойлера не с 5 градуса ами да кажем с 15-20 градуса - което си е икономия.
Подобно нещо бе описано е руското техническо списание Моделист Конструктор през 80 те години ( там имаше подова серпентина на дъното на душ кабината)
Ако бъркам и не съм прав съм готов на критики. В спора се ражда истината и така някой инвеститор може да прочви интерес. Включително и аз.
Моля само за директен изказ, без общи приказки.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИмам наблюдения - за конкретен случай, без да се прекалява - и те показват, че средномесечно, оттам изтичат м/у 30 и 100 kWh с водата. "Играчката" може да връща поне половината.
Мислиш, че с вода загрята на 50 градуса, която пада в канала с голяма скорост можеш да загрееш студена вода с ПОНЕ 25 градуса отгоре ....и то в топлообменник който е няколко сантиметра ...
И с тази пърдялка мислиш да правиш КПД 50% колкото правят когенерациите на ТЕЦ които са доста ама доста по различни от това на клипчето .
И това, че инвеститорите са глупави и допускат МАСОВА инвеститорска грешка, защото имаш мега гига яката идея, а те не ти дават едни парички са али бали глупости.
Кандидатствай от фонд за научни изследвания, кандидатствай по европрограми, срещни се с хора с пари (такива има не малко в България), ако идеята ти е ок всичко ще е ок.
Ти за две години едни стени си боядисал и пет тръби си свързал.
Коментар
-
Ок, да приемем, че сайта те показва онлайн час и половина , но ти не си. Няма никакво значение това.
Ти какво би избрал?
термо помпа, която има топлинна мошност 6 киловата и израсходва 1.2 киловата или бойлер с обикновен нагревател, който има 6 киловата топлинна можност и консумира 6 киловата?
Отговори ми? Примера и параметрите ги посочи ти?
виж вчера в 16.31 shpono какво те е попитал (На какъв физичен принцип работи това нещо? ) и ти какво си му отговорил (Първи принцип на термодинамиката, закон на скачените съдове, противоток, разделени потоци флуид и натоварване на натиск, вместо на опън, т.нар. "униформен ефект" . Това е по принципите /като изключим търговската тайна на дизайна )
като те попитах как при флуиди може да има натоварване на опън и ти започна да шикалкавиш....то не било принцип а начин на изработака и подобни глупости.
Омръзна ми от реклами по нета от типа тенекиена кутия от сирене с две кварцови лампи вътре ще ви сгрее ( има такива оферти не се шегувам)Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеПирамидален, защо мълчиш?
Час и половина си онлайн....четеш основи на топлотехниката ли? Цикъл на Карно, закон на Джаул-Ленц, първи закон на термодинамиката?
Ако си изобретил перпетуммобиле шапка ти свалям. Заслужаш Нобелова награда!!!
Прочетох, че ИЗОБРЕТЕНИЕТО ТИ няма движести се части. Щом има движение на флуид има и загуби.
После, по перпетуум мобиле:
Ще те разочаровам. НЕ съм го открил. Кпд варира и е под 100%. но, върши работа.
Всъщност, няма ПОСТОЯННО движещи се части. При почистване, имаме епизодично разместване на това-онова но, при работа, наистина, нищо механично от конструкцията в него не се движи. Загубите от движение НЕ СА значими, нито определящи. Има някакви но, какво от това? Движи си се флуидът и така, няма проблеми.
Коментар
-
Успяхте да ме развеселите
Бонвиван,
Първо,
Въпросът не беше към теб и ОТГОВОРЪТ не е ТОЗИ.
Извод:
-Чети внимателно. ВНИ-МА-ТЕЛ-НО.
Второ,
Натиск и опън, В СЛУЧАЯ, имат огромно значение. С едното работи, с другото - не. С едното, тази конструкция е с достижими технически, икономически, пазарни и експлоатационни показатели, с другото - не.
Който е умен, пита. Който не - просто говори. Важното е какво питаш, кого питаш и как разбираш отговорите. Аз се занимавам с това изделие от 2010-та година, вие се пръкнахте сега. вярно, не е китайско писмо но, все повече се убеждавам, че съм доста напред с материята ПО ТОВА изделие, без претенции за всеобщо съвършенство. Затова - СПОКО.
А, да: И нека ВСЕКИ отговаря за себе си. Ако не си ти magi208остави я да се изкаже - може пък, да вижда поне малко по-дълбоко от теб.
shpono
Първо: Виждал ли си човек да допуска грешки? Аз съм. И подминаването на това, за което говорим, е пример за масова "инвесторска" грешка. Нещото работи, и още как.
Второ, дебитът:
Достатъчен е. Имам наблюдения - за конкретен случай, без да се прекалява - и те показват, че средномесечно, оттам изтичат м/у 30 и 100 kWh с водата. "Играчката" може да връща поне половината.
Трето, вече се продават термостатични смесители. И далеч не са /чак толкова/ скъпи. Друг въпрос, че производители, като Идеал Стандарт, например, кършат максимално високи цени. И, все пак, температурата може да се контролира. Леко излизаме извън темата но, може.
Четвърто,
Не е проблем налягането. Разработени са няколко варианта и, вярвай, НЕ Е проблем. мога да го покажа на място.
Пето,
Това, че ТИ не виждаш /поначало, аз също не виждах, признавам/ означава, просто, че очакваш нещата да се случват. Е, аз ги създавам и знам как. Този проблем породи развитие, което също е прототипирано и за него - като решение - има подадена заявка за гупа изобретения. Бързо, евтино, удобно.
Шесто,
Може и без нова батерия. Решението е елемент от заявката за група изобретения - някакви си там, тръбички - и улеснява изграждането не само на такива, но и на ред други хидравлични и пневматични инсталации. Бързо, евтино, удобно.
Седмо,
Ако не си забелязал, НЕ АЗ съм инвеститорът. Защо аз да се държа "инвеститорски"? Опитвам да ви отворя очите, вие ги стискате. Ами, стискайте си ги, 'баси, проблемът е ваш, вие изпускате не по-малко.
Осмо, "Истински" инвеститори, у нас, за жалост, май няма. "Истинските" тук търсят нещо, дето вече се продава, за да копират. ТУК, повечето са контролирани от страха, а тези, които не се боят, обикновено, гледат в друга посока. Например някой си сър Ричард Брансън каза /извинявам се, писа ми негова секретарка/, че, ще преговаряме, след като достигнем 10 млн Евро годишен приход.
А тук...
Съжалявам, СТАДНИЯТ ИНСТИНКТ трудно се преодолява и, гледам, имаме още страдащи от него.Last edited by Pyramid; 26.05.2013, 21:49.
Коментар
-
Пирамидален, защо мълчиш?
Час и половина си онлайн....четеш основи на топлотехниката ли? Цикъл на Карно, закон на Джаул-Ленц, първи закон на термодинамиката?
Ако си изобретил перпетуммобиле шапка ти свалям. Заслужаш Нобелова награда!!!
Прочетох, че ИЗОБРЕТЕНИЕТО ТИ няма движести се части. Щом има движение на флуид има и загуби.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРаздвижих - благодарение на паралелен проект - въпроса с екипа /наех 4 инженери/ и с помещението, в момента, подготвям стените за боядисване, че са въз-грозни, подготвям 3 работни места.
Аз като инженер смятам, че това устройство е твърде прехвалено и не виждам, как ще превземе света .
Приложимо е само, ако към мивката има голям дебит от топла или дори гореща вода, но знаем какъв дебит има една семейна мивка особенно на гореща вода.
Виж в мивка на някой голям ресторант е друго, ама те и без това крадат ток )).
Да не говорим, че така по трудно ще се регулира температурата на водата която ползваш.
Да не говорим, че студената и топлата вода, на мното места са с различно налягане.
Да не говорим, че не виждам как ще монтираш това устройство към душа си или може би в пода след канала за мръсната вода ...
Да не говорим, че само една нова батерия за мивката е стотина лева.
Да не говорим, че се държиш ........не много инвеститорски.
И вярвай ми, ако идеята беше за милиони досега някой от истинските успели инвеститори щяха да я надушат.
Коментар
-
Пирамида ти съвсем се оплете
прочети малко относно хладилната техника, цикъл на Карно и т.н
Сам се издъни, прочети си поста
6 KW нагревател отедля и консумира 6 киловата на час
термопомпата ти сам даде пример за да отдаде 6 KW топлинна мошност консумира 1200 вата ( 1.2 KW ) е кое е по-ефективно?
Относно опъна...не измятай нещата. Какво значение има конструкцията освен чисто технологично и конструктивно. От този параметър най-многото е да понициш цената на изделието, което НАМА НИЩО ОБЩО с неговият принцип на работа
Подводницата издържа на натиск и смачкване, бутилните със сгъстени газове издържат на налягането на опън и разкъсване и какво от това?Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
- И лека закачка /още една/ с magi208 като компенсация за публичното шамаросване:
Давам джокер, за да разбереш предимствата на едно нещо.
Парадокс, значи - да видим, дали го схващаш и какво е физическото и икономическото му оправдание:
Един обикновен нагревател 6 kW /електрически, активен, (напр. бързовар) има кпд приблизително 100%, т.к. отдава цялата отделена топлина на водата, в която е потопен.
Една ТП /от добрите/ има кпд, да речем, 80% /т.е., 20% загуби, които ти външно подаваш от ел.мрежа и, за да работи и да топли и тя с 6 kW, гълта 1200W.
Излиза, че имаме съпоставяне между 100% и 80% кпд.
И как така става, че една по-високоефективна система не се предпочита пред една по-нискоефективна?
- Отговаряш /тук/ и ще отговоря на 1 /ЕДИН!/ съвсем конкретен въпрос по устройството, инвестицията или там, каквото си избереш. Открито, без заобикалки, пред цялата публика тук.
Е?Last edited by Pyramid; 26.05.2013, 20:05.
Коментар
Коментар