Първоначално изпратено от shpono
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рисковете при инвестирането
Collapse
X
-
-
SЯ да ви видим , какво още съм ви измамил, завлякъл или там, каквото се сетите? Просто, ставате ми любопитни.
1. LANDLORD 31, ще помоля, да докажеш. Пазя си всички изпратени съобщения. Меко казано, твърдиш неистина. На български, ЛЪЖЕШ. Да се надяваме, че помрачението ти е само временно. и на зима ще те отпусне.
2.Бонвиван, в грешка си. Схемата е рекурентна, т.к. възстановява и от възстановената енергия. Вътрешният обем на джаджата е толкова спретнат, че, за едно измиване на чинии, например, през него протичат не по-малко от 10-30 цикъла. Смятай сам: първо протичане /например/ 40%. Второ протичане - 40% + 40% от 40% = 56% Трето протичане имаме 56+40% от 56% = 0,56+0,4*0,56=0,784 (78,4%) и т.н., асимптотично, нагоре. Вярно, никога няма да станат 100% но, тя и ТП се ограничава до тези стойности. пита се, защо, тогава, да инсталираш сложна машина, която е и скъпа и капризна, при положение, че може да минеш с 10% от ВСИЧКИ разходи?
Накратко, говориш, без да разбираш. Иначе, надъхан си, ала идея си нямаш, колко си встрани от нещата.
3.representjah , изделието НЕ СЕ СЛАГА "зад плочки" и, наистина, целият разход се ограничава докъм 200 лв. С термостатични смесители най-лесно може да забележиш икономията, като следиш дебита през топлата и студената врътка, това е така. Ала НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, да ползваш такъв. просто, опция.
P.S.
А поповският трол ЧеркезоФФ изобщо не си заслужава да го обсъждаме, даже. Вижте го само какви ги плещи и из другите теми и му подарете термометър и чадър, че вече е слънчасал, завалията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеИнтересно, пирамидата е намерил начин във форума да си прави безплатни зарибявки на шаранчета
Е, аз предпочетох да пратя щерката на зелено училище отколкото да платя на пирамидата за един отточен канал!, който дори беше скрит от инвеститорите, само за посветени големи шарани!
Коментар
-
Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнениеАз като инженер смятам, че това устройство е твърде прехвалено и не виждам, как ще превземе света .
То и слънчевия бойлер по КПД излиза чудно, но не е превзел света по редица причини.
Коментар
-
ще има много риск при инвестиране, особено в имота. Какво можем да направим, за да се ограничи рискът е да си много подробно проучване преди да купите на properti. Добър Lauch на недвижими имоти като Grand pancoran в Джакарта е добър пример.
Коментар
-
Такааа...да не съм голословен вече споменах, че схемата на рекупертор бе поместена в руското техническо списание Моделист Конструктор. Брой 4 от 1988, страница 30 .Ето и страницата.
Както виждаме нищо ново под слънцето.
Нещото пести ток, газ, слънце, БГВ, ако щеш, и въглища и дърва /при положение, че имаш бойлер на твърдо гориво/ Икономията зависи от режима на работа и може да достигне 60-80% ориентировъчно, 3-5-7 лв месечно обратно при ползване на мивка. При ползване под душа - 10-12 лв/мес. за 4-членно семейство, ако се къпеш по веднъж на ден.
ще рече, ако с един бойлер се е къпал един човек, сега - двама. Ако ти са били нужни 2 слънчеви панела, сега може да минаваш с един и т.н. Не е кой знае колко красиво, ефектът е умерен но, стабилен, нещо от вида
Икономията НИКОГА не може да е повече от 50%, защото рекупертора използва температурата на отпадната вода, като затопля входящата към бойлера. Дори и КПД то на уреда да доближи 100%, то икономията ще доближи съответно 50%
Икономията от една мивка в банята няма да има и 1 лев на месец. Комплексната икономия, за която пита representjah с конктетните параметри ще бъде : 4 киловата грубо по 20 ст. киловат е 80 ст. При идеалният вариат имаме икономия 50% значи по 40 ст на ден. За месеца е 12 лв.
Горната сметка вачи обаче ако се използва ЦЯЛАТА отпадъчна топлина и от душа и от мивката в банята и от мивката в кухнята. По чисто технологични причини за да хванете тази топлина ще Ви трябват 3 рекупертора. Това е така, защото имаме 3 източника, 3 канализационни тръби.
Не вярвам да има домакинства, които биха си разкъртили стенните и подови плочки в кухните и в баните да теглят топлоизолирани тръби до бойлера за да спестят 12 лв на месец при положение, че 3 те уреда струват 450 лв и ремонта на банята и кухнята ще е за хиляди левове.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
С много подробности натиснахте човека.Вярно че в България не са популярни т.н. бизнес ангели, но то и тук няма иновации.От последния пост на Пирамида излиза че 4-членно семейство щяло да пести 10лв. на месец.За масата семейства това е просто смешна сума от бюджета.Ми то едно бигмакменю с което оставаш не кой знае колко наяден е 10лв.За единия обяд на единия член на семейството просто файда няма.Да не говорим за европейците, където това пък са стотинки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahВсе още не мога да разбера.
Слагам устройството и какво точно печеля. Какво пести - ток или вода? И логичният въпрос колко изразено в пари примерно за едно домакинство използващо ел. бойлер 100 литра с мощност 2kw и работещ само 2 часа в денонощие ?
ще рече, ако с един бойлер се е къпал един човек, сега - двама. Ако ти са били нужни 2 слънчеви панела, сега може да минаваш с един и т.н. Не е кой знае колко красиво, ефектът е умерен но, стабилен, нещо от вида.Last edited by Pyramid; 27.05.2013, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahPyramid,
можеш ли с прости думи да обясниш какво точно представлява това устройство и за какво служи?
Четейки описанието и гледайки филмчето лично аз нищо не разбрах, освен че е икономайзер.Last edited by Pyramid; 27.05.2013, 00:07.
Коментар
-
1. Само прототипът е в банята при мен, т.к. съм на квартира, а в кухнята мивката е зидана и дъното и е МНОГО ниско и тръбата след нея е под много малък наклон.
2. Въпросът с банята, душа, перални и миялни е решен практически. Там също има скрит ресурс от индустриална собственост. Възможно най-ефективният актив, прочее...който има представа за цените и относителната доходност.
3. Въпросът с претенциите е личен и въпрос на разбирания, приоритети, визия. Така съм решил, накратко.
4. За пасивните къщи си прав но, има още почти 3 милиона построени жилища. И това-"само" в БГ. Огромен ресурс, трябва да се използва. В ЕС, това са поне 250 мрн. жилища, да са ни честити.
5. За делта Т съм съгласен, така е. И тя ограничава кпд. При ТП, просто, делта Т е доста по-голямо но, действа по-бавно, струва доста повече, по-сложна е, направо грамадна и т.н. Да речем, след 10-тата година, ТП става /относително/ по-евтина но, завинаги ще остане абсолютно по-обемна, по-сложна, нетно, по-скъпа и, като прибавим разходите за ремонт, поддръжка и т.н., моментът на изравняване се изтегля доста по-нататък във времето.
6. Всъщност, проблемът със замърсяванията е чудесна възможност. "Играчката" се почиства, без да се разглобява...и, паралелно с това, се отварят ред мърчъндайзингови възможности. Ала, дай сега, тук със всички и всичко да обсъдим - нека остане по неща и за при среща, нали така?
Коментар
-
Ще си позволя последен коментар
Разбира се, че принципите са им различни. Винаги ще има хора, които ще си купят евтина първоначална инвестиция ( пример 15 лв за вентилаторна печка) и ще имат големи месечни сметки за ток. Винаги ще има и хора като мен, които ще дадат 1000 лв за климатик, но ще имат в пъти по-малки сметки за ток. Въпрос на мислене, финанси, срок за изплащане.
Относно идеята ти за отнемане на топлината на водата, която безвъзратно се губи в канала.
Вече написах, че съм го направил примитивно на село като около канализационната тръбата, която е в мазето съм навил медна серпентина, която отнема доста под половината температура, но аз не претендирам за инжинери, иновации, машини, патенти и т.н.
Замисли се колко ще е ефекта от една мивка в банята, която сутрин и вечер се пуска за 3 мин за да си измиеш зъбите и по няколко пъти за ръцете? Т на изходящата вода не е 50 градуса а 30-37. Половината ако върнеш в боийлера е 15-17 градуса и това е максимума, защото има топлообмен само когато има делта Т.
Ефекта че е по-голям при вани, душ кабини, перални, съдомиялни, където наистина изтича доста топла вода. Но кой би си разбил плочките за да монтира този топлообменик?
Варианта се прилага от проектиращите и строящи пасивни къщи, като се предвижда изграждането на канализационни и въздушни рекупертори още в самото начало на проекта.
Няма лошо, приветствам идеята ти. АЗ съм за всякакви дребни икономии, но помисли и за мазнините, мърсотиите и космите, които ще запушат системата. Аз съм в състояние да направя пластинчат топлообменик, които ще отнема ПОЧТИ половината енергия, но дали си заслужава?Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеЩе си лягам, загубата на време не може да бъде оправдана дори с един смислен диалог. Тук не е литературен форум за да си цитираме автори.
ДА АЗ БИХ ИЗБРАЛ термопомпа която отдава 6 киловата , а консумира 1.2 киловата ток
ти се грей с нагревател който отдава 6 киловата и консумира 6 киловата ток
бих избрал да се отоплявам и с климатик пък ти се грей с вентилаторна печка щото нагревателят и 100% превръща ел. енергията в топлинна:-))))))))))))))))))))))))))
Боже боже.
2 л обем с/у /поне/ 100 л-
Никакво захранване с/у някакво
2 кг с/у 100
5 сек. за сработване с/у поне 20
300 гр цветен метал с/у килограми
0 /нула/ подвижни части с/у няколко
Няма компресори, няма сгъстени газове, няма изгаряне, няма изпускане, няма отрова, няма вреда за озона.
150 лв с/у 1500 /поне/
Та, колко българи могат годишно да си отделят от заплата 1500 лв? А 150 лв?
И колко време ще им трябва, за да се изплати?
Ремонт? Колко струва? Как се носи /едното/ и как-другото?
Поддръжка? Резервни части?
МЯСТО за разполагане?
- Има и други проблеми, ала да видим само тези...
Друг пример: Луминесцентните и светодиодни енергоспестяващи лампи. Защо, все още, се ползват първите? Въпреки, още, че са и опасни, т.к.съдържат живак? Отговорът е "Цена". Когато вторите станат по-евтини, първите просто ще останат в историята.
И пак да питам, КОГА себестойността на ТП ще достигне тази на "онова" ?Last edited by Pyramid; 26.05.2013, 23:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XOVER Разгледай мнениемалко тьжна е тази тема...
този или който и да е друг форум не е сериозно място да тьрсиш инвеститори. Ако не намериш по друг начин, шансовете тук са малко. А, това, че не си любезен с хората, не е добре. Дори и малкото шансове, които имаш намаляват, когато убиждаш дори малкото хора, който проявяват любопитсво.
Моят сьвет е да намериш сьдружник, който да ти помогне с тьрсене на капитал или да измислиш друга идея, която да няма нужда от капитал.
- Иначе, да, вече съм ангажирал доказал се пред мен банков експерт, за да помогне с набирането на капитала. Тази идея няма да бъде изоставена скоро, ала подборът на други, с по-скромни капиталови потребности, не спира. Ориентирам се, все пак, към приложими от мен - няма да се юрна да правя неща, които не са ми по сърце.
Коментар
-
Ще си лягам, загубата на време не може да бъде оправдана дори с един смислен диалог. Тук не е литературен форум за да си цитираме автори.
ДА АЗ БИХ ИЗБРАЛ термопомпа която отдава 6 киловата , а консумира 1.2 киловата ток
ти се грей с нагревател който отдава 6 киловата и консумира 6 киловата ток
бих избрал да се отоплявам и с климатик пък ти се грей с вентилаторна печка щото нагревателят и 100% превръща ел. енергията в топлинна:-))))))))))))))))))))))))))
Боже боже.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
Коментар