IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Е, дал си линк да ме щават. Отде да знам дали не е нарочно?. Сега точно търся къде ми беше писал първоначално, щото там обясняваше, че продукта бил на познат. Ще го намеря! Срам ли те е от собсвения ти продукт тогава се зачудих? Имам десетки мейл адреси, ама ще търся упорито за да ти натрия фасона щом не си признаваш( сега не ми се занимава с такива дреболии. Важно е продукта независимо кой е изобретателя да си струва, това трябва да дискутираме занапред, не да се обиждаме, спорим излишно и прочее. Отвори нова тема с името на продукта, така ще стане по известен и разпознаваем. Препоръка е!
    Виж, прочети им общите условия на сайта. Там, който е регистриран зидар, /уж/ си плаща за членството - аз единствено търсех чрез тях финансиране макар че, Макар че, друго, освен да ме изтъпанят там, така и не успяха да свършат. От година и нещо, имам чувството, че нещо са си отсвирили поддръжката и системата им кара "на изпарения".
    Както и да е, в грешка си не се срамувам от рожбата си въпреки, че е неугледна - и аз, като бебе, съм бил грозен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Да си дойдем на думата: НЕ АЗ съм ти искал пари, ами някой друг. Това-първо.
      После, продуктът си е мой. Къде съм писал, че бил чужд? Моля поствай това, което имаш предвид и четеш като такова "признание".
      Трето: Да, не достига оборудване и средства. И? покажи откъде да взема, да си ги набавя, и ще е супер. Програмата "Джереми" не пее, за да кандидатстваш по нея, действа параграф 22 - трябва, първо, да имаш поне 6 /ШЕСТ!/ месеца продажби. Е, за да продаваш, трябва първо да произведеш но, сега, БАМ-ки, министерство на икономиката и т.н., какво да им обясняваш? Те са умни, те знаят, те могат. Могат да те затрият, знаят, че го правят, и пет пари не дават
      Е, дал си линк да ме щават. Отде да знам дали не е нарочно?. Сега точно търся къде ми беше писал първоначално, щото там обясняваше, че продукта бил на познат. Ще го намеря! Срам ли те е от собсвения ти продукт тогава се зачудих? Имам десетки мейл адреси, ама ще търся упорито за да ти натрия фасона щом не си признаваш( сега не ми се занимава с такива дреболии. Важно е продукта независимо кой е изобретателя да си струва, това трябва да дискутираме занапред, не да се обиждаме, спорим излишно и прочее. Отвори нова тема с името на продукта, така ще стане по известен и разпознаваем. Препоръка е!

Коментар

Ами линка който ми прати, за да се отвори изрично пишеше, че е само за посветени свободни зидари - тесен кръг инвестори и за да вляза трябваше да заплатя трицифрена сума, но пак не влязох съвсем. По отношение на четвърта точка не си много убедителен, кого ще стряскаш като ти си рекламираш собствен продукт, за когото ми беше писал, че е чужд, пък после се оказа, че не ти достигат машини и прочее. Та въпроса е кога повече ЛЪГОТИШ и ти?!
        Да си дойдем на думата: НЕ АЗ съм ти искал пари, ами някой друг. Това-първо.
        После, продуктът си е мой. Къде съм писал, че бил чужд? Моля поствай това, което имаш предвид и четеш като такова "признание".
        Трето: Да, не достига оборудване и средства. И? покажи откъде да взема, да си ги набавя, и ще е супер. Програмата "Джереми" не пее, за да кандидатстваш по нея, действа параграф 22 - трябва, първо, да имаш поне 6 /ШЕСТ!/ месеца продажби. Е, за да продаваш, трябва първо да произведеш но, сега, БАМ-ки, министерство на икономиката и т.н., какво да им обясняваш? Те са умни, те знаят, те могат. Могат да те затрият, знаят, че го правят, и пет пари не дават

Коментар

Не се приема.
          1. Извинение ми дължиш за неверните твърдения, дето /уж/ съм ти бил искал "трицифрена сума" да си видел.
          2. За красота на продукта не говоря макар че, вече имам направен определен дизайн. Става дума за функционалност на място, не особено разглеждано, за да е проблем точно кой ъгъл накъде бил извивал.
          3. Смесителят ти НЕ Е проблем. Има решение, незасягащо самия смесител, нещата са полу- или напълно скрити от погледа, въпрос на избор.
          4. Структурата не е пирамидална. Пирамидален е никът, дето трябва да стресне, някои хора, че да се събудят. Ама това - нАдали, завалиите, така и ще си останат, спящи с широко отворени очи.
          Ами линка който ми прати, за да се отвори изрично пишеше, че е само за посветени свободни зидари - тесен кръг инвестори и за да вляза трябваше да заплатя трицифрена сума, но пак не влязох съвсем. По отношение на четвърта точка не си много убедителен, кого ще стряскаш като ти си рекламираш собствен продукт, за когото ми беше писал, че е чужд, пък после се оказа, че не ти достигат машини и прочее. Та въпроса е кога повече ЛЪГОТИШ и ти?!

Коментар

А защо си се кръстил Пирамида? Да не ти е продукта нещо като ес си ай
            Шегувам се! Ако продукта ти се докаже като ефективен, негрозен и без да се налага да къртя в банята, ще си купя първи и ще ти се извиня десет пъти. За кухнята абсурд, там съм с мивка "бланко" и смесител "рока" чийто извеждащи тръби не бих смени с шарлатанско изделие на пирамидална структура.
            Не се приема.
            1. Извинение ми дължиш за неверните твърдения, дето /уж/ съм ти бил искал "трицифрена сума" да си видел.
            2. За красота на продукта не говоря макар че, вече имам направен определен дизайн. Става дума за функционалност на място, не особено разглеждано, за да е проблем точно кой ъгъл накъде бил извивал.
            3. Смесителят ти НЕ Е проблем. Има решение, незасягащо самия смесител, нещата са полу- или напълно скрити от погледа, въпрос на избор.
            4. Структурата не е пирамидална. Пирамидален е никът, дето трябва да стресне, някои хора, че да се събудят. Ама това - нАдали, завалиите, така и ще си останат, спящи с широко отворени очи.

Коментар

shpono, не те навивам. Пък и няма нужда: Нека си слага само, който иска - достатъчно е само 1% от домакинствата в ЕС да си купят...
              После, с тръби съм си опасал мивката аз, че съм на квартира и не не ми се къртеше нито плочка, все пак. При нормално инсталиране, почти нищо не се вижда. СПОКО.
              После 2: Не си длъжен да я слагаш в банята. Не и ти. Имаш кухня Освен това, нали ви обясних, почиства се без разглобяване, с едно движение - какъв е проблемът? Особено, ако определени добавки за целта, покачват мълчъндайзинговия потенциал на нещото с поне 10%.
              После 3: Флуид 1 и флуид 2 не топлообменят 1 сек, а доста повече. Снижаването на масата на ТО 3 пъти ускорява процеса поне 3 пъти и снижава потребната делта Т съответно. Оттам - и мощността, и кпд растат. Точна формула не мога да дам още, т.к. неизвестните са доста и, най-вероятно, формулата ще е неравенство, а решението ще представлява интервал.

LANDLORD31, споко:
              Тук, в момента, онова за свободните зидари вече е достъпно и за вас. В смисъл, тук съм разкрил доста нещо а, освен това, преминах през определени етапи, които дори облекчават потребностите. Става дума, че събрах хората в едно помещение, имам с какво да им плащам някакви минимални суми и, лека - полека, започнах да оборудвам работните места но, дотук. Инструменталното оборудване е много сериозен разход, който още не мога да покрия сам. Бавно става, средствата не достигат. Поради това, още не съм пуснал нулевата серия, за да ти пратя бройка. А бих. Въпреки, че ти така злословиш тук по мой адрес и все забравяш да се извиниш. не знам, дали да храня /някаква, плаха/ надежда, че не си чак такова дърво като трола от Попово. Сори за което. Ала едно, дори позакъсняло извинение, нама да навреди на колегиалния дух тук.

Бонвиван, за системата за душкабина - помислено е. И то също работи, ала просто, като инвестиционен обект, не е толкова добро. Проблемът е в дизайна : Поради различните естетични вкусове, ще трябва да се представят десетки дизайни а, оттам, маржът и вътрешната норма на възвръщаемост силно се сриват та, не за клиента, а за производителя, изделието е поне три пъти по-нерентабилно. Да не говорим, че душкабината може да работи и с това изделие а, значи, и на клиентите няма да се наложат /чак такива/ големи, скъпи и сложни доработки на системата, и търсенето на конкретния образец допълнително се стимулира. Системата е съвместима с почти всякакви батерии, не се тревожи. Уплътнителят НЕ Е проблем, нито укрепването, с малки изключения. А продуктовата линия си набъбва монотонно. Вярно, не съм изнесъл всичко тук и сега на всеобщо обозрение но, нали трябва да си запазя силни ходове и занапред? Заредени са вече поне 3 в патрондаша.
              А защо си се кръстил Пирамида? Да не ти е продукта нещо като ес си ай
              Шегувам се! Ако продукта ти се докаже като ефективен, негрозен и без да се налага да къртя в банята, ще си купя първи и ще ти се извиня десет пъти. За кухнята абсурд, там съм с мивка "бланко" и смесител "рока" чийто извеждащи тръби не бих смени с шарлатанско изделие на пирамидална структура.

Коментар

• shpono, не те навивам. Пък и няма нужда: Нека си слага само, който иска - достатъчно е само 1% от домакинствата в ЕС да си купят...
                После, с тръби съм си опасал мивката аз, че съм на квартира и не не ми се къртеше нито плочка, все пак. При нормално инсталиране, почти нищо не се вижда. СПОКО.
                После 2: Не си длъжен да я слагаш в банята. Не и ти. Имаш кухня Освен това, нали ви обясних, почиства се без разглобяване, с едно движение - какъв е проблемът? Особено, ако определени добавки за целта, покачват мълчъндайзинговия потенциал на нещото с поне 10%.
                После 3: Флуид 1 и флуид 2 не топлообменят 1 сек, а доста повече. Снижаването на масата на ТО 3 пъти ускорява процеса поне 3 пъти и снижава потребната делта Т съответно. Оттам - и мощността, и кпд растат. Точна формула не мога да дам още, т.к. неизвестните са доста и, най-вероятно, формулата ще е неравенство, а решението ще представлява интервал.

LANDLORD31, споко:
                Тук, в момента, онова за свободните зидари вече е достъпно и за вас. В смисъл, тук съм разкрил доста нещо а, освен това, преминах през определени етапи, които дори облекчават потребностите. Става дума, че събрах хората в едно помещение, имам с какво да им плащам някакви минимални суми и, лека - полека, започнах да оборудвам работните места но, дотук. Инструменталното оборудване е много сериозен разход, който още не мога да покрия сам. Бавно става, средствата не достигат. Поради това, още не съм пуснал нулевата серия, за да ти пратя бройка. А бих. Въпреки, че ти така злословиш тук по мой адрес и все забравяш да се извиниш. не знам, дали да храня /някаква, плаха/ надежда, че не си чак такова дърво като трола от Попово. Сори за което. Ала едно, дори позакъсняло извинение, нама да навреди на колегиалния дух тук.

Бонвиван, за системата за душкабина - помислено е. И то също работи, ала просто, като инвестиционен обект, не е толкова добро. Проблемът е в дизайна : Поради различните естетични вкусове, ще трябва да се представят десетки дизайни а, оттам, маржът и вътрешната норма на възвръщаемост силно се сриват та, не за клиента, а за производителя, изделието е поне три пъти по-нерентабилно. Да не говорим, че душкабината може да работи и с това изделие а, значи, и на клиентите няма да се наложат /чак такива/ големи, скъпи и сложни доработки на системата, и търсенето на конкретния образец допълнително се стимулира. Системата е съвместима с почти всякакви батерии, не се тревожи. Уплътнителят НЕ Е проблем, нито укрепването, с малки изключения. А продуктовата линия си набъбва монотонно. Вярно, не съм изнесъл всичко тук и сега на всеобщо обозрение но, нали трябва да си запазя силни ходове и занапред? Заредени са вече поне 3 в патрондаша.
                Last edited by Pyramid; 28.05.2013, 22:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                  Много високи параметри му задаваш ;-)))) кои си мие ръце, зъби или чинии с 50 градуса
                  Казах го примерно, за да стане ясна задачата .
                  Иначе аз и това казах, че през моята мивка на ден минават няколко литра вода и тя не е много топла. Всички сме научени да живеем без много да пречим на природата и затова не се къпем с ПОНЕ 100 литра вода.
                  Пък за великата Руска техника всички сме чували/чели, но никой не е виждал.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                    руснаците имат цяло направление в "изобретателството".. като например да си вържеш динамо в пералнята, което генерира ток докато центрофугира.. или нещо от сорта на часовник автоматик, който се навива от движението на ръката - примери много..
                    Това наистина, или на майтап? Не че напоследък не си купуват и по-скъпи часовници, ама да си ги и правят сами след като има швейцарци...

Коментар

• В цялата работа има и много психология - българина не обича икономии и ефективност, особено в такива символични размери и особено, ако трябва да плати някой лев авансово.. това обезсмисля всякакъв разговор.. за какво му е да пести по 10 кинта на месец, ако после ще хвърли примерно хилядарка за безполезна абитуриентска рокля за една вечер. Това, че нещо работи, не означава, че има пазар.. съжалявам..

А за такива идеи, които връщат част от изразходвана енергия в нещо полезно, руснаците имат цяло направление в "изобретателството".. като например да си вържеш динамо в пералнята, което генерира ток докато центрофугира.. или нещо от сорта на часовник автоматик, който се навива от движението на ръката - примери много..

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                        :
                        Ако един флуид който е 50 градуса се топлообмени с друг който е 15 градуса за време от има няма една секунда. С колко ще се повиши температурата на студения флуид .
                        .
                        Много високи параметри му задаваш ;-)))) кои си мие ръце, зъби или чинии с 50 градуса

Пирамидален, ще помисля и ще посмятам. Досега не се бях замислил над посоченото от теб :Схемата е рекурентна, т.к. възстановява и от възстановената енергия.

Аз действам на принципа, че слънчевата и хидротермална енергия от кладенеца ми са ми безплатни и не издребнявам за КПД то. Целя системите ми да са с минимално финансиране. Слънчевите топлинни колектори, които си правя за мен и за приятели от бирени кутиики са за смешни цени, а топлят перфектно. Охлаждането лятото вкъщи с кладенчова вода също е за стотинки.

Може би трябва да се помисли за цялостна система от мивка-рекупертор и душкабина рекупертор. Нещо като моноблок за да е лесен монтажа, всичко да е скрито в шкафа или в ботуша на мивката или в поддушовото корито и да не се кърти и да не се виждат меки връзки и фитинги. Рекупертора да е съвместим и със батерии с керамичен уплътнител и стоящ монтаж. Предлаганите от теб рекупертори според мен са по-подходящи за перални и съдомиялни. Аз лично мога да си го направя вкъщи, но не знам един готов такъв модул каква ще му е цената в магазина.
                        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Тъпият прототип /защото е тъп и защото е само прототип/ при включване с 5,5 kW проточен бойлер и вход.температура на водата от 15 С при 100 гр/сек вдига от 43 С на 56С без никакъв друг. Едно къпане са поне 100 литра, 300++ преминавания през уреда - за чий ти е термопомпа?
                          Добре , писна ми да ме изнудваш!
                          Изгладувах 200 кинта за да ти платя за прототипа, разбих си миниатюрните басейнови плочки в банята за 2000 лв. и ще чакам да ми донесеш "чудото"...

П.П. Онова за посветените свободни зидари, не е зле да го направиш достъпно и за обикновени инвеститори. Препоръка е.

Коментар

Слънчевият бойлер работи на едно протичане. Отворена схема. затова, неговото кпд, колкото и да е красив, колкото и да е термоизолиран, колкото и да е съвременен, си остава фиксирано до там, където е.
                            Не точно, даже доста грешиш. То благодарение на картинките за слънчеви бойлери от списанията преди 30 години, днес виждаме доста сгради със соларни панели за затопляне на вода, които по принцип са на принципа на слънчевия бойлер. Колко им КПД не знам, но топлиш много вода с има няма нула енергия .
                            Задачка играчка:
                            Ако един флуид който е 50 градуса се топлообмени с друг който е 15 градуса за време от има няма една секунда. С колко ще се повиши температурата на студения флуид .
                            Моята мивка в банята у нас се ползва няколко минути дневно, ако си мислиш, че лесно ще ме навиеш да я разбия за да я опаша с тръби и да сложа устройство с което може да се запуши канала и да ми строши мнооого нерви, малко си се объркал.
                            П.П. А даа забравих да питам, за това нЯщо, ще се дава ли кредит за енергиина ефективност, защото за пелети, термопомпени бойлери, изолации и дограма се дават.
                            Last edited by shpono; 28.05.2013, 01:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
                              Предлагам пирамидата да направи АД и да го пусне на БФБ, и да му съберем пари за да твори и да престане да отваря тема след в над 20 форума във България!!
                              Лорде, това на нищо не прелича, никой не иска да му даде пари а той иска да даде нещо на света, да прослави Горнооряховската танкова бригада
                              Танкова бригада вършее из главата на дохтура. Ама то при Алцхаймер какво да иска човек от него - да се радваме, че още е жив и движи, налЭ

Коментар

• Тъпият прототип /защото е тъп и защото е само прототип/ при включване с 5,5 kW проточен бойлер и вход.температура на водата от 15 С при 100 гр/сек вдига от 43 С на 56С без никакъв друг. Едно къпане са поне 100 литра, 300++ преминавания през уреда - за чий ти е термопомпа?

Коментар

Working...
                                X