IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    Пирамидален
    много приказки и НИЩО

Ако не промениш с лобиране и много пари ЗАКОНА този уред е незаконен и НИКОИ няма да го узакони и сертифицира

Има задължителни отстояния и от хигенична и здравословна гледна точка дори тръбопроводите за мръсна и чиста вода не трябва да се доближават под 10 см за да се избегне риска при евентуален теч смесването и заразата.

Казах вече уреда е предназначен само за направи си сам. Аз съм си го направил вкъщи.
    "...и нищо". Всичко с времето си. Ни ривИ!

Коментар

• Пирамидален
      много приказки и НИЩО

Ако не промениш с лобиране и много пари ЗАКОНА този уред е незаконен и НИКОИ няма да го узакони и сертифицира

Има задължителни отстояния и от хигенична и здравословна гледна точка дори тръбопроводите за мръсна и чиста вода не трябва да се доближават под 10 см за да се избегне риска при евентуален теч смесването и заразата.

Казах вече уреда е предназначен само за направи си сам. Аз съм си го направил вкъщи.
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
        Пирамидален...

моля за обяснение как ще заобиколиш наредба номер 4 ( по спомен цитирам) където се определят задължителните строителни норми определящи минимално разстояние между чиста и отходна вода да е 10 см!!!???

Ти говориш за топлообмен и да вкараш чиста и мръсна вода в един рекупертор което е НЕЗАКОННО и едва ли ще успееш да получиш зелена светлина. Патента е едно. Там гледат да ти вземат парите, но ХЕИ, ДНСК и т.н. няма да ти одобрат и съгласуват уреда.

Рекупертора е удобен за направи си сам, но не и за търговска сейност.
        Всяко нововъведение предизвиква въпроси, тревоги, грижи. съгласен съм. Но, те са ... да речем така, успокоими. Обемът с чистата вода е под налягане. Смесване е изключено, дори при някакво нарушаване на херметичността между чистия и не особено чистия обеми.
        Тази наредба, която ти споменаваш и начина, по който я споменаваш, навява мисълта за ограниченията при строителство и разполагане на тръби. Идея нямам за мотивировката при нейното съставяне но, тя регламентира определени положения, съществували ПРЕДИ появата на този уред и едва ли е по причина от /потенциално?/ смесване. Бих търсил другаде. Още го търся това животно но, не мога да открия точно какво те притеснява освен някакво изоставане от събития, развитие или притеснения за някакво участие. Спокойно, не те принуждавам - просто, обсъждаме си тук едни неща. Предстои, при пускането на серия, продуктите да се сертифицират и стандартизират и, според мен, ще бъде отговорено на подобни притеснения.
        ТУК, сега и съвсем публично, без контрол над достъпа, няма да изведа, схеми и чертежи ПРЕДИ излизане на защитния документ но, лице в лице, мога да споделя повече, с който се заинтересова. Ще повторя, само, че физическите принципи и конструкцията гарантират безопасността. Във всеки случай, тя е не по-малка от тази на опаковките на лекарствените таблетки и на еднократните спринцовки, например. Там, някаква ципа от 50-100 микрона, разделя гарантирано стерилна среда от гарантирано нестерилна, със срок поне 2 години поради излагане, възможно, на физически фактори на стареене на пластмасите. Тук материалът е метал, доста химически устойчив, слънце изобщо не го огрява, нито има сериозни промени в някой от другите параметри на средата, които да предизвикват /ускорено?/ стареене.
        Ще повторя: Конструкцията изключва всякакво смесване, дори и при теоретически, някога и някакси възможно разхерметизиране на съответния обем. Рекуператорът не представлява чак такова революционно техническо явление и е екологично и хигиенично по-безопасен от редица други варианти, които са ми известни. Особено от термопомпите, за които има сериозни забележкикъм безопасността. Електричество, фреони, големи количества цветни метали, химически реагенти и т.н. НЕ СА единствените.
        Накратко:
        Който иска, търси начини а, който не иска, търси оправдания/причини. Това, в последните ти две изречения, Бонвиване, са просто някакви твърдения и практиката ще ги опровергае.
        Last edited by Pyramid; 05.06.2013, 09:43.

Коментар

• Пирамидален...

моля за обяснение как ще заобиколиш наредба номер 4 ( по спомен цитирам) където се определят задължителните строителни норми определящи минимално разстояние между чиста и отходна вода да е 10 см!!!???

Ти говориш за топлообмен и да вкараш чиста и мръсна вода в един рекупертор което е НЕЗАКОННО и едва ли ще успееш да получиш зелена светлина. Патента е едно. Там гледат да ти вземат парите, но ХЕИ, ДНСК и т.н. няма да ти одобрат и съгласуват уреда.

Рекупертора е удобен за направи си сам, но не и за търговска сейност.
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнение
            Имало е моменти, в които съм решавал да погледна да видя какво предлага автора в нашия форум - но по-лесно бих докопал информация за рецептата на Кока кола...
            Дори и в настоящата тема - основната информация, полезна за инвеститори/потребители я дават...другите съфорумци.

Прегледах публикуваната информация до тук, като най-полезно (да се добие представа някаква) беше споделеното от съфорумец видео (http://bgining.com/%D0%B8%D0%BD%D0%B...B5%D0%BA%D1%82)

Нека автора не се обижда, но цялата тази схема с тръби, отвратително качество на видеото, смехотворните като стил обяснения и т.н...първоначалната реакция е само една - досада и загуба на интерес.

Вместо да се прави толкова дълго клипче, може да се направи едно 5 минутно, през които автора след като не може да говори гладко и обясни собствените си идеи, да вземе да прочете отгоре предварително изготвен текст. Кратко и сбито да се представи какво представлява това устройство, каква е реалната полза за 1 домакинство, изразена в киловати/пари и т.н...

Тоест вместо всички тук да гадаем може да се напише/презентира нещо като:
            Цена устройството - 150 лв
            Монтаж: х лева
            Запазване целостта на същестуващо оборудване/облицовки (плочки, смесители и т.н): НЕ/частично
            Допълнително оборудване: х лв
            Икономии: при х литра консумация на вода месечно, икономия в размер на 10 лв и т.н

При така поднесени данни е ясно че няма да има желаещи да се включат в приключение със съмнителния ефект от -10лв /месечно..

Замислете се само - след няколко години може да има ново поколение бойлери и т.н, които да реализират тази икономия, но по един много по-професионален, доказан и не на последно място - естетически начин.
            1.И най-добрият, "професионален, доказан и естетичен" бойлер, каквото нагрее, директно го излива в канала. Страхотна "икономия", наистина. Дори и нещо /ама как?/ да ти спестява като загуба през изолацията, един стандартен вече отива към 250-300 лв, че и горница. И колкото повече работи, толкова повече губиш, защото системата е отворена. Гаранция. Да не говорим за страховитите компромиси с качеството на "истинските професионалисти". Аз също съм работил с такива, познавам отвътре доста фирми, фабрики, практики. И що ментета съм видял, пък и издънки на реномирани фирми. Не на мен тия.
            2.Стилът на обяснения е, какъвто е. Който разбира, ТОВА няма да го спре. Има една доказана пословица за хубавия кон и съдрания чул, действа с пълна сила. А външният вид на изделието, в завършен вариант, още не сте го видели. Обяснил съм неведнъж: На видеото е прототип.
            ПРОТО-ТИП.
            Първи образец. Вярвате или не, направен е с ножовка, пила, малко лепило и един-два отлети от каквото не трябва, а от каквото намерих, елемента на домакинската маса. Имам си разработен дизайн, който е къде по-приличен, СПОКО.
            3.Който ти доставя /продава/ ВиК оборудване ли ти го монтира ? Не. За какво говорим тогава с това "х лв"?
            4.Запазване целостта на съществуващо оборудване: Правилно си разбрал: между "х" и "не". Ала, я сравни 50-60 см /максимум/ модернизация с включване към бойлера директно или с нов /ако ще, слънчев/ панел и ще схванеш, че е и по-малко, и по-евтино, и нормално функционира, където го слагаш. Ако имаш нужда от 2 панела по 400-500 лв /външни, от евтините/ смятай, за какъв незабавен ефект иде реч.
            5. От 3 до 5 лв И НАГОРЕ на месец, ВСЕКИ месец /иде реч за средно домакинство, всеки в което се къпе умерено, прави от 36 до 60 лв годишно. ВСЯКА година. Свързваш към банята, стават над 10 лв /пак, зависи, колко се къпеш/ но, от поне 120 лв ВСЯКА година. Изплащане за от 3 до под 1,5 години. Свързваш към пералнята - там, да знаеш, какви киловати текат...
            6.Сравни го с дори проста термопомпа. За колко се изплащат 1500 лв, колко струват монтаж, поддръжка, ремонт /следгаранционен/, зареждане с фреон, демонтаж, за колко време реагира, къде ще я слагаш и т.н. и пак се върни тук.
            7.Не са особено богати и в близкия изток, и в сев.Африка, енергия ползват и комшиите...а тя , при тях, не е по-евтина.
            8. Да, качеството на видеото е ниско. Ала бе въпрос на капацитет на DOX.bg - ограничения в обема на файловете и, от друга страна, предлаганите от наличния и разполатаем в момента софтуер степени на компресия. С такива-дотук.
            9. За обяснение по същество: Ако беше да ви покажа физически устройството, въпрос на 3 минути, наистина. Нещо, което, ей така, в широка употреба, все още, няма да пусна. ТОВА се обяснява на заявили интерес, дошли на място, и подписали определени ангажименти за конфиденциалност. По-голяма "откритост", за момента, е безотговорност, съжалявам.
            10. За търговските обещания, каквото представлява рекламата, ще кажа само това: По-добре, да дам само три и поне две сериозно да преизпълня, отколкото да дам 10 и дори само едно да не изпълня на 100%. Това тук не ви е WC shop с Хорст Фукс.
            И те така
            Last edited by Pyramid; 04.06.2013, 19:52.

Коментар

• Имало е моменти, в които съм решавал да погледна да видя какво предлага автора в нашия форум - но по-лесно бих докопал информация за рецептата на Кока кола...
              Дори и в настоящата тема - основната информация, полезна за инвеститори/потребители я дават...другите съфорумци.

Прегледах публикуваната информация до тук, като най-полезно (да се добие представа някаква) беше споделеното от съфорумец видео (http://bgining.com/%D0%B8%D0%BD%D0%B...B5%D0%BA%D1%82)

Нека автора не се обижда, но цялата тази схема с тръби, отвратително качество на видеото, смехотворните като стил обяснения и т.н...първоначалната реакция е само една - досада и загуба на интерес.

Вместо да се прави толкова дълго клипче, може да се направи едно 5 минутно, през които автора след като не може да говори гладко и обясни собствените си идеи, да вземе да прочете отгоре предварително изготвен текст. Кратко и сбито да се представи какво представлява това устройство, каква е реалната полза за 1 домакинство, изразена в киловати/пари и т.н...

Тоест вместо всички тук да гадаем може да се напише/презентира нещо като:
              Цена устройството - 150 лв
              Монтаж: х лева
              Запазване целостта на същестуващо оборудване/облицовки (плочки, смесители и т.н): НЕ/частично
              Допълнително оборудване: х лв
              Икономии: при х литра консумация на вода месечно, икономия в размер на 10 лв и т.н

При така поднесени данни е ясно че няма да има желаещи да се включат в приключение със съмнителния ефект от -10лв /месечно..

Замислете се само - след няколко години може да има ново поколение бойлери и т.н, които да реализират тази икономия, но по един много по-професионален, доказан и не на последно място - естетически начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
                Дълго време и аз съм мислила като теб.За съжаление не става така.
                Когато завършихме инженерна физика със съпруга ми и ние кипяхме от идеи.Аз лично имам 6 патента-5 промишлени образци и един полезен модел.
                Към момента работим в собствената си фирма ориентирана към производство на апарати за извличане и пренос на топлинна енергия /не само термопомпи /.
                Не възнамерявам да се хваля кои фирми купуват от нас но съм убедена че не се побират във въображението ти.
                Освен с проектантски екип разполагам с оборудване и контакти с 2 инвестиционни фонда чиито услуги съм ползвала и съм доволна. Това ,което искам да ти кажа е че мога да ти дам реален и безкористен съвет как да си реализираш проекта защото съм убедена че пътя по който вървиш води до задънена улица.
                В този му вариант ,обаче а именно - пълна тайнственост и недомлъвки нямаш бъдеще.
                Ето ти няколко съвета на прима-виста:
                1 Прототип ти е нужен само ако не си сигурен в принципа а щом вече го имаш ок.
                2 Регистрирай си патентен номер в процес на разработка и така ще имаш 2 години да набираш инвеститори 1- от процес на разработка и 1 за промишлен образец . Така не ти е необходимо да криеш принципа и ще те приемат на сериозно.
                Ти така и не ми отговори на въпроса преди близо две страници
                1. Много неща се побират въ въображението ми. Не се тревожи. Ала се пазя от лесно впечатляване - в смисъл, имена на фирми - и така живея простичко, и извън формиращото потребители влияние на медиите. Можеш да ме впечатлиш с достижения...ала и ти не споделяш особено.
                2. Патентната заявка вече е подадена и то, преди доста време. Не схванах това за "патентен номер в процес на разработка" и ще помоля за пояснение, ако може.
                3. Не съм съгласен с твърденията ти за "недомлъвките". Ако нещо и да не съм ти отговорил, то е, защото не си ме питала КОНКРЕТНО. В темата съм обяснил доста нещо но, нелепо е, ей така, да сипя наред още и схеми, чертежи, описания на технологии. Не мислиш ли?
                В тази връзка,
                4. Провери си отново постовете към мен и виж КЪДЕ ТОЧНО И КАКВО ТОЧНО си ме питала, на което да не съм отговорил подобаващо и което да съм подминал. АКО намериш такова, ми укажи.
                5. "Пълна тайнственост" е нищо да не се споделя. Е, аз вече съм споделил основните физически и конструктивни принципи и, ако наистина разбираш от инженерна физика, за теб, не би трябвало да е проблем да се сетиш /ориентировъчно/ как е устроено нещото.
                6. В грешка си и за прототипа: Той служи не само да докаже дали работи някакъв принцип но, и в експлоатация, да даде визуална представа за силни и слаби страни, ефекти, дефекти, откази и т.н. да подтикне и доведе до решения на въпроси от страна на клиентите, че и не само.

Коментар

• Дълго време и аз съм мислила като теб.За съжаление не става така.
                  Когато завършихме инженерна физика със съпруга ми и ние кипяхме от идеи.Аз лично имам 6 патента-5 промишлени образци и един полезен модел.
                  Към момента работим в собствената си фирма ориентирана към производство на апарати за извличане и пренос на топлинна енергия /не само термопомпи /.
                  Не възнамерявам да се хваля кои фирми купуват от нас но съм убедена че не се побират във въображението ти.
                  Освен с проектантски екип разполагам с оборудване и контакти с 2 инвестиционни фонда чиито услуги съм ползвала и съм доволна. Това ,което искам да ти кажа е че мога да ти дам реален и безкористен съвет как да си реализираш проекта защото съм убедена че пътя по който вървиш води до задънена улица.
                  В този му вариант ,обаче а именно - пълна тайнственост и недомлъвки нямаш бъдеще.
                  Ето ти няколко съвета на прима-виста:
                  1 Прототип ти е нужен само ако не си сигурен в принципа а щом вече го имаш ок.
                  2 Регистрирай си патентен номер в процес на разработка и така ще имаш 2 години да набираш инвеститори 1- от процес на разработка и 1 за промишлен образец . Така не ти е необходимо да криеш принципа и ще те приемат на сериозно.

Коментар

• Благодаря ти все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от kris777 Разгледай мнение
                      Благодаря за бързия отзив.
                      Извинявай, Крис.
                      отговорът ми е "Аз не знам".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        В момента, в който го произведа, ще ти се обадя. Нека се организирам, не става за ден-два.
                        Иначе, идеята ти е добра, признавам.
                        Сега вече мога да ти поднеса първото си извинение. За първи път усетих, че искаш нещо да направиш наистина, не да щавиш хората или да ги омайваш с безмислени проекти. Извинявай Пирамиде! Очаквам да си бъдем взаимно полезни. Организирай се колкото си искаш. Аз притежавам цялото търпение на света.

Коментар

• Благодаря за бързия отзив.

Коментар

• В момента, в който го произведа, ще ти се обадя. Нека се организирам, не става за ден-два.
                            Иначе, идеята ти е добра, признавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Виж, прочети им общите условия на сайта. Там, който е регистриран зидар, /уж/ си плаща за членството - аз единствено търсех чрез тях финансиране макар че, Макар че, друго, освен да ме изтъпанят там, така и не успяха да свършат. От година и нещо, имам чувството, че нещо са си отсвирили поддръжката и системата им кара "на изпарения".
                              Както и да е, в грешка си не се срамувам от рожбата си въпреки, че е неугледна - и аз, като бебе, съм бил грозен...
                              Може и сега да си грозен, ама няма лошо, жените обичат с ушите, не с очите като нас.
                              Направо ми е..а макята с тези зидари!
                              Ако искаме да сме честни в постъпките си и двамина , дай да правим като Волен Сидеров! Виждам, че не разбираш много от реклама и маркетинг. Изпрати ми един прототип, аз естествено ще ти дам моите лични данни за да не се притесняваш и ако продам повече за месец от твоите реализации за годината, ще станем бизнеспартньори, навит ли си? Подробности може да ми пишеш на лични, но честно за публиката на инвестора е , бизнеса да се развива прозрачно за да видят продукта струва ли си или не.

Коментар

• Здравейте,

Знам, че не се включвам много по темата, но някой знае ли колко е рисковата премия на България за март или април тази година? Ще съм Ви много благодарен.

Коментар

Working...
                                X