If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Право в десятката.
Ето пак ти отговаря на поста с разни али бали, който даже четенето не си струват.
Аз повече няма да се хабя да дебатирам с радиоточка, с божествени претенции.
Явно е, че не разбираш. Нито от техника, нито от хора. Жив и здрав, прочее. Не може всички да сме идеални
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Провокираш отговор. Пак се държиш като единствен и неповторим. АКО помниш, преди време беше сложил доста обиждаш подпис от рода на 'глупаци инвестирайте в моята идея". Тогава се вслуша в мнението на съфорумците и го промени.
Това че идеите ти не са работещи, не означава че хората не са доброжелателни. Питат те, дават ти идеи,посочват ти грешки и възможни подводни камъни. За сметка на това ти ги обиждаш и обясняваш колко си велик. Извинявай ама ако отидеш за кредит в банка и така се държиш,дали няма да ти посочат вратата???
Право в десятката.
Ето пак ти отговаря на поста с разни али бали, който даже четенето не си струват.
Аз повече няма да се хабя да дебатирам с радиоточка, с божествени претенции.
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Провокираш отговор. Пак се държиш като единствен и неповторим. АКО помниш, преди време беше сложил доста обиждаш подпис от рода на 'глупаци инвестирайте в моята идея". Тогава се вслуша в мнението на съфорумците и го промени.
Това че идеите ти не са работещи, не означава че хората не са доброжелателни. Питат те, дават ти идеи,посочват ти грешки и възможни подводни камъни. За сметка на това ти ги обиждаш и обясняваш колко си велик. Извинявай ама ако отидеш за кредит в банка и така се държиш,дали няма да ти посочат вратата???
И последно. Аз все още помня идеята ти да отопляш София с топла вода от АЕЦ Козлодуй. До колкото си спомням, не беше сметнал очуждаването на земята за тръбите, цената на тръбите,къде ще отиде водата и куп други 'дреболии'. Май се оказа че идеята е твърде нерентабилна и я изостави.
Сега пак ти показват слаби места, ти пак обясняваш че си единствен, а всички други бъркат. От АЕЦ до полза от мръсна топла вода. Сори ама от супер проекти с 'потенциал' за милиарди сега да ми обясняваш че ефект от 10лв на месец, при първоначални разходи от 1000лв е супер..... И МНОГО ми е интересно, КАК ако се наруши металната преграда, ще попречиш на две течности с еднакво налягане и плътност да се смесят.
Браво че се опитваш да прокарваш нестандартни идеи. Но да пренебрегваш доброжелателни съвети и да нападаш хората не ми звучи добре. Още повече че търсиш съмишленици или инвеститори. Най-лесно е да благодариш. А може и някое предложение да ти даде друга идея.
Опитвам се да ти помогна както аз го разбирам. Ако съм те обидил извинявай.
И ти провокираш отговори
1. За водата от Козлодуй не съм се отказал, ала просто, нямам възможност да напъвам навсякъде и за всичко. И се знае къде ще иде водата, и цената на тръбите е заложена.
2.Идеята ми работи вече трета година. Прототипът се намира в дома ми, наблюдавам го всеки божи ден. Пък ти - ти си говори, каквото искаш. то се видя, не мога да те спра. "доброжелателността" на хората е видна, прочее. Толкова нелепости накуп, и все "доброжелателни", от доста време не бях чел.
3.А ти не знаеш ли, че наистина съм велик? С цели 10 см. съм по-висок и от самия Наполеон. /Онзи от трета палата не се брои - той е шашав и, при това, е тъмнокож/
4.Ако се наруши панелът между вас и комшиите отгоре, и те ще паднат при теб, тъкмо, ще си пиете кафето тугедър.
5.Първоначалните разходи не са дори 1000 лв, ами няколко пъти по толкова. Правят се при производителя и се наричат инвестиции. За клиента, нещата стъпват около 6 пъти по-евтино с включен ДДС.
6.10-те лева икономия са за клиента. Всеки един месец, той ги използва по два пъти-веднъж за енергия и втори път-за каквото се сети още. така, стават 20 лв или 240 лв годишно, поне. За всеки клиент, ВСЕКИ МЕСЕЦ.
В знак на добра воля, обаче, ще обясня тук "във въздуха" някои "нискорейтингови препратки":
1. "Униформен ефект" - това означава, че /за "едно нещо"/ е достатъчен един единствен дизайн, за да се продава нормално. В случая, поради функционалност и свързаните със спецификата на приложението му места на разполагане, изисквания към външен вид и т.н., противопоставени на срива в нормата на чистата печалба при едно друго нещо от същия животински вид. Все пак, аз бих избрал да работя с печалба от 100-150% от нещо, което мога да продам в 20 милиона екземпляра с/у 50 % от друго нещо, което, първо, е къде по-претенциозно, двойно по-скъпо и без гаранции, че ще продам поне 5 милиона.
2. "Некоректната" препратка "Сили на натиск а не на опън" прави яйцето поне пет пъти по-устойчиво на натиск /приложен от всяка посока/ отколкото на опън, предизвикан от налягане отвътре навън при една и съща маса. Ще рече, концепцията определя качествата на изделието.
3."Публикуваните действия" са предприети в последствие по отношение на момента на започване на темата, а не предварително. "предварителни" са само по отношение на момента на явяване на magi208, ала тя е тук съвсем отскоро. Публикувам това, защото тези действия означават /а те са свързани с инвестиционния процес/, че се намаляват първоначално пресметнатите потребности от финансиране. Причината е проста: Има свършена физическа и организационна работа и е натрупан физически и човешки потенциал /потенциално, също разходи за инвеститора/ - разходи, поети от мен.
Момент, shpono: Как, според теб, трябва да се държа? Ами, че тя просто се подиграва, за Бога. "има много, които..."дрън-дрън-дрън. СЕРИОЗНО съм говорил тук само с 4 души и, ако нещо /не/ се е получило, причините са извън темата на разговора /после, мога да нашепна/. Основно, поради ангажираност с други проекти, от тяхна страна.
Вярваш или не, аз съм много диалогичен. И съм приел принципа на дяловото участие. И никого тук не съм мамил. И никого не съм тръгнал да обиждам, ей така, на прима виста, щото не ми бил приятен. /Черкезов е неприятно изключение, което много старателно си изпроси, каквото съм му сипал./Но, и ти сам, едва ли би понесъл някой просто да дойде и, видял-невидял, чел-недочел, запознал-незапознал се с нещо, което разясняваш от маса време, ей така, да вземе да плещи и да дращи глупости /да ме прощава magi208 / и да дава неуместни квалификации по твой адрес. Странни хора сте вие: Твърдите за "нискорейтингови ", "некоректни" препратки, "публикуване на действия"...и НИКАКВО положено от коментиращия усилие да свържете дори, в "инвеститорското" си съзнание защо, аджеба, това се пояснява. Никаква идея за визията на отсрещната страна, съчетана със страст да се поучава. Все едно, да нахлуя в бита ти, в живота ти, в работата ти, и също, да почна да ръся мозъци, без идея, какъв си, що си, и за твоята система от ценности и възгледи.
Благодаря но, ТОЧНО ОТ ТОВА, нямам нужда. И няма да целувам задник никому, който се ебава с мен.
И последно. Аз все още помня идеята ти да отопляш София с топла вода от АЕЦ Козлодуй. До колкото си спомням, не беше сметнал очуждаването на земята за тръбите, цената на тръбите,къде ще отиде водата и куп други 'дреболии'. Май се оказа че идеята е твърде нерентабилна и я изостави.
Сега пак ти показват слаби места, ти пак обясняваш че си единствен, а всички други бъркат. От АЕЦ до полза от мръсна топла вода. Сори ама от супер проекти с 'потенциал' за милиарди сега да ми обясняваш че ефект от 10лв на месец, при първоначални разходи от 1000лв е супер..... И МНОГО ми е интересно, КАК ако се наруши металната преграда, ще попречиш на две течности с еднакво налягане и плътност да се смесят.
Браво че се опитваш да прокарваш нестандартни идеи. Но да пренебрегваш доброжелателни съвети и да нападаш хората не ми звучи добре. Още повече че търсиш съмишленици или инвеститори. Най-лесно е да благодариш. А може и някое предложение да ти даде друга идея.
Опитвам се да ти помогна както аз го разбирам. Ако съм те обидил извинявай.
Пич твоята идея ще се провали не защото е лоша (не, че е кой знае колко хубава), а защото се държиш не както трябва.
Хора с опит знания и умения минали по твоя път многократно, ти дават БЕЗПЛАТНИ съвети и идеи, а ти вместо да им благодариш им се репчиш, че живота ти бил много състоятелен и прочие глупости.
Никой човек с пари не би се занимавал с подобно поведение.
Сам виждаш, вече колко време не успяваш да убедиш никой инвеститор, а има много инвеститори които биха се включили просто срещу процент от бъдещата компания. Има много начини да ползваш пари и ресурс на другите хора.
Изобщо няма какво повече да се напише.
Момент, shpono: Как, според теб, трябва да се държа? Ами, че тя просто се подиграва, за Бога. "има много, които..."дрън-дрън-дрън. СЕРИОЗНО съм говорил тук само с 4 души и, ако нещо /не/ се е получило, причините са извън темата на разговора /после, мога да нашепна/. Основно, поради ангажираност с други проекти, от тяхна страна.
Вярваш или не, аз съм много диалогичен. И съм приел принципа на дяловото участие. И никого тук не съм мамил. И никого не съм тръгнал да обиждам, ей така, на прима виста, щото не ми бил приятен. /Черкезов е неприятно изключение, което много старателно си изпроси, каквото съм му сипал./Но, и ти сам, едва ли би понесъл някой просто да дойде и, видял-невидял, чел-недочел, запознал-незапознал се с нещо, което разясняваш от маса време, ей така, да вземе да плещи и да дращи глупости /да ме прощава magi208 / и да дава неуместни квалификации по твой адрес. Странни хора сте вие: Твърдите за "нискорейтингови ", "некоректни" препратки, "публикуване на действия"...и НИКАКВО положено от коментиращия усилие да свържете дори, в "инвеститорското" си съзнание защо, аджеба, това се пояснява. Никаква идея за визията на отсрещната страна, съчетана със страст да се поучава. Все едно, да нахлуя в бита ти, в живота ти, в работата ти, и също, да почна да ръся мозъци, без идея, какъв си, що си, и за твоята система от ценности и възгледи.
Благодаря но, ТОЧНО ОТ ТОВА, нямам нужда. И няма да целувам задник никому, който се ебава с мен.
Пич твоята идея ще се провали не защото е лоша (не, че е кой знае колко хубава), а защото се държиш не както трябва.
Хора с опит знания и умения минали по твоя път многократно, ти дават БЕЗПЛАТНИ съвети и идеи, а ти вместо да им благодариш им се репчиш, че живота ти бил много състоятелен и прочие глупости.
Никой човек с пари не би се занимавал с подобно поведение.
Сам виждаш, вече колко време не успяваш да убедиш никой инвеститор, а има много инвеститори които биха се включили просто срещу процент от бъдещата компания. Има много начини да ползваш пари и ресурс на другите хора.
Изобщо няма какво повече да се напише.
Защо мисля че има нещо нередно в представеното от теб предложение за инвестиране:
1 Използване на нискорейтингови препратки като "Униформен Ефект" в обосновката.
2 Използване на некоректни препратки като "Сили на натиск а не на опън" .
3:Публикуваш първоначално предприети действия като : Наемане на 4 бр. инженери ,
и помещение.Ремонт на помещението.
До тук потенциалния инвеститор вече е загубил интерес или консултанта му е наложил вето.
Всъщност не се заяждам. Коректния ред е следния:
Подаване на заявка за патент . Ако продукта не е оптимизиран подаваш заявката като : ".......категория" "........в процес на разработка"
Чак след това публикуваш принципа до ниво придобиване на обща представа.
Оптимизация ако е нужно .По твоя преценка я правиш с инженери на заплата или за по-евтино използваш фирма оптимизатор примерно: http://geoterm.bg .
Чак тогава се обръщаш към примерно http://europa.eu/about-eu/institutio...f/index_bg.htm или към частни инвеститори.
-Ей, добре, че си ти, magi208, че да разбера, колко несъстоятелен е бил животът ми досега и че това, дето съм го направил, не е било по ТВОИТЕ правила. И как съм живял досега, изобщо?
Защо мисля че има нещо нередно в представеното от теб предложение за инвестиране:
1 Използване на нискорейтингови препратки като "Униформен Ефект" в обосновката.
2 Използване на некоректни препратки като "Сили на натиск а не на опън" .
3:Публикуваш първоначално предприети действия като : Наемане на 4 бр. инженери ,
и помещение.Ремонт на помещението.
До тук потенциалния инвеститор вече е загубил интерес или консултанта му е наложил вето.
Всъщност не се заяждам. Коректния ред е следния:
Подаване на заявка за патент . Ако продукта не е оптимизиран подаваш заявката като : ".......категория" "........в процес на разработка"
Чак след това публикуваш принципа до ниво придобиване на обща представа.
Оптимизация ако е нужно .По твоя преценка я правиш с инженери на заплата или за по-евтино използваш фирма оптимизатор примерно: http://geoterm.bg .
Чак тогава се обръщаш към примерно http://europa.eu/about-eu/institutio...f/index_bg.htm или към частни инвеститори.
Ако си купи това чудо на техниката едно 4-членно семейство, колко ще пести/печели на месец?
Ако само си мие ръцете и съдовете, ще скатава между 25 и 50 kWh/мес. При включване на пералня и миялна машина - още толкова. Включваш към коритото под душа банята - двойно.
Или, както казва Мечо Пух, " Колкото повече-толкова повече"
Дали зле съм се изразил, нека да видим: Досега да си ме чул, че го произвеждам? Казах ти: СИГУРЕН СЪМ. Ала, ЧАК СЛЕД като произведа нулевата серия, имаш образец. И съм си ангажирал целия ресурс. Това, обаче, става, по одобрения "отгоре", от МИЕТ проект, докато, по този, действам паралелно, за да привлека поне минимума и да пусна и тази играчка.
Ще помоля, значи, повече да не злоупотребяваме със спекулациите и инсинуациите.
Жив и здрав.
............ но, сега, БАМ-ки, министерство на икономиката и т.н., какво да им обясняваш? Те са умни, те знаят, те могат. Могат да те затрият, знаят, че го правят, и пет пари не дават
Аз ако бях сигурен на 100% в продукта, който произвеждам, ще заложа и ризата на гърба си. Явно ти, обаче не си толкова сигурен, щом се оплакваш от такива неща. Днес мислех да си купя едно колело, вместо скутер, щото е по-здравословно за каране. Развеселих се от собствената си мисъл да кажа на човека да ми прати веща по е-.конт преди да му платя за да ме изчака първо и второ за да видя дали колелото си го бива. А онзи е от Разград. Направо ми скимна и на теб да ти отпрявя същата оферта
Има една грозна и неремонтирана баня, гдето чудесно ще пасне твоето изобретение". Лошото е, че много трябва да меря за да установя КПД.
Коментар