IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
    Право в десятката.
    Ето пак ти отговаря на поста с разни али бали, който даже четенето не си струват.
    Аз повече няма да се хабя да дебатирам с радиоточка, с божествени претенции.
    Явно е, че не разбираш. Нито от техника, нито от хора. Жив и здрав, прочее. Не може всички да сме идеални

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
      Провокираш отговор. Пак се държиш като единствен и неповторим. АКО помниш, преди време беше сложил доста обиждаш подпис от рода на 'глупаци инвестирайте в моята идея". Тогава се вслуша в мнението на съфорумците и го промени.
      Това че идеите ти не са работещи, не означава че хората не са доброжелателни. Питат те, дават ти идеи,посочват ти грешки и възможни подводни камъни. За сметка на това ти ги обиждаш и обясняваш колко си велик. Извинявай ама ако отидеш за кредит в банка и така се държиш,дали няма да ти посочат вратата???
      Право в десятката.
      Ето пак ти отговаря на поста с разни али бали, който даже четенето не си струват.
      Аз повече няма да се хабя да дебатирам с радиоточка, с божествени претенции.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
        Провокираш отговор. Пак се държиш като единствен и неповторим. АКО помниш, преди време беше сложил доста обиждаш подпис от рода на 'глупаци инвестирайте в моята идея". Тогава се вслуша в мнението на съфорумците и го промени.
        Това че идеите ти не са работещи, не означава че хората не са доброжелателни. Питат те, дават ти идеи,посочват ти грешки и възможни подводни камъни. За сметка на това ти ги обиждаш и обясняваш колко си велик. Извинявай ама ако отидеш за кредит в банка и така се държиш,дали няма да ти посочат вратата???
        И последно. Аз все още помня идеята ти да отопляш София с топла вода от АЕЦ Козлодуй. До колкото си спомням, не беше сметнал очуждаването на земята за тръбите, цената на тръбите,къде ще отиде водата и куп други 'дреболии'. Май се оказа че идеята е твърде нерентабилна и я изостави.
        Сега пак ти показват слаби места, ти пак обясняваш че си единствен, а всички други бъркат. От АЕЦ до полза от мръсна топла вода. Сори ама от супер проекти с 'потенциал' за милиарди сега да ми обясняваш че ефект от 10лв на месец, при първоначални разходи от 1000лв е супер..... И МНОГО ми е интересно, КАК ако се наруши металната преграда, ще попречиш на две течности с еднакво налягане и плътност да се смесят.
        Браво че се опитваш да прокарваш нестандартни идеи. Но да пренебрегваш доброжелателни съвети и да нападаш хората не ми звучи добре. Още повече че търсиш съмишленици или инвеститори. Най-лесно е да благодариш. А може и някое предложение да ти даде друга идея.
        Опитвам се да ти помогна както аз го разбирам. Ако съм те обидил извинявай.
        И ти провокираш отговори
        1. За водата от Козлодуй не съм се отказал, ала просто, нямам възможност да напъвам навсякъде и за всичко. И се знае къде ще иде водата, и цената на тръбите е заложена.
        2.Идеята ми работи вече трета година. Прототипът се намира в дома ми, наблюдавам го всеки божи ден. Пък ти - ти си говори, каквото искаш. то се видя, не мога да те спра. "доброжелателността" на хората е видна, прочее. Толкова нелепости накуп, и все "доброжелателни", от доста време не бях чел.
        3.А ти не знаеш ли, че наистина съм велик? С цели 10 см. съм по-висок и от самия Наполеон. /Онзи от трета палата не се брои - той е шашав и, при това, е тъмнокож/
        4.Ако се наруши панелът между вас и комшиите отгоре, и те ще паднат при теб, тъкмо, ще си пиете кафето тугедър.
        5.Първоначалните разходи не са дори 1000 лв, ами няколко пъти по толкова. Правят се при производителя и се наричат инвестиции. За клиента, нещата стъпват около 6 пъти по-евтино с включен ДДС.
        6.10-те лева икономия са за клиента. Всеки един месец, той ги използва по два пъти-веднъж за енергия и втори път-за каквото се сети още. така, стават 20 лв или 240 лв годишно, поне. За всеки клиент, ВСЕКИ МЕСЕЦ.

- Накратко, водя те по точки, мастер-е
        Last edited by Pyramid; 17.06.2013, 23:34.

Коментар

• В знак на добра воля, обаче, ще обясня тук "във въздуха" някои "нискорейтингови препратки":
          1. "Униформен ефект" - това означава, че /за "едно нещо"/ е достатъчен един единствен дизайн, за да се продава нормално. В случая, поради функционалност и свързаните със спецификата на приложението му места на разполагане, изисквания към външен вид и т.н., противопоставени на срива в нормата на чистата печалба при едно друго нещо от същия животински вид. Все пак, аз бих избрал да работя с печалба от 100-150% от нещо, което мога да продам в 20 милиона екземпляра с/у 50 % от друго нещо, което, първо, е къде по-претенциозно, двойно по-скъпо и без гаранции, че ще продам поне 5 милиона.

2. "Некоректната" препратка "Сили на натиск а не на опън" прави яйцето поне пет пъти по-устойчиво на натиск /приложен от всяка посока/ отколкото на опън, предизвикан от налягане отвътре навън при една и съща маса. Ще рече, концепцията определя качествата на изделието.

3."Публикуваните действия" са предприети в последствие по отношение на момента на започване на темата, а не предварително. "предварителни" са само по отношение на момента на явяване на magi208, ала тя е тук съвсем отскоро. Публикувам това, защото тези действия означават /а те са свързани с инвестиционния процес/, че се намаляват първоначално пресметнатите потребности от финансиране. Причината е проста: Има свършена физическа и организационна работа и е натрупан физически и човешки потенциал /потенциално, също разходи за инвеститора/ - разходи, поети от мен.

- Дано съм обяснил достатъчно ясно и разбрано.
          Last edited by Pyramid; 17.06.2013, 23:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Момент, shpono: Как, според теб, трябва да се държа? Ами, че тя просто се подиграва, за Бога. "има много, които..."дрън-дрън-дрън. СЕРИОЗНО съм говорил тук само с 4 души и, ако нещо /не/ се е получило, причините са извън темата на разговора /после, мога да нашепна/. Основно, поради ангажираност с други проекти, от тяхна страна.
            Вярваш или не, аз съм много диалогичен. И съм приел принципа на дяловото участие. И никого тук не съм мамил. И никого не съм тръгнал да обиждам, ей така, на прима виста, щото не ми бил приятен. /Черкезов е неприятно изключение, което много старателно си изпроси, каквото съм му сипал./Но, и ти сам, едва ли би понесъл някой просто да дойде и, видял-невидял, чел-недочел, запознал-незапознал се с нещо, което разясняваш от маса време, ей така, да вземе да плещи и да дращи глупости /да ме прощава magi208 / и да дава неуместни квалификации по твой адрес. Странни хора сте вие: Твърдите за "нискорейтингови ", "некоректни" препратки, "публикуване на действия"...и НИКАКВО положено от коментиращия усилие да свържете дори, в "инвеститорското" си съзнание защо, аджеба, това се пояснява. Никаква идея за визията на отсрещната страна, съчетана със страст да се поучава. Все едно, да нахлуя в бита ти, в живота ти, в работата ти, и също, да почна да ръся мозъци, без идея, какъв си, що си, и за твоята система от ценности и възгледи.
            Благодаря но, ТОЧНО ОТ ТОВА, нямам нужда. И няма да целувам задник никому, който се ебава с мен.
            И последно. Аз все още помня идеята ти да отопляш София с топла вода от АЕЦ Козлодуй. До колкото си спомням, не беше сметнал очуждаването на земята за тръбите, цената на тръбите,къде ще отиде водата и куп други 'дреболии'. Май се оказа че идеята е твърде нерентабилна и я изостави.
            Сега пак ти показват слаби места, ти пак обясняваш че си единствен, а всички други бъркат. От АЕЦ до полза от мръсна топла вода. Сори ама от супер проекти с 'потенциал' за милиарди сега да ми обясняваш че ефект от 10лв на месец, при първоначални разходи от 1000лв е супер..... И МНОГО ми е интересно, КАК ако се наруши металната преграда, ще попречиш на две течности с еднакво налягане и плътност да се смесят.
            Браво че се опитваш да прокарваш нестандартни идеи. Но да пренебрегваш доброжелателни съвети и да нападаш хората не ми звучи добре. Още повече че търсиш съмишленици или инвеститори. Най-лесно е да благодариш. А може и някое предложение да ти даде друга идея.
            Опитвам се да ти помогна както аз го разбирам. Ако съм те обидил извинявай.

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
              Пич твоята идея ще се провали не защото е лоша (не, че е кой знае колко хубава), а защото се държиш не както трябва.
              Хора с опит знания и умения минали по твоя път многократно, ти дават БЕЗПЛАТНИ съвети и идеи, а ти вместо да им благодариш им се репчиш, че живота ти бил много състоятелен и прочие глупости.
              Никой човек с пари не би се занимавал с подобно поведение.
              Сам виждаш, вече колко време не успяваш да убедиш никой инвеститор, а има много инвеститори които биха се включили просто срещу процент от бъдещата компания. Има много начини да ползваш пари и ресурс на другите хора.
              Изобщо няма какво повече да се напише.
              Момент, shpono: Как, според теб, трябва да се държа? Ами, че тя просто се подиграва, за Бога. "има много, които..."дрън-дрън-дрън. СЕРИОЗНО съм говорил тук само с 4 души и, ако нещо /не/ се е получило, причините са извън темата на разговора /после, мога да нашепна/. Основно, поради ангажираност с други проекти, от тяхна страна.
              Вярваш или не, аз съм много диалогичен. И съм приел принципа на дяловото участие. И никого тук не съм мамил. И никого не съм тръгнал да обиждам, ей така, на прима виста, щото не ми бил приятен. /Черкезов е неприятно изключение, което много старателно си изпроси, каквото съм му сипал./Но, и ти сам, едва ли би понесъл някой просто да дойде и, видял-невидял, чел-недочел, запознал-незапознал се с нещо, което разясняваш от маса време, ей така, да вземе да плещи и да дращи глупости /да ме прощава magi208 / и да дава неуместни квалификации по твой адрес. Странни хора сте вие: Твърдите за "нискорейтингови ", "некоректни" препратки, "публикуване на действия"...и НИКАКВО положено от коментиращия усилие да свържете дори, в "инвеститорското" си съзнание защо, аджеба, това се пояснява. Никаква идея за визията на отсрещната страна, съчетана със страст да се поучава. Все едно, да нахлуя в бита ти, в живота ти, в работата ти, и също, да почна да ръся мозъци, без идея, какъв си, що си, и за твоята система от ценности и възгледи.
              Благодаря но, ТОЧНО ОТ ТОВА, нямам нужда. И няма да целувам задник никому, който се ебава с мен.
              Last edited by Pyramid; 17.06.2013, 22:12.

Коментар

• Пич твоята идея ще се провали не защото е лоша (не, че е кой знае колко хубава), а защото се държиш не както трябва.
                Хора с опит знания и умения минали по твоя път многократно, ти дават БЕЗПЛАТНИ съвети и идеи, а ти вместо да им благодариш им се репчиш, че живота ти бил много състоятелен и прочие глупости.
                Никой човек с пари не би се занимавал с подобно поведение.
                Сам виждаш, вече колко време не успяваш да убедиш никой инвеститор, а има много инвеститори които биха се включили просто срещу процент от бъдещата компания. Има много начини да ползваш пари и ресурс на другите хора.
                Изобщо няма какво повече да се напише.

Коментар

• Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
                  Защо мисля че има нещо нередно в представеното от теб предложение за инвестиране:
                  1 Използване на нискорейтингови препратки като "Униформен Ефект" в обосновката.
                  2 Използване на некоректни препратки като "Сили на натиск а не на опън" .
                  3:Публикуваш първоначално предприети действия като : Наемане на 4 бр. инженери ,
                  и помещение.Ремонт на помещението.
                  До тук потенциалния инвеститор вече е загубил интерес или консултанта му е наложил вето.
                  Всъщност не се заяждам. Коректния ред е следния:
                  Подаване на заявка за патент . Ако продукта не е оптимизиран подаваш заявката като : ".......категория" "........в процес на разработка"
                  Чак след това публикуваш принципа до ниво придобиване на обща представа.
                  Оптимизация ако е нужно .По твоя преценка я правиш с инженери на заплата или за по-евтино използваш фирма оптимизатор примерно: http://geoterm.bg .
                  Чак тогава се обръщаш към примерно http://europa.eu/about-eu/institutio...f/index_bg.htm или към частни инвеститори.
                  -Ей, добре, че си ти, magi208, че да разбера, колко несъстоятелен е бил животът ми досега и че това, дето съм го направил, не е било по ТВОИТЕ правила. И как съм живял досега, изобщо?

Коментар

• Защо мисля че има нещо нередно в представеното от теб предложение за инвестиране:
                    1 Използване на нискорейтингови препратки като "Униформен Ефект" в обосновката.
                    2 Използване на некоректни препратки като "Сили на натиск а не на опън" .
                    3:Публикуваш първоначално предприети действия като : Наемане на 4 бр. инженери ,
                    и помещение.Ремонт на помещението.
                    До тук потенциалния инвеститор вече е загубил интерес или консултанта му е наложил вето.
                    Всъщност не се заяждам. Коректния ред е следния:
                    Подаване на заявка за патент . Ако продукта не е оптимизиран подаваш заявката като : ".......категория" "........в процес на разработка"
                    Чак след това публикуваш принципа до ниво придобиване на обща представа.
                    Оптимизация ако е нужно .По твоя преценка я правиш с инженери на заплата или за по-евтино използваш фирма оптимизатор примерно: http://geoterm.bg .
                    Чак тогава се обръщаш към примерно http://europa.eu/about-eu/institutio...f/index_bg.htm или към частни инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                      Ако си купи това чудо на техниката едно 4-членно семейство, колко ще пести/печели на месец?
                      Ако само си мие ръцете и съдовете, ще скатава между 25 и 50 kWh/мес. При включване на пералня и миялна машина - още толкова. Включваш към коритото под душа банята - двойно.
                      Или, както казва Мечо Пух, " Колкото повече-толкова повече"

Коментар

• Психологията е основен фактор в процеса на инвестиране.

Коментар

• Ако си купи това чудо на техниката едно 4-членно семейство, колко ще пести/печели на месец?

Коментар

• Ето как се става богат в България http://www.parichnipatoci.com/

Коментар

• Дали зле съм се изразил, нека да видим: Досега да си ме чул, че го произвеждам? Казах ти: СИГУРЕН СЪМ. Ала, ЧАК СЛЕД като произведа нулевата серия, имаш образец. И съм си ангажирал целия ресурс. Това, обаче, става, по одобрения "отгоре", от МИЕТ проект, докато, по този, действам паралелно, за да привлека поне минимума и да пусна и тази играчка.

Ще помоля, значи, повече да не злоупотребяваме със спекулациите и инсинуациите.
                              Жив и здрав.
                              Last edited by Pyramid; 09.06.2013, 14:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                ............ но, сега, БАМ-ки, министерство на икономиката и т.н., какво да им обясняваш? Те са умни, те знаят, те могат. Могат да те затрият, знаят, че го правят, и пет пари не дават
                                Аз ако бях сигурен на 100% в продукта, който произвеждам, ще заложа и ризата на гърба си. Явно ти, обаче не си толкова сигурен, щом се оплакваш от такива неща. Днес мислех да си купя едно колело, вместо скутер, щото е по-здравословно за каране. Развеселих се от собствената си мисъл да кажа на човека да ми прати веща по е-.конт преди да му платя за да ме изчака първо и второ за да видя дали колелото си го бива. А онзи е от Разград. Направо ми скимна и на теб да ти отпрявя същата оферта
                                Има една грозна и неремонтирана баня, гдето чудесно ще пасне твоето изобретение". Лошото е, че много трябва да меря за да установя КПД.

Коментар

Working...
                                X