IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ехо! Досега не съм вярвал в държавата. И, сигурно, съм имал определени основания. Обаче, след година и нещо очакване, по едно друго направление, доста по-скромно и досега, все още, нематериализирано, държавна експертна комисия се е изказала окуражаващо та, дотук, начинанието ми, със сметка, натоварена само с кредит, бе оценено като достойно за тласък от около +300 К. ОЦЕНЕНО. Получаването им е /малко по-/ сложно но, все пак!
    Та...хА да ви видя сега, де

    Коментар


    • Инвестиция в дървен материал- ей това е основен риск, като гледам, как буксуват опитите да се привлече вниманието на публиката тук да вземе , да се интересува и да намери смисъл в това си пребиваване на този ресурс. Аз го разбирах така:
      За инвеститорите - идваш, споделяш опит, оглеждаш се за инвестиции и действаш
      За предприемачите - предлагаш /нещо си/, хората оглеждат, обсъждат, отхвърлят или приемат за подходящо и или намираш, или не подходящия партньор.

      Явно, надценена се оказа голяма час от перчещите се с гръмки подвизи или "велик инвеститорски опит" публика. надценил съм и способността си да преценявам хората предвид мястото, в което се навъртат. Сори, колеги, обаче, изводите са неутешителни: Нито има разбиране на тематиката, нито ниво на публиката. И, като гледам, не е от кризата, ами доста по-отпреди. Ако перифразираме Боко Истината,
      - Егати икономиката българска, щом аз съм инвеститор в нея.
      Last edited by Pyramid; 27.12.2011, 23:11.

      Коментар


      • ...глупости. Народът ти-ихичко се оглежда кой /друг/ да го оправи. Сам не отговаря за нищо, да.

        Коментар


        • ТРЕПЕРЕ-Е-Е-Е-ТЕЕЕЕЕ ! ! ! ! !

          Коментар


          • Хиляди посетиха вече проекта в подписа ми, а никой ням смелостта да зададе въпроси по същество. Хайде, да ви видя - кажете, че не ми стиска де!

            Коментар


            • ХлъцЪ !

              Ей така са всички велики инвестори, минали през темата.

              Прочее, на влизане, ги чувах бодро да заявяват
              "-Ти за парите нямай грижа, аз..."
              Практически, до един. Само, интересно, какво ще кажете,
              да изброявам ли поименно?

              Коментар


              • Около 200 К минимум. Това-ако стартирам само с единия продукт. Говорим за старт с добро обезпечение на процесите и гориво за скок. Ако бяха дошли по-навреме, сумите биха били значително по-скромни предвид тогавашното стечение на обстоятелствата. Времето, обаче, работи срещу туткащите се. А, без инвестицията, организацията не се случи /едно е да си говорим и друго - да поръчаш инструменталното оборудване, после-да произведеш поне 100 бр, те да се изхарчат, да донесат , от една страна, малко пари, повече обратна връзка, някакво присъствие на пазара, за да си поръчат още... Затова не проумявам тутканицата инвеститорска - като е за форекси, ми търгувате денонощно с пръст на копчето и не спите въпреки, че я отхапете процент я-не и в 50% че и горница се губи, хабите се да предвиждате пазари, забравяйки, че милион тарикати също като вас го правят и е нереално винаги да си №1. И, въпреки всичко, се бутате там, дето сте прекалено много - да ми рече сега някой, че инвеститорът /масово/ не е като глутница вълци /съжалявам, изплъзна ми се/ и току дебне за мърша, все по-трудно го вярвам. Колкото по-скоро се събуди и си даде сметка, че голямата печалба е при високата стойност, толкова по-голяма крачка прави към себе си. Бъфет го беше казал, ама кой е той, да го слушат?
                Last edited by Pyramid; 06.09.2011, 11:21.

                Коментар


                • Здравей!
                  За какъв размер инестици става дума.

                  Коментар


                  • Основният риск пред едно начинание , обаче, както вече виждаме е, то ДА НЕ ЗАПОЧНЕ да се осъществява.
                    Тогава, със сигурност, няма печалби, няма ни-щич-ко.
                    И, явно, някои прекрасно го знаят и току се намесват така, че то да бъде провалено ПРЕДИ зародиш.


                    МАМКА МУ, ПИСНА МИИИ ! ! !

                    Коментар


                    • Определено, значи. Явно, и тук някой предпочита да го излъжат, отколкото да е на чисто. Няма да прокопсаме с такава нагласа, мамка му.

                      Коментар


                      • ...или отново стресирахме някого?

                        Коментар


                        • За да няма недоразумения, да взема да обясня:
                          Започнах темата с интимната мисъл, да избистрим кой за какво е тук и после, да ви поканя и да обсъдим една конкретна възможност.. Няма да инвестира в нея някой, който не я припознае и като своя. И така трябва да бъде. Обаче, първо да си дадем шанс. Дискусията тече, на лични приемам и мога да споделя малко повече, като основа цел е личен контакт, очи в очи.
                          Понеже много народ тук приказва и е силен.. на думи. Виждате, на думи и аз съм силен
                          Обаче, боговете мълчат единствено, когато фактите говорят: Тази година, по тази възможност, се осъществи един единствен контакт, в който човекът ми стана симпатичен но, моделът му оцених като неприемлив. Пристрастната ми оценка е, че, определено, си заслужава - вижте, убедете се сами. разговор определено ще стане и за пари но, всичко зависи от протичането на преговорите.

                          Прочее, не свърши ли пусти отпускарски сезон?

                          Коментар


                          • Това, за предаването на някой, дето има всички условия, аз също го мислих. Обаче,
                            Убедих се на практика, че, за да получиш достойната цена на нещо, то трябва да се превърне първо в търсен бренд. А няма как де се превърне, без да срещне преди това клиента. Без това, се прекарваш сам.
                            Имам вече няколко примера за такива хора, които чакат като кон на празна ясла. С години. И, ака са им измъкнали килимчето изпод краката, че не са им оставили избор..При това, създали нещо наистина ценно. Няма да си оставя магарето в калта и да лапам мухите след някой тарикат. АБСУРД.
                            Примери за компании, които са скопени откъм мисъл, които си прецакват както клиентите, така и акционерите - с лопата да ги ринеш. У нас и по света. И мога да ги назова поименно, както да посоча примерите отново и отново. Всъщност, за подобни капути става дума в не една от моите теми, като тази за компаниите с идиотско поведение. там още съм и разяснил, какво не виждат нещастните промити мозъци и...пак нищо. Основно, мобилни оператори и авиокомпании, +/- .
                            Накратко, не е от привързаност към представата. Искам си своето и знам, че никой няма да ми го даде "просто така". Ей нА, и за икономайзерите /които се свързват към ВиК, в банята и кухнята, но, не точно в и към бойлер, просто опциите са доста за такова обобщаване/ и арматурата, която комплексно решава проблемите на разкопаните стени и дава нови хоризонти на компании като Идеал Стандарт, например, да си продават едни от новите, чудесни изделия, ако някой ми тръсне на масата 20 милиона, ги получава. Тутакси, на мига.
                            Ето, казах го.
                            И?
                            Сигурно се досещаш, че, както са лишени от въображение, мнозинството току се чешат по врата и максимум да приплюят като отегчена камила. Нито задават въпроси, нито се интересуват. Единствено, може да измънкат "ама нямаме доказателства" и вс. от скапания род. И така губят останалото, докъм милиард до три, измерени в Евро...
                            Затова, идеята е, да се разработи докато блесне, и после да им одерем кожата не за 20, ами за 120 "лимона", тяхна мама тарикатска.

                            Прочее, знам за поне един производител на бойлери, който има достъп до нещо от близък вид /само, дето, не решава комплексно нещата и е с доста наследени несъвършенства/. Та, той, чух, уж имал и някой милион зад гърба си, но, понеже много се е объркал относно принципите за внедряване на успешна, ПРОДАВАЕМА иновация /имах честта, запознах се от първо лице, водих разговори/, ако ще и да има високопроизводително оборудване...Така си и седи, където е от поне половин година. Не е лош човекът /споменаван е тук из форумите, прочее/, просто, вижданията му са комплексно непълноценни. Той така и не използва всичко, което можеше вече да му е препълнило сметките. Естествено, онзи, дето е изобретил и конструирал тяхната "играчка", също не е погледнал комплексно, и сега току примънква, че, би се радвал да вземе там, "едни 4-5 хиляди лв" за изтичащ патент. А е "в играта" от поне 3 години, като едва връзва двата края. Жал ми е за тези колеги. Явно, те няма да успеят. Само защото гледат едномерно. Нямат ОБХВАТ на мисълта, а амбицията им се е оплела някъде из "това не може-онова е трудно". Повярвали са...и са минирали не само настоящето, но и бъдещето си.
                            Това е пример /един от многото последните 3 години/.

                            Ама вече стана късно и жената дава зор да спим.

                            Коментар


                            • Тъй като виждам че всъщност гледаш по реалистично отколкото изглеждаше в началото на темата, правя последно включване. Тъй като съм си имал достатъчно вземане даване с различни хора, с различни инвестиционни идеи веднага мога да ти кажа коя е общата грешка която огромна част правят.

                              Човек като се занимава дълго нещо с него, като потъне в него така да се каже. Като го измисля, създава го в съзнанието си и вкарва очакванията си в него той се привързва към него. Влюбва се в идеята си, и като всеки влюбен човек почва да надценява ефекта на идеята си върху останалите хора. Започва да я разглежда от прекалено оптимистична гледна точка. И смята това за нормално. Започва да създава прекалено големи очаквания. И се започват изхвърлянията. Прекалено големи инвестиции, прекалено големи залози. И от там до провал пътя е много бърз.

                              Същото което доста и в този форум правят с акциите. Същото което и голяма част от предприемачите правят с инвестициите си. По мое мнение поне след напълно хазартното поемане на рискове, това е най-големия риск. Аз поне и за това не се интересувам от подобни идеи. Както го написах и в първия си пост. Поне аз ако не мога да ликвидирам инвестицията си в рамките на броени дни, с минимални загуби, смятам че риска който поемам е прекалено голям.

                              Поне ако бях на теб изобщо нямаше да се занимавам с организиране на производство, щях да си продам идеята на някой който вече има производство. Ако разбирам правилно това се монтира на бойлери, така че поне такива производители в България са достатъчно. Договоряш се с някой на прилична твърда сума и на някаква малка сума от всеки подобен уред монтиран на бойлер или продаден отделно и си живееш живота. Друг да носи риска, пък дори и той да прибира за това по-голяма част от възможната печалба. Все пак ключовото в израза възможна печалба е "възможна", между това и "сигурна" разликата е доста прилична.

                              Коментар


                              • За полезен - надявам се, да. В смисъла, според който за един бет трима небити дават. Със сигурност, обаче, беше болезнен.

                                Коментар

                                Working...
                                X