IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция с 20 000Е

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Docky
    Знания на едно нормално ниво имам,чета много,но на практика се прилага трудно и както казахте вече,шансът да се опариш и да загубиш всичко е доста голям.Затова исках да ме посъветвате какво мога да направя реално с тези пари.Склонен съм и на по-рискови инвестиции.
    ако рискът не те притеснява направи си една кошница от немски, френски и талянски банки

примертно

15% дойче банк
    15% комерц

15% сосиате женерал
    15% бнп париба

30% уникредито

10% кеш за извънредни случаи

хоризонт 2-3 години. таргет 100%+

това е най-сплесканият сектор в момент, но не трябва да се забравя, че без банки няма бизнес...

това бих направил аз, а ти какво...сами си решаваш
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Препоръчвам ти да прочетеш тези материали:

Как да инвестираме на борсата чрез взаимни фондове

Как да инвестираме на борсата самостоятелно

Инвестиционно злато

И трите варианта са достатъчно рискови, но и трите предлагат теоретична възвръщаемост над тази от банков депозит.

Един безплатен съвет - независимо колко рисков играч си, инвестирай в рискови активи не повече от половината пари, т.е. в твоя случай не повече от 20 000 лева. Няма смисъл да рискуваш всичко по системата all or nothing.
      Last edited by ivandavidov; 17.08.2011, 17:44.

Коментар

• Попитай д-р Черкезов... Той ще ти обясни всичко...

Сигурен съм, че скоро ще се появи в темата...

Иначе с тази сума можеш да направиш прилично портфолио от дивидентоснасящи акции на БФБ. На твое място това бих направил...
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Docky Разгледай мнение
          Здравейте.Получих 20 000Е от продажба на имот.Чета и се интересувам от различните инвестиции,но не мога да кажа,че разбирам нещо.Затова просто и ясно искам да попитам,какво бихте ме посъветвали да направя с 20 000Е,в какво да ги инвестирам най-добре.Само без депозит,защото ми се струва глупава алтернатива.
          Първо трябва да си отговориш на няколко въпроса:
          1. Каква възвращаемост искаш да ти носят парите?
          2. Какъв риск си готов да поемеш?
          3. Какво време си готов да отделяш на своята инвестиция?
          4. Желанието ти е изцяло да се посветиш на своята инвестиция или просто тя да ти носи страничен доход?

Иначе, основните класове инвестиции са:
          ИМОТИ
          БИЗНЕС
          ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ

Преди всичко бих ти препоръчал да инвестираш ВРЕМЕ в четене на бизнес литература и различни форуми и сайтове, демек в своето финансово и бизнес образование.
          Така най-вероятно ще успееш да избистриш някакъв план какво да правиш с парите си. Естествено, дотогава парите задължително на депозит.
          И знай че, най-ценният ти актив са твоите знания. Така че, ако в момента те са ти дефицитни, то ако инвестираш някъде парите си шансът да ги загубиш е над 90%.
          Last edited by Pivoley; 17.08.2011, 16:34.

Коментар

• имаш л.с.

Коментар

• Глупава, но идеална, за човек, който не е инвестирал в нищо досега и парите му идват от имот. Помисли колко бизнеса дават 6-7% възвръщаемост наши дни...

Коментар

• Инвестиция с 20 000Е

..
                Last edited by Docky; 19.08.2011, 00:04. Причина: ..
              Working...
              X