Първоначално изпратено от рибаря
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция с 20 000Е
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеЗа консултация взимам 1000евро. за 2 часа. Има шанс да ги удвоиш паричката за 1 - 2 години. Взимам и 10% от печалбата. До края на месеца съм във Варна, ако си от София плащащ ми самолетен билет бизнес класа, и 1000долара командировачни+ нощувка в 4ти звезден хотел.
ама и ти почти така си го написал
Коментар
-
Здравей
бих те посъветвал да инвестираш сумата до 90% в покупката на земеделска земя добра категория.Първо земята е единствения актив на който не се начислява амортизация и носи доход под две форми:
1.Рента в момента рентите са около 30 лева на дек
2.Покачване на цената на актива в случая земеделска земя
Сметката за момента е следната:
покупка на нива с всички такси включени е около 450-500 лева,а рентата както споменах е около 30 лева нека я приемем.
Купуваш 78 дек ниви и получаваш 2340 лева рента годишно и правиш 6.6 годишна доходност.Времевия хоризонт 5 години очаквана цена на земеделската земя с без такси тъй като при продажба недължиш песимистична прогноза 70 лева на декар печалба,се получава следната сметка :
приход рента 11700
нарастване цената на актива 5460
или общо приход 17160 или доходност в размер на 47.6% за времевия хоризонт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Docky Разгледай мнениеЗдравейте.Получих 20 000Е от продажба на имот.Чета и се интересувам от различните инвестиции,но не мога да кажа,че разбирам нещо.Затова просто и ясно искам да попитам,какво бихте ме посъветвали да направя с 20 000Е,в какво да ги инвестирам най-добре.Само без депозит,защото ми се струва глупава алтернатива.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнениеПоредната тема от тоя сорт. А стига бе. Дай ги на мене. Щи инвестирам.
П.П. А верно де е Дохтор Черкенезов.
Май нямаше тема точно за 20 000 евра. Има си значение размера.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИзобщо не чети тези простотии и не вярвай че може без труд и мъка да печелиш.Природата не търпи такива неща.Рано или късно следва катасрофа.Книгите които ще ти помогнат са други.Нямат нищо общо с икономиката
Коментар
-
Първоначално изпратено от Docky Разгледай мнениеЗдравейте.Получих 20 000Е от продажба на имот.Чета и се интересувам от различните инвестиции,но не мога да кажа,че разбирам нещо.Затова просто и ясно искам да попитам,какво бихте ме посъветвали да направя с 20 000Е,в какво да ги инвестирам най-добре.Само без депозит,защото ми се струва глупава алтернатива.
П.П. А верно де е Дохтор Черкенезов.Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПрепоръчвам ти да прочетеш тези материали:
Как да инвестираме на борсата чрез взаимни фондове
Как да инвестираме на борсата самостоятелно
Инвестиционно злато
И трите варианта са достатъчно рискови, но и трите предлагат теоретична възвръщаемост над тази от банков депозит.
Един безплатен съвет - независимо колко рисков играч си, инвестирай в рискови активи не повече от половината пари, т.е. в твоя случай не повече от 20 000 лева. Няма смисъл да рискуваш всичко по системата all or nothing.
Коментар
-
Тия теми са много забавни
Мине се не мине известно време па туку се пръкне по една такава.
И все багати хора бре Ние тука умрехме на борсата те все имат къде по 100 хиляди за инвестиране къде по 300 хиляди за инвестиране къде по 20 000
Кой знае кой шебек от време навреме пусне по една такава да ни прави на баламурнициМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
Коментар