IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Езикът - неочакваният ресурс на Запада

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо им е на китайците да си сменят писменноста.Че нали тя ги е съхранила като единен етнос през хилядолетната им история.Когато са били на ръба на унищожението и са ги управлявали номадски племена.Без тяхната писменност китайският етнос отдавна би спрял да съществува.
    Но според мен най-вървежен език/от азиатските/е корейският.Заради невероятното кино което правят в последните десет години.Аз например от една година търся курсове по корейски език но освен в СУ никъде другаде няма.
    Състраданието не е добродетел

Коментар

• Не точно езика, а писмеността. и, съответно, няма да сбърка, ако опрости граматиката. така, хем те по-лесно ще научават умението да пишат и четат, хем щесе ускори културният и технологичен обмен...без с това да се влияе в/у миналото. Супер

Коментар

• Защо му е на Китай да променя езика си?
        Това е хилядолетна история, която ги прави уникални.И днес, когато отворени към света икономиката им просто лети, наред с огромните небостъргачи задължително ще видите типичната китайска дървена архитектура, при това в някаква уникална симбиоза между стъклото и метала и духа на природата, запазен в китайската архитектура.

Няма те да променят цивилизацията, която носят, но успешно карат света да я опознава и изучава.
        В Щатите, втория най-изучван език след испанския е китайския
        Няма май голям университет, в който да няма китаистика.

А в София има и гимназиални паралелки с китайски език ), освен обучението в СУ и вече не малкото курсове из разни учебни центрове.

Коментар

• Ами така е езика е богатсво
          препоръчайте някой курс по китайски
          не съм се сетил до сега мисля и аз да пусна курсове по китайски
          ами как да намеря преподавател
          пък и до сега не съм срещал китаец който да говори български....
          advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
            На Запад и в САЩ вече почнаха да учат китайски преди 3-4 години... можете да бъдете сигурни . До 5-10 години и тук ще почне да се налага китайския език... а най-вероятно през следващото десетилетие тук ще стане 2-ия чужд език след Английския

п.с. 我也学習漢語
            ..............
            Точно така. Учете китайски и послед всички на Илинци или по китайските ресторанти.

Коментар

• по-лесно ще ти е с простите йероглифи

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
              На Запад и в САЩ вече почнаха да учат китайски преди 3-4 години... можете да бъдете сигурни . До 5-10 години и тук ще почне да се налага китайския език... а най-вероятно през следващото десетилетие тук ще стане 2-ия чужд език след Английския

п.с. 我也学習漢語

Коментар

• На Запад и в САЩ вече почнаха да учат китайски преди 3-4 години... можете да бъдете сигурни . До 5-10 години и тук ще почне да се налага китайския език... а най-вероятно през следващото десетилетие тук ще стане 2-ия чужд език след Английския

п.с. 我也学習漢語
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
                  ами вземи за пример Япония.
                  Японския е същия ужас, но това не им
                  пречи да са сред най развитите нации.
                  пазара им е 10 пъти по малък от китайскя но пак си е фактор и японските стоки си вървят и
                  японци правят бизнес по цял свят.
                  езика не е проблем. освен това
                  с гол език без силна икономика отзад
                  ползата е нулева *английския* имам предвид.
                  Англия отдавна не такъв фактор какъвто е била въпреки че всички говорят точно английски.
                  .................
                  Семпли Захо, не се ли сещаш, че английския отдавна е напуснал пределите на Англия и влиянието му се изразява от още дузини страни като най-вече Съветските американски щати, Индия, Пакистан, Нигерия, Австралия , Канада и куп други???

Коментар

• 8000-да, това е разпознаваният от добре образован инженер, според мои лични познати, в Китай.
                    Останалите, може и да са "неясни", "замазани" или както искате ги наричайте, но, са думи. /или там, срички и др./
                    Все части на речта - богатство.
                    Само мога да гадая, колко силно биха се изстреляли тези, ако си опростят азбуката.

Коментар

• Един добре образован китаец в днешно време разпознава приблизително от шест до седем хиляди йероглифа; за да прочетете един вестник от континентален Китай ви са необходими около три хиляди от тях. Правителството на КНР определя грамотността сред работниците като познаване на две хиляди йероглифа, въпреки че тази грамотност може да бъде доста функционална. Един голям пълен речник като Kangxi, съдържа над четиридесет хиляди йероглифа, включително неясни, диалектни и архаични йероглифи; днес от тях се използва само една четвърт.

=================================================
                      Това от Уикито.
                      Чак пък 80 000! 8 000 - да.
                      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Спокойно. За къде си се разбързал? До година две в София ще се открие първата китайска езикова гимназия... Стой кротко и гледай мача...
                        Не бързам особено бе, човек. Ама бих се възползвал от едни курсове по китайски...
                        Само че, профилиран. Щото, иначе, представи си: Почваш да го учиш и, тама ни научил половината - вече си одъртел за каквото и да било.
                        Тъпо, нали?
                        Накратко, на Китай, изглежда, му предстои много сериозна реформа на писмеността и който е наблизо, сигурно, ще извлече ползи.

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
                          ами вземи за пример Япония.
                          пазара им е 10 пъти по малък от китайскя но пак си е фактор и японските стоки си вървят и
                          Англия отдавна не такъв фактор какъвто е била въпреки че всички говорят точно английски.
                          Ами, не е съвсем така. Японците имат две азбуки с по 30-30 и няколко знака /катагана и Хирагана, тях може да ги научи човек за няколко седмици, ако се налага. Не знам, точно как стоят нещата в Китай /в точно този аспект/. Въпросът е, че основното писмено наследство и това, което се пише и чете в ежедневието, вкл. и в икономиката /а почти всичко има отношение към нея/ е с тази сложна писменост, дето те самите я доизучават до , че и след ... завършването на висшето си образование. И, представете си, дори висшистите не ползват дори четвърт от знаменитите 80000 /ОСЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ! / йероглифа.
                          Не ми стига въображението да си предтавя, какво изпускат всички. Какви изразни средства, каква култура, какво ВЛИЯНИЕ.
                          Сещате ли се?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Защо?, ще попитате:
                            Ами, Китай, въпреки високия си ръст и страховития валутен резерв, не е напреднал в развитието и разпространението на свой основен ресурс и една стотна от това
                            Спокойно. За къде си се разбързал? До година две в София ще се открие първата китайска езикова гимназия... Стой кротко и гледай мача...
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Прав си, драги Пирамидов - китайченцата до 8 клас продължават да учат азбуката... натоварени са двойно спрямо нашите ученици.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ами вземи за пример Япония.

Коментар

Working...
                                X