Не точно и не само. Фактически, те, поради масовото нахлуване на английския, са в пъти по-навътре в нещата, защото са премахнали /или съществено снижили/ езиковата бариера...за себе си. Но, тя остава сериозен спиращ фактор пред западните общества да разберат и наблюдават Китай...и не само.
Колцина знаят и ползват хинди? А корейски?
-За това ми беше думата.
А китайската писменост е сериозна пречка и за самите китайци, мен ако питате: Извънредно сложна е-в това отношение, сме на светлинни години пред тях, като дори старите ни автори са писали на фонетична азбука, да научиш която, ти е достатъчен само първи клас. Теоретично, по-нататък, човек може и сам да се образова, като чете, използвайки някакви си 30 букви и 10 цифри.
Сравнете го с 80000-те йероглифа, които малцина изобщо познават...
Ето, в това, щат-не щат, далекоизточните цивилизации ще трябва да ни догонват...
Колцина знаят и ползват хинди? А корейски?
-За това ми беше думата.
А китайската писменост е сериозна пречка и за самите китайци, мен ако питате: Извънредно сложна е-в това отношение, сме на светлинни години пред тях, като дори старите ни автори са писали на фонетична азбука, да научиш която, ти е достатъчен само първи клас. Теоретично, по-нататък, човек може и сам да се образова, като чете, използвайки някакви си 30 букви и 10 цифри.
Сравнете го с 80000-те йероглифа, които малцина изобщо познават...
Ето, в това, щат-не щат, далекоизточните цивилизации ще трябва да ни догонват...
Коментар