IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    ...

та дай да физикуваме.
    според теб може ли да има КПД на материята в един и същ двигател?по скоро материята използвана за енергия,демек- горивото?

Много разконцентриран ми се струваш във въпроса си... Определено, имам усещането, не че ще "физикуваме" (както се изразяваш), а,че по-скоро ще да МЕТАфизикуваме...

(защото което и да е от КПД - механичен, индикаторен...., на даден топлинен двигател се изразява като отношение на топлини, работа..., но ти това добре си го знаеш...)

Така че, ако ще МЕТАфизикуваме - мен ме няма за това, поемай си щафетата сам и ЯХВАЙ МАТЕРИЯТА... и СЪЗНАНИЕТО, И съзнанието..., както много го правят...
    Last edited by zarco; 05.07.2011, 01:54.
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Асенчо, вие, Хамериканците наистина знаете всичко! (това е сериозно)

Едно - единствено нещо не знаете: що е то риторичен въпрос... ..., но тВа не е болка за умиране, разбира се, нито пък незнанието на горният резултат...

Разбирате ли от ирония (Хамериканците), или подобно на риторичните въпроси - не схващате, че са зададени, за да получи някои факти и публиката, която не знае за съществуването на равенството на лявата и дясна части на твоето (сложно по Хамерикански) уравнение?

Поздрави и пожелания за успех!
      по скоро не знаеме какво знаеме!което в днешно време е единствения дериват на "знанието за всичко " .... ако не знаеш кво знаеш,най много се приближаваш към истинското знание!всички други "видове" знания за знанието се отдалечават от "зназнието за всичко " .ама тва не е физика,да не те омешвам с неща,които за физика се струват безсмислени.

та дай да физикуваме.
      според теб може ли да има КПД на материята в един и същ двигател?по скоро материята използвана за енергия,демек- горивото?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Небе, тя, скоростта, е първа произв...т.е., границата на отношението на нарастване на разстоянието къмто нарастването на времето, котаго делта t клони към нула....
        ех тези делти,тези делти....
        не е кола,по ми е автомобил!
        не е елка, по ми е калкулатор,най ми е компютър!
        кво праиме пирамиде,ако съкратиме излишното мастило за драскане на делти? ами получаваме същото,но спестяваме мастило!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          ............ използвам възможността освен зарко ..... да ръкопляскате ....... 2+2=4 ...
          Асенчо, вие, Хамериканците наистина знаете всичко! (това е сериозно)

Едно - единствено нещо не знаете: що е то риторичен въпрос... ..., но тВа не е болка за умиране, разбира се, нито пък незнанието на горният резултат...

Разбирате ли от ирония (Хамериканците), или подобно на риторичните въпроси - не схващате, че са зададени, за да получи някои факти и публиката, която не знае за съществуването на равенството на лявата и дясна части на твоето (сложно по Хамерикански) уравнение?

Поздрави и пожелания за успех!
          Last edited by zarco; 05.07.2011, 00:14.
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Небе, тя, скоростта, е първа произв...т.е., границата на отношението на нарастване на разстоянието къмто нарастването на времето, котаго делта t клони към нула....

Коментар

Асенчо, пак ли не си допи бе, батювото ?
              напротив,възхищавам ви се!

инвестираната енергия в материя,с цел енергийно съхраняване,винаги е по голяма , или равна на възстановената енергия от тази материя.
              тва е абсолютно вярно и използвам възможността освен зарко и ти да ръкопляскате на манков,то и аз да го направя!
              предлагам и други да се включат да изръкопляскат на манков.
              после ти ако кажеш,че скоростта е мерна единица на отношението между разстоянието и времето,предлагам манков да ти изръкопляска,аз също ще се включа ,ако трябва!
              после пък аз ще кажа, че 2+2=4 и очаквам вие с манков да ми върнете ръкопляскането!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                Пирамидален, не ми се иска да засягам лични отношения тук. Темата наистина е сериозна.

Няма да пропусна да спомена обаче, че - щом ти НЕ УЧАСТВАШ в ОНОВА "племе", за което говориш в цитираният от мен твой пост, предпочитам да си остана в него. (в племето)
                Е, оставай, кво пък.

...не, че вече не даваш признаци за вярност към Клана, де

Коментар

• Асенчо, пак ли не си допи бе, батювото ?

Коментар

Чак "сметки" е силно казано. Надявам се zarco полека-лека да излезе от същото племе, за което говориш - ще направи велика услуга на себе си и света. Щото са много бе, пусто, и все по-надъхани, и все по-неграмотни, и все по-безотговорни...Макар че, ако тях слушаш - може гъзът им за е посран, чак до ушите - са самото Съвършенство, нищо, че на бялото казват черно, а на черното -бяло.
                    - Дано си прав, друже.
                    Пирамидален, не ми се иска да засягам лични отношения тук. Темата наистина е сериозна.

Няма да пропусна да спомена обаче, че - щом ти НЕ УЧАСТВАШ в ОНОВА "племе", за което говориш в цитираният от мен твой пост, предпочитам да си остана в него. (в племето)

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                      zarco и Pyramid,
                      благодаря за поддръжката!
                      Нужна ми е сред тези двукраки бабуини,

които все повече завладяват света.
                      браво на тебе,каза нещо умно най накрая,че даде повод и на колегите ти по образУвание да те подкрепят.да защитят бг науката и нейните "войводи" ,благодарение на мъдростта,с която ти манков ни оплиска.
                      меджудругото тази твоя мъдрост в цивилизацията се изучава в "хайскул" и тинейджърите я наричат втори закон на термодинамиката
                      определено показваш завидни тинейджърски знания,за което всички заедно се гордееме с теб!

ама дай нещо от хетеито,нещо,което ние простолуднието не го знаем.
                      например освен,че кислорода ще свърши,като се гори водород,(добре,че ни предупреди вече,та да не допуснеме тази грешка) , ама колко време ще му трябва на човекчеството ,че кислорода да свърши от окисляването на металите ( дедо цеко от долно церино му вика ръжда) ?
                      предлагам ти да защитиш една професорска титла в БАН, като предскажеш годината в която кисорода за дишане ще свърши,в следствие на окисляването на металите в света.че да знаеме кога ще мреме,и да инвестираме във фючърси на кислород.
                      ако ти е трудно математическото представяне,обади се на колегите си висшисти, трудуемно работещи в министерството на финансите. те вече изчислиха колко ще е безработицата в бг след 50 години ,колко ще е БВП след 50 години и вече имат опит с такива изследвания.
                      а да изчислиш кога ще свърши кислорода е доста по лесно от това,да предскажеш колко процента ще е безработицата след 50 години,вЕрвай ми!
                      съберете се с тях,обединете научните си познания и усилия и решете и този проблем,че да спасите човечеството от саморазрушеиние!
                      първия учен в бг е хан кубрат. знаеш ли кво научно откритие е направил той?
                      ами емпирично е доказал,че е по лесно да счупиш една тояга,отколкото един вързоп с тояги!
                      използвайте тази мъдрост и се обединете всички ТОЯГИ от инженерните специялности,със всички ТОЯГИ от икономическите специялности,и станете един вързоп от ТОЯГИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                        Жоре, Жоре! Очевидно и ти нямаш мнение по въпроса, а ако не е така, кажи ни го, де!

Поздрави! Уважавам те!

Много може да се пише тук:

1. Знаеш ли например, колко доценти и професори са защитили дисертациите си в България преди 20-30 години с подобни разработки (за КАРБУРАТОРНИ двигатели). А знаеш ли колко са те в света? А колко книги и реферативни журнали има изписани?

2. Моите уважения и към господин Табаков..., ОБАЧЕ не зная, защо:

- той смята, че КПД на автомобилът е нисък и посочва точната цифра - 20%??? Вероятно си мисли, че живее в ПО-МИНАЛИЯ век?

- той твърди, че МУ Е СТАНАЛО ЯСНО защо нямаЛО такива топлообменници - защото не могат да издържат ПРОДЪЛЖИТЕЛНО на високи температури (5000 градуса С). Ама това ни е ясно от доста време, де, хайде да не откриваме ония сложни елементи, за които вече говорих - колелото и топлата вода... Нали ТОЧНО липсата на материали с висока температурна устойчивост е в основата за невъзможността да се използва НАПЪЛНО получената полезна топлина в топлинните двигатели, наречени газови турбини.... лопатките на турбинитееееееее....., мой човек налагат изкуственото намаляване на топлината, за да успее все пак самолетът да се приземява повече от 2-3 пъти.... Да, ама тук говорим за самолети, ДЕТО качеството трябва да е СУУУУПЕР..., независимо от цената (усещаш ли накъде бия, защото в репортажът ти става дума и за НАСА..., да ама пък тя не разхожда разни запорожци по улиците, нали?)...

- няма да се спирам на 3-те 5-волтови клетки, достатъчно е да знаем, че Табаков работи с общ колектор на клетките на акумулатор с електролит - калиева основа. Нали знаеш, че БИ ТРЯБВАЛО да има и някаква активна маса? Може би знаеш и, че в акумулаторите химичната енергия на електролита при взаимодействие с плочите - се превръща в електрическа. до тук - добре, но как ще се възстанови активната маса на плочите??? Нали ще ползваме устройството десетки хиляди километри? Или - според теб ще си купуваме нава активна маса на всеки 3 литра вода???

- няма да говоря и за това, че се сочи произволно число "спестено" гориво - 40%! Как се реализира такава икономия, ще ти кажа: като автомобилът си стои в гаража! Ако оставим настрани иронията, този човек няма понятие от някои физико-химични свойства на горивата, а за топлина на изгаряне - калоричност - май не е чувАл...

- погледни клетките на неговият "генератор", припомни си, че става дума и за воден предпазител и помисли, дали всички тия ДОПЪЛНИТЕЛНИ елементи биха намерили място в един съвременен бързооборотен КАРБУРАТОРЕН двигател?

Като оставя горните си разсъждения встрани, ще кажа, че харесвам ентусиастите. Евалла на тях! Нека си бачкат. Ще си получат патентите, но това не е гаранция, че нещото ще намери масово приложение, поне НЕ в масовият КАРБУРАТОРЕН двигател с вътрешно горене.
                        Може би този човек, след като си патентова идеята, ще бъде поканен някъде като сътрудник, но по-вероятно е да не бъде поканен, въпреки, че МНОГО МИ СЕ ИСКА - също като на него: БОГ да разреши на България "да излезе отново с тоя въпрос"..., но отдавна съм чел за подобни опити и надали изобщо ще си патентова идеята в Париж... Независимо от сериозните ми забележки, които, разбира се - не са единствени...

Все пак, пожелавам на ТАБАКОВ успех!

...всеки е голям, колкото са големи мечтите му... (може би и знанията трябва да се имат предвид, но тВа не важи за България)

Коментар

• Чак "сметки" е силно казано. Надявам се zarco полека-лека да излезе от същото племе, за което говориш - ще направи велика услуга на себе си и света. Щото са много бе, пусто, и все по-надъхани, и все по-неграмотни, и все по-безотговорни...Макар че, ако тях слушаш - може гъзът им за е посран, чак до ушите - са самото Съвършенство, нищо, че на бялото казват черно, а на черното -бяло.
                          - Дано си прав, друже.

Коментар

• Не знам, Пирамид, може би си имаш сметки със zarko.

Но двукраките нехора, които, обаче, се ползват с правата на хора - това е гибел, и това е предстоящата гибел на хората. Ще тържествуват хората-бабуини, ей таквизи:

Коментар

• - Да не повярваш, как ме сложи в един кюп с този джентълмен, vmankov !
                              Няма значение - веднъж и нашите мнения да съвпаднат

Коментар

• zarco и Pyramid,
                                благодаря за поддръжката!
                                Нужна ми е сред тези двукраки бабуини,

които все повече завладяват света.
                                Last edited by vmankov; 04.07.2011, 22:08.

Коментар

Working...
                                X