IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
    И все пак изнесеното във форума за Юл Браун е факт!! Не замества на 100% фосилните горива, а в комбинация с тях намалява разхода между 15 и 40%. И за бензинови и за дизелови двигатели. В момента и на нашия пазар има фирми, които монтират тази уредби. Но са внос от Румъния, Италия, САЩ и др. Който иска нека набере в Google, ННО генератор, или сухи клетки. Освен това става и за парни котли, за оксижен и за всичко което мажеш да си помислиш. Ако се внедри само в ТЕЦовете, помислете за какви икономии става въпрос.
    Глупости.
    Ти имаш ли такава уредба на колата си? Нямаш. Аз също нямам, защото си имам понятие от физика, но имам приятел, който също като теб лесно се лови на конспиративни теории. На 2 коли сложи "уредби за Браунов газ". Цяла година ги мъчи да изкара и 1% отгоре. Не можа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
      Преди около 15 г. прочетох статия , че БМВ правят тестове с водороден двигател. Голям проблем се оказало съхранението на водорода в бутилки, понеже е силно взривоопасен и при определено налягане се самовзривява. Този проблем немците решили с някакви шуплести бутилки които намаляват междумулекулярното триене на газа. Производството на водород не било проблем когато цената на нефта стигне определена стойност. Проблема е в липсата на станции за зареждане на водород и транспорта му до тях.
      Японците се опитват да правят система с чист водород. Проблема с бутилките е решен частично. Опитват се да правят резервоар, от порест метал. Нещо като дунапрен, само че много по финни пори. Да се слезе под някакъв критичен диаметър. И аз не съм много вещ във физиката на водорода, и не разбрах за какво става дума. Но се работи в тази посока.
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

Че кой ти говори за водород?? Става въпрос за ННО или оксиводород! Потърси. Има реални фирми, които днес, в момента монтират на автомобили тези системи. И то тук. В БГ.
        Ниша за инвестиции!
        Я ми преведи на български какво точно означава "оксиводород".
        Щото като напиша думата в гугъла и ми излиза на първо място "Внимание! Вероятна измама!"
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Прекрасно ще е да се внедри водородно гориво за ТЕЦовете. Абсолютно екологично гориво. Без всякакъв майтап. Както всочки знаем, при изгаряне на водород се получава чиста вода. Дестилирана при това.
          Има само един МАААЛЪК проблем. В прородата водородът съществува в свързано състояние. Предимно с кислорода. И като въглеводороди. Тоест ВОДА има, НЕФТ има, ВОДОРОД няма. Тъй че колега, намери залежи от несвързан водород и печелиш милиарди. Долари!
          Преди около 15 г. прочетох статия , че БМВ правят тестове с водороден двигател. Голям проблем се оказало съхранението на водорода в бутилки, понеже е силно взривоопасен и при определено налягане се самовзривява. Този проблем немците решили с някакви шуплести бутилки които намаляват междумулекулярното триене на газа. Производството на водород не било проблем когато цената на нефта стигне определена стойност. Проблема е в липсата на станции за зареждане на водород и транспорта му до тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Прекрасно ще е да се внедри водородно гориво за ТЕЦовете. Абсолютно екологично гориво. Без всякакъв майтап. Както всочки знаем, при изгаряне на водород се получава чиста вода. Дестилирана при това.
            Има само един МАААЛЪК проблем. В прородата водородът съществува в свързано състояние. Предимно с кислорода. И като въглеводороди. Тоест ВОДА има, НЕФТ има, ВОДОРОД няма. Тъй че колега, намери залежи от несвързан водород и печелиш милиарди. Долари!
            Че кой ти говори за водород?? Става въпрос за ННО или оксиводород! Потърси. Има реални фирми, които днес, в момента монтират на автомобили тези системи. И то тук. В БГ.
            Ниша за инвестиции!

Коментар

И все пак изнесеното във форума за Юл Браун е факт!! Не замества на 100% фосилните горива, а в комбинация с тях намалява разхода между 15 и 40%. И за бензинови и за дизелови двигатели. В момента и на нашия пазар има фирми, които монтират тази уредби. Но са внос от Румъния, Италия, САЩ и др. Който иска нека набере в Google, ННО генератор, или сухи клетки. Освен това става и за парни котли, за оксижен и за всичко което мажеш да си помислиш. Ако се внедри само в ТЕЦовете, помислете за какви икономии става въпрос.

Коментар

• И все пак изнесеното във форума за Юл Браун е факт!! Не замества на 100% фосилните горива, а в комбинация с тях намалява разхода между 15 и 40%. И за бензинови и за дизелови двигатели. В момента и на нашия пазар има фирми, които монтират тази уредби. Но са внос от Румъния, Италия, САЩ и др. Който иска нека набере в Google, ННО генератор, или сухи клетки. Освен това става и за парни котли, за оксижен и за всичко което мажеш да си помислиш. Ако се внедри само в ТЕЦовете, помислете за какви икономии става въпрос.

Коментар

• Реална алтелнатива на петрола, но, като СУРОВИНА за химията, е твърде трудно да се изнамери. Нея с електричество не можеш я организира. Това ме безпокои , да си призная, най-много в момента: не са и цените. Щото, като свърши /а нещо изчерпаемо винаги свършва/ децата ни ще загазят мн.яко - това достатъчно сериозно ли е?

Коментар

• Колеги стига глупости в тази тема! Само реални алтернативи на петрола да коментираме! Трябва да минаваме на електричество!!!

Коментар

• Бе тези тук изкарват, че не знаем, що е елекролиза, че "Юл Браун" е о
                      ткрил, едва ли не, закона на Фарадей за същата тази електролиза, но ...към 90-те години на миналия век.
                      Странно, как така, тези неща ги учихме в...училище? И то, през 80-те.
                      Мдаааа.

Коментар

• Не ми харесва... не уважавате Сюприйм Мастър ТВ достатъчно... как може?!
                        Custodite sortem vestram

Коментар

Онова беше нещо съвсем друго. Робърт Браун в началото на 19 век го описва. Но става въпрос за дифузия на флуидите. Хаотично движение на частиците в резултат на топлинно влияние. Това сме учили в 7ми - 8ми клас. Няма нищо общо с електролизата. В подробности не мога го описа, щото беше някога. А Юл Браун е нещо съвсем друго. Предполагам нашите внуци ще го учат!!!!
                          Всичко хубаво си написал. Ама последните две изречения развалят всичко. Освен ако си имал предвид, че Юл Браун ще фигурира в някоя "Енциклопедия на мошениците".

Коментар

• Една хубава водородна бомба трябва! На българското образование, а не двигател.
                            Нас и двигател на звездолет, няма да ни оправи.
                            А после да се издирят старите даскали, които още мърдат и не са пипнали алцхаймер и да започнат да начукват знания с показалка, в тия пилешки глави. И домашни.. ама не да оцветяват картинки
                            Не е лъжа - половината българи вече си говорят сами, а останалата половина получава факсове от извънземните.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Онова беше нещо съвсем друго. Робърт Браун в началото на 19 век го описва. Но става въпрос за дифузия на флуидите. Хаотично движение на частиците в резултат на топлинно влияние. Това сме учили в 7ми - 8ми клас. Няма нищо общо с електролизата. В подробности не мога го описа, щото беше някога. А Юл Браун е нещо съвсем друго. Предполагам нашите внуци ще го учат!!!!

Коментар

• Смем се ние, ама човекът е в трагично неведение...

Коментар

Working...
                                X