Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол
Collapse
X
-
Той тоя "Браунов газ", се учеше още в 7 или 8 клас по химия и доколкото имам спомен бе кръстен още от Лавоазие или професор Шарл още в края на 18 век, иначе е намерен още по-рано около 1670г. обаче все повече се убежадавам, че средното поколение въпреки всичките си дипломи, от разни университети, са необразовани като руски мужици от времето на Петър 1 ви по-суеверни от бабички само, че с нов тип суеверия.
ПС: Забравих кой точно от химиците бе решил да види дали водородът гори. Вдишал газ, след което го издишал в пламъка на свещ и останал без всичките си предни зъби Смесен с малко кислород, прави "бум".
Сега ще ви светна как необразовани мужици като вас могат да си произведат водород в домашни условия лесно, а после да драснат една клечка кибрит за да ви се прояснят необразованите пилешки мозъци
Взема бутилка кислол от мама, няколко стари батерии и започвате да чоплите батериите, докато остане само цинка. Защото метала им е цинк, ама едва ли това знаете. Късате и го трошите на малки късчета и го пускате в кислола, който всъщност е сравнително слаба солна киселина, но пак върши работа. Започват да излизат мехурчета. Това бройлери такива е водород.
Ако искате вдишайте го дълбоко, а после запалете запалка пред устата си да ви се проясни мозъка от взрива, ако не - може са сложите едно малко парченце памук на гърлото на бутилката за да не пръска киселина и да нахлузите един балон. Стегнете го с конец да не се изхлузи, а като се понадуе имате балон пълен с водород, за разлика от празните ви вакумирани откъм образование глави. Гледайте да не пушите наоколо. Ако не вържете балонът, той може и да излети, защото водорода е по леко от въздуха. 50 % от вас сигурно и това не знаят.. Отчайващи сте ..
Други методи са електролиза, или много силно към 800-1000 градуса мисля, да успеете да загреете вода.Last edited by Jay Gould; 05.03.2011, 17:22.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Имало и много болни хора: за да произведете този "газ, открит от проф. Браун" - всъщност, "гърмящ газ", известен доста преди него, както и електролизата - трябва да вложите енергия. засега, масово, тя се добива от...изгаряне на въглища. При това, винаги има загуби тъй че, никога няма да добиете точно толкова, колкото си мислите с един kWh. И винаги, при изгарянето, ще се получава по-малко, отколкото е вложено. Минус загубите от генератора до потребителя...
Единствено, подобряването на изгарането в ДВГ е като капитален ефект. Схеми на електролизери имаше още в руските сисания от типа на Моделист-конструктор от 70 -те. Чудя се, докога ще се намират ахмаци, дето да вярват в "нулевия въглероден отпечатък на Технологията".
...или ще има винаги, доколкото Невежеството доминира все повече и все по-издълбоко обществото информационната ера.
- Каква ирония само.
Не, ТРАГЕДИЯ.
Коментар
-
Още инфо по темата.
Ето видео, което да докаже истиността на долния линк:
http://ecovege.org/bg/blog/441-gaz-n...pari-za-gorivo
Субтитрите на български са долу в ляво, в жълто
Видеото е преведено, като текст по-долу на български.
Приятно гледане!
Коментар
-
В "информацията" прави , първо, впечатление преразказното наклонение в минало неопределено време, после, неграмотността - да сравняваш мощност с температура и, трето, напъните на един и същи човек, чрез регистриране с различни никове, да ни плацика мозъците. Защото, освен всички Големи приказки, нищо по същество. Един юнак, преди време, ми беше писал, че измислил /и продавал!/ уред, дето давал над 2 пъти повече елекрическа мощност отколкото черпи от мрежата. като го помолих да представи протокол от измерванията с всички атрибути, присъщи на сериозна научна работа /схеми, класове на точност на уредите, диапазони, отчетени стойности, разчети за грешката и т.н./ и оня се озъби и изчезна.
Джокер - от Плевен е...
Коментар
-
Ето интересно четиво за дискусия:
Какво мислите за тази информация?
http://www.newenergybg.com/index.php...tid=1&Itemid=2
Коментар
-
Първоначално изпратено от investi Разгледай мнениеГигов, военните не сте ли чували че има прераждане и нищо в пространството не се губи?!
Можеш да станеш ембрион, като се преродиш. С теб говорим на различни езици!
Ти будист ли си? Щото християните не се прераждат!
А истината е, че човешкото съзнание умира заедно с тялото и до сега няма нито един, дето се е върнал от оня свят. А самото тяло се разлага на молекули и разни органични съединения. И не си въобразявай, че теб няма да те изядат червеите. И теб, и мен. Всъщност, ако в завещанието си напишеш изрично желание да те кремират, тогава няма да те ядат. Ако разбира се наследниците ти изпълнят завещанието.
И в предния си пост вярно казах, че псевдо "знанията" винаги са свързани с религия. Тези знания ходи ги разправяй на ония дето им викаш "Харе Кришна, харе, харе".
А двигателите с вътрешно горене са наука. Там заклинанията нямат място. Анадън мо?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА що тогава няма внедрен в производство такъв двигател? Заради заговор на петролните фирми ли?
А относно това дали има или няма НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА..... Ами има доста невъзможни. Да не ти ги изброявам. Например "вечен" живот... А можеш ли да станеш отново ембрион... Това дето "няма невъзможни неща" е просто куха фраза.
Аз съм бил военен, ама съм два пъти повече инженер. И вярвам в науката. А тя до сега ми казва, че не можеш да получиш енергия от нищото.
И развитието на науката до сега е в повечето случаи НАДГРАЖДАНЕ на известните до сега знания, отколкото ОТРИЦАНИЕ. И в повече от случаите на отрицание на някакви досегашни "знания" става въпрос за псевдо знания, като почти винаги в тях има намесена религия. А религията няма нищо общо с науката, каквото и да ми разправят някои.
Можеш да станеш ембрион, като се преродиш. С теб говорим на различни езици!
Коментар
-
И там намеси международната конспирация.
А сега, да се изясним: Във военните машини, най-много се ценят:
1.Достъпност
2.Безопасност при боравене.
3.Лесно съхранение.
4.Технологичност
5.Минимален обем
и т.н.
На кое от тези изисквания отговаряше водородът, че не се сещам?
Инвести, аз НЕ СЪМ РУСОФОБ.
Живях известно време там, имах лична емоционална връзка, все още, поддържам контакти с "руски кръгове" - вярвай ми, тези внушения, дето си ги завихрил, са повече от неуместни. Признай си, че търсиш да набълбукаш някого. Защото, само за два дни, пред мен лично, вече се издъни. За Русия /СССР/ масони и т.н. не виждам, но, тук ходят едни зелени човечета, па хем раздават милиони, хем търсят едни с долари...
Коментар
-
Първоначално изпратено от investi Разгледай мнениеГигов, от кога стана толкова голям експерт?! Няма невъзможни неща, квантовата физика го доказва ежедневно!
Вие военните си мислите че сте истината, пътя и живота...
А относно това дали има или няма НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА..... Ами има доста невъзможни. Да не ти ги изброявам. Например "вечен" живот... А можеш ли да станеш отново ембрион... Това дето "няма невъзможни неща" е просто куха фраза.
Аз съм бил военен, ама съм два пъти повече инженер. И вярвам в науката. А тя до сега ми казва, че не можеш да получиш енергия от нищото.
И развитието на науката до сега е в повечето случаи НАДГРАЖДАНЕ на известните до сега знания, отколкото ОТРИЦАНИЕ. И в повече от случаите на отрицание на някакви досегашни "знания" става въпрос за псевдо знания, като почти винаги в тях има намесена религия. А религията няма нищо общо с науката, каквото и да ми разправят някои.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеВ такъв случай...Ти за какво започна темата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеЛюбимата демонстрация на Юл Браун е да измине с кола 1600
км без гориво, само бидон с 4 л. вода и две Браунови батерии, които преобразуват водата в газ.
Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при
която водородът и кислородът се разделят. Това не е нещо ново,
нито сложно - електролизата е открита преди близо два века от
Фарадей. Новото е, че когато двата газа след това се смесят, дори
под налягане, те не експлодират, а се свързват мирно и тихо. “От
вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата,
въздуха, храната, въобще света.” Така Браун формулира сам своето откритие.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%...BA%D0%BE%D0%B2
http://hho-hydrogensystems.com/10-%D...%81%D0%B8.html
НЯМА ТАКАВА БАТЕРИЯ и НЯМА ТАКАВА електролиза.
За разделянето на молекулата на водата на водород и кислород се ИЗРАЗХОДВА точно толкова енергия, колкото се ПОЛУЧАВА при съединяването на водорода и кислорода (изгаряне).
За справла закона за запазване на енергията. А той не е от тези, дето българския парламент може да го отмени. Даже и Бойко да нареди няма да може.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар