IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    Е айде са... ти само на една гола водица ли караш?
    НЕ - разбира се - но ако се замисля - никой не кара само на вода.
    Но сега сериозно - ако повече хора вместо да си движат затлъстелите задници с автомобили за някакви си 5-10 мин. позват велосипед, ще усетят разликата, както те, така и хората които дишат вредните газове от техните ДВГ -печки

Коментар

• Първоначално изпратено от venelin Разгледай мнение
      Моят велосипед гори 6л вода на 100км
      За охлаждане на гумите ли...
      Недей толкова да бързаш
      Току виж от високата температура се отделил водород и си излетял....

Коментар

• Първоначално изпратено от venelin Разгледай мнение
        Моят велосипед гори 6л вода на 100км
        Е айде са... ти само на една гола водица ли караш?
        ПП Що ми се струва, че и метанова "уредба" има...
        Last edited by Fiscalist; 10.03.2011, 20:58.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Моят велосипед гори 6л вода на 100км

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
            Асенка, имам едмо БМВ3 което гори 10л бензин на 100 км или 25 лв. сложих му метанова уредба и с нея ми гори 4.5 кг или 7 лева. Това значи ли ,че КПД то се в повишило над 300 %.
            ХА-ХА-ХА засмял се графа на развален хамерикански!
            Асенка, Вие там в Хамериката да не сте изобретили перпетомобиле и да си джиткате безплатно с 200% КПД а ние балъците в бгетовица да си караме още волските каручки
            ти сигурно си десетия "физик" ,който ми ,че нямало как водорода да е с 200% по голямо КПД от газта,защото немоЪло повече от 100% ....

та кво те притеснява-първо виждам,че повечето сте машинни инжинери,тъй като не моЪло да има КПД другаде освен при машините( цитирам твой колега ) .

е кво си учил? двигатели с вътрешно горене? айде да видим тогава при тех ,след като другаде немало КПД ,щото немало търкане
            ето ти пример,тамън като за машинен инжинер:
            дизел двигател с 50 % КПД
            бензинов двигател с 20% КПД

с колко по голямо КПД е дизеловия двигател от на бензиновия

така,както сте тръгнали да затъпявате,май верно на волски колички ще се минава......

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
              Докато вие философствате тук, снощи "по телевизора" на Канал1 показаха японски серийни мотоциклети с горивна клетка. И дори как ги зареждат с водород.И казаха, колко зарядни станции са изградили. Че на всичко отгоре, това май е второ поколение. Май много са ви изветрели информациите. Водите безсмислени спорове.
              Ама никой не казва, че няма горивни клетки и че не се използват. Или че няма и други начини за използване на водород. Само напомняме, че нема такова животно, дето като го ръгнеш на бензиновата (дизеловата) си кола и почваш да караш с вода.

Иначе водородът е широко използвано гориво, даже мисля че в София имаше преди време експериментален автобус на водород. Имам приятел, чиято фирма доставя и монтира водородни отоплители и електрически захранвания за яхти и каравани на принципа на горивните клетки. Зареждаш си ги в контакта, а после ги слагаш в яхтата и си с свиркаш. По-добро е от акумулатор.

Само че трябва да се знае, че вечния двигател не съществува - изгарянето на водорода дава по-малко енергия от употребената за разделянето му от водата. И затова няма начин да сипваш вода и да караш, щото ще ти трябва източник на енергия за отделянето на водорода от водата.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Докато вие философствате тук, снощи "по телевизора" на Канал1 показаха японски серийни мотоциклети с горивна клетка. И дори как ги зареждат с водород.И казаха, колко зарядни станции са изградили. Че на всичко отгоре, това май е второ поколение. Май много са ви изветрели информациите. Водите безсмислени спорове.
                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                  мамини благи...... знаеш ли кво е КПД?и тва ли в бгетовицата го знаете,ама НЕдоразбирате?
                  коефицента на полезно действие в монетарния свят в който живеем се измерва в продуктивност за монетарно валю- в бг случая- лев.....
                  каква производителност (монетарно ) ще направиш ,за сметка на разходите ти за тва ( пак монетарно ) ........
                  Асенка, имам едмо БМВ3 което гори 10л бензин на 100 км или 25 лв. сложих му метанова уредба и с нея ми гори 4.5 кг или 7 лева. Това значи ли ,че КПД то се в повишило над 300 %.
                  ХА-ХА-ХА засмял се графа на развален хамерикански!
                  Асенка, Вие там в Хамериката да не сте изобретили перпетомобиле и да си джиткате безплатно с 200% КПД а ние балъците в бгетовица да си караме още волските каручки
                  Last edited by 4un4o; 10.03.2011, 07:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Ти...сериозно ли? Никой не се е правил на "голям капацитет" - просто, изнесох елементарни, основни факти, които, преди и ученици в средното образование ги знаеха. Никаква висша математика, никакава супер-физика, нито химия. А това, ча за някого споделеното е "голямата работа", говори зле за самия него, ама виж, за Анадола, сигурно знаеш от опит, а?
                    Много си прав за научните неща които цитираш, но не влагай чувства като (уважение; самоуважение и не обиждай пишещите тук като ги слагаш под общ знаменател) Доколкото съм учил КПД не може да е по-голямо от 1,(досега никой не е успял да елиминира силите на триене-загуба на енергия при земни условия) а 200% на Асен ми се струват нереални. Затова и не може да се създаде вечен двигател с КПД=1
                    Last edited by 4un4o; 10.03.2011, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Асенка, сега те разбрах...
                      Много ровиш по нета и си мислиш, че всичко знаеш...
                      Трудно навързваш фактите и процесите...
                      Това, че има процес с който може да се извлече водород от нещо си , не значи че е ефективен и има смисъл да се прави.....

В Америка основно се учи да се пише и разсъждава по точно зададена тема....есета и пейпърчета му казвате....
                      Тук темата е да се даде алтернатива на въглеродните горива и мястото на водорода като източник на енергийна независимост на страната ни...
                      Ти някак си по тошко-африкански го даваш...
                      От сто палми кокосови орехи ще свалиш, за да докажеш, че ти е гол задника....
                      чичка,първо не знам защо отричате нета,а хвалебствате бг образУванието?
                      в нета може да намериш последно инфо за неща,които дори още в университетите не се изучават.....
                      аз нямам избор ,освен постоянно да се интересувам от нови неща и изучавам,защото тва е свързано с работата ми...... залагам собствените си пари и така кат правиш ,наистина трябва да си в час не само с математика , икономика и политика,но и последни технологии и кои компании ги въвеждат и т.н.
                      ето ти пример:
                      хонда пускат водороден автомобил- влизаш в нета и почваш да четеш ..... ако ти хареса,купуваш си акции на хонда..... после прочиташ,че ниссан са измислили батерия ,която е достатъчно малка и еврина,че да се направи електромобил със 100 мили пробег- влизаш и почваш да четеш -харесва ти-продаваш хондата и купуваш нисан.....
                      после в процеса на четене си открил,че за електромотора и батерията се използват много реър ърф елементи - почваш да четеш за тях.... после виждаш,че китай са момополисти в бранша.... после имаш и политика- китай правят сечено на япония,като забраняват износа на реър ърф за япония,поради предлог,че японците арестували китайски капитан на лодка
                      продаваш нисана и купуваш форд.... после гледаш икономическия прогрес в реър ърф производството в следствие на уплахата от политическата намеса на китай - веднага колосално нарастване на акциите на щатски компании,които в това започват да инвестират и така моа да безкрайност да ти обяснявам последните технологии,икономика,политика и техния бътърфлай ефект ( провери кво е теория на хаоса ) ......
                      в моя бизнес незнанието струва скъпо! неправилното знание също струва скъпо...... дори и по скъпо от незнанието.....
                      просто за водородни технологии съм чел много и знам кво има в момента на маркета,кои компании се занимават с това и какви са преспективите в бъдеще.
                      и някви псевдо химици като теб и сие дървени философи кат почнете да ми говорите материя от хетеито и меито от 50те години ,
                      направо ми загубвате деня в кесене в инвестора......
                      та ти след като надъдроди 1 кило глупости , сега "оправданието " ти е,че аз много съм ровел в нета?

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                        аре моля те недей ми обасява,че до преди 2 часа ми се смеехте,че от органични горива да се изкарва водород било глупост,а са си тръгнал час по късно да ми обясняваш процеса?
                        ако се интересуваш,влизай и чети,инфо в нета колкото щеш,само престани да го играеш на дървен философ,че почваш да дразниш,а?

Асенка, сега те разбрах...
                        Много ровиш по нета и си мислиш, че всичко знаеш...
                        Трудно навързваш фактите и процесите...
                        Това, че има процес с който може да се извлече водород от нещо си , не значи че е ефективен и има смисъл да се прави.....

В Америка основно се учи да се пише и разсъждава по точно зададена тема....есета и пейпърчета му казвате....
                        Тук темата е да се даде алтернатива на въглеродните горива и мястото на водорода като източник на енергийна независимост на страната ни...
                        Ти някак си по тошко-африкански го даваш...
                        От сто палми кокосови орехи ще свалиш, за да докажеш, че ти е гол задника....

Коментар

1:Точно. ЕНЕРГИЯ И МАСА НЕ СА едно и също: Връзката е...квадратът на скоростта на светлината. Доста сериозно число, мен ако питаш.
                          :
                          отговори ли си кво е скоростта на светлината,или ти е трудно да го маериш в нета?
                          и като е доста сериозно число и те "притеснява " ,
                          явно и математичесаките ти способности са на ниво третокласник,не само умственото ти развитие....
                          една проста задачка за бг айнщайн като теб
                          :
                          сложи във формулата 1 грам уран и после сложи 1 грам бензин......
                          нали урана имаше повече енергия от бензина?
                          аре сметай,ако случайно получиш различно число , обади се да продължиме да спориме....
                          ако получиш едно и също число , наистина е желателно да кажеш:
                          да бе,верно съм дървен философ и не само от физика не разбирам,но и от математика......

притеснявало го пирамида скороста на светлината ,че било ДОСТА СЕРИОЗНО число.....
                          Last edited by acen1975; 10.03.2011, 00:35.

Коментар

• Pyramid

Има такъв двигател , изобретен е и конструиран и дори е изпитан. Той използва точно енергийния пик в края на експлозията на кислородводородна смес.Наричат я и оксиводород , но това няма особенно значение.Както и дали сме смятали или изчислявали..може и да сме пресметнали.Асен е прав - материята е енергия !!!
                            D.Y.F-091066

Коментар

Асенчо, оливаш се. При "разлагане" на въглищата се отделят :
                              -въглерод - м/у 80 и 98%
                              -сяра - няколко процента
                              -метан /т.е., тук-там се среща по някой водореден атом/ - единици проценти/максимум/
                              -вода /от влажността и свързани, неовъглени вещества/ единици проценти
                              кислород и др. елементи - части от процента, отново, от примеси.
                              Няма те с химията.
                              Ако ускориш до светлинна скорост каквито и да са в-ва, да, така /би трябвало да/ излезе, че 1 г=1г=1г=1г. каквото и да е. Според Айнщайн.
                              Но...засега, това са формули. като достигнат тази скорост, ще видим. Това, което, обаче, може и се извлича при ядрени реакции, е резултат от масовия дефект а той е по-висок при по-леките елементи. Да обясняваме ли, колко атома има в 1 г. водород и 1 г плутоний, например?
                              Пък за кпд-то пак си твориш невежо творчество и току си го обявяваш за каквото ти изнася.
                              Предлагам ти кандидатурата за пълен член на ЗАН /Замундската Академия на Неуките/
                              аре моля те недей ми обасява,че до преди 2 часа ми се смеехте,че от органични горива да се изкарва водород било глупост,а са си тръгнал час по късно да ми обясняваш процеса?
                              ако се интересуваш,влизай и чети,инфо в нета колкото щеш,само престани да го играеш на дървен философ,че почваш да дразниш,а?

Коментар

1:Точно. ЕНЕРГИЯ И МАСА НЕ СА едно и също: Връзката е...квадратът на скоростта на светлината. Доста сериозно число, мен ако питаш.
                                значи,бг манталитета е много интересно нещо.... първо бълвате глупости и спорите за неща,от които си нямате понятие,а после,ако ви се покажат факти,или отричате от рода на "немъ такова животно" , аоще по интересно е когато го извъртате от рода на " я го знаех ,ама си траех " ....
                                абсолютно никъде няма да се види по тия форуми- " да,прав си" или " да ,аз сгреших" ...
                                такива изрази в бг речника са толкова съществуващи,колкото и фискалния резерв на дянков- демек има ги,ама ги няма
                                та кат си бг вариянта на айнщайн и те притеснява скоростта на светлината ,знаеш ли какво всъщност е това?

Коментар

Working...
                                X