IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ние се веселим, а Асенчо 75 и съдружие пикаят газ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      На 08.03. в 21.35 съм им обяснил това с "500% кпд", ама някак удобно го подминават, и продължават да ръсят дивотии
      Тия дни не бях чел форума и сега се развеселявам.

Ей, регаци ИСКАМ ДЕМОНСТРАЦИЯ!!! Няма такова нещо като безплатна, дори и тия дето правят филмите за безплатната енергия го казват. Но обясняват че системата не може да е затворена и явно тъмната материя влияе или друг източник, който не могат да обяснят.

По натам направих елементарна сметка, че ако любимата демонстрация с изминаването на 1600 км с 4 л. вода е направена пред 50 човека, до сега трябваше да има над 50 000 000 коли на вода. Ако някой ми покаже кола която да минава 1600 км с 4 л. вода, още на другия ден съм се записал и аз и всичките ми приятели... ама къде ги тия коли бре??? И не ми говорете за картел между производителите на коли и петролните магнати, знаете ли колко производителя има само в Азия, нали се сщаш че първия предложил кола на вода ще завладее пазара!!!

Коментар

• На 08.03. в 21.35 съм им обяснил това с "500% кпд", ама някак удобно го подминават, и продължават да ръсят дивотии

Коментар

• Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнение
          Все едно да ми го цитираш, когато ти кажа че мога да се отоплявам с КПД по голямо от 500%, което едва ли вече има някой, котйто не го знае.

Най-се кефя като почнете да вадите факти от различни принципи и да се обосновавате. Щом се топлиш с КПД 500%, демек вкарваш 1 kw вадиш 5 kw, а всички знаем че енергията се трансормира, примерно от топлинна в електрическа, защо тогава не почнеш да си произвеждаш ток??? Как не си сетил... леле КПД 500% !!!! Ти ще станеш най-богатия човек на планетата ако го патентоваш!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Свободен Разгледай мнение
            Уважаеми г-н Гигов,
            Това че един човек е военен или инженер,не означава че знае и може всичко.
            Регистрирах се за пръв път в този форум,и затова съм съвсем нов.
            От това което сте писали във форума разбирам че сте невежа по темата и освен това нямате толкова пари да заложите и затова ви дадох интернет адреси да се осведомите безплатно че в Тайван например в цели градове градския транспорт се движи само с такива генератори.
            Съжалявам ако ви разстроих с тези доказателства и новини,дано не попречат на спокойния ви сън,или може би имате бензиностанции и това ви притеснява!!!???
            Предложих 200000 Евро,защото толкова не ми достигат да започна да ги произвеждам в България,а това трябва да ви покаже че съм уверен в тестовете.
            В миналото мракобесните сили са изгорили велик учен на кладата/ако знаете кой е той/
            защото е твърдял че земята е кръгла и се върти около оста си.
            Вие г-н Гигов как мислите ?-дали земята е кръгла и дали се върти.
            Хахахаха, пич извинявай ама си олигофрен!!

1. Регистрирах се за пръв път в този форум - лъжа!

2. От това което сте писали във форума разбирам че сте невежа по темата - ти си невежа!

3. и освен това нямате толкова пари да заложите - няма как да го знаеш, но шредлагаш такъв залог с мисълта, че никой няма да ги заложи за да те опровергае, защото лъжеш!!

4. Тайван например в цели градове градския транспорт се движи само с такива генератори. - пак лъжа, във сайтовете дето си дал, пише че се ползва и от Samsung, само дето не е Samsung а "Samsund SDI" - чийто сайт е от 2008 г. а в истинския Самсуг не са и чували за "Oxyhydrogen". Всичко това се прави с цел да се манипуларат хората!

5. Съжалявам ако ви разстроих с тези доказателства и новини - Развесели ни с приказки от 1001 нощ, не си дал доказателства. Пробвай в тийнпроблемс, в този форум има и компетентни хора!

6. или може би имате бензиностанции и това ви притеснява!!!??? - Всички бензинджии са загубили сън - вече 40 години, от как съществува таз "технология"!

7. Предложих 200000 Евро,защото толкова не ми достигат да започна да ги произвеждам в България,а това трябва да ви покаже че съм уверен в тестовете - Е как нямаш парите а изкаш да ги заложиш? Това само показва че си мошеник! Аз предлагам да ти заложа 1 000 000 000 000 евра и Австралия, които в момента ги нямам, но съм уверен че лъжеш и ги залагам смело!

8. В миналото мракобесните сили са изгорили велик учен на кладата/ако знаете кой е той/
            защото е твърдял че земята е кръгла и се върти около оста си. - Поредната лъжа, или може би неграмотност. Галилео Галилей умира в Арчетри, Флоренция на 8 януари 1642 в присъствието на своя ученик Винченцо Вивианина на 77 г.

9.Вие г-н Гигов как мислите ?-дали земята е кръгла и дали се върти. - сигурно е заради Брауновия газ...

Коментар

• " алтернативно био гориво, чрез генномодифицирани водорасли и организми. "
              Там са перспективите!
              A Водорода е като кофичка за енергия.Свободен го има само за Сатурн;-)))А за добива му на Земята е нужна
              Енергия!
              Last edited by Minavast; 12.03.2011, 02:01.

Коментар

• Поздрави от щанда ни в Пловдив.
                Изложението е в разгара си, а аз ви подарявам тази информация http://biofuels.bg/bg/vodorodat-mozh...ta-zavisimost/

П.С.
                Монсанто работи по-нова нано технология за създаване на алтернативно био гориво, чрез генномодифицирани водорасли и организми.
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Случайно ме уязви, Чунчо:
                  "С 150% по-голям" няма нищо общо дори със "100% "кпд, т.к. дори така, не се доближава до тях.Защо ли?
                  Ами...150% = 150/100= 1,5
                  20%*(1+1,5)=20%*2,5=50%
                  Това за спирачките и стила на каране е точно така, но, рентабилността, особено с отчитане ред "странични" фактори, далеч не съвпада с разликите в КПД-то. Разчетен експлоатационен и реален живот, кпд на предавките, на гумите, Cx и т.н. , както и цената на двигателя, която после трябва да се избива /особено, като отчетеш, че тези 50% са за корабен такъв, произведен във Финладния, над 100 000 коня/, това са все фактори, които си "играят" с цифрите, изменяйки експлоатационния резултат и рентабилността в граници, дето ги правят неузнаваеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                    ти сигурно си десетия "физик" ,който ми ,че нямало как водорода да е с 200% по голямо КПД от газта,защото немоЪло повече от 100% ....

та кво те притеснява-първо виждам,че повечето сте машинни инжинери,тъй като не моЪло да има КПД другаде освен при машините( цитирам твой колега ) .

е кво си учил? двигатели с вътрешно горене? айде да видим тогава при тех ,след като другаде немало КПД ,щото немало търкане
                    ето ти пример,тамън като за машинен инжинер:
                    дизел двигател с 50 % КПД
                    бензинов двигател с 20% КПД

с колко по голямо КПД е дизеловия двигател от на бензиновия

така,както сте тръгнали да затъпявате,май верно на волски колички ще се минава......
                    Асенчо, ти малоумен ли си или прасето ти е изяло сметанката докато си си играел на двора у село???
                    В примера, които даваш КПД то на дизеловия двигател е с 30% по-високо, което го прави със 150% по рентабилен от бензиновия или с този дизелов двигател би трябвало да влагаш по малко гориво и да получаваш по голяма мошност.
                    Когато става въпрос за КПД (коефицент на полезно действие) този коефицент не може да надхвърли единица защото винаги крайният продукт (примерно: произведена мощност) ама винаги е равна на вложената за пройзводството и енергия съдържаща се в горивото минус разходите на енергия за преодоляване на силите на триене минус огромни загуби от изгарянето на горивото превърнати в топлина и отделени в атмосферата) Тази формула съдържа още много коефиценти за загуби (както ти сам си посочил за дизеловия двигател загуби от 50% а за бензиновия загуби от 80%),но ти го обяснявам като за ПЪРВОЛАК и съм ти оцветил важните думички.
                    Ако нямаше триене (ТЪРКАНЕ) нямаше да ни трябва водороден двигател. Лошото е че и спирачките нямаше да ловят.
                    Като казах спирачки ето ти още един начин да увеличиш тези 150% рентабилност КАТО ПО МАЛКО НАТИСКАШ СПИРАЧКИТЕ и не превръщаш кинетичната енергия на автомобила си в топлинна, но това няма нищо общо с КПД-то, а със стила на шофиране.
                    Last edited by 4un4o; 11.03.2011, 12:03.

Коментар

• Къде видя професори? Тук сме само скромни академици
                      А по темата...ами тя е провокация на зли сили, кон спиративни, които току спират конете

Коментар

• Алоо-оо! Професорите! Къде се отнесохте бе? Още малко ще опровергаете и Айнщайн.
                        Я слезте за малко на земята.
                        Или се върнете към темата, или престанете да ръсите корифейски умо- ... -щуротии.
                        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Виж, те и 3% са със 150% повече от 2%, но, това нищо не значи. Играеш си с проценти, кпд-та и т.н. абс.безхаберно - само и само, да не си признаеш грешките и пропуските.
                          А те са съществени. В момента, не сме на тема икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Със 150% е по-голямо. Вярно. Е?
                            Е?
                            ами да ви еба у физиците....

Коментар

• Първоначално изпратено от venelin Разгледай мнение
                              НЕ - разбира се - но ако се замисля - никой не кара само на вода.
                              Но сега сериозно - ако повече хора вместо да си движат затлъстелите задници с автомобили за някакви си 5-10 мин. позват велосипед, ще усетят разликата, както те, така и хората които дишат вредните газове от техните ДВГ -печки
                              И като паднеш и си строшиш някой член на тялото ( я ръка, я крак), няма да се сетиш за велонезнамкаквоси, докато си жив.
                              Тези дни както бе заледено навсякъде, само за велосипед беше.
                              Опитах се преди десетина години да карам, ама все в страничните улички минавах и все до бордюра, до бордюра..... Един ден пробвах, що страх събрах - всеки летеше като говедо върху мен. Леле, как само изглеждам и аз в очите на пешеходците.....
                              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                                е кво си учил? двигатели с вътрешно горене? айде да видим тогава при тех ,след като другаде немало КПД ,щото немало търкане
                                ето ти пример,тамън като за машинен инжинер:
                                дизел двигател с 50 % КПД
                                бензинов двигател с 20% КПД

с колко по голямо КПД е дизеловия двигател от на бензиновия

така,както сте тръгнали да затъпявате,май верно на волски колички ще се минава......
                                Със 150% е по-голямо. Вярно. Е?

Коментар

Working...
                                X