IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    например обогатения уран е всъщност "обедняване" на урана-намаляне на теглото на атома му чрез неутронното тегло,но НЕ и промяна на материята му чрез протонното тегло!
    тва кат го вденеш и ще разбереш що урана не може да отделя по малко атоми .
    Айде спри да пишеш за неща, от които нямаш понятие.
    Това дето съм ти го подчертал е ОГРОМНА ДИВОТИЯ.
    Не се НАМАЛЯВА теглото на атома, просто се отделят атомите на уран-235 от по-тежките атоми на уран-238. Защото за ядрено гориво се използва уран-235, който е силно радиоактивен и участва в ядрени реакции. Отделеният уран-238 (обеднен уран) се използва за изработка на свръхтвърдата среда на проектила на подкалибрените бронебойни снаряди. Това в САЩ и вероятно и в Русия, ама там секретността е твърде голяма.
    А обогатеният уран (в който е значително повишен процента на уран-235) се използва за ядрено гориво и за уранови ядрени бомби. Въпреки, че за бомбите вече се използва изключително плутоний.
    Разбра ли, самоуки професоре?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Асене, вярно, че някой масово е лапал мухите и е зубрил. После-после, каквото остане в бедната главица. В случая-трагично малко.
      "Атомното тегло на протона" - дрън-дрън-дрън. Атомна МАСА /"тегло" - аз също използвах този термин, за да поемеш поне малко - изобщо СИЛА, докато масата е мярка за инерция/ та, атомната маса е съвкупността от масата на всички протони, неутрони и електрони в атома. Масата нанеутрона /1839 me/ е със стотни от процента по-голяма от масата на протона /1836me/, но, по принцип, се броят "равни". Ха познай, кое е атомна маса при водорода, деутерия и трития, умнико.
      После, никъде не съм казвал, че уранът "отделял" атоми. От урана се СЪДЪРЖАТ по-малко атоми в един мол, отколкото в бензин, спирт и много други хим.съединения, щото последният е адски тежък.
      Изобщо, наистина, преиначаваш нещата - явно, от теб ще излезе добър политик. Щото в другите области си трагедия, момче.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Бензинът НЕ Е молекула, а смес от ред в-ва с не една хим. формула. Бензинът не е само алкохол, или ароматни въглеводород /някакъв/, а СМЕС. То и затова се взема някаква обобщена, осреднена такава. Това-първо. А, когато ти говоря за по-малко атоми, точно това имам предвид. Един мол от едното и един от другото тежат различно и, при ограничение в масата в-во, съответно, повече молове /съответно, атоми/ попадат в един грам от по-леките елементи, дето формират бензина. Отделно, атомната маса се определя не само от протоните, ами от неутроните - затова имаш , например, водород (а.м.=1), деутерий(а.м.=2), тритий(а.м.=3) , уран 233, 235, 238 и т.н...
        Когато генерираш единица масов дефект на мол в-во, по-висока енергия се отделя при по-леките в-ва за единица тегло. Затова, звездите светят от синтез на леки елементи, ако се сещаш.

...ама пак ще речеш, че не е вярно...
        не няма да река,че НЕ е вярно-напротив-похвало е.до вчера аз мен ти нямаше средно образование,вече мога да ти кажа,че имаш,макар и не с отличен..... виждаш ли как с нета или учебници се учи в пъти по бързо,отколкото ако знанието ти е наложено?
        има няколко процеса да превърнеш инфото в знание - най добрия за мен е любопитството- при него материята се осмисля,вместо да се назубри и забрави-както е станало в твоя случай...
        сега,въпреки всичко пак имаш грешки-прав си,че бензина е съединение,а не молекула,както аз се изразих,но с това се опитвах да ти обясня разликата между химически процес ,който е енергия от взаимодествие между атомите и физиччески процес,който е енергия ОТ АТОМИТЕ....
        тва явно още не си го разбрал....
        та завърши вече средното,хайде сега да завършиш и висше:
        има различни видове атомно тегло,което определя физическия вид на енергията,превърната в материя ( още сигурно не знаеш,че материя и енергия е едно и също)
        протоните са атомното тегло,ОПРЕДЕЛЯЩО вида на материята- вида химичен елемент,а броя на неутроните НЕ променя вида на материята,а създава изпотопи.
        та,за да те призная,че си завършил и МЕИ ,трябва да правиш разлика между изотоп на химичен елемент и атом на химичен елемент....
        ей тогава ще разбереш и абсурда,дето още продължаваш да твърдиш,че урана отделял по малко атоми........
        има разлика между зубрене на материя и разбиране на материя- ти до тук си назубрил неща,които още не си ги разбрал.
        като ги разбереш,тогава ще кажеш:
        малееее,кви глупости съм дрънкал ,урана не отделя по малко атоми,а разгражда атома си.
        наименованията на различния водород,дето си ги копипейстнал и чуваш за първи път , не са различни атоми на водорода ,а негови изотопи!
        бъркаш атомното тегло на протоните,което определя материята, и атолмото тегло на неутроните,което произвежда не атоми,а изпотопи!
        например обогатения уран е всъщност "обедняване" на урана-намаляне на теглото на атома му чрез неутронното тегло,но НЕ и промяна на материята му чрез протонното тегло!
        тва кат го вденеш и ще разбереш що урана не може да отделя по малко атоми .

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          С какво се различава водородни от двигателя с вътрешно горене?

Ето още едно откритие направено от Българин:
          Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          Безкрайно невероятностният двигател представлява чудесно изобретение, правещо възможно прекосяването на огромни междузвездни пространства за нищожно малка част от секундата, като при това се избягва онова досадно мотаене из хиперпространството.

Това от един роман на Любен Дилов ли беше?

Сигурен съм, че съм го чел...
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Курдо Коленко Разгледай мнение
            Добре си лафите тук.
            Без да вземам страна по въпроса (засега) ето един линк:
            http://www.hydrofuelgenerator.com/index.php

КАто имам време ще ги проверя дали има смисъл от това нещо... Казват, че спестява не по-малко от 25% от горивото.
            Това май няма вариант за леки автомобили!?

Коментар

• Първоначално изпратено от IPI Разгледай мнение
              Водородния двигател отдавна е изобретен. При това от Българин.
              С какво се различава водородни от двигателя с вътрешно горене?

Ето още едно откритие направено от Българин:

Безкрайно невероятностният двигател представлява чудесно изобретение, правещо възможно прекосяването на огромни междузвездни пространства за нищожно малка част от секундата, като при това се избягва онова досадно мотаене из хиперпространството.

Откритието е станало по някаква щастлива случайност, след това било доразвито във вид на управляема двигателна сила от сформирания към галактическото правителство научноизследователски колектив на Дамогран. Ето накратко историята на това откритие:

Принципите на генериране на малки количества КРАЙНА невероятност посредством включването на логическите вериги на субмезонния мозък на едно Бамбълуийни 57 към атомен векторен плотер, поставен в мощен генератор на Брауново движение (например чаша хубав горещ чай), бяха, разбира се, добре известни — подобни генератори често се използваха за повишаване на градуса по време на събирания, защото активират молекулите на частите от долното бельо на домакинята да отскачат едновременно един фут вляво, в съответствие с теорията за неопределимостта.

Много известни физици заявиха, че не могат да се съгласят с това явление — отчасти защото представлява гавра с науката, но най-вече защото не ги канеха на този вид събирания.

И с още една работа не можеха да се примирят — с постоянния неуспех при опитите си да конструират машина, способна да произвежда силово поле на БЕЗКРАЙНАТА невероятност, необходима за прехвърлянето на космически кораб през умопарализиращите разстояния между най-отдалечените звезди. Накрая се ядосаха и обявиха, че да се създаде такава машина на практика е невъзможно.

Един ден обаче някакъв студент, оставен да почисти лабораторията след едно особено несполучливо събиране, започна да разсъждава по следния начин:

„Ако такава машина, размишляваше той, е на практика невъзможна, тогава е логично да бъде КРАЙНО невероятна. Така че всичко, което се иска от мен, за да я направя, е да пресметна точно колко е невероятна, да вкарам резултата в крайно невероятностния генератор, да му подам чаша пресен, наистина горещ чай… и да го включа.“

Така и стори и беше доста изненадан, като откри, че е успял да създаде дълго търсения златен безкрайно невероятностен генератор от едното нищо.

Още повече беше изненадан, когато веднага след награждаването му с наградата на Галактическия институт за изключителна даровитост, бе линчуван от разбеснялата се тълпа уважавани физици, които най-сетне бяха разбрали, че единственото нещо, което наистина не могат да понесат, е един умник.

Коментар

• Водороден двигател

Водородния двигател отдавна е изобретен. При това от Българин.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                  1.спора почна,след като казах,че водорода има към 200% по добро КПД от газта,ако газта се използва за производство на водород,а водорода за енергия,вместо директно газта...
                  и от там МЕИците,които ти защитаваш,казаха,че това е невъзможно!
                  следователно,ако смяташ,че може да се прави такова сравнение, следва,че НЕ аз съм говорел глупостите,а точно останалити!
                  а кулминационнната точка определено може да вземем последния постинг на чунчо,където човека прави нов вид математика:
                  при 50% КПД на едното и 20% на другото, първото било САМО с 30% по голямо КПД.....

2. колко пъти ще ви казвам,че бг не е земята,нито в МЕИ създавате физиката! ако нещо в бг го няма и в МЕИ се смята за невъзможно,това не значи,че и другада по земята е така!
                  плазмени технологии са широко използвани в цивилизацията-кат почнеш от прецизно рязане и свършиш до изгаряне на боклук..... кога ще отвикнете с бг манталитета:
                  " не го знам,значи не съществува! "
                  3. никога не съм казвал,че няма разлика в горене/разпадане,не ми приписвай грешки,които правят колегите ти! точно тва се опитвам да им обясня-че масата е една и съща,а процесите са различни,а ти в момента го извърташ,че аз правя вашите грешки,че дори и ми обясняваш???????
                  Асене химичните елементи и горивата сами по себе си нямат КПД. За тях може да сравняваш в проценти количество енергия която отделят при определени химични или физични процеси. КПД имат машините и системите които използват тази енергия и то се изразява в това каква част от енергията се оползотворява и каква част се губи. Затова и самото име на коефицента е КОЕФИЦЕНТ НА ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ. Какво е полезното действие на един химичен елемент като водорода.??? Обясни, за да стане ясно и на кандидат Нобеловите лауреати
                  .
                  Last edited by 4un4o; 14.03.2011, 13:50.

Коментар

• ...а невежество - пародии

Коментар

• Първоначално изпратено от Курдо Коленко Разгледай мнение
                      Добре си лафите тук.
                      Без да вземам страна по въпроса (засега) ето един линк:
                      http://www.hydrofuelgenerator.com/index.php

КАто имам време ще ги проверя дали има смисъл от това нещо... Казват, че спестява не по-малко от 25% от горивото.
                      Мисля че това е нещо добро и бих го изпробвал! Благодаря.

Коментар

• http://www.aardvark.co.nz/hho.shtml

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                          Новата енергия може да дойде от много места - ВЕИ, водород, ядрен синтез - всичките стават, и вероятно ще се ползват известно време, но е по-вероятно бъдещето да е на някои по-фундаментални новости. Айнщайн казва, че когато за една сфера на физиката възникват множество различни и противоречиви теории, фундаменталният пробив е близо. Като се върна по-късно може да направим един обзор от гледна точка квантова механика.
                          нужда ражда закони
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                            От София ли си? Предлагам ти абсолютно сериозно да направим тестове. Предполагам ще има и други желаещи, дай една събота или неделя, да навървтим малко преди да си го сложил и да засечем от пълно до пълно, после като го сложиш пак. Ще документираме тук експеримента и ще приключим темата.
                            Не забравяй да вземеш разрешение от Кметицата!!!Ще Ви вземат за бокоборци и незнам...?
                            Last edited by Minavast; 13.03.2011, 19:17.

Коментар

• Новата енергия може да дойде от много места - ВЕИ, водород, ядрен синтез - всичките стават, и вероятно ще се ползват известно време, но е по-вероятно бъдещето да е на някои по-фундаментални новости. Айнщайн казва, че когато за една сфера на физиката възникват множество различни и противоречиви теории, фундаменталният пробив е близо. Като се върна по-късно може да направим един обзор от гледна точка квантова механика.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
                                Успокойте се .......
                                на митницата ми е устройството. Най-доброто + всички екстри. Сега сме средата на март предполагам в началото на април ще ми го монтира някой и ще споделя.
                                От София ли си? Предлагам ти абсолютно сериозно да направим тестове. Предполагам ще има и други желаещи, дай една събота или неделя, да навървтим малко преди да си го сложил и да засечем от пълно до пълно, после като го сложиш пак. Ще документираме тук експеримента и ще приключим темата.

Коментар

Working...
                                X