IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предлагам да излезем от кризата с перпетуум мобиле, а отговорът е 42

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      я,да не си спомни момента,когато ти казвах,че нарочно пиша с малки букви,ама ти няма да ме разбереш защо,нито пък ми се обясняваше след поредната доза "ти си изперкал" от последвалия твой постинг тогава....
      тва ли е повода така "изненадващо" да се намесиш?

теб дори и няма да те питам защо използваш пипове ,вместо аритметични проценти ..... то не е лошо човек да използва дадено сравнение ,а още по НЕлошо е да знае защо използва това пред онова
      Направих опит да ти кажа нещо.
      Здраве да е и ние с него!
      Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Асене, леко си взел да изперкваш....
        Кажи с колко аритметични процента Тесла е по-велик от Айнщайн?
        Това въросително изречение е с цел да те събуди и върне към действителността, тази на парите...
        Поздрави!
        я,да не си спомни момента,когато ти казвах,че нарочно пиша с малки букви,ама ти няма да ме разбереш защо,нито пък ми се обясняваше след поредната доза "ти си изперкал" от последвалия твой постинг тогава....
        тва ли е повода така "изненадващо" да се намесиш?

теб дори и няма да те питам защо използваш пипове ,вместо аритметични проценти ..... то не е лошо човек да използва дадено сравнение ,а още по НЕлошо е да знае защо използва това пред онова

Коментар

• Браунов газ за автомобили

Момчета някой пазарувал ли е генератор на Браун за кола от http://landaenergy.com/ . Ако вече сте го монтирали, бихте ли казали какви са ви впечатленията. Благодаря.

Коментар

тва е идея,за тесла никога не съм се замислял,дори че има няква връзка с неща от които се интересувам..... а всъщност елекртомагнетизма е едно от тях.

за мен лично айнщайн е плагият,освен гений във физиката е и гений в преписването на открития върху себе си ,а само е обобщител.
            например основател на релативити теорията е поинкаре-френски учен . айнщаин е редил пъзела,но отделните парчета не са баж негови,а всъщност трудността е в пречупване на мисленето - фундаментално новата идея,а не математическото й доказателство.
            четох една биографичка книга за айнщайн време оно и много ме издразни момента,в който обясняват как на айнщайн му "светнала" ламБата ,след като всеки ден минавал покрай часовниковата кула..... и настина ли е така,или е чел трудове на поинтаре преди това.........
            и двамата учени са се славели с ексцентричност .... задължително качество,за да мислиш извън рамките на моментния обществен догматизъм...... и разбира се отпърво са били обясени за луди (неразбран учен от академичното срадо овце винаги отпъро е обявяван за луд или в по добрия случай глупак)
            айнщайн винаги е ходил мърляв и рошав , за да докаже ,че това няма значение...
            поинтаре нарочно е писал всичко с малки букви и е забранявал правописните му грешки да бъдат поправяни- за да покаже ,че това няма значение и правописа не нищо повече от догматизъм - нещо прието за вярно -наложено , не задължително вярно!

п'п'
            всякакви прилики със съфорумци,които пишат с малки букви и не си оправят правописните грешки е случайност
            Асене, леко си взел да изперкваш....
            Кажи с колко аритметични процента Тесла е по-велик от Айнщайн?
            Това въросително изречение е с цел да те събуди и върне към действителността, тази на парите...
            Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Горещо ти препоръчвам да прочетеш тази книга, ако не си:
              http://www.amazon.com/My-Inventions-.../dp/9562914267
              Особено интересна е теорията на автора за етера, и големите му несъгласия с Айнщайн. Да, знам че е трудно да се погледне критично към Айнщайн, но ако някой има правото открито да спори с него - това е Тесла. Не говоря за никакви конспиративни теории и прочее глупости, а за текст от самия Тесла, в който той казва някои много интересни свои предположения за вакуума и т.н. В последните си години казва че е работил активно точно над тези проблеми на гравитацията и дори успял да завърши теория, която напълно описва всички взаимодействия в природата - Grand unification. Уви в книгата той обещава скоро да публикува тази теория достъпна за всички, но както знаем човекът умира преди това. Дали тази теория е записана (Тесла нямал навик да си води записки, уви, тъй като имал много силна визуална памет), и ако да какво се е случило с нея, че не е достъпна, никой не знае. Но от книгата става ясно, че говори точно за същите неща отношението на динамиката към гравитацията и т.н.
              ПП Също имаше една много хубава мисъл там, че теорията на Айнщайн не е физика а метафизика, математическа игра, която няма връзка с реалността. И също как, ако пространството е празно, може да бъде огънато? Как може нещо, да влияе на нищо. Не съм аз на нивото да реша спор между Тесла и Айнщайн ( Боже опази), но и съм съгласен, че теорията на Айнщайн има някои пропуски.
              тва е идея,за тесла никога не съм се замислял,дори че има няква връзка с неща от които се интересувам..... а всъщност елекртомагнетизма е едно от тях.

за мен лично айнщайн е плагият,освен гений във физиката е и гений в преписването на открития върху себе си ,а само е обобщител.
              например основател на релативити теорията е поинкаре-френски учен . айнщаин е редил пъзела,но отделните парчета не са баж негови,а всъщност трудността е в пречупване на мисленето - фундаментално новата идея,а не математическото й доказателство.
              четох една биографичка книга за айнщайн време оно и много ме издразни момента,в който обясняват как на айнщайн му "светнала" ламБата ,след като всеки ден минавал покрай часовниковата кула..... и настина ли е така,или е чел трудове на поинтаре преди това.........
              и двамата учени са се славели с ексцентричност .... задължително качество,за да мислиш извън рамките на моментния обществен догматизъм...... и разбира се отпърво са били обясени за луди (неразбран учен от академичното срадо овце винаги отпъро е обявяван за луд или в по добрия случай глупак)
              айнщайн винаги е ходил мърляв и рошав , за да докаже ,че това няма значение...
              поинтаре нарочно е писал всичко с малки букви и е забранявал правописните му грешки да бъдат поправяни- за да покаже ,че това няма значение и правописа не нищо повече от догматизъм - нещо прието за вярно -наложено , не задължително вярно!

п'п'
              всякакви прилики със съфорумци,които пишат с малки букви и не си оправят правописните грешки е случайност

Коментар

• Я сега, Асан-сан, колко мерен масив от променливи определя цената при Х-мерен масив постоянни?

Коментар

Да! Бинго! Най-сетне - антигравитация - честно, казвам ти, не вярвах, че някой ще отгатне какво имам предвид! Респект, с теб може да се говори.
                  Ще те допълня - за антигравитация не е нужен абсолютен покой, а относителен спрямо силовите линии на най-интензивното локално гравитационно поле.

абе и двамата сме изненадани....
                  ти си изненадан,че някой може да отгане кво имаш предвид,а пък съм изненадан,че някой разбира кво аз имам предвид

иначе нивото на покой е от значение- то е скорост .... при абсолютен покой времето и пространството са едно .... при относително голям покой все пак имаш скорост - времето ще тече изключително бавно но ще тече.....

примера с ябълката май не бе най доброто абстрактно представяне за асоцииране на теорията на айнщан.
                  я да пробам по друг начин:

кво е триъгълник:
                  тва е изнерение с три параметъра - катети и хипотенуза.
                  сега си представи,че катетите са пространството и времето и са равни,а хипотенузата е скоростта:
                  сега ,колкото повече увеличаваш скростта (хипотенузата) ,толкова повече разделечаваш катетите.
                  кога катетите могат да съвпаднат,кога триъгълника се превръща в линия-математически се опитай да представиш триъгълника като линия :
                  имаш 2 случая
                  1.хипотенузата(скоростта) е равна на 0
                  2.хипотенузата(скоростта) е равна на + безкрайност.

или кога времето тече най бързо:
                  когато имаш правоъгълен тръгълник . или тогава времето е най разграничено от пространството .... от тази точка ,колкото по намаляш или увеличаваш хипотенузата ,толкова по бавно тече времето.......
                  нашето състояние на относителен покой е разстояние на хипотенузата ( скоростта ) ,което тепърва ще се открива ...... къде сме точно ,още не съм попадал на такива теории..... дали сме по близо до абсолютния покой ,или сме в средата- правоъгълен триъгълник,или пък сме в тъпоъгълен триъгълник- движиме се по бързо от от средната точка на скоростта ,където времето тече най бързо.... е въпрос който ме гъбарка отдавна .....

Коментар

абсолютния покой е липса на гравитация. или това което обясняваш,че ние се движим -тва се върти,онова се върти,вселената и тя се разширява ,всъщност са гравитационни сили- енергия на взаимодействие на масите,което също може да се представи като скорост.
                    всъщност перфектния вакуум е влизане в ново измерение.... както ако живееме в двуизермия свят и имаме само дължина и широчина,няма как да си представиме и изразиме височината,така и в нашия случай.
                    все пак теоритичната физика вече е напраила много доказателсвта за вселената на база математика, логика и философия,а перфектния вакуум е много важно нещо не за това,дали го няма или го има,а за основа на различни изследвания.
                    както да речем цифрите - понеже си свикнал с тях,няма как да си представиш,че и те са нещо имагинерно.
                    1+1=2 е толкова реално в нашия свят,колкото и перфектния вакуум.

математиката е способ за обяснение,не е нещо съществуващо..... и както приемаме,че 1+1=2 , така и приемаме,че скоростта на светлината е в пространство от перфектен вакуум.... това приемане ,на нещо което не знаеме съществува ли или не,всъщност позволява да се докажат и обяснят други неща,като времепространството....
                    Горещо ти препоръчвам да прочетеш тази книга, ако не си:
                    http://www.amazon.com/My-Inventions-.../dp/9562914267
                    Особено интересна е теорията на автора за етера, и големите му несъгласия с Айнщайн. Да, знам че е трудно да се погледне критично към Айнщайн, но ако някой има правото открито да спори с него - това е Тесла. Не говоря за никакви конспиративни теории и прочее глупости, а за текст от самия Тесла, в който той казва някои много интересни свои предположения за вакуума и т.н. В последните си години казва че е работил активно точно над тези проблеми на гравитацията и дори успял да завърши теория, която напълно описва всички взаимодействия в природата - Grand unification. Уви в книгата той обещава скоро да публикува тази теория достъпна за всички, но както знаем човекът умира преди това. Дали тази теория е записана (Тесла нямал навик да си води записки, уви, тъй като имал много силна визуална памет), и ако да какво се е случило с нея, че не е достъпна, никой не знае. Но от книгата става ясно, че говори точно за същите неща отношението на динамиката към гравитацията и т.н.
                    ПП Също имаше една много хубава мисъл там, че теорията на Айнщайн не е физика а метафизика, математическа игра, която няма връзка с реалността. И също как, ако пространството е празно, може да бъде огънато? Как може нещо, да влияе на нищо. Не съм аз на нивото да реша спор между Тесла и Айнщайн ( Боже опази), но и съм съгласен, че теорията на Айнщайн има някои пропуски.
                    Last edited by Fiscalist; 14.03.2011, 23:34.
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Всъщност, 1+1 не е задължително 2. А фискалистът те гъбарка, хасанчо.

Коментар

Всичко това, което пишеш, е вярно - откъдето и изводът - в нашата Вселена перфектен вакуум няма. Има някои локални подобия, но не са абсолютни. Иначе това е малко като въпроса кое е първо - математиката или Вселената? Съществува ли едното без другото. Така или иначе - дори и абстракцията да е вярна, ако не можем да я видим в нашата Вселена, тя няма особено значение. Дори можем да се запитаме дали теорията, не е ненужно усложнена, щом създава резултати, които са недоказуеми в нашата реалност ( и аз например мога да си измисля вселена, в която гравитационната константа е отрицателна, и ще е интересна вселена, но какво от това)?
                        Нека да отидем даже малко по-далеч, ами ако не се изкривява времепространството, а вакуумът? Защо след като не можем да наблюдаваме перфектен вакуум, но можем да видим резултатите от това изкривяване на времепространството, не кажем, че това не е просто взаимодействие между светлината и нещо в (неперфектния) вакуум? Може ли в нашата вселена да има тяло в абсолютен покой- ами стига само да се замислим - първо да вземем земята - тя се движи спрямо слънцето с огромна скорост, върти се около себе си, същевременно цялата слънчева система се движи с огромна скорост из космоса, както и Млечният път, който пък от своя страна се движи спрямо всички останали галактики. Това само гледайки нашата планета. За абсолютен покой трябва тялото да е съобразено с абсолютно всички обекти във Вселената едновременно - не съм сигурен, че векторно е възможно това. Също свързан въпрос - има ли място в нашата Вселена, в което не преминава абсолютно никаква електромагнитна радиация - от целия спектър.
                        абсолютния покой е липса на гравитация. или това което обясняваш,че ние се движим -тва се върти,онова се върти,вселената и тя се разширява ,всъщност са гравитационни сили- енергия на взаимодействие на масите,което също може да се представи като скорост.
                        всъщност перфектния вакуум е влизане в ново измерение.... както ако живееме в двуизермия свят и имаме само дължина и широчина,няма как да си представиме и изразиме височината,така и в нашия случай.
                        все пак теоритичната физика вече е напраила много доказателсвта за вселената на база математика, логика и философия,а перфектния вакуум е много важно нещо не за това,дали го няма или го има,а за основа на различни изследвания.
                        както да речем цифрите - понеже си свикнал с тях,няма как да си представиш,че и те са нещо имагинерно.
                        1+1=2 е толкова реално в нашия свят,колкото и перфектния вакуум.

математиката е способ за обяснение,не е нещо съществуващо..... и както приемаме,че 1+1=2 , така и приемаме,че скоростта на светлината е в пространство от перфектен вакуум.... това приемане ,на нещо което не знаеме съществува ли или не,всъщност позволява да се докажат и обяснят други неща,като времепространството....

Коментар

• Ето: Ку-Ку клуб взе да трупа критична маса

Коментар

както преди ти казах- за да имаш материя в перфектен вакуум,трябва да махнеш фактора скорост,който накъсва времепространството - имам скоростта трябва да е + безкрайност,или да е 0 .
                            по долу ти казах как може да се получи това при скорост от + безкрайност -с листа хартия и точка А и Б.
                            са ще ти кажа другия момент - абсолютния покой- това също го знаеш ,но не можеш може би да асоциираш- абсолютния покой е всъщност антигравитация.
                            или в в перфектния вакуум може да имаш тяло в два случая:
                            1.ако тялото се движи със скорост + безкрайност
                            2. ако поставиш повече от едно тяло , и балансираш гравитационните им сили.
                            Да! Бинго! Най-сетне - антигравитация - честно, казвам ти, не вярвах, че някой ще отгатне какво имам предвид! Респект, с теб може да се говори.
                            Ще те допълня - за антигравитация не е нужен абсолютен покой, а относителен спрямо силовите линии на най-интензивното локално гравитационно поле.
                            Last edited by Fiscalist; 14.03.2011, 22:55.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Айде спри да пишеш за неща, от които нямаш понятие.
                              Това дето съм ти го подчертал е ОГРОМНА ДИВОТИЯ.
                              Не се НАМАЛЯВА теглото на атома, просто се отделят атомите на уран-235 от по-тежките атоми на уран-238. Защото за ядрено гориво се използва уран-235, който е силно радиоактивен и участва в ядрени реакции. Отделеният уран-238 (обеднен уран) се използва за изработка на свръхтвърдата среда на проектила на подкалибрените бронебойни снаряди. Това в САЩ и вероятно и в Русия, ама там секретността е твърде голяма.
                              А обогатеният уран (в който е значително повишен процента на уран-235) се използва за ядрено гориво и за уранови ядрени бомби. Въпреки, че за бомбите вече се използва изключително плутоний.
                              Разбра ли, самоуки професоре?
                              а,пропуснал съм го и другия МЕИст.....като стадо овци сте- едната като заблее и другата да не остане по назад и тя почва.......
                              наистина няма смисъл да повтаряш колегата си,вече тия глупости ги чух от него.
                              а ти толкоз не разбираш,че дори си го казал правилно,но преди това грешно......демек копипействяш нещо,без да го разбираш....
                              отдели внимание на тези два абзаца от постинга си:
                              1. "Не се НАМАЛЯВА теглото на атома"
                              2. "просто се отделят атомите на уран-235 от по-тежките атоми на уран-238 "

та хем не се намалявало теглото,хем тия били по тежки от ония

тук имаме наизувстяване +доказателство НЕразбиране на наизустеното....

Коментар

е ква природа имаш предвид?тук говориме за теоритична физика,при нас времето тече константно-не можеме да видиме че е релативно на скоростта.
                                та в наща природа като "остаряваме" еднакво,значи ли,че е невъзможно да остаряване "различно" ?
                                количество материя съществува в абсолютен покой,доказано е математически , както и че може да остаряваме различно.
                                що се отнася до скоростта на светлината във вакуум- да може и вакуума остава перфектен, защото светлината е междинно състояние между енергията и масата - за тва и нейната скорост е мярка за времепространството и база,която разграничава физиката от астрофизката.
                                тук мисля,че бъркаш причина и следствие- може би си чел,че няма оптимално число за скоростта на светлината,защото няма абсолютен вакуум в вселената,която ние знаеме ( нашето измерение ) , но ако имаш абсолютен валуум, скоростта на светлината няма да му повлияе,защото самата светлина ,преминаваща през него е нито материя,нито енергия скоростта на светлината влиае не на вакуума ,а на времепространството - нивото на пречупеност на времепространството.

представи си един лист хартия- точка А е в долната част,точка Б е в горната част. между тях имаш пространство,измеримо в разстоямие.за да го изминеш ти трябва време . или тва е скорост. колкото по бърза скорост ,за толкова по малко време ще го минеш.
                                се го погледни на ривърс анализ,за да го осмислиш- кво ще стане ,ако го минеш със скорост + безкрайност?
                                ако всъщност че пречупиш пространството- този лист ако го огънеш, тогава точка А съвпада с точка Б .
                                Всичко това, което пишеш, е вярно - откъдето и изводът - в нашата Вселена перфектен вакуум няма. Има някои локални подобия, но не са абсолютни. Иначе това е малко като въпроса кое е първо - математиката или Вселената? Съществува ли едното без другото. Така или иначе - дори и абстракцията да е вярна, ако не можем да я видим в нашата Вселена, тя няма особено значение. Дори можем да се запитаме дали теорията, не е ненужно усложнена, щом създава резултати, които са недоказуеми в нашата реалност ( и аз например мога да си измисля вселена, в която гравитационната константа е отрицателна, и ще е интересна вселена, но какво от това)?
                                Нека да отидем даже малко по-далеч, ами ако не се изкривява времепространството, а вакуумът? Защо след като не можем да наблюдаваме перфектен вакуум, но можем да видим резултатите от това изкривяване на времепространството, не кажем, че това не е просто взаимодействие между светлината и нещо в (неперфектния) вакуум? Може ли в нашата вселена да има тяло в абсолютен покой- ами стига само да се замислим - първо да вземем земята - тя се движи спрямо слънцето с огромна скорост, върти се около себе си, същевременно цялата слънчева система се движи с огромна скорост из космоса, както и Млечният път, който пък от своя страна се движи спрямо всички останали галактики. Това само гледайки нашата планета. За абсолютен покой трябва тялото да е съобразено с абсолютно всички обекти във Вселената едновременно - не съм сигурен, че векторно е възможно това. Също свързан въпрос - има ли място в нашата Вселена, в което не преминава абсолютно никаква електромагнитна радиация - от целия спектър.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X