IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40
    Кратко, ясно, точно.!!!
    Добро утро, Айнщаин...
    Тук някъде се е скрил. Усещам някаква антигравитация, Дали пък не е от алкохола.

Коментар

• Towa е все едно да кажеш, че леда и парата не са H2O (едно и също нещо).

Разбира се че енергия (поле) и вещество са едно и също . Ако не вярваш на мен и Асен , може да вярваш на Айнщаин и Хайзенберг.

На достатъчно ниско ниво дори не можеш да определиш кое е енергия и кое вещество - пример електрона който е и двете едновременно.

Та по просто казано - може да разглеждаш веществото като замръзнала (концентрирана) енергия - като примера с леда и парата.

А за анхилацията, дето ти е толкова чудна - пара се получава и от лед (директно) и от вода (директно) и от комбинацията от двете.

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      1."Превръщане от-в" означава, че едното НЕ Е другото, че съществуват разлики, т.е., ЛИПСВА ИДЕНТИЧНОСТ.
      Last edited by SStoilov; 16.03.2011, 10:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
        Абе ти стъпвал ли си в Бразилия да видиш що е бедност????? Знаеш ли че на 80% от територията на Рио де Жанейро убиват турист за 50$?????? То бива да се пишат тъпотии ама това минава всички граници. Аман от уикиобразовани
        Да си 4увал 4е в Рио има квартали(около 30% от площта на мегаполиса), където полицията НЕ СТЪПВА. И през деня стрелят по полицаи,ама това не го пише,трябва да го ВИДИШ.
        Да - това е вярно. И вярно също е, че в последно време хората положиха големи усилия.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          Истината е в ето такива проекти - на вашето внимание - най-добрият пример за ВЕИ в наши дни! Итайпу Бинационал! http://www.itaipu.gov.br/ -
          чиста, сурова и огромна мощ! От природата - за човека. За пореден път ми се издигат в очите бразилците - направиха от страната си супер икономика, помогнаха на бедните у дома и подадоха ръка на съседите си! Има много уроци да се научат от този проект - Бинационал - уроци за силата на сътрудничество.
          Понеже доста се изписа в тази тема, утре ще споделя своята версия за всичко(моето 42), предполагам за всеобща радост.
          Абе ти стъпвал ли си в Бразилия да видиш що е бедност????? Знаеш ли че на 80% от територията на Рио де Жанейро убиват турист за 50$?????? То бива да се пишат тъпотии ама това минава всички граници. Аман от уикиобразовани
          Да си 4увал 4е в Рио има квартали(около 30% от площта на мегаполиса), където полицията НЕ СТЪПВА. И през деня стрелят по полицаи,ама това не го пише,трябва да го ВИДИШ.

Коментар

• Истината е в ето такива проекти - на вашето внимание - най-добрият пример за ВЕИ в наши дни! Итайпу Бинационал! http://www.itaipu.gov.br/ -
            чиста, сурова и огромна мощ! От природата - за човека. За пореден път ми се издигат в очите бразилците - направиха от страната си супер икономика, помогнаха на бедните у дома и подадоха ръка на съседите си! Има много уроци да се научат от този проект - Бинационал - уроци за силата на сътрудничество.
            Понеже доста се изписа в тази тема, утре ще споделя своята версия за всичко(моето 42), предполагам за всеобща радост.
            Last edited by Fiscalist; 16.03.2011, 02:00.
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              .няма смисъл да ми казваш кво си учил и къде-аз нито посрещам по дрехите,нито изпращам по дрехите ........ аз посрещам по акъла и изпращам по акъла ......
              ако диплом ( дрехи ) и акъл в твоя свят са едно и също,в моя свят са две различни измерения .. които рядко съвпадат,особено ако са ти ушили дрехите в бг шивашките фабрики .....
              Асене, от 4 години имам двама наематели американци. Мъжът е с две висши. инж. по топлотехника. Гледах му дипломните работи. Да ти кажа нищо особенно. И аз правих такива в средния курс И той не работи по специалността си. Та не ми хвали хамериканското образование. Фунията е широка на входа и много тясна на изхода. Демек цедката е голяма, Като съдя по постовете ти и ти си учил много неща ,но най вероятно никъде не си изкласил и никъде не си се реализирал. Иначе нямаше как да пишеш научна фантастика по форумите. Ако искаш да изкараш някой долар те съветвам да пишеш книги. Там те бива и въображението ти е добро, пък и умееш да го усукваш по келефарски.
              Асенчо Батка, да ти кажа с две думи: губиш си времето, а живота е много кратък. На твоята възраст не се занимавах с безсмислени спорове, а с млади хубавици, приятни компаний и безкраен купон. Това е смисъла на живота: - да го изживееш по най бохемския начин и каквото си закачиш на зъбчето и на хея това ще ти остане.Или както казваше Радой Ралин лека му пръст: "Цялата култура се върти около папура"
              П.П Имам приятели които забегнаха в САЩ двама и един в Англия. Като си дойдат в Бг не им се тръгва за натам. Или както казва Влади Въргала:
              Америка е място за яко бачкане и правене на пари, а България е място за Лайф.
              А аз казвам: Който е некадърен да се препитава и живее в България ходи да го яхат по другите държави.
              Last edited by 4un4o; 16.03.2011, 01:06.

Коментар

1.браточка,няма как да стане нещо повече от теб от аритметичен математик,защото логиката и пространственото ти мислене са изключително скопени .....
                за последен път се постотвам- материята и енергията са едно и също нещо с различни измерения..... ако тва не можеш да го вденеш,просто не мога да ти помогна..... дори и асоцияцията с влагата и водата е трудно за теб,просто няма смисъл да те заливам с повече асоциации- човек с липса на логика и пространствено мислене няма как да разбере че е=м.с.с е матеамтическо равенство на едно и също нещо в различните му измерения......

2.http://en.wikipedia.org/wiki/Electro...ar_accelerator
                преди да ставаш смешен,първо провери
                3.няма смисъл да ми казваш кво си учил и къде-аз нито посрещам по дрехите,нито изпращам по дрехите ........ аз посрещам по акъла и изпращам по акъла ......
                ако диплом ( дрехи ) и акъл в твоя свят са едно и също,в моя свят са две различни измерения .. които рядко съвпадат,особено ако са ти ушили дрехите в бг шивашките фабрики .....
                1.Продължвай да "постотваш" - много интересно се получава А да търсиш логика... ТИ! - ами то си е ебавка с Господ, ако питаш
                2.Разбира се, може да ускоряват и ядра: Протони, протон+1 неутрон, протон +2 неутрона, алфа-частици. Това са също ядра, но, първо, са ЗАРЕДЕНИ частици. Да не забравяме, че тези, с които така се гардееш, хамериканците, бъркат силиция със силикона, което се копира от тези като теб и, вместо полупроводници, по техни думи, излиза, че в една знаменита долина в Щатите слагат силикони - добре, че моята кака не се нуждае
                3.Ами да. Дретите ми ги шият тук, интелектът ми български - нормално е да си помислиш, че съм тъп. Колко му е, той и твоят не е вносен

Коментар

1.браточка,няма как да стане нещо повече от теб от аритметичен математик,защото логиката и пространственото ти мислене са изключително скопени .....
                  за последен път се постотвам- материята и енергията са едно и също нещо с различни измерения..... ако тва не можеш да го вденеш,просто не мога да ти помогна..... дори и асоцияцията с влагата и водата е трудно за теб,просто няма смисъл да те заливам с повече асоциации- човек с липса на логика и пространствено мислене няма как да разбере че е=м.с.с е матеамтическо равенство на едно и също нещо в различните му измерения......

3.няма смисъл да ми казваш кво си учил и къде-аз нито посрещам по дрехите,нито изпращам по дрехите ........ аз посрещам по акъла и изпращам по акъла ......

Асенски, това което пишеш НЕ СЕ УЧИ. Ти го знаеш,защото си се интересувал. Това са теоретични постановки,които бяха повече част он научната фантастика,преди години, от колкото нещо реално. и това че другите не мислят по твоят начин,не означава че ти си прав.
                  разбери,опитваш се да вкарваш бая научна фантастика и постулати,в един спор за реални неща. това което го пишеш,за паралелните светове и за многоизмерните пространства наистина ме интересува и съм про4ел доста интересни статии.
                  може ве4е 4аст от нещата да са реални, оба4е все още помня един професор по математика,който твърдеше 4е нещата не са сложни,зависи как ги погледнеш. 4овека каза така - ако видиш интеграл,зна4и имаш сбор. И ТОЛКОВА. вси4ки тези паралелни светове и измерения са мнооого лесно обясними с една проста графика.
                  така и се обясняват и супер трудните деривати и про4ие усложнени 'икономи4ески' инструменти. в същност си е висша математика, приложена от икономисти,които не знаят как го обяснят на нормален език и си придават необоснована важност
                  и опитай да обясниш,вместо да обиждаш. опитай трудното,всеки може да обижда другите по някакъв признак. успехи и давай с икономи4еските мнения

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    1."Превръщане от-в" означава, че едното НЕ Е другото, че съществуват разлики, т.е., ЛИПСВА ИДЕНТИЧНОСТ.
                    2.Къде си видял "Ядрени ускорители"? По принцип, това са ускорители на заредени частици, в т.ч. и йони и електрони и още елементарни частици /ама къде ти такива в твоята "астрофизика"?
                    3.Учих и завърших в чужбина.
                    4.Няма как да знам "това", нали ти обясних...Е, може би, ако не отчитам 3 курса математика и информатика във Великотърновския университет /зарязах по средата, бях на служба/
                    5.Мен също не незнанието ме дразни, ами упоритото спекулиране с предполагаемото непознаване на материята от опонента. Ще трябва да те разочаровам - малко по-навътре съм, отколкото предполагаш.
                    6.Случайно, под този "финансов математик" да разбираш себе си? Както и да е, и обикновен математик, вероятно, ще те разочарова.
                    7.Последното съвсем ме довърши. По естеството на обучението си съм преминал 11 /единадесет/ семестъра друга математика" и, да ти кажа, там "простите професори" просто и ясно обясняват /ама как да ги чуеш, ти си гений в Хамериката/, че нещата са доста по-пъстри та, и ние не ядем доматите с коловете.
                    8...
                    Изобщо, по-добре, си изложи цялата умна "теория на Всичкото" че, покрай простотиите ти, виждам и истински проблясъци

Коментар

ами просто уотсън-анихилацията е превръщането на 100% от материята в енергия...... в теорията за паралелните светове (има и такова животно,нищо,че в МЕИто го няма) , в природата нищо не се губи и нищо не се създава.... с други думи,единствения начин да съществува материя е да съществува анти материя.
                      представи си ,че от първо е имало само енергия , преди да се появи масата и света в който живееме. как може да представиш енергията като маса,ако нищо не се губи:
                      представи си,че енергията е кота 0 . какво е 0? как може да го изразиш математически?
                      ами 0=+1-1 .....
                      сега ,ако енергия се превърне в маса,тогава за всяка маса трябва да има и анти маса.
                      ети и теорията за паралелния юнивърс, че дори и от тамън 50 години има доказателство за това.... в цивилизацията ,дето МЕИстите знаят кво е ядрена физика , за кво мислиш,че строят ядрени ускорители?
                      анихилацията е обратното на създаването на света тогава имаш 1-1=0 . материята се заменя с енергия.или унищожаваш създадения свят ,превръщайки го в енергия.

и тва,че няма кой да ти каже в бг ,че материята е равно на енергията или кво е дериватив с флуктуираща делта,НЕ значи,че тези неща ги няма,или не са верни!
                      в бг нито се изучава астро физика,нито финансова математика..... и не само в бг .... за кво мислиш гърците са използвали голдмън сакс ,за да крият дефицити с помоща на суапови сделки? толко ли са тъпи,че да плащат на чужди финансови експерти,вместо техни експерти да го направят? или просто са НЕУКИ в тази материята?
                      мен незнанието не ме дразни- дразни ме когато незнаеш човек парадира със знание...
                      и кат се редите да ми казвате,че съм се напушил,щото смятам,че астрофизиката и файненшъл математикс са подобни ...
                      ами как ще знаеш това,като в бг не се изучава нито едното нито другото?
                      и най добрия професор по финанси от унссто е като едно дете в забавачницата пред най тъпия финансов математик.... същото и с физиката - двигател с въртешно горене е нищо повече от превръщане на термална енергия в кинетична- тва е детската градина в сравнение с теоритичната физика......

ето ти и пример за материята и масата ,като и за човек от детската градина да го разбере:

имаш вода и влажност на въздуха. кво е влажността на въздуха?
                      нея може ли да я измериш в литри? ами няма как - може да я измериш в литри за кубичен метър, процентна плътност и т.н.
                      и като е с различни мерни единици,тва значи ли,че влагата не е вода?
                      същото е и с енергията и материята.... а скоростта на светлината е преобразуването и в другото измерение.... и тва не е число,в теоритичната физика често математиката във вида в който я знаеш е недъгава .... тва,че знаеш , че 1+1=2 е аритметичната математика ..... че не си изучавал друга математика НЕ ОЗНАЧАВА ,че тя не съществува , нито че е неверна,ако не можеш да я разбереш!
                      2.Къде си видял "Ядрени ускорители"? По принцип, това са ускорители на заредени частици, в т.ч. и йони и електрони и още елементарни частици /ама къде ти такива в твоята "астрофизика"?
                      3.Учих и завърших в чужбина.
                      4.Няма как да знам "това", нали ти обясних...Е, може би, ако не отчитам 3 курса математика и информатика във Великотърновския университет /зарязах по средата, бях на служба/
                      5.Мен също не незнанието ме дразни, ами упоритото спекулиране с предполагаемото непознаване на материята от опонента. Ще трябва да те разочаровам - малко по-навътре съм, отколкото предполагаш.
                      6.Случайно, под този "финансов математик" да разбираш себе си? Както и да е, и обикновен математик, вероятно, ще те разочарова.
                      7.Последното съвсем ме довърши. По естеството на обучението си съм преминал 11 /единадесет/ семестъра друга математика" и, да ти кажа, там "простите професори" просто и ясно обясняват /ама как да ги чуеш, ти си гений в Хамериката/, че нещата са доста по-пъстри та, и ние не ядем доматите с коловете.
                      8...
                      Изобщо, по-добре, си изложи цялата умна "теория на Всичкото" че, покрай простотиите ти, виждам и истински проблясъци

Коментар

• Синтетично гориво 40 цента на литър
                        • Евтин синтетичен бензин, сътворен от водород, и алтернатива на петрола.
                        • Ниска цена за галон до 1,50 долара, или 40 цента за литър.
                        • Нулеви въглеродни емисии при изгаряне.
                        • Захранващ всички двигатели с вътрешно горене.
                        • Без необходимост от модификация на автомобилите, включително и за тези с газова уредба.
                        • Пълна съвместимост с досегашните бензиностанции.
                        • Пълен отказ от бензина, обезсмисляне на нефтените войни, залез на нефтената индустрия, по-чиста атмосфера и по-необеднели потребители.
                        • Твърда цена, абсолютно независеща от спекулациите и колебанията на международния пазар.

Фантастичният сценарий

е забъркан от британски учени, работещи 4 години по свръхсекретна програма в лабораторията "Ръдърфорд Апълтън" близо до Оксфорд. Годината е 2011, месец февруари. Резултатът: създаване на изкуствено гориво и планове за 100%-ов успех на английската компания "Села Енерджи".
                        "В определени отношения водородът е съвършеното гориво. Той е с три пъти по-висока енергия от петрола и когато гори, от него се получава чиста вода. Следователно е идеално решение за намаляване на въглеродните емисии. Досега начинът, по който го използвахме, бе при високо налягане или твърде ниски температури, което е твърде скъпо. Нашето водородно изобретение е перфектно за автомобили и самолети, без да причинява излишни разноски и неудобства на шофьорите!" - категоричен е проф.

ВОДОРОД: “Села Енерджи” планира да произвежда масово горивото си до 10 години.
                        Стивън Бенингтън, ръководител на проекта, работещ с колеги от Оксфордския университет и Нанотехнологичния център към Лондонския университетски колеж.
                        Технологията разчита на

сложни хидриди

- съединения на алкалните метали с водорода. "Села Енерджи" ги произвежда във формата на зрънца с размери микрон, способни да се движат като течност. Течният водород има специфична енергийна плътност около 143 мегаджаула на килограм, в сравнение с обикновеното реактивно гориво или керосина, който е с 43 мегаджаула на килограм. Ето защо той е с огромен потенциал и за военни ракети, космически кораби и самолети. Течният водород е много студен и трябва да се съхранява при температура от -253°C. Принципно това би оскъпило поддържането на ракетите в режим на готовност. Британците решават и тази кръстословица.

Стивън Бенингтън
                        Водородните микрозрънца на "Села Енерджи" са също течно водородно гориво, но могат да се съхраняват при нормални температури. Това дава възможност ракетите да се оставят постоянно в готовност за действие, което сериозно снижава разходите.
                        Експертите от топсекретната програма използват потенциала на нанотехнологиите, за да "обличат" или "опаковат" хидридите чрез т. нар. коаксиално електроовлакняване или електропредене (електроспининг). Чрез него се получават микрофибри, 30 пъти по-фини от човешки косъм, формиращи подобен на тъкан материал. Компанията заменя резервоарите под налягане при газовите уредби с обикновен резервоар за гориво, който се вмества лесно в съвременните автомобили. Презареждането става през обикновена горивна помпа и не изисква високо налягане или ниски температури.

Стивън Волър
                        С новия тип бензин могат да се обслужват милиарди автомобили без промени в досегашната инфраструктура за презареждане и сервиз на превозни средства.
                        Коаксиалният електроспининг е евтин и прост процес, чрез който се улавят и задържат в нанопорест полимер сложните хидриди. Благодарение на електроспининга се намалява и температурата, при която протичат процесите и се филтрират повечето, ако не и всички вредни химикали. Той също така предпазва хидридите от кислорода и водата и позволява с материала да се работи

спокойно и сигурно

във въздушна среда.
                        "Синтетичният бензин е с много високо енергийно съдържание и е "пакетиран" като капсули чрез уникален наноструктурен метод, наричан електроспининг. Микрокапсулите правят горивото по-безопасно при транспортиране и съхраняване от високооктановия бензин. Методът ни за получаване на синтетично гориво е синтез от най-модерните открития в материалознанието, нанотехнологиите и коаксиалното електроовлакняване. Два са

вариантите за приложение

1.

ВОДНО ГОРИВО: През 2008 г. японците обявиха своя воден автомобил.
                        чисто водородно гориво, отделящо нулеви въглеродни емисии, или 2. добавка за горива. В първия случай опазваме и доставяме водорода максимално безопасно и сигурно за двигатели с вътрешно горене или горивни клетки (eлектрохимични устройства, преобразуващи химическата енергия на окисляването при дадено гориво в електрическа - б. а.). Във втория целта е да намалим убийствените за планетата и човека въглеродни емисии от въглеводородните горива - бензин, дизел, JP-8, реактивното гориво и керосин" - обяснява Стивън Волър, президент на "Села Енерджи".
                        Реактивните двигатели освобождават коктейл от опасни вещества в горните слоеве на атмосферата. Горивото им е най-вече керосин, който при изгарянето си произвежда въглероден двуокис, азотни и серни окиси и други газове, "стимулиращи" парниковия ефект. Те са сходни с емисиите от дизеловите и бензиновите автомобили, но се образуват в различни концентрации и имат различен дял в глобалното затопляне.

Стенли Майер
                        От компанията се надяват да намалят негативите на самолетните реактивни двигатели, добавяйки водородни микрокапчици в керосина. Те са с диаметър от порядъка на 0,5-5 микрометъра и не изискват специални подобрения в дизайна на двигателите.
                        С вода

ДРУГ известен учен, починал при странни обстоятелства, предлага още по-радикално решение.
                        Стенли Алън Майер нарича изобретението си водна горивна клетка и твърди, че тя е вечен двигател, захранван само с вода. Чрез процес на свръхефективна електролиза водата се разпада на съставните си елементи - кислород и водород, а при горенето на водорода се освобождава енергия. Колата практически се движи само с вода. В репортаж за канал 6 на телевизия WSYX, клон на ABC в Охайо, Майер демонстрира как кара пустинно бъги, използвайки единствено HІO. Той изчислява, че са необходими 83 литра вода за разстоянието от Лос Анджелис до Ню Йорк.

АЛТЕРНАТИВНО: “Колите ни се движат безпроблемно с “бензин” от водорасли”, разкрива Джейми Хестекин.
                        Изобретателят замества запалителните свещи с "инжектори", които вкарват коктейл от водород и кислород в цилиндрите на двигателя. Горивната клетка разпада водата на двата газа, които след това се преобразуват обратно във водна пара. Майер патентова технологията си през 1990 г. и продължава усилено експериментите. В следващите години получава многобройни оферти да я продаде за милиарди. Отказва. На 21 март 1998 г. умира мистериозно по време на официален обяд с високопоставени лица.
                        Докладът от аутопсията, подписан от съдебни лекари в окръг Франклин, Охайо, заключава, че е починал от церебрална аневризма. В същия доклад, в частта "Обстоятелства около смъртта", е записано: "Групата вдигнала тост със сок от червени боровинки. Веднага след него Майер изтичал навън, последван от брат си, започнал да повръща и повтарял, че е отровен."
                        През 2008 г. японската компания "Джийнпакс" представи свой вариант на екоавтомобил, задвижван също само с вода.

Водорасли в резервоара

НЕ с водород, а с водорасли подкарват автомобилите си химическите инженери от университета в Арканзас. Те са разработили технология за превръщане на обикновени водорасли в бутанол - възобновимо биогориво, съвместимо със съществуващите горивни двигатели. Чрез зелената технология американците планират да пречистят и по-замърсените водни площи на Щатите, отглеждайки водораслови колонии.
                        "Колите ни се движат безпроблемно. Производственият процес е ефективен и не е скъп. Бутанолът е с купища предимства, но най-страхотното от тях е, че дори и в момента ние "лекуваме" реки и езера, отглеждайки в тях растенията!" - разказва Джейми Хестекин, оглавяващ проекта.
                        Хестекин и неговият екип отглеждат водораслите в "корита", широки около 60 см и дълги от 1,50 до 25 метра. Те оцеляват в среда, богата на азот, фосфор, въглероден двуокис и естествена слънчева светлина. Учените ги поставят в течащи води, с високо съдържание на азот и фосфор, върху повърхността на коритата. Ускоряват растежа им чрез ударни дози въглероден двуокис, който подават през кухи нишки, приличащи на спагети.
                        Хестекин и колегите му "жънат" реколтата си на всеки 8 дни, сушат я и я стриват на фин прашец, за да извлекат от растителните клетки въглехидратите - захари и скорбяла. След това ги обработват с киселина, подгряват ги и ги превръщат в обикновени, естествени захари. В двустепенен процес на ферментация организми преобразуват захарите в органични киселини - бутанова, млечна и оцетна. С помощта на специална мембрана и електрически заряди бутановата киселина бързо се отделя и изолира. Накрая тя се трансформира в бутанол чрез електродейонизация - метод, открит от докторант на Хестекин. "Бутанолът е за предпочитане пред етанола - основната добавка на бензина. Бутанолът освобождава повече енергия на единица маса и може да се смесва в по-високи концентрации в сравнение с етанола. Той е и по-малко корозивен от него. Другото ни преимущество е, че работим с водорасли, които не са храна. За разлика от биогоривата, разчитащи на зърненожитни култури!" - обобщава Хестекин.
                        Last edited by MILOM; 17.03.2011, 16:04.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Интересен ми е, по Асанчовски, следният въпрос:
                          Ако материя и енергия е едно и също, какво правим с антиматерията и защо, тогава, като се анихилират, се излъчва енергия?
                          ами просто уотсън-анихилацията е превръщането на 100% от материята в енергия...... в теорията за паралелните светове (има и такова животно,нищо,че в МЕИто го няма) , в природата нищо не се губи и нищо не се създава.... с други думи,единствения начин да съществува материя е да съществува анти материя.
                          представи си ,че от първо е имало само енергия , преди да се появи масата и света в който живееме. как може да представиш енергията като маса,ако нищо не се губи:
                          представи си,че енергията е кота 0 . какво е 0? как може да го изразиш математически?
                          ами 0=+1-1 .....
                          сега ,ако енергия се превърне в маса,тогава за всяка маса трябва да има и анти маса.
                          ети и теорията за паралелния юнивърс, че дори и от тамън 50 години има доказателство за това.... в цивилизацията ,дето МЕИстите знаят кво е ядрена физика , за кво мислиш,че строят ядрени ускорители?
                          анихилацията е обратното на създаването на света тогава имаш 1-1=0 . материята се заменя с енергия.или унищожаваш създадения свят ,превръщайки го в енергия.

и тва,че няма кой да ти каже в бг ,че материята е равно на енергията или кво е дериватив с флуктуираща делта,НЕ значи,че тези неща ги няма,или не са верни!
                          в бг нито се изучава астро физика,нито финансова математика..... и не само в бг .... за кво мислиш гърците са използвали голдмън сакс ,за да крият дефицити с помоща на суапови сделки? толко ли са тъпи,че да плащат на чужди финансови експерти,вместо техни експерти да го направят? или просто са НЕУКИ в тази материята?
                          мен незнанието не ме дразни- дразни ме когато незнаеш човек парадира със знание...
                          и кат се редите да ми казвате,че съм се напушил,щото смятам,че астрофизиката и файненшъл математикс са подобни ...
                          ами как ще знаеш това,като в бг не се изучава нито едното нито другото?
                          и най добрия професор по финанси от унссто е като едно дете в забавачницата пред най тъпия финансов математик.... същото и с физиката - двигател с въртешно горене е нищо повече от превръщане на термална енергия в кинетична- тва е детската градина в сравнение с теоритичната физика......

ето ти и пример за материята и масата ,като и за човек от детската градина да го разбере:

имаш вода и влажност на въздуха. кво е влажността на въздуха?
                          нея може ли да я измериш в литри? ами няма как - може да я измериш в литри за кубичен метър, процентна плътност и т.н.
                          и като е с различни мерни единици,тва значи ли,че влагата не е вода?
                          същото е и с енергията и материята.... а скоростта на светлината е преобразуването и в другото измерение.... и тва не е число,в теоритичната физика често математиката във вида в който я знаеш е недъгава .... тва,че знаеш , че 1+1=2 е аритметичната математика ..... че не си изучавал друга математика НЕ ОЗНАЧАВА ,че тя не съществува , нито че е неверна,ако не можеш да я разбереш!

Коментар

• Интересен ми е, по Асанчовски, следният въпрос:
                            Ако материя и енергия е едно и също, какво правим с антиматерията и защо, тогава, като се анихилират, се излъчва енергия?
                            Моето просто виждане е, че, първо, някои хора бъркат материя с вещество, второ, "отделят" с "разделят" /това-за обогатяването на урана/ и, трето, само слабо /ама това, щото съм тъп "МЕИ-ст", схванах в навалицата объркани мисли, някои наистина интересни виждания. Разбирането не е като зубренето /тук колегата е прав/ и, съответно, опитите за умуване в/у нещо съвсем далечно и неразбрано, стават жалки.
                            Ама това, дето скарахме Тесла и Айнщайн, наистина ме развесели.

Коментар

како джуланке,аз имах доказателсва,че само икономистите в бг са кухи лейки ...... за физиците нямах,особено защото имаше един стоилов,дето колкото и да съм търсел няква грешка в икономическите му виждания,все не можех да намеря...... обаче човека бе физик-МЕИст .... и за тва бях си направил НЕправилното заключение,че в МЕИто не са кухи лейки .......ама тая заблуда вече е тотално разбита......
                              и понеже както вече знаеме, за българина ВИСШИСТ квото го незнае,значи го немъ ..на лични ми пратиха нещо интересно- не само руски физики имало по хедж фондовете... я да видиме как бг висшиста ще реагира на тази "новина" :

http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/20...i/?forumsort=2

асенски,примерът който даваш е едно на милион. не можем вси4ки да сме гении. а честно казано,много ми хареса аналогията с катетите на триъгълника. колкото до листа т.А и т.Б,това е постулатът за пространствен двигател,от там се по4ва теорити4ната 4аст.
                              много от не6тата които си казал,са верни сами за себе си.за съжаление оба4е,си ги обърнал в такъв тюрлю гюве4, 4е крайният резултат е пла4евен.
                              примири се е не става6 да обясняваш. това,4е си икономист,ти пре4и да си подредиш правилно мисълта и да бъдеш разбран от пове4е хоре. фактът 4е може би си ценен някъде,не озна4ава автомати4но,4е това което знаеш е вярно.
                              по-полека с обидите към бившите ти сънародници и един съвет : това 4е се изказваш мъгляво,не зна4и 4е си умен. в САЩ имат ТЯСНО образование и за тях може да си велик,с повърхностни знания в други области. НО при хора,които макар и 'неправилно', ама все пак са у4или, такова мъгляво изказване,поради непълно познаване на материята не върви.
                              прекалено много обърка теория, практика,реалност, теорити4ни разработки, хипотези, математика,физика, икономика. виж 4е само изброяването на областите предизвиква световъртеж
                              ина4е евала за постановката за скоростта и антигравитацията,ама май е много дале4е от водородният двигател

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                а ся кажи кът си голям инжинерин кое е първично - яйцето или кокошката
                                Уффф.
                                Алкохолът.
                                Хлъц !

Коментар

Working...
                                X