Първоначално изпратено от Alonso
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция в дървен материал
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от AvalaonПървоначално изпратено от AlonsoМога ли да попитам защо го слагате 40м3 от декар. Моята информация е за около 100 м3/декар.
Едва ли . Освен ако не говорим за хоризонт от 8-9 години. Тогава и обема е по-голям и цената скача. Но времето си е доста.........
инвестиция 3500 - 4000 лева на декар с включени разходи за целия период
доход около 100 лева на кубик, чисто или 10 000 лева на декар за 8 години
Искам да ви напомня, че пауловнията се нуждае от доста вода през първите 2 години и е добре наблизо да има водоизточник.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Q10
Седма категория, 1000 декара...търся доброволци,тъй де безплатна работна ръка
Коментар
-
Q10
Търся доброволци за залесяване
Коментар
-
Avalaon, търгувал съм със дървен материал и що годе са ми познати нещата. За качествена иглолистна дървесина от бял бор, ествено просушена /или в сушилни, но наистина изсушена - а, не това, което се предлага по складовете, като сухо, а то е само изпръхнало/, талпи от 5 до 10 см, окрайчени и т.н или греди от 10/10 и нагоре си имат цена и си я държат дори и на нашия скапан пазар. В момента спокойно може да се търси цена над 400 лв. в порядъка до 500 лв. за кубик /за това, което съм описал/, но наистина за качествена такава, а не тези боклуци, които се продават по складовете. Купувачи за хубава стока си има и винаги, ще има... На това дръвце, за което говориш, ако качествата на дървесинката наистина му са по-добри от чама, може и да си заслужава. Накара ме да се позамисля... Трябва да намеря от някъде да я видя тази дървесина. Успех ти желая...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q10Първоначално изпратено от XP1Според мен това дърво може да стане конкурент на чамовата дървесина в мебелопроизводството и строителството, но е с по-добри качества от нея.Някой знае ли колко струва чамовата дървесина, пауловнията трябва да е поне с 50% по-скъпа от нея.
Коментар
Коментар