IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компании с идиотско поведение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid
    Нали не очакваш, че ще се регистрирам, за да прочета нещо си?

    You are not authorised to view this resource.
    You need to login.
    Иначе, като става дума за идиотските компании... Винаги съм се чудил защо догонващите не правят нищо по въпроса. Ей, ги - вторият и третият оператор редовно предлагат безплатни минути към... себе си. Миналата година се вързах на едните с очакването, че за едната година от договора ми с тях, ще се увеличат абонатите им, с които да разговарям. Нищо подобно - от 450 номера в указателя ми, 10-на не са на първия оператор. За тази една година нямам нито един нов номер, с различен от 088 код. Естествено, си прекратих договора и си останах само с предишния номер. Малоумието е стигнало до там, че когато обясних причините да прекратя договора (главно заради липса на абонати от тяхната мрежа), те ми предложиха промоция - повече минути към... тяхната мрежа.

    Коментар


    • Как не се сетих бе ?!? -
      "Великото изобретение", наречено "Големият Кеш" - ето пример, как се обединиха три компании, единни в слабото въображение, постното, плоско мислене и Великия страх. Тези три гиганта са се гушнали, пърдят под едно одеяло /не се знае кой в кого се цели, но, взаимно и всеки сам себе си, се прецакват/ и, което е още по-сигурен знак за примирението със собствената неспособност, делят една и съща баница. Не го казвам, за да обидя някого, но, на мен това ми говори за пълна безизходица, в която са се набутали. Сами. Защото, ако наистина бяха на нужното ниво, досега, наистина, поне един от тях да беше откъснал над половината от тази баница и да владееше още няколко десетки милиона пазар с милионен приход отгоре...
      Биха могли. Наклонението е условно: Биха, ама не би. - Не знаят, изглежда, че не може да преплуваш морето, ако не навлезеш в него :-(

      P.S.
      Възможно, те си въобразяват че, прочели нещо из явната част на публикациите при мен, нещо е стигнало до съзнанието им. Фактът на нескопосното "приложение на прочетеното", обаче, доказва точно обратното.
      Спокойно, господа, истинските неща са в сейфа ;-)

      Коментар


      • Ето какво чета днес тук и се опитвам да отгатна:
        Как ли ще реагират?
        От една страна, директивите по ЕС са ясни, но, влизат в конфликт си интереса на мобилаторите /конфликт на интереси на национално ниво ;-) / - да поддържат печалбите.
        От друга страна, досега не дадоха признак, че това ги вълнува. Предоставям им чудесна възможност да си разширят позициите /да, аз им я предоставям/ чрез лека промяна в най-евтиното /а, в момента, най-скъпо струващо им/ - в техните възгледи. Известно е отдавна, че, за получаване на възгледи, човек не плаща нищо. Също се знае, че за неуместни и остарели възгледи се плаща мн. дълго и извънредно скъпо.
        Странното е, обаче, как упорито М-Тел, Глобул и Виваком продължават да си мислят, че сега се намират някъде в средата на 90-те.
        Също така, действат късогледо, копирайки отдавна известни глупости, вместо да направят това, от което реално имат нужда. Съгласни са да се донабутат, само и само, да не "клекнат" пред мен. Само за тези два месеца, откак ги информирах, че имам нещо полезно за тях /и така и не направиха нужното, да разберат по същество/ те са изгубили общо над 60 милиона лева и...
        И, не прилича, да са се трогнали. Губят, гледат като омагьосани, па се надяват някой друг пръв да гризне дръвцето, като това, евентуално, после ще припишат за своя победа.
        Извратената ми фантазия го обяснява с дълбокото проникване на чуждата агентура в лицето на тримата ръководители на компаниите - сякаш те са едновременно и всеки поотделно - агенти на двете конкурентни компании не в своя дял, ами при враговете и целта е единствено да го разложат отвътре :-(

        Коментар


        • Взе да става интересно :-) И, за да продължим добрите традиции, се сетих за една чуждоземска компания. Имам предвид предизборния щаб на президента Обама в Щатите - не съм броил колко точно, но, няколко десетки пъти-със сигурност - ми досаждат с изявления на Обама и Байдън какво сме можели да направим за Америка, да сме гласували и т.н.- отдавна не им ги чета, не иде реч нито за мен, нито за България - обаче, отдолу не забравят да лепнат скромното "donate" . Тези хора изобщо не си четат отговорите, а там също много пъти съм им писал да ме оставят на мира, че не съм хамериканец и не искам да им опороча кампаниите /по изборно време/ и, че нямам работа там, при тях - след изборите миналата година. Чудя се, тези приятели да не би да искат да ми внушат, че на мен се крепи Хамериката и че само аз с моите 5 долара мога да я спася? Спасяема ли е при излишъка от такива "умници", питам се? Но, когато всичко в мен закрещи "И Бог да пази Хамерика!" ще взема, па ще им пусна моите $5 и ще ги нахраня, обуя, напоя и ще им дам работа на всички тех. Тъй де ;-)


          P.S.
          Ако тук четат хора на Обама, нека му предадат много поздрави от бате Pyramid. Нищо лично, идиотско е поведението, само и единствено.
          Иначе, видно е, и Той не си чете кореспонденцията ;-)

          Коментар


          • osoitza, нещо не ми се връзва - ти като искаш да превеждаш пари - имаш ли сметка с пари - или имаш само картова сметка? Защо ти говорят за картата?
            В другата банка от къде ги преведе парите - извади си пари от кредитната карта на ПИБ?
            Нещо не ми се връзва твоята история...
            От Райфа ми казаха, че са правили проучване - коя е банката с най добро обслужване и ПИБ е излязла първа.
            От личен опит знам, че ако имаш пари в ПИБ, от всеки клон може да оперираш с тях. В Благоевград теглих пари от сметката ми в София.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от osoitza
              отивам аз във ФИБ преди време, тогава ми превеждаха парите там. Отивам и искам да направя международен превод. Естествено избирам клона който ми е най близо. Отивам там и казвам - здравейте имам сметка(физическо лице) при вас и искам да направя международен превод. Едни симпатичн "каки" ми обясниха как нямало начин да го направя щото съм си извадил картата от друг клон и видите ли там трябва да отида. "Е добре ако отида на банкомата изтеглям си парите и го правя превода от тук?!" - не, не можете трябва да отидете там... Тия глупаци вместо да ми вземат парите по най бързия начин не само ме бавят ами дори ме карат да ходя на майната си .... Тия компютри за какво са бе! Ако трябва нова сметка ще ми направят! Но на някои господ дал тяло ама не и акъл..... Казах им в лицето че ще си сменя банката и така и направих, не че тая с която работя сега са много по добре ама... нали тук трябваше да плюем по глупаци... Отидах в Другата банка с която работя казаха какво трябва да направя, да наложи се да изчакам 24 часа но си свърших работа служителите бяха учтиви мили и гледаха да намерят начин да ми свършат работа ... но като че ли зависи твърде много от служителите.
              Влязох да видя кой за какво се оплаква и за какво му е крив света...Но ти брато искрено ме разсмя с това, ходя си и си се смея сам - "да наложи се да чакам 24 часа, но си свърших работата" хахах Ти за това време да се беше разходил до друг клон на ПИБа или направо до получателя на превода бе пич. Нали ги разбираш компютрите, що не ги светна каките как става Не че някои от тях не спят, ама ти също си бил крив май.

              Коментар


              • Pyramid, напълно съм съгласен с теб и те разбирам.
                Относно поста ми тук - единствената ми надежда е не, че нещо щсе се промени, а опарените като мен да са максимално малко.
                На мнение съм, че колкото по-голяма публичност се дава на случаите като изброените в темата, толкова по-висок е шансът на нас потребителите да се предпазим един друг.

                Коментар


                • Тези, Mr. Brown, са за www.izmamen.bg и, евентуално, за КЗП, Прокуратурата и т.н. обаче, чак идиотски тях не бих нарекъл. Безотговорни, нагли, измамници и др-това да, но, иначе, да правим разликата. По-скоро, негативмно бих оценил техен клиент, който, веднъж-дваж опарил се на техни продукти и услуги, продължава да упорства.

                  а представяш ли си кой плаща за напечатване на зарибявките и доставка по пощата
                  - по този повод съм наясно, плаща бедният клиент. И идиотите от фирмата също плащат, т.к. биха си спестили много левове, ако си прецизират и обновават репертоара, да речем, подходите и т.н. но...
                  Но, НЕ БИ. Затова, в моята класация, тези са баш идиотите.

                  Коментар


                  • Според мен темата е изключително полезна...
                    Лично бих отбелязъл сайта www.megashop.bg и по специално парфюмите в него - МЕНТЕ!!! Трайност около 2 часа при това за сравнително скъп продукт.
                    Препоръчвам ви да го избягвате като вариант за пазаруване.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid
                      Преди малко слизах до входа и донесох вкъщи тяхната зарибявка до мой покоен от няколко - повече от 5 /ПЕТ!/ - години съсед - искате ли да го отворя, сканирам и да го постна тук? Уточнявам, той не си падаше много по книгите .
                      А идиотите, наистина, нека си пишат, нека си пращат, нека си харчат.
                      а представяш ли си кой плаща за напечатване на зарибявките и доставка по пощата

                      Коментар


                      • Извинявам се, Лоши момко, но...Но, тези фалшиви туроператори, може незаконни, може и нередовни да са, но, мислиш ли, че, ако се бяха държали ИДИОТСКИ, щяха да намерят и, по-важното, да задържат НЯКАКВИ клиенти? Думата ми е, че се отклоняваме - иначе, да: Такива са за съд.

                        Коментар


                        • Предупреждават за туроператор фантом 04.11.2009 12:45
                          Комисията за защита на потребителите (КЗП) алармира, че след като със заповед на председателя Дамян Лазаров е наложена мярката „временно затваряне на туристически обект” на нашумялата в негативен план „Вени тур 7” ЕООД поради осъществяването на туристическа дейност без регистрация, управителят на фирмата г-жа Венета Груйчева продължава да прави опити да работи като туроператор под новото име „Феникстур” ЕООД и да привлича потребители по нетрадиционни начини.

                          Освен че състави актове и наложи санкции на фирмата за извършването на редица административни нарушения, КЗП уведоми Националната агенция за приходите, че в офиса липсва касов апарат и не се издава документ за плащане, се казва в съобщение на комисията.

                          Освен това случаят е отнесен и към Районна прокуратура и Дирекция „Противодействие на общата престъпност”, като са предоставени копия от всички жалби на потребители и информация за направените констатации с цел предприемане на действия по компетентност. КЗП отправя предупреждение към потребителите, че ползването на услугите на всяка от двете фирми съдържа висока степен на риск, тъй като работят извън изискванията на Закона за туризма.

                          Съветът на експертите е преди да сключваме договор за услуга с туроператор, да се уверим, че фирмата има удостоверение за регистрация като такъв. По изискванията на Закона за туризма това удостоверение трябва да стои на видно място в офиса на съответното дружество. Самият договор пък трябва да съдържа номера на регистрацията.

                          В случая на „Феникстур” ЕООД оплакванията са свързани с платени от потребителите нощувки, които не са били реализирани по вина на въпросния „туроператор”, работещ без издадено удостоверение за извършване на дейността. В единия от случаите две групи съответно от по четири и двама туристи с два различни договора за организираните пътувания с включени седем нощувки в хотел в Турция разбират на място, че са изпратени с резервации, за които нито в хотела, нито турския туроператор са имали каквато и да било информация и към тях не са извършвани никакви плащания от „Феникс тур”.

                          Само по тези два договора внесената от потребителите сума е 2440 лв., като от тях лицето в ролята на туроператор е заплатило само транспорта и застраховките, които възлизат на около 300 лв.
                          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                          Коментар


                          • Преди малко слизах до входа и донесох вкъщи тяхната зарибявка до мой покоен от няколко - повече от 5 /ПЕТ!/ - години съсед - искате ли да го отворя, сканирам и да го постна тук? Уточнявам, той не си падаше много по книгите .
                            А идиотите, наистина, нека си пишат, нека си пращат, нека си харчат.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid
                              И ето, драги форумци, нова новина от фронта на идиотизма:
                              Милите ми Рийдърс-дайджест България пак ми писали, да онодя макя им, че съм бил по-по-най-лоялен, че пак , ама видите ли, ми натискали 90 бона в ръцете плюс още два тъпи бонуса, без да четат, скъпите супер идиоти, че ме бОли фафлата за тях, казано по тлф няколко пъти, писано в писмо на хартия-три пъти и още два-по Интернет. Сун Дзъ учи че, ако дадена акция търпи поражение /особено, ако това е систематично/, е време да се откажат и да пренасочат усилията си, идиоти батюви, сладки. Би трябвало да са прочели /изпратих им го на няколко пъти/, че разполагам с много по-практичен начин да си вадят парите - с милиони ежемесечно - и бях готов да им го продам само срещу така милите им стотина бона, но, види се, и аз трябва да се откажа - тези изключително успешно компрометират себе си, може да се окаже заразно ...
                              Че какво ти бърка, нека си пишат. Вече две години и при мен е така. Да харчат щом им е кеф.

                              Коментар


                              • Виж, човеци да бяха, щяха да разберат - имам усещането, че обяснявам на гъза си, обаче :-(

                                Коментар

                                Working...
                                X