IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато и сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Рядко се напъвам да отговарям пространно,особено на нови никове, които не искат да си кажат стария, ама за пръв и последeн път го правя с теб:
    Тук какво си искал да кажеш, че нещо си се поомотал или ингилизкия ти е лош

Първоначално изпратено от cadeseus Разгледай мнение
    Never argue with a morons, they will bring you down to their level, and beat with experience.

Сканирай една фактура от последната седмица, от която да е видно, че си закупил монета от 1 тройунция сребро на крайна цена под 80 лв., от която и да е Българска банка и ще ти подаря един пиефорт! Номерата с "позвъних по телефона и ми казаха цена" не вървят, защото когато отидеш на касата, реалността се оказва различна!
    Държиш ли все още на думите си? Защото закупуването на монета с тройунция чисто сребро под 80 кинта от българска банка (нали не смяташ, че само фибанката са българска банка) ще ми отнеме 15 минути. Как ще ми доставиш пиефорта и как да съм сигурен, че няма да се изсулиш като мокра връв? Можеш ли да го оставиш на някой или да преведеш сумата за цената му (примерно на Мариан)?

Относно офертата ти, да ми купуваш пиефорти за по 100 лв. - задръж си парите и ги инвестирай в образованието и възпитанието си.
    Ето ти два примера:
    http://auction.bg/item.php?id=534130
    Край на аукциона: 06 Април 2011 - 19:37:09 - цена 88 лв.
    http://auction.bg/item.php?id=534628
    Край на аукциона: 07 Април 2011 - 07:37:44 цена 85 лв.
    Последнния аукцион е завършил 9-10 часа след публикуването на офертата ти за изкупуване на пиефорти по 100 лв. и е с 17% по-ниска цена от тази, която ти уж си готов да платиш!
    За справка, вчера до 19:00 в аукциона се търкаляха поне 8 пиефорта на цени между 75 и 88 лв. Днес виждам, че са поизкупени, явно на някой му е светнало..
    Образованието и възпитанието ми са не по-лоши от тези на Премиера на страната, но благодаря за загрижеността Благодаря и за линковете, но явно в момента няма нищо на тези цени - защо ли?

Има прекалено много емоция в коментарите ти.

Аматьорът влага чувства, професионалистът влага опит.
    Аматьорът има желание, професионалистът изпитва нужда.
    Аматьорът напъва ситуацията, професионалистът чака подходящният момент!

Нека четящите това сами да си направят изводи, кой е малоумен и кой пише глупости...
    Много добре цитираш заучени фрази - това би направило много добро впчеталение и би ти спечелило точки на това място - предполагам, че малките момиченца им се връзват. Няма лошо, всеки си има тактика, дано твоята да е успешна, само дето аз не съм малко момиченце и пред мен заучените фрази не вървят Апропо, ти ли си на снимките - да знам поне с кого споря?
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Грую, оферта за 200 кинта за пиефорта на Театъра е всякаква друга, но не и сериозна.
      ok, шом казваш, ти поне ги разбираш тези монети Колко е според теб сериозна оферта?
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Грую, оферта за 200 кинта за пиефорта на Театъра е всякаква друга, но не и сериозна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Уф, и затова ли се регна днес - за да ми кажеш това? Или си стар ник и те е срам да пишеш от него? Та значи "българската" Фибанка (що ли се пишат на имгилизки като са българска банка) били с най-ниски цени, при положение, че ти дадох поне 3 места с по-ниски цени - специално питах и на трите места - щените съм тези, които съм обявил И всички други, освен фибанката, лъжели в цената и тя била повече Пич/ка, осъзнай се - нито сме от село, нито ядем доматите с колците

И още една глупост свише - дал си цена за пиефорта от 90 кинта, при положение, че върви по 200 - справка. Давам ти оферта - ще ти изкупя колкото пиефорта можеш да ми предложиш на цена от 100 кинта - имаш 11% чиста печалба от всяка монета. Навит ли си

Да не говорим пък за малоумното ти сравнение между пиефорта от 1979 и този от 2004 - смятам и сам знаеш какво е станало с онзи и заяо цената му в момент е такава, а???? Това е все едно да кажеш: Купуваййте си Св, Димитър, защото Св, Георги си качи три пъти цената - а за тиража им нещо да споменеш

Лека и доходна и по-малко манипулативна. Целта на форума е да си помагаме, а не да се лъжат новобранките, заяото всички някога сме били такива.......
          Never argue with a morons, they will bring you down to their level, and beat with experience.

Сканирай една фактура от последната седмица, от която да е видно, че си закупил монета от 1 тройунция сребро на крайна цена под 80 лв., от която и да е Българска банка и ще ти подаря един пиефорт! Номерата с "позвъних по телефона и ми казаха цена" не вървят, защото когато отидеш на касата, реалността се оказва различна!

Относно офертата ти, да ми купуваш пиефорти за по 100 лв. - задръж си парите и ги инвестирай в образованието и възпитанието си.
          Ето ти два примера:
          http://auction.bg/item.php?id=534130
          Край на аукциона: 06 Април 2011 - 19:37:09 - цена 88 лв.
          http://auction.bg/item.php?id=534628
          Край на аукциона: 07 Април 2011 - 07:37:44 цена 85 лв.
          Последнния аукцион е завършил 9-10 часа след публикуването на офертата ти за изкупуване на пиефорти по 100 лв. и е с 17% по-ниска цена от тази, която ти уж си готов да платиш!
          За справка, вчера до 19:00 в аукциона се търкаляха поне 8 пиефорта на цени между 75 и 88 лв. Днес виждам, че са поизкупени, явно на някой му е светнало..

Има прекалено много емоция в коментарите ти.

Аматьорът влага чувства, професионалистът влага опит.
          Аматьорът има желание, професионалистът изпитва нужда.
          Аматьорът напъва ситуацията, професионалистът чака подходящният момент!

Нека четящите това сами да си направят изводи, кой е малоумен и кой пише глупости...

Коментар

• Първоначално изпратено от cadeseus Разгледай мнение
            Може и аз да съм "новобранка", но цената на филхармонията, която си посочил не е актуална от близо 2 месеца. Не гледай какво си пишат в онлайн каталозите, в банката цената им е по-висока и от ПИБ.

Дали цената на среброто е балон или не, времето ще покаже. Без да изпадам в подробности, среброто има в пъти по-големи преспективи от златото.
            Надявам се някой да ми даде смислен и аргументиран отговор, защо облагат с 20% покупката на сребро, а не облагат златото?
            И подобен данък за среброто има не само в България...

А за желаещите да притежават физически сребро за сравнително не големи суми, ще дам един съвет - инвестирайте умно!

Пример:
            За какъв ч_п ми е да купувам "филхармония" или "американски орел" на 80 лв. за тройунция, след като за същите пари от вторичния пазар, мога да взема това:
            http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=1865
            -пробата му е 999, колкото и на посочените по-горе 2 монети
            -за същите пари получавам 1/2 тройунция сребро отгоре
            -тиража му е само 5000 бройки

В пъти по-лесно е да продадеш подобна монета, от колкото един "орел" или "филхармония". А цената и с годините ще се вдига, дори и среброто да падна отново на $5. Който не вярва, да види цената на първия пиефорт:
            http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=2084
            издаден преди 30 години, който е и с далеч по-калпави характеристики.

Подобни примери много, стига човек да реши да използва мозъка си, а не да следва стадото..
            Уф, и затова ли се регна днес - за да ми кажеш това? Или си стар ник и те е срам да пишеш от него? Та значи "българската" Фибанка (що ли се пишат на имгилизки като са българска банка) били с най-ниски цени, при положение, че ти дадох поне 3 места с по-ниски цени - специално питах и на трите места - щените съм тези, които съм обявил И всички други, освен фибанката, лъжели в цената и тя била повече Пич/ка, осъзнай се - нито сме от село, нито ядем доматите с колците

И още една глупост свише - дал си цена за пиефорта от 90 кинта, при положение, че върви по 200 - справка. Давам ти оферта - ще ти изкупя колкото пиефорта можеш да ми предложиш на цена от 100 кинта - имаш 11% чиста печалба от всяка монета. Навит ли си

Да не говорим пък за малоумното ти сравнение между пиефорта от 1979 и този от 2004 - смятам и сам знаеш какво е станало с онзи и заяо цената му в момент е такава, а???? Това е все едно да кажеш: Купуваййте си Св, Димитър, защото Св, Георги си качи три пъти цената - а за тиража им нещо да споменеш

Лека и доходна и по-малко манипулативна. Целта на форума е да си помагаме, а не да се лъжат новобранките, заяото всички някога сме били такива.......

Коментар

• Колеги, как мислите - кога златото ще прескочи "психологическите" 1500 USD/XAU?
              Дотам остават по-малко от 3%!!!
              Последните 10 години месец април винаги е бил "интересен" за благородните метали!!!
              remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от cadeseus Разгледай мнение
                Надявам се някой да ми даде смислен и аргументиран отговор, защо облагат с 20% покупката на сребро, а не облагат златото?
                Защото финансовите терористи от голдман Сакс и ДжейПиМорган за миналите 30 години са направили лост от 33000% на собствените си пари. Демек на такава стойност са дериватите които имат в портфейла си спрумо капитала им! СРЕБРОТО е котвата им! УЛТРАСУПЕР манипулирана цена! Затова сега ще гърмят и този гръм ще бъде с библейски пропорции!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

личи си, че си новобранка - нищо де и ти имаш право на мнение Ето ти още по-тънкана сребърна монета - виж Виенската филхармония за 75 кинта за тройунция чисто сребро (не те знам какво точно си купувал). Макар че лично за мен купуването на сребро на монети от 1 унция е дивотия - губиш директно 50% от парите си, поради липса на пазар и надценки
                  Може и аз да съм "новобранка", но цената на филхармонията, която си посочил не е актуална от близо 2 месеца. Не гледай какво си пишат в онлайн каталозите, в банката цената им е по-висока и от ПИБ.

Дали цената на среброто е балон или не, времето ще покаже. Без да изпадам в подробности, среброто има в пъти по-големи преспективи от златото.
                  И подобен данък за среброто има не само в България...

А за желаещите да притежават физически сребро за сравнително не големи суми, ще дам един съвет - инвестирайте умно!

Пример:
                  За какъв ч_п ми е да купувам "филхармония" или "американски орел" на 80 лв. за тройунция, след като за същите пари от вторичния пазар, мога да взема това:
                  http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=1865
                  -пробата му е 999, колкото и на посочените по-горе 2 монети
                  -за същите пари получавам 1/2 тройунция сребро отгоре
                  -тиража му е само 5000 бройки

В пъти по-лесно е да продадеш подобна монета, от колкото един "орел" или "филхармония". А цената и с годините ще се вдига, дори и среброто да падна отново на $5. Който не вярва, да види цената на първия пиефорт:
                  http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=2084
                  издаден преди 30 години, който е и с далеч по-калпави характеристики.

Подобни примери много, стига човек да реши да използва мозъка си, а не да следва стадото..
                  Last edited by cadeseus; 06.04.2011, 13:20.

Коментар

уф, накара ме да се поразтърся - най-далаверското, което ти намерих е това. Ама е 5 килограма и струва 10К Продължавам да смятам за безумни подобни надценки на среброто, особено при липсата на пазар в Бг (ще ти го купят най-много на 1,21 лв/грам), но таз оферта е най-доброто за 10К левчета, щото цената на грам ти идва около 2 лева при 1,75 борсова са само 15% надценка, ама ти си знаеш. За по-малко кинти - монетат, която съм ти дал по-долу е най-доброто, което успях да намеря. А малка корекция - тук-гледаш 1/2 унция на Година на мишката има и по-добра оферта, но не знам доколко не е променена и какви наличности имат изобщо.

Успех - аз съм си купил злато, ама преди доста време (на нива около 600 долара) и съм си рахат - хем е по-малко за физическо съхранение, хем е по-лесно за алъш-вериш, хем и надценките му са по-малки и т.н.
                    Мерси много.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                      Дам, не съм видял, хем уж гледах. Еми здраве да е

А каква алтернатива предпочиташ на монетите от 1 унция? Кюлчета? Питам за физическо сребро, ако изобщо предпочиташ такова.
                      уф, накара ме да се поразтърся - най-далаверското, което ти намерих е това. Ама е 5 килограма и струва 10К Продължавам да смятам за безумни подобни надценки на среброто, особено при липсата на пазар в Бг (ще ти го купят най-много на 1,21 лв/грам), но таз оферта е най-доброто за 10К левчета, щото цената на грам ти идва около 2 лева при 1,75 борсова са само 15% надценка, ама ти си знаеш. За по-малко кинти - монетат, която съм ти дал по-долу е най-доброто, което успях да намеря. А малка корекция - тук-гледаш 1/2 унция на Година на мишката има и по-добра оферта, но не знам доколко не е променена и какви наличности имат изобщо.

Успех - аз съм си купил злато, ама преди доста време (на нива около 600 долара) и съм си рахат - хем е по-малко за физическо съхранение, хем е по-лесно за алъш-вериш, хем и надценките му са по-малки и т.н.

Коментар

личи си, че си новобранка - нищо де и ти имаш право на мнение Ето ти още по-тънкана сребърна монета - виж Виенската филхармония за 75 кинта за тройунция чисто сребро (не те знам какво точно си купувал). Макар че лично за мен купуването на сребро на монети от 1 унция е дивотия - губиш директно 50% от парите си, поради липса на пазар и надценки
                        Дам, не съм видял, хем уж гледах. Еми здраве да е

А каква алтернатива предпочиташ на монетите от 1 унция? Кюлчета? Питам за физическо сребро, ако изобщо предпочиташ такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от faaz Разгледай мнение
                          а как е при среброто,съществува ли пазар купува/продава
                          Питай братя Хънт единия дет наду среброто преди 30 години до 50 долара е жив поне той ще ти каже как се чувства човек който купува на 50 долара и после продава на 3 долара
                          Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                            Що говориш като луда с путката си ?
                            Да си купя златна монета с 35% по висока цена, защото видиш ли, имала нумизматична стойност, въпреки че са изсечени 1 милион монети ? Ало аланколу инвестиционното злато е с проба 999 без значение дали е на монети или на кюлчета ! Разликата е само в цената между материал и монета. Но аз купувайки си Инвестиционно злато си купувам точно Инвестиционно злато и ми е през дедовия за "нумизматичната" стойност на филхармонията, кенгуруто, крюгера или орела.
                            пешка, игареш в момента чукча-писател, чукча не читател. Момчето ясно ти го е написало - монетите имат номинали и можеш да твърдиш, че са законно платежно средство (а те са точно такива в съответната държава) и да избегнеш легално ограниченията. Много хитро - не се бях сетил и благодаря. Реално наистина можеш да си купиш нещо с тези монети с номинал (друг е въпроса, че няма толкова луд човек, който да го направи). Това естествено би важало само за новите емисии с еврото примерно, а не за дъртите наполеони и т.н.
                            Никъде не иде реч за нумизматика и т.н., ама като си рекъл - така да е
                            Last edited by X_Y; 06.04.2011, 10:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                              А къде може да се продаде сребро на изгодна цена?
                              хайде днес ще съм добър - ей тук го купуват по 1,21 лева/грама за проба 999/1000 и 0.80 лв/грама за проба 925. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                                Малко инфо:
                                Днес купих инвестиционни сребърни монети от ПИБ и вече мога да направя сравнение с Tavex:
                                1/ Tavex си актуализират цените ежедневно (даже днес 2 пъти си я смениха) - на ПИБ не и се е сменила цената от 2 седмици.
                                2/ Tavex - 1 тройунция - 86 лв; ПИБ - 80 лв.
                                3/ Tavex - дават ти касова бележка и монетката. ПИБ - пишат фактура, дават ти монетата в кутийка със сертификат.

Единствения минус на ПИБ е, че може би някъде в системата им се записва, че ти си я купил тази монета - писаха ми ЕГН-то и т.н., докато в Tavex никой не те пита кой си

Надявам се инфото да е било полезно.
                                Last edited by Грую Груев; 06.04.2011, 09:57.

Коментар

Working...
                                X