IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато и сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от krasii Разгледай мнение
    някой може ли да ми каже какви са тези монети-карати тегло(златни са иса малки като монета от 20 ст.)
    без да съм спец, но това са британски златни монети от времето на Джордж V и Виктория, т.е. би трябвало да са проба 916/1000. Щом са с големината на 20 стинки, значи са 1/4 унция (горе-долу). дано да съм помогнал.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от krasii Разгледай мнение
      някой може ли да ми каже какви са тези монети-карати тегло(златни са иса малки като монета от 20 ст.)
      В dir.bg има клуб нумизматика и там ще ти отговорят

Коментар

• някой може ли да ми каже какви са тези монети-карати тегло(златни са иса малки като монета от 20 ст.)
        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Стига с тия монети с ограничен тираж. Кажете как търгувате инвестиционно сребро. Повечето хора това ги интересува. Монетите които се продават от БНБ , след три години се продават на по-ниска цена в аукционите, а не на по-скъпа. Значи нумизматичната стойност става минусова.
          тиража не е важен, гледай метала и цената на тавекс където най-бързо ще се отървеш

Коментар

• Стига с тия монети с ограничен тираж. Кажете как търгувате инвестиционно сребро. Повечето хора това ги интересува. Монетите които се продават от БНБ , след три години се продават на по-ниска цена в аукционите, а не на по-скъпа. Значи нумизматичната стойност става минусова.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              ПИЕФОРТ НА 75-80 ЛВ Е НАЙ-ДОБРАТА ОПЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В СРЕБРО
              Колко ще струва на унция да купиш 5000 унции от тия монети? За колко време можеш да ги купиш? Като почне да пада цената на среброто с по 5% на ден, за колко време ще продадеш 5000 унции в тия монети?
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                Никога....
                Чак пък никога !!!
                Явно отричаш напълно че възвращаемостта при тези монети идва най-малко пък от цената на метала.

Коментар

• Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнение
                  Кога очаквате възвръщаемост от монети като:
                  летница, севт и пегас-а и серията с гласовете ?
                  Никога. Ако си ги купил скоро и си платил с 35% горница , няма да е в близко бъдеще.
                  Last edited by mibova; 13.04.2011, 14:45.

Коментар

• Кога очаквате възвръщаемост от монети като:
                    летница, севт и пегас-а и серията с гласовете ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      ok, шом казваш, ти поне ги разбираш тези монети Колко е според теб сериозна оферта?
                      Все си мисля, че като има оферти на 75-80 лв. поради що да не ги вземеш на тая цена. Еле, че идва и борсова, ще кажеш с никва нумизматика ще са.

Коментар

• Първоначално изпратено от cadeseus Разгледай мнение
                        Признавам грешката си в английския, умората ми не е оправдание за нея.

Съгласен съм с облога при условията, които поставяш. Ще цитирам себе си от първият си пост:
                        "Пример:
                        За какъв ч_п ми е да купувам "филхармония" или "американски орел" на 80 лв. за тройунция, след като за същите пари от вторичния пазар, мога да взема това:
                        http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=1865
                        -пробата му е 999, колкото и на посочените по-горе 2 монети
                        -за същите пари получавам 1/2 тройунция сребро отгоре
                        -тиража му е само 5000 бройки"

Очаквам фактура за "филхармония" или "орел" под 80 лв. крайна цена и парите са твои, преведени на посочена от теб банкова сметка.
                        ok - искаш фактура за Орел или Филхармония за 1 унция под 80 кинта от българска банка? Къде да пратя банковата сметка и фактурата - ще ги имаш до вторник, все пак трябва да пратя друг да ги купи. Устройва ли те?
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Признавам грешката си в английския, умората ми не е оправдание за нея.

Съгласен съм с облога при условията, които поставяш. Ще цитирам себе си от първият си пост:
                          "Пример:
                          За какъв ч_п ми е да купувам "филхармония" или "американски орел" на 80 лв. за тройунция, след като за същите пари от вторичния пазар, мога да взема това:
                          http://www.bulgariancoins.com/bg/infoCoin.php?id=1865
                          -пробата му е 999, колкото и на посочените по-горе 2 монети
                          -за същите пари получавам 1/2 тройунция сребро отгоре
                          -тиража му е само 5000 бройки"

Очаквам фактура за "филхармония" или "орел" под 80 лв. крайна цена и парите са твои, преведени на посочена от теб банкова сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от cadeseus Разгледай мнение
                            Ако не си разбрал какво искам да кажа с:
                            "Never argue with a morons, they will bring you down to their level, and beat with experience."
                            значи твоят английски има нужда от опресняване. Погледни си подписа в профила - израза ти на английски е погрешно структуриран. Не се заяждам, а и не ми се спори повече.

Линка, който си посочил и води до сайт за запознанства няма нищо общо с мен, просто съвпадение на никове.

Когато публикувах първият си пост вчера, в аукциона се продаваха 7-8 пиефорта на цена от 80 лв до 88 лв. Дори ти посочих аукцион от тази сутрин, който е завършил 9-10 часа след поста ти, че изкупуваш пиефорти на 100 лв. и там са продали пиефорт със сертификат за 85 лв.
                            Ако беше отделил малка част от времето си вчера, което загуби да остроумничиш тук и бе проверил цените в аукциона, нямаше да се стига до излишни полемики.

Държа си на думата и след като ми покажеш фактура за монета от 1 тройунция сребро под 80 лв крайна цена, в посочен от теб PayPal или Moneybookers портфейл ще ти изпратя 100 лв. и ако искаш, ще си купиш един пиефорт за по-малко от 100 лв от аукциона..

за английския няма да спорим - щом не виждаш а-то пред множествено число Но това няма значение реално, тук спорът е друг.

Дай да направим условията на баса - аз ти показвам фактура за закупена днес, утре или в понеделник (не знам кога ще имам време) монета от 1 тройунция сребро (проба 999), закупена от българска банка на цена под 80 лева и ти ми изпращаш на банкова сметка (не се притеснявай, ще дам сметка на друг човек, а ти можеш да кажеш на друг да пусне поръчката, за да не се издаваш), която ти посоча 100 кинта. Това - т.е. номера на сметката и сканираната фактура, естествено, мога да го направя на мейл, който ще ми пратиш на лични. Ок?

Коментар

• Ако не си разбрал какво искам да кажа с:
                              "Never argue with a morons, they will bring you down to their level, and beat with experience."
                              значи твоят английски има нужда от опресняване. Погледни си подписа в профила - израза ти на английски е погрешно структуриран. Не се заяждам, а и не ми се спори повече.

Линка, който си посочил и води до сайт за запознанства няма нищо общо с мен, просто съвпадение на никове.

Когато публикувах първият си пост вчера, в аукциона се продаваха 7-8 пиефорта на цена от 80 лв до 88 лв. Дори ти посочих аукцион от тази сутрин, който е завършил 9-10 часа след поста ти, че изкупуваш пиефорти на 100 лв. и там са продали пиефорт със сертификат за 85 лв.
                              Ако беше отделил малка част от времето си вчера, което загуби да остроумничиш тук и бе проверил цените в аукциона, нямаше да се стига до излишни полемики.

Държа си на думата и след като ми покажеш фактура за монета от 1 тройунция сребро под 80 лв крайна цена, в посочен от теб PayPal или Moneybookers портфейл ще ти изпратя 100 лв. и ако искаш, ще си купиш един пиефорт за по-малко от 100 лв от аукциона..

Коментар

• Сега прегледах пак аукциона - има пиефорти за по 90-95 кинта, което е под моите 100, но над обявените от cadeseus 80 кинта. Така че за моите обявени (по една оферта) 200 кинта, явно са несериозна оферта - 80 кинта, обаче също е несериозна оферта.

Поправка - видях един пиефорт за 75 кинта (но без сертификат), ама това му е началната цена. Ако се вземе за 75-80 кинта, цената му идва под борсовата и е най-добрата възможност за тези пари. Е, това ще са единични бройки, но за статистиката признавам:

ПИЕФОРТ НА 75-80 ЛВ Е НАЙ-ДОБРАТА ОПЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В СРЕБРО

Ако cadeseus все още държи на думите си - басът за тройунция сребро за под 80 кинта, закупени днес (не съм ги купил още - сребърни монети по принцип не ми трябват) си остава. Ако не се изсули де

Коментар

Working...
                                X