IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато и сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
    толкоз за "НАЙ-ДОБРАТА ОПЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В СРЕБРО"...
    При 1.414 лв./гр. е бая по-добре от Орел на 3.248 лв./гр.

P.S.: При борсова от 2-2.1 лв./гр.

Коментар

• Първоначално изпратено от aikido
      Вчера питах в тавекс по колко купуват народен театър пиефорт - отговориха ми на 66 лв. добре е че съм купил 10 на цена 61.20 лв че не ме е яд ! голям смях.......най -хубавата българска монета на такава цена - само като материал я искат. няма да продам нищо ! в тоалетната ще ги хвърля но на такава цена няма да дам нищо !!!
      толкоз за "НАЙ-ДОБРАТА ОПЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ В СРЕБРО"...
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от aikido
        Вчера питах в тавекс по колко купуват народен театър пиефорт - отговориха ми на 66 лв. добре е че съм купил 10 на цена 61.20 лв че не ме е яд ! голям смях.......най -хубавата българска монета на такава цена - само като материал я искат. няма да продам нищо ! в тоалетната ще ги хвърля но на такава цена няма да дам нищо !!!
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнение
          Ама и ти страхотна база за сравнение имаш !
          Ти верно ли си мислиш, че "Само Тавекс изкупуват злато/сребро" ?
          я дай други дето изкупуват злато, хеле пък сребро Злато изкупуват (доколкото знам) и фибанката (ама при големи количества и с уговорки, и да си им важен клиент и т.н.) и райфайзен (ама да си си закупил преди това от тях). Ако ти знаеш други (аз съм почти на 100%, че такива няма) - давай. Форумът е затова
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Здравейте,

Продавам ограничено количество от следните сребърни инвестиционни монети:

1 oz 2011 American Silver Eagle
            1 oz. 2011 Silver Wiener Philharmoniker
            1 kg. 2011 Australian Kookaburra
            1 kg. 2011 Australian Koala
            1 kg. 2011 Australian Lunar Hase

Цените на всички са като актуалните цени "продава" на Тавекс минус 8 %.

Пишете на лично.

Коментар

Кажи къде изкупуват сребро на добра цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                уф, ама и ти си азбрал-недоразбрал. Повтарям:

Само Тавекс изкупуват злато/сребро, така че цената им е най-изгодната, щото базата за сравнение е златрските ателиета и заложните къщи:

Коментар

абе Тевес, Торес, Терес - все там. Лапсус лингва Иначе си прав - пазарът е леко тегвичък, но аз от моите неща съм доволен/ Успех и на теб.
                  Казваш - игра да има.
                  Незнам все пак какви са твоите неща, но е добре щом си доволен.
                  А все си мисля, че не са много хората купили физическо сребро, та да отхвърлят лидерството на Пиефорта сред останалия свят. Не и на тия цени. Вече реализацията му у нас е друга тема на разговор.
                  Пазара не е чак толкова тегав, но както всичко на тоя свят - зависи от входа.
                  А за вече споменаваните ми беше много интересно как една събота, дали не беше и миналата, унцията се "смъкна" с 15-20 долара за 2-3 часа и обратно се върна на реалната цена. Игричка някаква ми се чини, нооо нямам никакви препоръки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Е, стига де, сега ще се обиждаме ли.
                    И пак още един мит - не е таван цена за България цената на гореспоменатите, отделно че като идеш и се почват едни как нещо на 150 г. трябва да е аха минт за да се вземе на обявената публично цена. Оттам вече почваме да го пазарим на цена на материал и всичките сметки де си правил отиват на вятъра. Добре че има и по-изгодни позиции за търгашене.
                    абе Тевес, Торес, Терес - все там. Лапсус лингва Иначе си прав - пазарът е леко тегвичък, но аз от моите неща съм доволен/ Успех и на теб.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Само Тавекс изкупуват злато/сребро, така че цената им е най-изгодната, щото базата за сравнение е златрските ателиета и заложните къщи Дали там се продава най-изгодно злато/сребро - не, категорично, защото доста банки и небанкови институции го търгуват и за различните артикули можеш на различни места да намериш най-тънка оферта. Няма как да се каже кой е най-евтин. Най-евтината единична покупка на 1-1.5 унции сребро е покупка на пиефорта за 70-75 кинта. Ако търсиш повече унции - има и други оферти.

Част от юбилейните монети на БНБ (златното левче, св. Георги, дупките, Тевес, еврейците и т.н.) са в пъти по-скъпи от цената им в съответния метал - дължи се основно на ниския им тираж, изнесени бройки в чужбина, претопени за метал и т.н. Всичко останало от БНБ (като изключим сгрешените серии) не струва повече от цената на материала в него, който, осовено за среброто е основно 925 и по-ниско - т.е. хептен шльокавица. Толкоз
                      Е, стига де, сега ще се обиждаме ли.
                      И пак още един мит - не е таван цена за България цената на гореспоменатите, отделно че като идеш и се почват едни как нещо на 150 г. трябва да е аха минт за да се вземе на обявената публично цена. Оттам вече почваме да го пазарим на цена на материал и всичките сметки де си правил отиват на вятъра. Добре че има и по-изгодни позиции за търгашене.

Коментар

Ейй тоя Тавекс направо го прехвалихте ! Я кажете от най-малките кюлчета Ag и Au с колко % отгоре се набутваш, пък да сравним кое е по-изгодно. Дали 1 Oz монети на БНБ по цени в аукцион или 1 Oz кюлчета от Тавекса.

Само Тавекс изкупуват злато/сребро, така че цената им е най-изгодната, щото базата за сравнение е златрските ателиета и заложните къщи Дали там се продава най-изгодно злато/сребро - не, категорично, защото доста банки и небанкови институции го търгуват и за различните артикули можеш на различни места да намериш най-тънка оферта. Няма как да се каже кой е най-евтин. Най-евтината единична покупка на 1-1.5 унции сребро е покупка на пиефорта за 70-75 кинта. Ако търсиш повече унции - има и други оферти.

Част от юбилейните монети на БНБ (златното левче, св. Георги, дупките, Тевес, еврейците и т.н.) са в пъти по-скъпи от цената им в съответния метал - дължи се основно на ниския им тираж, изнесени бройки в чужбина, претопени за метал и т.н. Всичко останало от БНБ (като изключим сгрешените серии) не струва повече от цената на материала в него, който, осовено за среброто е основно 925 и по-ниско - т.е. хептен шльокавица. Толкоз

Коментар

• Ан те така, за това говорим.

Коментар

хехехе, я виж златното левче или свети Георги как се продават на по-ниска цена от цената на БНБ Тук много хора бъркат монетите ширпотреба на БНБ (всички пускани в периода 1960-2000, че и доста след това, без някои уникати, дето са сгрешени) с истински ценните монети от там (евреите, дупките, Тевес и т.н. и т.н.).

Инвестиционно сребро се купува само от Тавекс (говорим за налично) в Бг (засега, дали ще има и други - Божа работа). Покупката на сребурни инвестиционни монети си е набутвация с 30 и нагоре % само при покупката, но всеки си знае. Успех.
                            Ейй тоя Тавекс направо го прехвалихте ! Я кажете от най-малките кюлчета Ag и Au с колко % отгоре се набутваш, пък да сравним кое е по-изгодно. Дали 1 Oz монети на БНБ по цени в аукцион или 1 Oz кюлчета от Тавекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Стига с тия монети с ограничен тираж. Кажете как търгувате инвестиционно сребро. Повечето хора това ги интересува. Монетите които се продават от БНБ , след три години се продават на по-ниска цена в аукционите, а не на по-скъпа. Значи нумизматичната стойност става минусова.
                              хехехе, я виж златното левче или свети Георги как се продават на по-ниска цена от цената на БНБ Тук много хора бъркат монетите ширпотреба на БНБ (всички пускани в периода 1960-2000, че и доста след това, без някои уникати, дето са сгрешени) с истински ценните монети от там (евреите, дупките, Тевес и т.н. и т.н.).

Инвестиционно сребро се купува само от Тавекс (говорим за налично) в Бг (засега, дали ще има и други - Божа работа). Покупката на сребурни инвестиционни монети си е набутвация с 30 и нагоре % само при покупката, но всеки си знае. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                                Колко ще струва на унция да купиш 5000 унции от тия монети? За колко време можеш да ги купиш? Като почне да пада цената на среброто с по 5% на ден, за колко време ще продадеш 5000 унции в тия монети?
                                не ме разбра - говорим за единична бройка. Ако си чел по-надолу съм дал и за по-големи тегла на налично сребро. Естествено, най-тънкана е да си ги джиткаш на форекса, ама не са налични, а хората за налични питаха

То целият тираж е 5 000 бройки, пък да не говорим, че пиефорта е 1,5 унции, а не само унция, ама както и да е - форум е все пак

Коментар

Working...
                                X