Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционно злато и сребро
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
2. Ирационалните пазари са непредсказуеми по дефиниция.
То ако имаше лесно предсказуеми пазари щеше да е много просто ..., ама лесно няма.
Или по-точно лесни печалби няма. иначе лесно можеш да загубиш, да.Last edited by Jimmy; 01.05.2011, 13:02.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ какви са ти основанията за това твърдение. Това че нещо е пораснало много не го прави балон. това че нещо е паднало много не го прави добра покупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от valk Разгледай мнениеА и балониране в момента има не само в благородните метали, а в почти всички сурвини и не само там
Коментар
-
Първоначално изпратено от valk Разгледай мнениеАз ти дадох пример с опции а там маржин няма
аз също не играя на маржин щото там печелят само големите играчи пример един приятел трейдър в българска банк разцъква 100 милиона на форекс най често на арбитраж ако случайно сумата ти се вижда голяма за българска банка на подобен пазар грешиш щото те са няколко трейдър и тва с пари на депозитарите, а иначе освен опции има и фондове за благородни метали итн и пак не е на маржин. скъсяване май само на опция съм го играл иначе при договорите за разлика CFD си прав
Коментар
-
Аз ти дадох пример с опции а там маржин няма
аз също не играя на маржин щото там печелят само големите играчи пример един приятел трейдър в българска банк разцъква 100 милиона на форекс най често на арбитраж ако случайно сумата ти се вижда голяма за българска банка на подобен пазар грешиш щото те са няколко трейдър и тва с пари на депозитарите, а иначе освен опции има и фондове за благородни метали итн и пак не е на маржин. скъсяване май само на опция съм го играл иначе при договорите за разлика CFD си прав
Коментар
-
[QUOTE=valk;1059084457]Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз в балони не влизам. Нито в една нито в друга посока.
Защо ако си мечи настроен и сигурен, че балона пред спукване пускай един put опция или каквото искаш скъсяване и правиш кинти. Няма да споря дали е пред спукване защото ти си имаш аргументи и аз ги уважавам но това да не се печели от балон при положение че целият фондов пазар плюс всички валути са един голям балон това не мога да го разбера
А не влизам защото
1, Не играя на маржин - който иска да троши пари има и по приятни начини.
2. Ирационалните пазари са непредсказуеми по дефиниция. А при липса на предсказуемост не могат да се правят рационални очаквания. А пък аз обичам да си играя по очакванията.
Коментар
-
[QUOTE=ravnovesie;1059084453]Аз в балони не влизам. Нито в една нито в друга посока.
Защо ако си мечи настроен и сигурен, че балона пред спукване пускай един put опция или каквото искаш скъсяване и правиш кинти. Няма да споря дали е пред спукване защото ти си имаш аргументи и аз ги уважавам но това да не се печели от балон при положение че целият фондов пазар плюс всички валути са един голям балон това не мога да го разбера
Коментар
-
Аз в балони не влизам. Нито в една нито в друга посока. Само до преди два три месеца можеха да се намерят все някакви причини да продължи да расте - макар и не особено основателни, но вече просто няма нищо. Всичко е въздух. То топлия въздух се издига наистина, но като вземе да пада и пада силно.
То не е смелост да влизаш в момента в злато - в момента е просто глупост. Смелостта е в началото на движението, края е за гадулките. Понякога и някоя гадулка може да спечели от чист късмет, но това си е късмет. То и на тото все печели някой.
Коментар
-
[QUOTE=ravnovesie;1059084441]Златото и среброто вече не са инвестиция, а откровен, само чакащ да се спука балон. Гледат само да приберат парите на последните на опашката.
Да ама до спукването вероятно ще има много бърз ръст от който може да се изкарат много кинти той Сорос каза че е балон миналата година ама ако си разцъквал оттогава процентната ти печалба би трябвало да бъде голяма. При дотком балона преди спукването бртчед ми спечели 20000 марки или 10000 евра сегашни пари тогава беше някаде смяната точно от компании които сега вече не съществуват но излезна от позиция малко преди краха, които го страх от мечки не ходи в гората или играй с толкова колкото можеш да прежалиш
Коментар
-
Златото и среброто вече не са инвестиция, а откровен, само чакащ да се спука балон. Гледат само да приберат парите на последните на опашката.
Инфлация в САЩ няма да има, лихвите ще почнат да ги качват най-много след година. Несигурността в света все повече пада. Китай и Индия вече са на пътя на охлаждане на икономиките си.
Златото е най-лошата възможна инвестиция в такава обстановка. Има огромна вероятност този балон да се спука още до нова година, и пукането ще е с гръм и трясък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнениеХубав акъл даваш, но май предприемчивите люде доста отдавна са отреагирали по най-бързия начин. Отваскъде отговора е- изчерпано !
Нямах време да огледам подробно, но май имат по-добри цени, поне спрямо БНБ ...
dillars4gold
.
.
.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://auction.bg/adsearch.php?fbc=&...sPrivate=n&txt[0]=&txt[1]=&nnum[0][0]=&nnum[1][0]=&minprice=&maxprice=&title=%D1%81%D1%80%D0%B5%D0% B1%D1%80%D0%BE&SortProperty=ends&go=%D0%A2%D1%8A%D 1%80%D1%81%D0%B8+%3E%3E
Злато нещо не смея да купувам от тук, но сребърни монети се намират от време на време и по за 1,5 лева на грам
и какво да ги правим тези шльокавици
Коментар
-
Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнениеИ аз така мисля, но не бях сигурен защото в сайта на БНБ още на първата корекция в цената и началната информация се губи.
Объркването идва от там, че в сайта на БНБ стартовата я дават без ДДС и после като я сменят ептен се омотват цифрите.
И в крайна сметка каква беше цената на Зограф-а през феруари ?
55 без ДДС, 66 с ДДС, после на първата корекция стана 60 без ДДС, 72 с ДДС сега е 69 без ДДС и 82,80 с ДДС
Или аз бъркам ?
Коментар
Коментар