IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато и сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Трябва да е с ДДС, ама сигурно това беше стартовата от БНБ с ДДС и затова не са я пипнали хич.
    И аз така мисля, но не бях сигурен защото в сайта на БНБ още на първата корекция в цената и началната информация се губи.
    Объркването идва от там, че в сайта на БНБ стартовата я дават без ДДС и после като я сменят ептен се омотват цифрите.

И в крайна сметка каква беше цената на Зограф-а през феруари ?
    55 без ДДС, 66 с ДДС, после на първата корекция стана 60 без ДДС, 72 с ДДС сега е 69 без ДДС и 82,80 с ДДС

Или аз бъркам ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      ако търсиш сребърни монети - погледни по малките банки (общинска, пиреус). Те най-бавно реагират в такива случаи, така че, ако много държиш - там ти е ходенето
      Хубав акъл даваш, но май предприемчивите люде доста отдавна са отреагирали по най-бързия начин. Отваскъде отговора е- изчерпано !

Коментар

• http://auction.bg/adsearch.php?fbc=&...sPrivate=n&txt[0]=&txt[1]=&nnum[0][0]=&nnum[1][0]=&minprice=&maxprice=&title=%D1%81%D1%80%D0%B5%D0% B1%D1%80%D0%BE&SortProperty=ends&go=%D0%A2%D1%8A%D 1%80%D1%81%D0%B8+%3E%3E

Злато нещо не смея да купувам от тук, но сребърни монети се намират от време на време и по за 1,5 лева на грам

Коментар

• Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнение
          Мерси Жека !
          И още 1 въпрос, в сайта на ония (от бгкойнс) началната им цена дето са я записали със или без ДДС е ?
          ако търсиш сребърни монети - погледни по малките банки (общинска, пиреус). Те най-бавно реагират в такива случаи, така че, ако много държиш - там ти е ходенето
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Мерси Жека !
            И още 1 въпрос, в сайта на ония (от бгкойнс) началната им цена дето са я записали със или без ДДС е ?

Трябва да е с ДДС, ама сигурно това беше стартовата от БНБ с ДДС и затова не са я пипнали хич.

Коментар

• Мерси Жека !

Коментар

Кой би ми обяснил как така в сайта на БНБ Св.Георги Зограф 2011 е 69 лв. без ДДС, а в сайта bulgariancoins.bg 72,60 лв.
                Как ги калкулират тези цени, че не ми става ясно, а на базата на тях гледам смятат и % възвръщаемност ?
                БНБ ги качи тия дни, сайта на тия не ги е качил.

Коментар

• Кой би ми обяснил как така в сайта на БНБ Св.Георги Зограф 2011 е 69 лв. без ДДС, а в сайта bulgariancoins.bg 72,60 лв.
                  Как ги калкулират тези цени, че не ми става ясно, а на базата на тях гледам смятат и % възвръщаемност ?

Коментар

Ееее, голем си, че му осра поста с линк към сайта ти...
                    АНАЛИЗА който е на 100% изпълнен до момента, а като гледам среброто как се е удървило, може и на 200% до края на годината

Коментар

http://www.silverbulgaria.com/Charts.php

за последния един час на 48 долара отиде

смятай до петък за какво ще си говорим, а пък събота и неделя малиииии 60 долара го минахме
                      Last edited by aikido; 28.04.2011, 23:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън
                        Ох.......много път нагоре има още, ама ней се....

Коментар

• Туй то, бях споменавал нейде - всеки експерт според интересите му, разбирай камбанарията.
                          Вече кой ще захапе - мир вам..

Коментар

• Какво вече казах в другата тема за Златото/Среброто арменеца е в дъното на целия PR. Не че има нещо лошо. Ама да ми предлага инвестиционно злато/сребро с % "премия" като за нумизматични монети.....и да ми обеснява че ще инвестирам в сребро като си купя от него грам за 3 и косур лв. при курс няма и 2 лв, и злато между 80-100 лв/гр.( в зависимост от "разфасовката") при курс 65 лв.....ептен се ебава с потенциалните "инвеститори"
                            Мерси съм !
                            Last edited by labrador; 27.04.2011, 23:35.

Коментар

• Среброто има потенциал за поскъпване от 130%, съобщи Макс Баклаян.В дългосрочен план цената на 1 тройунция (31,1 г) злато се равнява на 35 тройунции сребро, а в момента съотношението е 1 към 15, обясни Баклаян.

Борсовата цена на среброто е най-висока от 31 години. Поскъпването на метала само за месец е над 23%. Ако в средата на март тройунцията струваше $ 35, същото количество сега се търгува за $ 43,275.

“Последния път, когато среброто “проби” психологическата граница от $ 40, беше по време на голямата петролна криза през 80-те години на миналия век. По коригирани с натрупаната инфлация цени, тогава тройунцията е излизала над $ 128”, казва Макс Баклаян.

“Сега факторите за поскъпването на среброто са много по-сериозни и дългодействащи, защото индустриалните нужди са се увеличили драстично и през последните 14 години търсенето на метала значително надвишава предлагането, като годишният дефицит в търговията достига 200 млн. унции. Поради тези причини световните запаси от сребро, вместо да се увеличават, намаляват, обяснява Баклаян.

Междувременно златото продължи да покорява поредните си ценови рекорди, като тройунцията достигна $ 1498,90. Според анализатори въпрос на дни е да бъде премината и границата от $ 1500.

Принос за поскъпването на златото оказва и поевтиняването на щатския долар, който в момента е на най-ниските си нива спрямо еврото от година и половина насам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
                                Добре, ще преодолея мързела си и ще попиша малко по-обстойно. Та, поради факта, че при археологически разкопки бронзови и медни предмети, за разлика от златни такива почти не са били откривани в гробове, освен при погребенията на някои много знатни особи, историците заключават, че в този период от историята на човечеството медта е била по-ценения материал поради факта, че от него са правили изключително широка гама изделия - остриета за ножове, брадви, върхове на копия и стрели и стотици други. Златото - поради факта, че е много меко и лесно разрушимо не е можело да бъде използвано за нищо от гореизброените предмети, освен за украшения - това е най-най-накратко, в общи линии.
                                А пък аз се чудех защо първата монета е от електрон и ауреусите не са от бронз.Мноо прости тез сатрапи и императори бе.
                                Пък тия дето са подменили протомонетите /рибки и върхове на стрели и гривни/ от бронз със сребро и злато изобщо няма да ги коментирам

ПП и вземи си оправи хронологията .........
                                Last edited by al64ad; 27.04.2011, 16:49.

Коментар

Working...
                                X