IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добрата инвестиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Червени Боклуци Разгледай мнение
    Има способи на анализ, които очертават тенденциите още много преди да тръгнат първите слухове, да не говорим пък за новините. Митът за любимото на всички златце съвсем скоро ще бъде развенчан. Златото остана последната балонизирана стока. Просто е въпрос на време да се върне там където му е мястото. Така че след 2 години ще ти припомня този пост. Днес да отбележа USD/BGN=1.55; XAU/USD=1214.
    На 24.08.2012 отново ще коментираме
    за какъв мит говориш? златото е издържало теста на времето като реални пари , тук за някви митове се говори . златото абсолютно не е балон в момента . стана 1 балон на НИ в БГ и почнахтена всичко да викате балон . смях .

Коментар

• Първоначално изпратено от varna Разгледай мнение
      Къса позиция в златото.
      На скептиците ще напомня, че "черното" злато само преди няколко години беше точно два пъти по-скъпо.

ти правиш ли разлика между фундамент и спекула ? черното злато беше спекула , докато златото не е .

Коментар

• Какво сте го задъвкали тва злато? Поредното доказателство за обезценка на хартийките ли търсим, или доходоносни ангажименти?
        Защото, ако някои още пропускат, инвестирането е поемане на ангажимант.
        В тази връзка, най-добрата инвестиция не е посочена в анкетата.
        Бих инвестирал в начинания, увеличаващи раждаемостта. Щото те поддържат всички пазари.
        Имам изградена концепция за нещо такова, ама дали ви стиска ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          И защо вярваш, че зеленото ще върви нагоре?
          Аз пък мисля, че единственият път за националната валута на страна, която дължи повече пари, отколкото реално съществуват на светът, е само и единствено надолу.

Проблемът на мангизите от няколко десетилетия насам е, че вече не са истински, докато "т.нар. "активи"" са реални. И ако доларът "поскъпва", това значи само, че в моментът валутата, спрямо която "поскъпва" се обезценява по-бръже от него.
          Възходящият курс на златцето доказва това.
          Има способи на анализ, които очертават тенденциите още много преди да тръгнат първите слухове, да не говорим пък за новините. Митът за любимото на всички златце съвсем скоро ще бъде развенчан. Златото остана последната балонизирана стока. Просто е въпрос на време да се върне там където му е мястото. Така че след 2 години ще ти припомня този пост. Днес да отбележа USD/BGN=1.55; XAU/USD=1214.
          На 24.08.2012 отново ще коментираме

Коментар

• Първоначално изпратено от varna Разгледай мнение
            Къса позиция в златото.
            На скептиците ще напомня, че "черното" злато само преди няколко години беше точно два пъти по-скъпо.
            ако не стане някой сакатлък.. и икономиките са ок късо злато поне до 650 е добра идея.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Къса позиция в златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Миро,
                защо си мислиш, че познанието обезателно е съпроводено от бедност.
                Нищо не съм получил на лични, но може да ти звънна да ми я продиктуваш сметката.
                Ще ти пусна за тройка кебапчета с бира, картофи и салатка.

бъди здрав
                Да не съм вегетарианец че ще ми предлагаш "кебапчета"

Защо си мисля ли - ами много просто, защото примерите са без изключение в тая посока Аз не търся под вола теле - просто си отварям очите и гледам. А ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                  Пуснах ти на лични банкова сметка да ми преведеш де що кинти имаш - дай адрес да ти пратя една оранжева роба и дървена паничка за ориз!
                  Миро,
                  защо си мислиш, че познанието обезателно е съпроводено от бедност.
                  Нищо не съм получил на лични, но може да ти звънна да ми я продиктуваш сметката.
                  Ще ти пусна за тройка кебапчета с бира, картофи и салатка.

бъди здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от Червени Боклуци Разгледай мнение
                    Валута, която е на път да покачи драстично стойността си спрямо родната ти валута не е ли инвестиция. Докато всички т.нар. "активи" губят стойност, в какво друго човек да инвестира? Или да продължава да купува обезценяващи се "активи"?
                    Нещо, което постоянно губи от цената си актив ли е?
                    И защо вярваш, че зеленото ще върви нагоре?
                    Аз пък мисля, че единственият път за националната валута на страна, която дължи повече пари, отколкото реално съществуват на светът, е само и единствено надолу.

Проблемът на мангизите от няколко десетилетия насам е, че вече не са истински, докато "т.нар. "активи"" са реални. И ако доларът "поскъпва", това значи само, че в моментът валутата, спрямо която "поскъпва" се обезценява по-бръже от него.
                    Възходящият курс на златцето доказва това.
                    Last edited by Императорът; 24.08.2010, 11:23.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Най-добрата инвестиция за мен е познанието!
                      Пуснах ти на лични банкова сметка да ми преведеш де що кинти имаш - дай адрес да ти пратя една оранжева роба и дървена паничка за ориз!

Коментар

Най-добрата инвестиция за мен е познанието!
                        +1
                        И опита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          За умният човек инвестиция е със сухото си да купиш друг вид активи, а не друг вид сухо.
                          Валута, която е на път да покачи драстично стойността си спрямо родната ти валута не е ли инвестиция. Докато всички т.нар. "активи" губят стойност, в какво друго човек да инвестира? Или да продължава да купува обезценяващи се "активи"?
                          Нещо, което постоянно губи от цената си актив ли е?

Коментар

• Най-добрата инвестиция за мен е познанието!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              CAT в момента са на около 36$. Ще бъдат интересни за дълги на около 12-13. Макар и експортно ориентирани, трябва да се наблюдава как ще се развият настроенията относно протекционизма, а несъмнено те ще ескалират.
                              Класика!

За тези които не знаят,CAT в момента се движи около 66 долара, а дъното е било около 23-24

Ей това е лошо на дъната, на всички им са зъмъглени мозъците, дори и на иначе умни и способни момчета.
                              Така се получава,че от многото спадове,те все си чакат още по-ниски нива за да купят, и още по-ниски и още и още и никога не е достатъчно ниско
                              Че и се сърдят на всички, ако някой индекс или акция вземе да ходи нагоре

А това си е нормалното движение на индексите, ходенето нагоре

Та дори и се опитват да си оправядават някой от /без/действията си в такива форуми като този
                              "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• -

мисля едно сносно количество акций на БФБ добре преценени естествено ще бъде доволно отплатено след 3 4 годинки
                                Победата не е всичко, тя е единственото нещо.

Коментар

Working...
                                X