Та, искате ли да вкараме "малко" свежи пари? С хоризонт 5-15 год?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-добрата инвестиция
Collapse
X
-
Много благодаря за подкрепата, kev, само така! Ти изказа неща, за които и на мен не ми достига смелост дори да ги помисля. Точно, проблемът е в човека - в това, че рядко вижда по-далеч от носа си и цени единствмено своя задник. Максимум, да се прецели в нечий чужд и то пак, със задни мисли. "Добрата" новина е, че не се отнася само за българите - и американци, и руснаци, пък и много други, са все същите задници. Обкръжен от такива, е трудно да не затънеш в лайна.
Брррр...!
Коментар
-
Pyramid, уважавам много мнението и постовете ти, както и тия на supertrader. Но според мен, както вече см го и споделял, проблемът е преди всичко и почти единствено в Човека, т.е. в Българина. Почти всички тук мислят от днес за утре, и когато са добре мълчат, а когато не са обвиняват кого ли не само не и себе си. Няма визия, няма стратегия, няма кой да си размърда ума и да "погледне" в бъдещето, а ми се струва че сега, след всичко което се случи последните 3 години, моментът е особено подходящ. Сетих се за нещо дето много ми хареса като го прочетох преди време: "Обикновените хора обсъждат другите хора, интелигентните хора обсъждат събития, а великите обсъждат идеи!" Аз бих се радвал ако все повече интелигентни българи се превърнат във велики.
Бъдете здрави!Last edited by kev; 12.09.2010, 21:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеми като не пускат от Европата кранчето кво искаш? те да не падат от небесата . опариха се веднъж , втори път ще е трудно....
Та, целта е да се докаже изпълнимост и добра воля. Тогава, кранчето ще се отвори отново. За мрънкането си има професионални мизерници, 'баси ма'ата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСпоред това, което излезе в медиите - поради неусвояване и корупция. Понеже, в България, "усвоявам" се приема /незнайно, защо/ за "присвоявам.
И се присвоява масово.
Борисов, прочее, е от години информиран, и също дреме. Чудо голямо-премиер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИма логическа верига:
- Първо, преминава се проучване, за което апелираме ето тук. Мога да посоча цифри.
- Второ, при положителен отзив от експертна комисия, се провеждат преговори със заинтересованите. ЕДните ни дължат ...колко беше, 10 млрд? долара? А другите все ни укоряват за неусвояване на фондовете, вкл. за инфраструктура. И току ни спират "едни пари". Е, ето ви сериозен повод да ги отпуснат и нещата да се случат. Тъй, щото, тези пари да бъдат усвоени напълно. Какво дремем?
Коментар
-
Има логическа верига:
- Първо, преминава се проучване, за което апелираме ето тук. Мога да посоча цифри.
- Второ, при положителен отзив от експертна комисия, се провеждат преговори със заинтересованите. ЕДните ни дължат ...колко беше, 10 млрд? долара? А другите все ни укоряват за неусвояване на фондовете, вкл. за инфраструктура. И току ни спират "едни пари". Е, ето ви сериозен повод да ги отпуснат и нещата да се случат. Тъй, щото, тези пари да бъдат усвоени напълно. Какво дремем?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЕС и/или и Турция. Свързано е с един определен обект, обаче, и за определена цел. И не се предполага даже тяхното връщане. При което, финансиращите ще бъдат доволни, даже. Не, че са се "оттървали" от нас, ами, че е осъществен сериозен пробив, от който и те да извлекат /косвени, но, сериозни/ дивиденти. А ме плюха тук някои субекти, дето не отбират дори елементарно от това. Смях...
Коментар
-
ЕС и/или и Турция. Свързано е с един определен обект, обаче, и за определена цел. И не се предполага даже тяхното връщане. При което, финансиращите ще бъдат доволни, даже. Не, че са се "оттървали" от нас, ами, че е осъществен сериозен пробив, от който и те да извлекат /косвени, но, сериозни/ дивиденти. А ме плюха тук някои субекти, дето не отбират дори елементарно от това. Смях...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРазлични стоки, но, еднакъв пазарен елемент:
СТО-КИ.
Нещо, за което има търсене, предлагане и се спазарява една цена. Другото са подробности - важни, но, подробности.
Преди време споделих, че знам откъде и как да се инжектират няколко милиарда евро в българската икономика, но, интелектът на публиката не стигна дори да попита "Сериозно ли? Ако да-как?" . Извинявайте, ама не само от правителството зависи това нещо, националната икономика. Зависи и от нас с вас. И, ако не се вземате сериозно, по-добре, си признайте. А, ако да - защо дремете? Скапан съвет е това, прочее. Да не сме се вземали на сериозно. Значи, да не си вярваме и още да си играем с кофички и лопатки на пясъка. Кой продължава?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРазлични стоки, но, еднакъв пазарен елемент:
СТО-КИ.
Нещо, за което има търсене, предлагане и се спазарява една цена. Другото са подробности - важни, но, подробности.
Преди време споделих, че знам откъде и как да се инжектират няколко милиарда евро в българската икономика, но, интелектът на публиката не стигна дори да попита "Сериозно ли? Ако да-как?" . Извинявайте, ама не само от правителството зависи това нещо, националната икономика. Зависи и от нас с вас. И, ако не се вземате сериозно, по-добре, си признайте. А, ако да - защо дремете? Скапан съвет е това, прочее. Да не сме се вземали на сериозно. Значи, да не си вярваме и още да си играем с кофички и лопатки на пясъка. Кой продължава?
Коментар
-
Различни стоки, но, еднакъв пазарен елемент:
СТО-КИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСпекула е всеки опит за предвиждане на пазарни тенденции и заемане на контрол над пазара съгласно тези предвиждания. Черно, жълто или друго "злато" - нищо не е застраховано. Пък двойната цена на нефта беше заради балон - ако бе технологично или икономически обоснована, как мислите, дали би се сринала толкова драстично при запазване нивото на добив и на потребление? Ето ви прост индикатор..."икономисти"
не е застраховано , но няма място за сравнение между злато и петрол . различни пазари , различни времена , различни фактори влияят и на двете . Балон нямаше при петрола - това по-скоро беше спекулация , но това е характерно за този пазар .
Коментар
-
Спекула е всеки опит за предвиждане на пазарни тенденции и заемане на контрол над пазара съгласно тези предвиждания. Черно, жълто или друго "злато" - нищо не е застраховано. Пък двойната цена на нефта беше заради балон - ако бе технологично или икономически обоснована, как мислите, дали би се сринала толкова драстично при запазване нивото на добив и на потребление? Ето ви прост индикатор..."икономисти"
Коментар
Коментар