IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия със зеленчуци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• трудна работа е това, най-вече ниско платена, никой не цени труда на директния производител.

Коментар

• Темата е малко замряла, Tr H може и да се е отказал от идеята, но ще я използвам за първия си пост във форума. От няколко години съм в този бизнес,които е и семеен търгуваме на дребно чрез няколко малки магазина. Той amam е казал как седят нещата, това което мога да добавя е че не ти трябва голямо помещение за тази дейност, то това е ясно де . Най-важното нещо е локацията, по-далече от големите веригите може да бъде и "+" и "-" там стоката рядко е хубава, а има голям човеко поток, това важи в особена сила летните месеци, тогава е и времето когато можеш да имаш най-голямо предимство. Естествено има и много други неща около мястото, които са ясни за всеки мислещ и няма да им обръщам внимание. Дневния оборот на един такъв магазин варира между 100-800 лв (има и изключения), от които м/у 10-50% са печалба зимата има много по-малко работа, но и цените са по-високи, като надценката е същата а стоката е по-трайна. Рисковано е продуктите са нетрайни, а и както каза amam на борсата всеки гледа да си пробута неговата стока, има също и фира, която ако не знаеш от къде да пазаруваш може да ти стопи печалбата че и назад да те върне. Цените всеки ден варират. В повечето случаи скъпото е хубаво, но не е задължително, трябва много добре да балансираш нещата, за да можеш да поддържаш добри цени в магазините, а стоката да е хубава и да кара клиентите да се връщат. . Голяма рядкост са клиентите които не гледат цените а само пълнят торбите(да не кажа че са изключение). Покупателната способност на населението е водеща. Началото на месеца е едно, края друго. Когато дойде време за заплати, в края на месеца касата се пълни стотинки до горе. Кризата се оказва голямо влияние на бизнеса. Не на последно място пазаруването от борсата става в ранните часове м/у 04:00-06:00 часа като там ти трябва мин 1 час а в 06:00 вече хубава стока почти няма и това е всеки ден(ако имаш работа разбира се).
      FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Целта ми не бе да те разколебавам. Много зависи и къде ще работиш, едно е в малък град, друго е в София и съвсем друго по-морето. Наистина за работата не се изисква докторска степен, а много опит. Ако имаш въпроси задай ги във форума, може да бъдем полезни и на друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
          наистина ли искаш във форум да се научиш на занаят ?
          търговият с плодове и зеленчуци се учи с години !!!!!!!!! и го казвам от опит !!!!!!!!
          Шефче, не искам да ставам милионер от това просто искам да си докарвам някой лев допалнително не ламтя за богатства иначе радвам се че има хора с опит сега ако искаш да помогнеш може да пишеш на лични skype или нещо др в което може да поговорим по-надалго и широко.Блгодарско и поздрави.
          Last edited by trophy_hunter1; 24.05.2012, 23:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
            наистина ли искаш във форум да се научиш на занаят ?
            търговият с плодове и зеленчуци се учи с години !!!!!!!!! и го казвам от опит !!!!!!!!
            Абе направо докторска степен изисква То г-н Стоичков сигурно затова стана доктор.
            Иначе извън шегата всичко се учи цял живот. Няма край.

Коментар

• наистина ли искаш във форум да се научиш на занаят ?

Коментар

• Еврика имало и тука хора.Благодарско.Ще ти пратя на лични skype адрес ако не ти е проблем кога има6 време да ти обясня набърже каква ми е идеята ама нещо почвам да се разколебавам.А почерпката ще е от мен.Поздрави.

Коментар

• Занимавал съм се с търговия на плодове и зеленчуци на дребно и имам много добър приятел със склад на едро от който съм и зареждал. В момента съм спрял дейност понеже не ме удовлетворява,
                  Ако си решил да търгуваш в момента на дребно можеби ще се прехранваш, а на едро може да спечелиш доста но може и да се набуташ доста, особено ако си новак. В този бизнес всеки се опитва да те надцака и този от който купуваш и този на когото продаваш, така, че очите на 4.
                  Много зависи, къде ще търгуваш, ако си в магазин, добре е да си далече от големите вериги, заради които съм спрял и аз, но е добре това да ти е допълнение към останалия асортимент, защото трудно ще реализираш големи количества, а количеството е важно и за цената на която ще купуваш, освен това в магазина трудно си пробудваш брака, който понякога никак не е малко, понеже ще разчиташ на постоянни клиенти.
                  На пазара нещата са доста по различни. Можеш да реализираш много стока ( с тонове ), можеш да си пробуташ и брака (на нулева печалба или малка загуба), което е голямо предимство, понеже се случва да се набуташ и още при покупката да са ти пробутали бракувна стока-леко замаскирана. Но тук хамалогията е огромна, за разлика от магазина, товарене разтоварване и редене на сергията (с тонове по някога). На пазара по-често те застъпва и цена, което означава че може да имаш перфектна стока, но вероятността някой да е купил по-евтино от теб е голяма и съответно той продава по-евтино от теб, а ти или ще го чакаш да си продаде стоката или ще продаваш без печалба, защото стоката не трае. Затова винаги трябва да си в час с цените, често се променят и на горе и надолу, понякога поняколко пъти на ден и в зависимост дали си с много стока или с малко в дадена ситуация можеш да спечелиш много, но може и да се набуташ много.
                  За надценките, няма определен процент, може да продаваш и на +100% и на (-100%), отиваш да пазариш, знаеш вчерашните цени, преценяш тенденциата и пазариш, на сутринта, като се наредят сергиите и се сложат цените разбираш на колко ще продаваш и най-често това не е на колкото ти се иска. При цитрусите цените се порменят по-рядко и по-плавно и там надценката е около 30% и ако нямаш брак след фирата ти остват чисто около 20% .
                  Когато търгуваш на дребно, купувай от най-близкия склад, защото ако реализираш малки количества, горивото и времето ще ти изядът печалбата, не си мисли че от вносител ще купиш по-евтино, той просто няма да ти обърне внимание. Избери си по-оборотен склад, там цените ща са по-ниски, заради количествата които купува и стоката ще е по-прясна, заради това че я завърта по-бързо, Стани му постоянен клиент, за да не ти пробутва гадна стока, което в началото ще ти се случва често.
                  Надявам се, че съм ти бил полезен, ако имаш други въпроси, давай.

Коментар

• Шефчета няма ли никой запознат който да помогне искам само информация няма да взимам хляба на никой айде бадете здрави.

Коментар

• проверете фирма Елис-М . едно време бяха едни от най-големите вносители на цитруси в БГ...............пък и на други неща покрай цитрусите

Първоначално изпратено от k_petrov Разгледай мнение
                      ....................знае ли някой фирми вносители на цитрусови плодове и изобщо ако някой има опит в тази област нека да сподели.
                      Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_petrov Разгледай мнение
                        Привет на всички,
                        тъй като не видях раздел 'търговия' пускам темата тук.Смятам да започна да търгувам с зеленчуци имам,камион и средно голям склад.Разговарял съм няколко потенциални клиенти(средно големи магазини).Собственик съм на хранителен магазин,където очаквам да реализирам доста продажби т.е. имам някакви пазари,макар и малки.Та въпросъм ми е има ли фирми,които търгуват на едро или трябва да работя директно с производителите на пазарите в Плодовитово и Попово(аз съм от Смолян),знае ли някой фирми вносители на цитрусови плодове и изобщо ако някой има опит в тази област нека да сподели.
                        Благодаря.
                        Не съм чувал, че и в Попово има пазар на производители на зеленчуци, за Попово което е до Търговище ли става въпрос?

Коментар

• Че е хамалски хамалски бизнес е ама то има ли не6то лесно?Запознат ли си с надценки и др тънкости в този бизнес ?Ако иска6 ми пи6и на trophy_hunter1@abv.bg Приемам и др идеи.Поздрави

Коментар

• Според мен е доста стабилен, но и хамалски бизнес.
                            Фирата може да бъде голяма.
                            Надценките не са лоши.

Коментар

• От къде си? Колко учтиво? Днес би ли се наел пак сас този вид бизнес?Мен ме интересува по скоро да зареждам с бус не с тирове прекалено голям залък е за моята уста Тарся си алтернатива за нещо дребно колкото да си докарвам допълнителни пари в сободното време.
                              Last edited by trophy_hunter1; 23.05.2012, 18:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_petrov Разгледай мнение
                                Привет на всички,
                                тъй като не видях раздел 'търговия' пускам темата тук.Смятам да започна да търгувам с зеленчуци имам,камион и средно голям склад.Разговарял съм няколко потенциални клиенти(средно големи магазини).Собственик съм на хранителен магазин,където очаквам да реализирам доста продажби т.е. имам някакви пазари,макар и малки.Та въпросъм ми е има ли фирми,които търгуват на едро или трябва да работя директно с производителите на пазарите в Плодовитово и Попово(аз съм от Смолян),знае ли някой фирми вносители на цитрусови плодове и изобщо ако някой има опит в тази област нека да сподели.
                                Благодаря.
                                Аз имам опит с цитрусите, ама от 90 година. Напрайхме студентска кооперация. Внесохме един тир, след това още 2. После бяхме учтиво помолени да спрем

Коментар

Working...
                                X