Първоначално изпратено от trade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не си чела Folow Through Day на IBD и William O'Neil
За да определим FTD, трябва да имаме поне 4 дена опит за възстановяване на пазара - след пазарна корекция или мечи пазар. FTD се определя през индекс - търсим ръст минимум 1,5% и обем, по-голям от предходния ден. Засега няма такива предпоставки. Обаче... този модел е приложим за разпознаване на дъно след корекция или мечи пазар. Не върши работа, ако сме в края на бичи пазар, не ни предупреждава за предстоящ спад или мечи пазар...
O'Neil предлага друг модел, който предупреждава, че пазарът може да навлиза в меча фаза или корекция - distribution days.
Distribution day е ден, в който основен пазарен индекс пада с поне 0,2% с обем, по-голям от предходния ден. 4–5 distribution days в рамките на 2–3 седмици върху даден индекс казват да внимаваме, а 6 дни са предупреждение за корекция. Последните 3 седмици имаме 4 такива дни - 20, 27 и 28 март, и 3 април - това е за SP500.
Разбира се, Пазарът е непредвидим!!! Напр. не се знае дали утре някой няма да гръмне г-н Тръмпи и в другото ухо...
Би ли споделил моля, от кои сайтове гледаш европейски акции???
За американсите ползвам основно SA, Yahoo Finance и Finviz. Нямам време да проучвам европейски сайтове...
А Европейските акции се очертава да са много интересни следващите 1-2 години...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Никой не знае къде е дъното. Някои търсят дъно, други... търсим връх!!!
Удвоих позицията в Гленкур... у Франкфурт го взех. Стори ми се, че има лек арбитраж.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Нека позная, и сега няма да ни светнеш къде е дъното. Щото си скромен.
Твърде много непредвидимост има, и психично болни с власт... някой ден Историята ще даде обективна и безпристрастна оценка...
Но... такива кризи водят до големи финансови загуби, които отключват 1) здравословни проблеми, 2) фалити и 3) разводи... (може и не в точно тази последователност)
Затова... минутка за размисъл... за оценка на риска...
Нека се смирим и да си помислим - какво ще стане, ако не съм прав???
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеШвейцарския франк много се е засилил последния месец. Дали централната им банка няма да се намеси(има навика да го прави) и тези които сега "инвестират" във франка да пият една студена вода?
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеЗапознай се с концепцията за Folow Through Day на IBD и William O'Neil и тогава по-сигурно ще нацелваш дъната при големи корекции. Не е трудно - гугълни го
Нека позная, и сега няма да ни светнеш къде е дъното. Щото си скромен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеДоста смешно е точно днес да се търси дъно. Според мен отиваме към прецедента от 2018 с класически 3 остри вълни разпродажби надолу към СиП 4800-5000. Това е и най-хубавия сценарий, защото ще отвори страхотна възможност за рали към предишните върхове.
Е след това вероятно пак ще се срине, но нас като активни инвеститори това не ни е..б..е. Най ми е интересно биткойна ще удържи или ни чака lower low.
П.С. AEM и колумбийската ми банка много прилично се държат. БФБ също, но Шелито ще отнесе тупалки покрай другото - ще трябва да измисля кеш ако падне значително
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар