Първоначално изпратено от жижо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
ИБ си има предимства, но не е за всеки. Кое е по-по-най-изгодно зависи от конкретния случай.
Пример 1: търговия с американски акции, капитал $100,000, типичен размер на позиция $3000, няколко сделки на ден - ИБ е многократно по-изгоден от Саксо заради ниските такси.
Пример 2: търговия с американски акции, капитал $10,000, типичен размер на позицията $3000, стратегия buy&hold - Саксо с БГ посредник е по-изгодно, заради по-евтиния превод. Има и допълнителни удобства, като например възможност за захранване на сметката на части (напр. с по 3-4к месечно) срещу символична такса и по-евтино връщане на парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеТова не го разбрах. Не съм споменавал държава за акциите. В конкретния случай са европейски (добре де, английски).
Личнио за мен най-логично и евтино е да се ползва местен брокер за това , което ще се търгува.
ПП не визирах теб лично.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеКой нормален човек търгува щатски акции през европейски посредник, който ползва посредници за да ти купува акциите на щатския пазар?
За американски акции - американски посредник. За европейски -европейски. Що си усложнявате живота не ми е ясно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеПри БГ посредник, партньор на Саксо, емитентът хабер си няма, че Иванчо има негови акции. Съответно и подпалки за камината не пращат. Дали това има отношение към СИДДО, не знам.
За американски акции - американски посредник. За европейски -европейски. Що си усложнявате живота не ми е ясно?Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеС кой посредник търгувате? Само с IB ли? Има ли някой получавал пликове и търгуващ със SaxoBank или български посредници, които предлагат платформата му? Защото доколкото разбрах, при него емитента не знае кой е действителния собственик и не се прилага СИДДО.
Стига си забивал носа в запетайките. Нещата са от прости по прости. Откриваш си сметка в щатски посредник без интродюсър. Купуваш акции. Дивидента ти влиза по тази сметка. Не е нужно да декларираш дивидент. Декларираш само парите , които превеждаш от там към българска банкова сметка и които реално влизат в България.И то само за положителната разлика между парите , с които си захранил сметката и това , което си изтеглил. Ако има такава разлика де.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗатрупан съм с тия пликове и аз...добре че имам камина за най студените месеци..Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеС кой посредник търгувате? Само с IB ли? Има ли някой получавал пликове и търгуващ със SaxoBank или български посредници, които предлагат платформата му? Защото доколкото разбрах, при него емитента не знае кой е действителния собственик и не се прилага СИДДО.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеЗа съжаление в ЗДДФЛ никъде не видях да пише, че по желание се прилага СИДДО и по желание се представят удостоверения за платени данъци в чужбина. Можеш ли да цитираш точно къде е написано това? В друг закон ли е написано? Не трябва ли да е написано в ЗДДФЛ за да е валидно?
Аз за сега смятам да не се набутвам с акции на публични дружества, не съм убеден че няма да има голям срив (сега индексите са на исторически върхове). А и не е много добре за здравето.
Ами не се набутвай с акции като не искаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗатрупан съм с тия пликове и аз...добре че имам камина за най студените месеци..
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПрилагането на СИДДО е по желание.
Аз за сега смятам да не се набутвам с акции на публични дружества, не съм убеден че няма да има голям срив (сега индексите са на исторически върхове). А и не е много добре за здравето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеДа се върнем на темата
Аз си отворих сметка през *****, но си получавам материали за ОСА, даже днес дойде един дебел плик с отчета на SDRL плюс едни въпросчета за гласуване. Платформата си е на ИБ, сметката си е на мое име, парите ги пращам директно на ИБ... Честно казано и аз не мога да разбера къде е българският посредник в цялата схема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеДа се върнем на темата
Аз си отворих сметка през *****, но си получавам материали за ОСА, даже днес дойде един дебел плик с отчета на SDRL плюс едни въпросчета за гласуване. Платформата си е на ИБ, сметката си е на мое име, парите ги пращам директно на ИБ... Честно казано и аз не мога да разбера къде е българският посредник в цялата схема.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
Коментар