Гледам Pfizer днес е 5% надолу. А разнсят ваксини, почват да действат. Аз нямам от тази книга, но размишлявам върху целия пазар. Този оптимизъм дето цари по различни статии и сайтове, за един хубав растеж догодина, почвам да се чудя да не го пишат за лапни шарани, а то да стане мяу.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Класика като по учебник.
Толкова са елементарни и лесни за разгадаване
Типично в техен стил.
Гълъбчетата обаче ще заложат в деня на одобрение на спад на Модерна мислейки, че ще се повтори модела при Бионтеха.
Но и тук ще сгрешат.
Шах и Мат с пешката.
Гълбчета купихте ли Абус на ниските цени.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lord_buho Разгледай мнение
Къде има инфлация...
ж., само ед. Спец. В икономиката — прекомерно увеличаване на количеството на намиращите се в обръщение парични знаци, предизвикващо тяхното обезценяване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеСъгласен съм с "галопиращата инфлация", дори да не е галипираща има си я. Ето днес кашкавалеца, който купувам от едно и също място, е повишен с точно 11%. Не е малко, значи инфлацията не е 0,32%. Дайте да наливаме пари, щото не можем да вдигнем инфлация. Ах тя не мърдала.
п.п.трупно българско месо -5лв.кг.,картофи-0.35лв.пил.месо внос-1.80лв.за горно бутче
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеАууу ще ми скъсяват грипозните препарати Не ги е срам, а ние се опитваме да спасим света
Толкова са елементарни и лесни за разгадаване
Коментар
-
Ще Ви ваксинираме ли юнаци. Всяка година по три пъти за късмет.
Таз година COVID 19 догодина FACE LIFT /FCI/
Да знаете от мене FCI винаги е по-добрия избор изчистенини са детските болести и модела е железен не пропуска.
Та правителствата няма къде да мърдат. Ще наливат кинти в Модерна и Бионтех та ушите им ще плющят.
Идва януари и грипът ще върлува с пълна сила.
Та някъде януари февруари при предстоящата корекция на корекцийките може да се влезне и в любимите ми добивни компаний-
Сега са скъпи, но ще паднат-
Нека Залмоксис Бди над Вас, а Орфей отвори сетивата Ви-
Който има уши ще чуе. Казва Апокалипсисът. Хаххххххххххххх
Идва време и за тютюн- Може да се сложи някоя хилядарка за хубав дивидент-.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
Не съм експерт, но мисля, че подценяваш доста човешкия фактор в цялата тази работа. С всичко което си написал съм съгласен и логически е така. Но включи и това, че в момента огромно количество аматьори търгуват на борсата. Също още по-голямо количество алгоритми и ботове, които просто се водят от трендове и новини. Виж последните дни как се спира борсата при всяка лоша новина и как подскача на всяка добра. Ще излязат подред няколко лоши новини и аматьорите ще насерат и разпродадат ... после алгоритмите и ботовете ... после още ще разпродадат аматьорите .. и те така ето ти един хубав спад, който ще е добре дошъл за тези които знаят какво правят
.
Ако си спекулант и държиш надценени неща като Епъл, електрички, ETF-и, разни компании без стабилни печалби, тогава при един срив ще настъпи вой. Тук имаше един заслужил артист, който обясняваше, че поевтинелите компании са много по-рискови от растящите балоняците. Няма нужда да си експерт, за да ти светне, че това е пълна глупост. Достатъчно е да не си падал на глава и да не си презобал с финансова пропаганда.
Ако си активен трейдър, дреме ти на жилетката. Просто трябва да уцелиш посоката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Как? Как да стане при тази галопираща инфлация? Не ви разбирам защо продължавате да отказвате да повярвате на собствените си очи, а се водите по разни безмозъчни "експерти".
Реалните активи на стоковата и компаниите, свързани с тях - яко нагоре. Но то няма нужда някой да ми възприема гледаната точка на доверие. Просто погледнете борсата последния месец и нещо. Единствено разните балоняци, които даянат само на евтини заеми, могат да слязат. Отделен въпрос е колко голяма част от S&P са последните. Особено след включването на Тесла.
Моето мнение си остава - реалните активи в небето, балоняците ще тичат на място. Дори при тях обаче няма как да има голям сур. Нищо чудно да въведат някакви акробатщини с лихвите - т.е. да има повече от една основна лихва. И така докато не почне следващата "демократична" война. Някаква мини корекция, ако се получи до края на годината, последен шанс да наместите кеша. Вече с валутите е мътна и кървава. При все това, по-добре в компании, които имат приходи не само в долари и евро.
..., но мисля, че подценяваш доста човешкия фактор в цялата тази работа. С всичко което си написал съм съгласен и логически е така. Но включи и това, че в момента огромно количество аматьори търгуват на борсата. Също още по-голямо количество алгоритми и ботове, които просто се водят от трендове и новини. Виж последните дни как се спира борсата при всяка лоша новина и как подскача на всяка добра. Ще излязат подред няколко лоши новини и аматьорите ще насерат и разпродадат ... после алгоритмите и ботовете ... после още ще разпродадат аматьорите .. и те така ето ти един хубав спад, който ще е добре дошъл за тези които знаят какво правят
.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеСъгласен съм с "галопиращата инфлация", дори да не е галипираща има си я. Ето днес кашкавалеца, който купувам от едно и също място, е повишен с точно 11%. Не е малко, значи инфлацията не е 0,32%. Дайте да наливаме пари, щото не можем да вдигнем инфлация. Ах тя не мърдала.
Исторически компаниите, свързани с основни храни, се представят повече от прекрасно в дългосрочен план и са доста изолирани от кризите. Няма как да сме акционери в "Каргил", затова съм заложил на ADM (зърно), TSN (месо)... направих малко пари и от торове (NTR) и земеделска техника (BG), но от глупост продадох без време. Като цяло изборът на такива компании не е толкова голям.
---
ето от предния линк цитат:
One dollar in the average American industry was worth $38,255 by 2010. That's an annual return of about 10% per year. Some did far better: $1 invested in food companies was worth about $700,000 by 2010. Chemical and electrical equipment companies returned about the same.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
Обаче, според мен хората като отрезнеят от тази еуфория и разберат какво мазало е станало, ще има някаква корекция, но може да отнеме и няколко седмици или месец дори.
Реалните активи на стоковата и компаниите, свързани с тях - яко нагоре. Но то няма нужда някой да ми възприема гледаната точка на доверие. Просто погледнете борсата последния месец и нещо. Единствено разните балоняци, които даянат само на евтини заеми, могат да слязат. Отделен въпрос е колко голяма част от S&P са последните. Особено след включването на Тесла.
Моето мнение си остава - реалните активи в небето, балоняците ще тичат на място. Дори при тях обаче няма как да има голям сур. Нищо чудно да въведат някакви акробатщини с лихвите - т.е. да има повече от една основна лихва. И така докато не почне следващата "демократична" война. Някаква мини корекция, ако се получи до края на годината, последен шанс да наместите кеша. Вече с валутите е мътна и кървава. При все това, по-добре в компании, които имат приходи не само в долари и евро.
---
Тука имаше един смехоран, който разправяше, че хората под 40 консумирали повече марихуана отколкото тютюн и затова BTI на под 35 не ставало. Специално за него: The Extraordinary Story of America’s Most Successful IndustryLast edited by terziеv; 12.12.2020, 17:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Звучиш като от колегите от темата ,,оптимизъм БФБ,,
Пазара вече е отчел ваксините в голяма степен.) на борсата.
Моята нагласа е, че ще има аху ихо няколко дена ... после към средата на седмицата или края, ще трябва да одобрят стимулите, защото няма къде да ходят, че после идва Коледа. Така, че според мен следващата седмица ще е положителна основно.
Обаче, според мен хората като отрезнеят от тази еуфория и разберат какво мазало е станало, ще има някаква корекция, но може да отнеме и няколко седмици или месец дори.Last edited by pantaleev; 12.12.2020, 14:22.
Коментар
Коментар