If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам кой какво ти е казал но ето ти една сделка техника + малко фундамент.Повече не искай щото няма други печеливши
Не ме разбирай погрешно не я пускам да се хваля,просто искам да ти обясня как техниката помага.На седмична графика имаме дългосрочен ъп тренд.На дневна има корекция течаща на този ъп тренд.Цената стига до предишното дъно на седмична,което се явява като силна съпротива за мечата корекция и цената почва да прави по високи дъна.И сделката е факт.Като прибавим и добрите фундаментални данни за компанията,без да е нужно да четеш новини,новините са отразени на графиката на цената,няма нужда да се чудиш какво е искал да каже някой или как ще се интерпретира от самозвани анализатори като някои тук пишещи.Когато спреш да мислиш за себе си като инвеститор,а почнеш да гледаш на себе си като спекулант,тогава ще почнеш да виждаш светлина в тунела.
[ATTACH=CONFIG]n3734384[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n3734385[/ATTACH]
Би ли пояснил по-просто каква е сделката (тикър, цена на влизане и exit)?
От януари насам си седя на ръцете и потъвам прогресивно. Реших да избивам загуби с нафта ама там ни технически анализ работи ни гяол. Гледам уж някакъв спец анализира нафтата и за вчера я даде уж да расте. Имало и вероятност да падне, ама била малка и то ако пробиело еди кое си ниво. В интерес на истината в началото на деня наистина даваше сигнали, че е нагоре. Уви, беше докато я купих. След което започна да пада прогресивно. Накрая тотално се изцепи, проби съпорта след който уж щяла още повече да потъва и за да не се зануля съвсем я разкарах. Да, ама не. Това чудо се изстреля в небето от секундата, в която го разкарах - както се досещате - дъното. Снимката по долу за справка (стрелката на моята лузърска сделка) До там скочи, че можех да затворя поне на нула деня. Сега я гледам продължава уж надолу.
Вие го изкарахте, че техническият анализ определя всичко, а отчети и фундаменти да изхвърляме на боклука. Ма то пълен панаир били тия борси ако се е стигнало до там.
Никаква логика в нищо - умрели фирми ги помпат редитовци, а успешни такива потъват щото така казал техническият анализ.
Terzo, набии си в главата, че каката дето я боготвориш или вади луд късмет или ползва алтернативни източници за информация. Тя инвестистира във високо рискови активи и инвестира all in. Замисли се дали няма причина, която не знаеш. Аз знам какво може да е, но няма да ги споменявам, защото ще ме вземете за луда. Но съм на почти на 100% убедена защо е такава късметлийка.
Не знам кой какво ти е казал но ето ти една сделка техника + малко фундамент.Повече не искай щото няма други печеливши
Не ме разбирай погрешно не я пускам да се хваля,просто искам да ти обясня как техниката помага.На седмична графика имаме дългосрочен ъп тренд.На дневна има корекция течаща на този ъп тренд.Цената стига до предишното дъно на седмична,което се явява като силна съпротива за мечата корекция и цената почва да прави по високи дъна.И сделката е факт.Като прибавим и добрите фундаментални данни за компанията,без да е нужно да четеш новини,новините са отразени на графиката на цената,няма нужда да се чудиш какво е искал да каже някой или как ще се интерпретира от самозвани анализатори като някои тук пишещи.Когато спреш да мислиш за себе си като инвеститор,а почнеш да гледаш на себе си като спекулант,тогава ще почнеш да виждаш светлина в тунела.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
bokogega, mного ме кефят такива умни глави като тебе. Плесне някаква чутовна глупост, разкрият го, и започва да се доуточнява.Ама не било баш така, ама много приличало, ама не си ме разбрал точно, ама ти пък да не по-убав.... И колкото по-се върти, толкова по-навътре му влиза. Женчовците никога не се извиняват, както и никога не се радват на успехите на другите.
Доказа се като поредния форумен злобар, който само цапа. Аривидерчи!
Истината боли,и не цапам за разлика от теб.Ти цапаш,ти си плагиата в случая и чакаш някой да ти потдаде готова сделка.И не ми казвай,че купуваш директно акции,ако купуваш разбира се,купуваш ги ако някой ти ги шортне,в случая твоя брокер.Дали си мислиш,че хедж фондовете,и големине инвеститори току така си продават акциите на умници като тебе.Но с това си упражнение ти не ставаш собстветник на самите акции.Щото акцията е ценна книга и се вписва поименно.А покажи ми ценна книга на твое име издадена от Централен депозитар и тогава ще ти се извиня.Дотогава си въздух под налягане.Колкото и да се дръвчиш,с твоите 100 или 200 акции,които си купил минаваш в графата на CFD-та.
И на какво да ти се радвам,ти не си показал някакъв успех,а и не блестиш с някакъв интелект просто си копи пейст от чуждите форуми смешник.
Аривидерчи инвеститоре
Хвърлял ли е око някой на тези сравнително нови бегачки:GDRX и AMWL ?
Яко са задрали и двете,като отива и на ровене.Финансово изглеждат прилично,както и прилично си губят пари към момента.Виждам,че първата е от любимките на шортите,но се замислям че излизането на късаците може би ще е някъде тук/евентуално/.Пише също,че спадовете тези дни се дължат на апетита на Амазон към тяхният сектор.
Та ако някой има визия или мнение......................?!?
[ATTACH=CONFIG]n3734307[/ATTACH]
Сега ще кажеш,че става дума за ДЗР и ,че теб това не те касае,щото ти видиш ли си голям инвеститор и си купуваш директно акциите и си ги държиш под възглавницата.
Като четеш други форуми и постваш тук какво се коментира по тях за някоя акция не те прави инвеститор а плагиат
bokogega, mного ме кефят такива умни глави като тебе. Плесне някаква чутовна глупост, разкрият го, и започва да се доуточнява.Ама не било баш така, ама много приличало, ама не си ме разбрал точно, ама ти пък да не по-убав.... И колкото по-се върти, толкова по-навътре му влиза. Женчовците никога не се извиняват, както и никога не се радват на успехите на другите.
Доказа се като поредния форумен злобар, който само цапа. Аривидерчи!
Не четеш форума. Повтарям: уважавам форумците, които дават 1. конкретни идеи 2. печеливши идеи.
Като инвестиционна философия тя посочи - купуваш евтино, продаваш скъпо. Една от най-големите ми изненади е, че подобна философия е рядкост за тукашния форум.
Оня ден ти дадох идеи за танкери, които в момента са подценени. Все решава за себе си, но това е моята философия.
===
bokogega , не съм експерт, просто не съм патологичен лъжец. Няма такъв надпис при никой брокер. Има подобни надписи за строго определени продукти.
Сега ще кажеш,че става дума за ДЗР и ,че теб това не те касае,щото ти видиш ли си голям инвеститор и си купуваш директно акциите и си ги държиш под възглавницата.
Като четеш други форуми и постваш тук какво се коментира по тях за някоя акция не те прави инвеститор а плагиат
Не четеш форума. Повтарям: уважавам форумците, които дават 1. конкретни идеи 2. печеливши идеи.
Като инвестиционна философия тя посочи - купуваш евтино, продаваш скъпо. Една от най-големите ми изненади е, че подобна философия е рядкост за тукашния форум.
Оня ден ти дадох идеи за танкери, които в момента са подценени. Все решава за себе си, но това е моята философия.
===
bokogega , не съм експерт, просто не съм патологичен лъжец. Няма такъв надпис при никой брокер. Има подобни надписи за строго определени продукти.
напротив. Чета. Ама не мога да купя всичко, което е подценено. Освен това инвестирала съм целия си капитал и за да купя трябва преди това да продам. Но не знам какво. Затова и задавам тук конкретни въпроси относно моята лична проблематика. Ти бълваш само тикери, от които както забелязваш няма как да се възползвам.
А за купуване евтино и продаване скъпо не виждам изобщо нужда да се споменава, че и повтаря. И децата го знаят, но ти явно ни имаш за малоумни
От януари насам си седя на ръцете и потъвам прогресивно. Реших да избивам загуби с нафта ама там ни технически анализ работи ни гяол. Гледам уж някакъв спец анализира нафтата и за вчера я даде уж да расте. Имало и вероятност да падне, ама била малка и то ако пробиело еди кое си ниво. В интерес на истината в началото на деня наистина даваше сигнали, че е нагоре. Уви, беше докато я купих. След което започна да пада прогресивно. Накрая тотално се изцепи, проби съпорта след който уж щяла още повече да потъва и за да не се зануля съвсем я разкарах. Да, ама не. Това чудо се изстреля в небето от секундата, в която го разкарах - както се досещате - дъното. Снимката по долу за справка (стрелката на моята лузърска сделка) До там скочи, че можех да затворя поне на нула деня. Сега я гледам продължава уж надолу.
Вие го изкарахте, че техническият анализ определя всичко, а отчети и фундаменти да изхвърляме на боклука. Ма то пълен панаир били тия борси ако се е стигнало до там.
Никаква логика в нищо - умрели фирми ги помпат редитовци, а успешни такива потъват щото така казал техническият анализ.
Terzo, набии си в главата, че каката дето я боготвориш или вади луд късмет или ползва алтернативни източници за информация. Тя инвестистира във високо рискови активи и инвестира all in. Замисли се дали няма причина, която не знаеш. Аз знам какво може да е, но няма да ги споменявам, защото ще ме вземете за луда. Но съм на почти на 100% убедена защо е такава късметлийка.
Напълно си права че използвам алтернативни за теб източници на информация. Наричат се: финансово образование, множество допълнителни квалификации, над петнадесет години опит, дълбок анализ, объсждане с по-големи от мен мозъци и прочие.
А теб, както ти бях написала още преди месеци, не те чака нищо хубаво предвид че нямаш идея от основни понятия и следваш сляпо някакви хора в нета.
terziev, няма проблем и Russel да се ползва, стига да сме убедени в политиката за подкрепа на малкия и среден бизнес /дали това работи ефективно в Америка, защото у нас не работи/
===
В този пример трябва да се сложи целия капитал на nasdaq и евентуално да се гонят само някакви корекции на индекса. Мислил съм го този вариант, но не съм го направил.
Защо nasdaq, a не Russel? Можеш ли да ми дадеш своята причина.
Toва, че само 5-10% от участниците на борсата са печеливши не знам от кой наръчник по лузърски клишета е извадено, но определено не почива на емпирични данни. Чудно ми е какъв е смисълът някой да плесне нещо такова, което просто не е вярно и се бие с другите бюфетови клишета от типа time in the market, best time to start investing... Бие се и с последното десетилетие, в което губещи по същество няма. Сигурен съм, че и в този форум няма човек, който да е на минус за последните пет години. Ако има такъв, ще ми е интересно да сподели опит.
Да не говорим, че чисто логически изречението куца. Как едновременно корекцията идва "когато най малко я очакваш" и "кьораво и сакато да купува е един от сигналите за наближаваща корекция".
===
Продължавам да твърдя, че ще трябва да си някакъв невероятен талант, за да направиш загуби (в абсолютни стойности) през 2021-ва.
А на мен много ми е интересно,ти като велик майстор в инвестирането,да постнеш някакъв стейтмънт за 2020г.да видим колко си бил печеливш и тогава се прави на важен.Колкото до губещите,ми то това си го пише на всеки сайт на брокерите от там е информацията,а не от някой лузърски наръчник
Относно това в червеното няма какво да го коментираме.Прочети го внимателно,пише един от сигналите
5-10% бият индексите в дълъг период от време, ето ти примерно с целия си капитал не можеш да биеш насдак. Така че си в групата на губещите.
В този пример трябва да се сложи целия капитал на nasdaq и евентуално да се гонят само някакви корекции на индекса. Мислил съм го този вариант, но не съм го направил.
Когато не знае,какво да прави си седи на ръцете и не се занимава с глупости.При търговията няма 100% и никой не може да ти каже какво ще стане,може само да предполага с някакъв процент вероятност.Никога няма само губещи и само печеливши сделки.Важното е печелившите да са повече от губещите,за да има някакъв прогрес.Доколкото те разбирам по твоите думи ти искаш да търгуваш вътрешна информация,при нея можеш да имаш 99% гаранция за успех.А техническият е единственото все още работещо нещо за дребните търговци и не само,което помага да се ориентираш какво става,като пак казвам не ти дава 100% успеваемост,но ако се научиш ще имаш едни 70-80%.
Коментар