Първоначално изпратено от Майстора233
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗащото ми е извън калъпа, което не означава, че съм прав. При всички случаи е по-добрият вариянт за печелене на регулярни суми от късмета и интуицията, но когато играта уж за професионалисти стане популярна сред аматьорите нещо не е както трябва.
Аз пък най се притеснявам когато и професионалистите се пречупят и нещо стане популярно, примерно инфлацията.
Не за друго щот масите непрекъснато дрънкат за инфлация и се притесняват за нея, дори и при дефлационна среда.Last edited by Майстора233; 06.10.2021, 17:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТкила, имаш ли идея как да се отиграе тексаски сценарий в Европа тази зима? Як недостиг и едно кратко х10 на спот цената например. Не е прогноза, а просто въпрос.
Рост цены за сутки составил более 40%.
Пять стран ЕС потребовали провести расследование аномального роста цены на газ, который опроверг все предшествующие прогнозы экспертов.
Tkilata ,трябваше да помогнеш тука. Много мръвка изтървахме. Паниката при еврогейтаците не може да се сравнява със Северна Америка. При американците все още има някакъв пазар, а тука сме на етап разпад.
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Отдавна беше време да сменим наратива от "и вълкът сит и агнето цяло" на "и вълкът гладен и агнето го няма", сподед мен.Last edited by terziеv; 06.10.2021, 15:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Честно, според тебе теховете от ТЕЗИ нива ще изпреварят суровините?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеМаркета (ще) продължава да е силно волатилен, една напред, една назад, с резки движения.
Мисълта ми беше, за Micron MU, според фундамента и бъдещия потенциал, цената от $70 май е ниска, говорейки от хоризонт поне една година.
Даже и да изглежда евтина обаче, би се спихнала още повече при евентуален мечешки пазар.
Е това последното, е разконичето, какъв по-добър индикатор искаш ?
Което не е розаво изобщо.
Ако няма, а то и няма много следващи балъци да купуват, как ще върви нагоре маркета, ами трудно и мудно.
Друго би било, ако мишката на Мъни се паникъоса от сушата в Бразилия и обере трохите по бюрото му за черни дни.
...Или пък небето да се отвори и светкавица порази Терзиев по пръста с който натиска бутона "купувай"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАз продължавам да си мисля, че хлябът и сиренето са в обратна корелация с пазара, конкурират се за едни и същи париДруг е въпросът, че за мен "пазара" е Насдак, а не Антеро и Сибанйе.
... иначе не мисля, че Насдак ще ходи надолу. Просто не мисля, че ще ходи достатъчно нагоре.
___
добавка: иначе по темата, включително на ПИЧ. На Сибане им спряха един проект в САЩ, заради "рядък" пустинен бурен. Без майтап.Last edited by terziеv; 06.10.2021, 15:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеМаркета (ще) продължава да е силно волатилен, една напред, една назад, с резки движения.
Мисълта ми беше, за Micron MU, според фундамента и бъдещия потенциал, цената от $70 май е ниска, говорейки от хоризонт поне една година.
Даже и да изглежда евтина обаче, би се спихнала още повече при евентуален мечешки пазар.
Е това последното, е разконичето, какъв по-добър индикатор искаш ?
Ако няма, а то и няма много следващи балъци да купуват, как ще върви нагоре маркета, ами трудно и мудно.
Хлябът ли е надолу, сиренето ли, та чакате пазарът да се сурне? Повтарям за десети път поне - въпросът дали пазарът е нагоре е риторичен. Истинското състезание е единствено с инфлацията. Целевите 12% годишно на един куп хора тука са де факто загуба.
~~~
"професионалисти" за борсата е смешно понятие. Напомня ми на тези с дипломи за "лидери" или "предприемачи. Питър Линч е добър пример за "непрофесионалист".Last edited by terziеv; 06.10.2021, 14:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеМай не следиш темата, Терзиев и Пип си печелят съвсем регулярно от продажба на опции.
Коментар
-
Маркета (ще) продължава да е силно волатилен, една напред, една назад, с резки движения.
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
При мен се случи черен лебед още на 18-ти септември.
Двама мои близки приятели пожелаха да влязат на борсите по едно и също време. И понеже имам само един телефон, а те не се познават и са на различни места, на единия му говорех през слушалката, а на другия през масата. И двамата знаят, че мога да говоря по-темата от около 10-12 години, но винаги са смятали това хоби за несериозно, дори за хазарт. И да поискат да влязат по едно и също време...как пък не.
Вероятността всеки от тях да ми говори на тази тема беше 1 към 4000, а двамата едновременно - 1 към 16 000 000.
И са последните, които се интересуват. След тях други няма според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеКой беше купувал Алибаба, от 300 на 143 долара за една година, огромен плонж във времена на растеж на пазара, от китайските работи трябва да се бяга, доверието не е като в Америка. Дори в Европа доверието не е на висота, политиканите много се месят.
Коментар
Коментар