Нещо се опитват да рутят перспективни акции. MTL, NMM, LPL(там се поизчерпаха вече), RNO, BABA, PTR, POSCO, FNKO. Много вероятно ще е да изригнат мощно след 2-3 седмици макс
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
и се чудя дали да не ги разкарам на голям минус поне да ми нулира печалбата и да не плащам данъци, че с тия 62% данък боли много. От друга страна там има най-голям шанс за растеж. Не мога да реша. Ти кво би направил на мое място?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПак ме прецакаха. Тамън взех MP и пуснали шит за него и го сринаха. Тази година егати и каръщината - кво взех всичко се срина. Все повече се убеждавам, че при мен рисковите акции не вървят и най-добре да се заложи на индексни ETF-и както и дивидентни такива.
Eдин умен човек преди бая време бе възкликнал...А, Еврика...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВ началото мислех, че и за тебе тоталът не е важен. Но явно е. Прав беше ravnovesie, че човек тарбва сам да си счупи главата.
Освен това в момента BWLPG е на промоция и само заради дивидента бих я взела. Ама пък е в даунтренд и няма никаква гаранция, че няма да резнат дивидента.
- 1 like
Коментар
-
В началото мислех, че и за тебе тоталът не е важен. Но явно е. Прав беше ravnovesie, че човек тарбва сам да си счупи главата.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеПак ме прецакаха. Тамън взех MP и пуснали шит за него и го сринаха. Тази година егати и каръщината - кво взех всичко се срина. Все повече се убеждавам, че при мен рисковите акции не вървят и най-добре да се заложи на индексни ETF-и както и дивидентни такива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На 13,47 го взех. Тезата ми е пределно тираджийска, няма нищо дълбокомислено.
1. Евтина е - т.е. дъното е по-близо от върха.
2. Целият сектор е натиснат - т.е. пазарът не гледа дали компанията е добра (за мен това е плюс)
3. Печеливша е - т.е. истинска компания са и не чакаме светлото бъдеще, разтърсващи технологии или лекарство за рак да открият
4. Дивидентът е покрит - т.е. дори да не е ракета нямам проблем да си го държа.
Очаквам умерен ръст до около 16 пролетта. Не вярвам фармацията да стана привлекателна скоро и затова няма изгледи за нещо велико. Независимо от резултатите на самата компания. Нямам намерение да я търгувам, освен ако не мине 20.
не са толкова много компаниите, които са на цена под счетоводната стойност.Last edited by terziеv; 27.10.2021, 11:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЯко тричане днес. Лодките ме съсипаха. Как може да има разпродажба на GOGL, на SBLK, когато буквално печатат пари и дават двуцифрен дивидент без данък при източника.
Добавих BRZU и VTRS. Второто дългосрочно.
Имаш ли бул кейс, освен че е свръхпродадена и дивидентът е достоен? Гледам, че снощи е затворила на $13.48. Мина ли им отчетът за Q3, че май още не са в профит? Сега ще отворя Zacks и Mothley, но ако хвърлиш твоите два цента по акцията, ще се радвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеИмате ли идея защо TSM, най-големият производител на чипове буксува?
Каква новина ли излезе та потъна маркета?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
За долара съм чувал такива оправдания - долара скъп, и не ни е конкурентна стоката.
Но за рубла мисля че това не важи - рублата би скочила само заради ресурсните компании, то друг експорт няма. И когато продаваш ресурси цената в рубли * цената на рублата се определя пазарно и няма значение кое колко е, а само произведението.
Коментар
Коментар