If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Късно май евробанките да скъсяваш в евро. Бая слязоха. Иначе напълно съгласен, че са умрели. И аз внимавам с късите и затова залагам почти изцяло на къси etf-и тип psq + малък залог срещу appl.
Да, не говоря тепърва за скъсяване, загледах ги още лятото, когато Ецб като си обяви програмата, макар че дори и сега да влезе някой още може да хване тренда, защото Ецб тепърва има да догонва Фед, и те имат още две срещи до края на годината, има накъде да вдигат лихвите, тепърва ще гърмят лошите ипотеки в Евросъюза (ако не измислят пак някоя глупост от типа на кредитна ваканция). А покрай тях като нищо може и някой застраховател да клекне (както стана предния път с AIG, защото масово бяха застраховали бънделите с ипотеки заради трипъл-А рейтинга)! Има още накъде да слизат. :-)) Ама човек трябва през цялото време да е на полусъединител, а аз нямам това време да ги следя постоянно, затова и не се занимавам.
Не се занимавам с къси, иначе бих шортил целия банков сектор!
Особено европейския.
От нафтата кои си хванал?
Късно май евробанките да скъсяваш в евро. Бая слязоха. Иначе напълно съгласен, че са умрели. И аз внимавам с късите и затова залагам почти изцяло на къси etf-и тип psq + малък залог срещу appl.
Нафтата главно през тръби (към 1/2 от цялото ми портмоне) и танкери; големи позиции в добивачи Котера (още от Кабот ги държа), Петробраз и Ексон. Малки позиции в канадци - Сънкур, Сеновус. Чист газ малко Комсток и Антеро остана само - държа от под 6 и под 4.
СП500 ще завърши годината над 3800 .Дали ще слезе обаче до 3000 през 2022? Възможно е при вариант "Капитулация" и бърз V завой,но впредвид започващата голяма корекция,по-вероятно е дъното за 2022 вече да е ударено
Ще поживеем - ще видим.
Аз изчаквам ноемврийската среща.
След нея вече ще имам по-голяма яснота северняк ли ще духа или южняк....
За СП500 казах и по-рано - очаквания около кота ~3000.
СП500 ще завърши годината над 3800 .Дали ще слезе обаче до 3000 през 2022? Възможно е при вариант "Капитулация" и бърз V завой,но впредвид започващата голяма корекция,по-вероятно е дъното за 2022 вече да е ударено
дек.22 - ян.23
Но в момента ми е трудно да преценя.
Трябва да мине първо ноемврийската среща, за да се прецени какви ще са нагласите след нея.
Следващия месец е почти сигурен с още едни +0.75%.
Декември обаче ...... ??
п.п.
Ако ноември обаче вдигнат лихвите само с 0.5% значи вече сме закъсняли!
Коментар