If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не разбирам. Как така ще изкупи държавен дълг? Чий дълг? Ако говориш за собствения й държавен дълг, то тя си няма държава и правителство, което да емитира дълг. Ако говориш за конкретна дъжава от съюза, то избирането на една държава за сметка на друга няма ли да е проблем?
тука никой не разбира баце, даже и тея от ЕЦБ и на тех не им е ясно кво праат и кво струват и за тва немците и холандците си искаха златото за застраховка от евентуален крах, ама ядец и са ако стане някоя патаклама не се знае кой пие кой плаща с тва кухо евро, всичко е виртуално като в матрицата ...
Парите не ги взимат банките.
ЕЦБ печата пари и с тях изкупува държавен дълг (налива ги в държавите и правителствата).
Те пък с тях създават работни места, било то програми по заетостта, било инфраструктурни проекти, било субсидиране покупка на жилище и строителство, било създаване на кухи работни места в администрацията.
А пък чудесно би било ако инвестира в нови начални копании или стимулира идеи, инвестиции в Хи-Тек бизнеси и т.н и т.н.
С надежда да се намали безработицата и да се ре-стартират икономиките.
Народа пък като се позамогне ще почне да харчи и колелото ще се завърти и пирамидката пак ще заработи.
Това "перпетуо-мобиле" беше направено много добре в САЩ и Великобритания.
А Европа издъхва особенно юга там безработица 25% си е нормално.
И сега вече със санкциите съвсем се закопаха.
Не разбирам. Как така ще изкупи държавен дълг? Чий дълг? Ако говориш за собствения й държавен дълг, то тя си няма държава и правителство, което да емитира дълг. Ако говориш за конкретна дъжава от съюза, то избирането на една държава за сметка на друга няма ли да е проблем?
ДАКС-а хич го няма, Санкциите, Войната и ЕЦБ съвсем го довършиха.
Но мисля че компаниите там са си ОК въпрос на време да качи пак до 10000.
Ама кога? не мога да ти кажа, може би есента?
В момента всички са решили да го шортят и му набиват канчето надолу.
Ама в един момент ще се откажат и пак надолу.
Иначе фундаметално не виждам проблем за компаниите от ДАКС-а.
ше подскочи той на мене ми е ок и така да стои, важното е над 9150 да е до SEP 19 повече не ми трябва
Хахо баце май се е проготвил за изненада Даксонеца, ше изпотрепат късите както стои така безжизнено и се прай на умрял и с един зелен прът и всичко късо е заковано, това съм го виждал не веднъж при тея гадове и после газ рязко на долу за си асфалтира дупките където е нарисувал ... (поне така предполагам)
ппссстт тихо бе още не е излязла опцията, чакай да подскочи до и 5 стин после е на доле трай са ...
@Хаахооо аре бе къде изчезна да му побаеш на твоя DAX малко, преди все подскачаше DAXa кат се появиш, хвани и му кажи 2 приказки да отиде на и 5стин и после да си отиваме на доле и всичко да е в реда на нещата ..
ДАКС-а хич го няма, Санкциите, Войната и ЕЦБ съвсем го довършиха.
Но мисля че компаниите там са си ОК въпрос на време да качи пак до 10000.
Ама кога? не мога да ти кажа, може би есента?
В момента всички са решили да го шортят и му набиват канчето надолу.
Ама в един момент ще се откажат и пак надолу.
Иначе фундаметално не виждам проблем за компаниите от ДАКС-а.
Това болднатото не знам да е вярно.
Знам, че никой не се натиска за тези пари, какво да правят с тях банките?
Да купуват акции от Дакс ли?
Парите не ги взимат банките.
ЕЦБ печата пари и с тях изкупува държавен дълг (налива ги в държавите и правителствата).
Те пък с тях създават работни места, било то програми по заетостта, било инфраструктурни проекти, било субсидиране покупка на жилище и строителство, било създаване на кухи работни места в администрацията.
А пък чудесно би било ако инвестира в нови начални копании или стимулира идеи, инвестиции в Хи-Тек бизнеси и т.н и т.н.
С надежда да се намали безработицата и да се ре-стартират икономиките.
Народа пък като се позамогне ще почне да харчи и колелото ще се завърти и пирамидката пак ще заработи.
Това "перпетуо-мобиле" беше направено много добре в САЩ и Великобритания.
А Европа издъхва особенно юга там безработица 25% си е нормално.
И сега вече със санкциите съвсем се закопаха.
ппссстт тихо бе още не е излязла опцията, чакай да подскочи до и 5 стин после е на доле трай са ...
@Хаахооо аре бе къде изчезна да му побаеш на твоя DAX малко, преди все подскачаше DAXa кат се появиш, хвани и му кажи 2 приказки да отиде на и 5стин и после да си отиваме на доле и всичко да е в реда на нещата ..
добър вечер дуке, то напук тук съм само аз срещу няколко много богати мошацо еврей . но те миришат и не могат да ме уплашат така че пускай дълги бъди както ти казва природата . мен друго ми казва
виж за къси може и да ме убедиш ама само за дау че нещо ми се вижда понадут.за дакс ще пасувам даже може да се огледам за дълго
Няма как да го следва, криза в Украйна, Санкции за Немски и Руски компании, Зимата иде, газта не се знае на къде ще е.
И като капак Европа е затънала в рецеса, а ЕЦБ не иска да печата.
Но е въпрос на време да вдигне пак като начало 9500, есента 10 000 (ако няма ескалация на кризата в Урайна и Санкции).
мошак стига лъга хората . знам че имаш нареждане от твойте еврейчета да спамиш тълпата да не пускат къси , ама съдбата ще ти почука на вратата мошак . винаги познавам
германската икономика забавя и нищо чудно да продължи да забавя, американската ускорява след слабото първо тримесечие.
Макар че поне според мен американците са вече скъпи, дори опасно скъпи, а в европа, включително Германия са си ок оценките, дори са евтини. Аз поне не бих стоял дълго време дълъг в американски индекси, 2007 си бях обещал че повече няма да стоя в акции по за 10-20% възможни отгоре, а в САЩ в момента дори и това изглежда като необоснован оптимизъм спрямо представянето на мнозинството компоненти на индексите. Да коригират, да повървят на страни година две, резултатите да настигнат оценките и пак ще са ок. Разбира се нищо не пречи да растат още доста индексите, но аз поне съм аут. Държа само неща които имат собствени катализатори за растеж.
Интуицията ми подсказва, че това има нещо много общо с отварящата се ножица между енергийните перспективи на Европа и Щатите. Все по евтина газ за американците и все по лоша перспектива за газта в Европа.
Не е нещо, което ще се промени за един ден.
Брой ги вече разделени американските и европейските индекси за дълго време.
Mи не те лъже интуицията, щото си е гол факт.
Янкитата стават все по енергийно независими,а евтината газ значи и ренесанс за химиндустрията им като цяло. За европейската съответно предстои гърч.
И както споменахме преди време - заклинанията за смъртта на цар гущер са преждевременни. До края на годината очаквам да атакува успешно еврото на ниво 1.30
Няма как да го следва, криза в Украйна, Санкции за Немски и Руски компании, Зимата иде, газта не се знае на къде ще е.
И като капак Европа е затънала в рецеса, а ЕЦБ не иска да печата.
Но е въпрос на време да вдигне пак като начало 9500, есента 10 000 (ако няма ескалация на кризата в Урайна и Санкции).
Това болднатото не знам да е вярно.
Знам, че никой не се натиска за тези пари, какво да правят с тях банките?
Да купуват акции от Дакс ли?
Коментар