Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Когато Путин нападна Украйна си купих билет за Испания за 50 евро ,за пролетта ,отиване и връщане ,докато златото разби върха от 2000 долара и уплашените българи купуваха като за последно ,след което няколко седмици по-късно цената се срина .
Това е,понякога човек трябва и здрави нерви да има и здрав разум ,това е за златото който го чака да поскъпва ....има графики,има история ,има всичко ,златото си е злато купуваш там някое и друг грам за зор заман и така .
Затова купувайки злато е хубаво човек да се запита - не дали ще може да го продаде с печалба, а кога. Въпросът с тайминга е от особена важност за всеки актив, който не носи пасивен доход. Т.е. да дебнеш само ниска цена не е достатъчно, защото задържайки се на нея за дълъг период, доходността спада, а инфлацията е ненаситно прасенце, което рядко си взима почивка. Това оправдава купуването на злато на по-високи ценови равнища, ако има аргументи за рязък подем(които винаги ни се снасят постфактум под формата на новини), така за кратки периоди се прави добра доходност. После насочваш другаде и така.
Само Buy&Hold, отдавна е губеща стратегия, ако се взема предвид инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеБях се навил да купувам австралийско кенгуру, че е красиво ма с моя късмет баш тогава нямаха налични и така.Кенгуруто е красиво, но е най-капризното за съхранение спрямо суверени, филхармонии, листа и прочее... на мен лично ми допада бъфалото, ама то държи едни 100 лв. отгоре, дето го обезмислят... тая статия сигурно си я мяркал? - https://igold.bg/blog/kak-da-investi...ni-moneti-1oz/
п.с. Ако ще е златна монета по-добре някоя с ограничен тираж, която има потенциал нумизмат. стойност да надмине тази на физическия метал.
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеТо така се почва, първо, второ, трето усредняване и накрая ва банк
А относно потенциала за цената, как ги виждаш - рейндж? И в какъв хоризонт горе-долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНищо де, най-много да влезеш още един път (и да усредниш).
Аз като цяло пред златото не виждам много потенциал за скок?
еле пък ако и данданията в Украйна приключи тая година - съвсем.
А относно потенциала за цената, как ги виждаш - рейндж? И в какъв хоризонт горе-долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Малиии Юлка, значи сам ме оставихте да бутам влакчето до над 2000
Съгласен съм с казаното от теб, но все пак тайно ще се радвам, че цената ще изпревари събитията - т.е. да я надуят още преди да се прескочи самото плато. После, като се изяснят нещата, да оставят малката порция на инвеститорите, които играят на сигурно. Ама да видим дали не избързах с входа.
Това е,понякога човек трябва и здрави нерви да има и здрав разум ,това е за златото който го чака да поскъпва ....има графики,има история ,има всичко ,златото си е злато купуваш там някое и друг грам за зор заман и така .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Малиии Юлка, значи сам ме оставихте да бутам влакчето до над 2000
Съгласен съм с казаното от теб, но все пак тайно ще се радвам, че цената ще изпревари събитията - т.е. да я надуят още преди да се прескочи самото плато. После, като се изяснят нещата, да оставят малката порция на инвеститорите, които играят на сигурно. Ама да видим дали не избързах с входа.
Аз като цяло пред златото не виждам много потенциал за скок?
еле пък ако и данданията в Украйна приключи тая година - съвсем.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе виждам причина да мине 2000$ до края на тая година?
Като стане ясно, че сме прескочили лихвеното плато, тогава вече може да се чакат такива нива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Доста високо си се набил ,аз купих под 1800, около малко над 1700 ,и пак ми се струва много ,имам си принципи и като гледам добре е ,иначе 1850 и нагоре с маржа на търговците има да чакаш да кажеш поне нямам загуби
При мен не е физическо злато, а фючърси. А цената е такава, защото покупката е прясна.Иначе хеджирам със злато/отново фючърси/ тея месеци и имам доста покупки под тази цена, но са разпродадени. И като цяло гледам да обявявам само актуалните си позиции, които задържам известно време. Интрадей сделките рядко ги споменавам, защото са от ден до пладне. Физическото злато с което разполагам е едно кюлче от 10 грама, колкото да видя що е то ценен метал. Бях се навил да купувам австралийско кенгуру, че е красиво ма с моя късмет баш тогава нямаха налични и така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеАйде да видим дали златото ще се събужда след тая корекция вече, че и без друго много се проточи. Крипто, акции, петрол, всичко рипа нагоре, жълтото седи и се вайкаНи инфлация, ни войни, ни лихви го будят от 10 годишния зимен сън дето спи. Тая година ако не отиде поне на 2200-2300, барем малко да навакса, направо му правим панахида.
Като стане ясно, че сме прескочили лихвеното плато, тогава вече може да се чакат такива нива...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеБлагодаря за мненията колеги.
Ето да споделя и моето.
Принципно два са факторите за ръст - времето и цената. Повечето пъти за да тръгне пазара в някаква посока е достатъчно да имаме само един от тях (Например подценен актив). В случая със златото имаме комбинация от двата от години, без значителна промяна. Т.е. ластика продължава да се опъва, а за капак сега правим и дълбока корекция. Именно затова мисля, че ще се изстреляме до нови върхове в съвсем близко бъдеще.
Другото което мисля, е че е много вероятно цената да не слезе с много под текущите нива, защото още не сме направили корекция на низходящата вълна от върха. Т.е. нямаме зададена определена скорост. Такъв тип пробивни шипове се използват, когато целта е да се постигне максимално ниска цена заради страха от разпродажбите и да хване тези с непокрития риск "без гащи", като ги кара да разпродават по дъната. Но дълбочината им зависи пряко от скоростта - забави ли се, обръща.
Но времето ще покаже. Аз съм купил на средна цена малко над 1850$.
Коментар
-
Благодаря за мненията колеги.
Ето да споделя и моето.
Принципно два са факторите за ръст - времето и цената. Повечето пъти за да тръгне пазара в някаква посока е достатъчно да имаме само един от тях (Например подценен актив). В случая със златото имаме комбинация от двата от години, без значителна промяна. Т.е. ластика продължава да се опъва, а за капак сега правим и дълбока корекция. Именно затова мисля, че ще се изстреляме до нови върхове в съвсем близко бъдеще.
Другото което мисля, е че е много вероятно цената да не слезе с много под текущите нива, защото още не сме направили корекция на низходящата вълна от върха. Т.е. нямаме зададена определена скорост. Такъв тип пробивни шипове се използват, когато целта е да се постигне максимално ниска цена заради страха от разпродажбите и да хване тези с непокрития риск "без гащи", като ги кара да разпродават по дъната. Но дълбочината им зависи пряко от скоростта - забави ли се, обръща.
Но времето ще покаже. Аз съм купил на средна цена малко над 1850$.Last edited by Bad_Bear; 16.02.2023, 15:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеАйде да видим дали златото ще се събужда след тая корекция вече, че и без друго много се проточи. Крипто, акции, петрол, всичко рипа нагоре, жълтото седи и се вайкаНи инфлация, ни войни, ни лихви го будят от 10 годишния зимен сън дето спи. Тая година ако не отиде поне на 2200-2300, барем малко да навакса, направо му правим панахида.
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Айде да видим дали златото ще се събужда след тая корекция вече, че и без друго много се проточи. Крипто, акции, петрол, всичко рипа нагоре, жълтото седи и се вайкаНи инфлация, ни войни, ни лихви го будят от 10 годишния зимен сън дето спи. Тая година ако не отиде поне на 2200-2300, барем малко да навакса, направо му правим панахида.
Коментар
Коментар