Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеРазбирам но все пак говорим за устойчив на кризи бизнес ,досега тази компания е минала през няколко големи кризи със спадове от по 20%-30% за период от по месец,два три ,говоря за едни 10-15 години ,през които е имало кризи ,дори и да има криза и цената да падне на 180 след като е качила на над 200 долара ,ок ,чакаш и пак нагоре ,под 100 долара Епъл трудно ще падне ,освен ако не е тръгнала да фалира .Все пак Бъфет държи над 40% в нея ,това е третия му бизнес ,говорим за инвеститор със почти 100 годишна история като опит и нюх на пазарите(поне за мен съмнение няма) ... да не говорим, че и дивидента им макар и скромен пак гони 2%, а ябълките нямат и 0.5%.... аз епъла отдааавна, отдавна съм го разкарал .......
п.п.
Нещо друго ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се изплаща дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, странно, но ме устройва перфектно.Last edited by Julius_BG; 30.06.2023, 22:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеАйде минахме 3 те трилиона ,само напред !
Открих позиции в Bank of America и Alphabet
Коментар
-
Айде минахме 3 те трилиона ,само напред !
Открих позиции в Bank of America и AlphabetLast edited by nkavrakov1982; 30.06.2023, 21:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнениеКато падне двойно да речем, не е ли добър момент да се удвояват акциите? Стига да имаш средства. Иначе птимери от моят супер скромен опит бол. Послушах съвета колко е яка Мета и влязох на 200 и малко, после потъна, но сега е доста повече. С АМД влязох на 135 и тя дълдиса до 65, сега още е надолу. Обаче при НВидиа влязох на 185 и сега е двойно отгоре. Сглобяването на компютри ми е хоби и хем им знам анонси на нови неща и т. Н. Ама връзка с цената на акциите не откривам.
Nvidia ,моят поглед че е стабилна компания ,нивото е супер яко на което си купил ,не я продавай,поне следващите няколко години ,има риск акциите да и паднат заради регулации на AI, a и самия AI почва да заприличва на балон ,много очаквания ,но крайния резултат може да е силно ограничен ,регулаторно или по ред други причини свързани чисто с нас хората ,като битие и житие .
Най -голямата ценност е когато една компания има силата да е трансформира успешно ,и да има множество стабилни подбизнес ниши ,огромен капитал+ развойна дейност ,патенти и успешни иновации
Коментар
-
Като падне двойно да речем, не е ли добър момент да се удвояват акциите? Стига да имаш средства. Иначе птимери от моят супер скромен опит бол. Послушах съвета колко е яка Мета и влязох на 200 и малко, после потъна, но сега е доста повече. С АМД влязох на 135 и тя дълдиса до 65, сега още е надолу. Обаче при НВидиа влязох на 185 и сега е двойно отгоре. Сглобяването на компютри ми е хоби и хем им знам анонси на нови неща и т. Н. Ама връзка с цената на акциите не откривам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениепод 100 долара Епъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ти правиш грешното допускане ,че цената винаги и во веки веков ще расте
Няма сигурни неща !!!
Цената на ябълката може да падне и под 100.Ако не 2024,то 2025-а.Колкото и нереално да ти звучи сега,но това не са празни приказки.
Най-важното и същевременно най-трудно нещо в трейдинга и инвестирането е да установиш какъв е тренда !
Това умение придобиеш ли го,ще си печеливш.
Ако е бичи тренда,когато и да купуваш,все ще си на печалба.При мечия си усредняваш позицията и дълго време носиш на загуба,което е тежко за психиката.А ако си хванал върха,може да я носиш на загуба и доживот.
Засега тренда е бичи,но е към финала си.И то най-най-най- големия тренд
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеAlphabet
150 през 2023 трябва да видим,после гигантско ски спускане в бездната
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеА в този казус ,не е ли по добре да държа акциите дългосрочно ,като отвори борсата ще купя Alphabet ,това реших последно .
Да кажем ако наесен или след това сгъне цената на Епъла ,тя да падне най много на текучши нива ,с останалите пари да взема още акции при падналата цена вече,например и така си продължавам напред с бай енд холд
Няма сигурни неща !!!
Цената на ябълката може да падне и под 100.Ако не 2024,то 2025-а.Колкото и нереално да ти звучи сега,но това не са празни приказки.
Най-важното и същевременно най-трудно нещо в трейдинга и инвестирането е да установиш какъв е тренда !
Това умение придобиеш ли го,ще си печеливш.
Ако е бичи тренда,когато и да купуваш,все ще си на печалба.При мечия си усредняваш позицията и дълго време носиш на загуба,което е тежко за психиката.А ако си хванал върха,може да я носиш на загуба и доживот.
Засега тренда е бичи,но е към финала си.И то най-най-най- големия трендLast edited by petrg5s; 30.06.2023, 11:38.
- 1 like
Коментар
-
Не,ще трябва да продадеш на есен на върха и после години ще има мечи пазар(поне според мен),а там трудно се печели.
А коя стратегия,купуване колкото имаш възможност да отделиш през определено време и да държиш е перфектна за теб.
3-4 акции да си диверсифициран.И изобщо не трябва да им гледаш цената всеки ден.През 10-20 дена и това е.Забравяш ги
Да кажем ако наесен или след това сгъне цената на Епъла ,тя да падне най много на текучши нива ,с останалите пари да взема още акции при падналата цена вече,например и така си продължавам напред с бай енд холд
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСега гледам целевата цена е 240 долара ,какво имаш в предвид ?
Ако продам на високата ,да кажем още цена и после да купя при спада още акции ли ?/за Епъл/.
Мисля и друго ,ако посъбера още някое евро да взема още акции при спада и така да усредня ,според теб коя стратегия е най-добрата ?
А коя стратегия,купуване колкото имаш възможност да отделиш през определено време и да държиш е перфектна за теб.
3-4 акции да си диверсифициран.И изобщо не трябва да им гледаш цената всеки ден.През 10-20 дена и това е.Забравяш ги
Коментар
-
Знам,аз също.Успех с търговията иначе,но към есен ще тря да затваряш.
1 година вече сме в инверсия и събитието ПУК наближава
Ако продам на високата ,да кажем още цена и после да купя при спада още акции ли ?/за Епъл/.
Мисля и друго ,ако посъбера още някое евро да взема още акции при спада и така да усредня ,според теб коя стратегия е най-добрата ?
Коментар
Коментар