IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Епъл разчита твърде много на фенщина (че и дори комплексарщина). Като искаш устойчив бизнес и дългосрочна акция - мисля, че бях казал и по-рано -> Макдоналдс. Нито пандемията ги затвори (било заради гишето за коли), а по-скоро удари конкурентите им, но те имат и друга игра (освен джънка, който ще се харчи заради /и благодарение/ на затлъстяването на населението), но и заради имотите - сега дали става дума само за имотите, на които са изградени ресторантите им или притежаваха и нещо друго свързано с имоти - не съм наясно с подробностите, но МКД са много повече за предпочитане пред епъла... (поне за мен съмнение няма) ... да не говорим, че и дивидента им макар и скромен пак гони 2%, а ябълките нямат и 0.5%.... аз епъла отдааавна, отдавна съм го разкарал .......

п.п.
    Нещо друго интересно ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се държи дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, интересно.........
    Макдоналдс е следващата цвл

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Разбирам но все пак говорим за устойчив на кризи бизнес ,досега тази компания е минала през няколко големи кризи със спадове от по 20%-30% за период от по месец,два три ,говоря за едни 10-15 години ,през които е имало кризи ,дори и да има криза и цената да падне на 180 след като е качила на над 200 долара ,ок ,чакаш и пак нагоре ,под 100 долара Епъл трудно ще падне ,освен ако не е тръгнала да фалира .Все пак Бъфет държи над 40% в нея ,това е третия му бизнес ,говорим за инвеститор със почти 100 годишна история като опит и нюх на пазарите
      Епъл разчита твърде много на фенщина (че и дори комплексарщина). Като искаш устойчив бизнес и дългосрочна акция - мисля, че бях казал и по-рано -> Макдоналдс. Нито пандемията ги затвори (било заради гишето за коли), а по-скоро удари конкурентите им, но те имат и друга игра (освен джънка, който ще се харчи заради /и благодарение/ на затлъстяването на населението), но и заради имотите - сега дали става дума само за имотите, на които са изградени ресторантите им или притежаваха и нещо друго свързано с имоти - не съм наясно с подробностите, но МКД са много повече за предпочитане пред епъла... (поне за мен съмнение няма) ... да не говорим, че и дивидента им макар и скромен пак гони 2%, а ябълките нямат и 0.5%.... аз епъла отдааавна, отдавна съм го разкарал .......

п.п.
      Нещо друго ми направи впечатление - Шела купен през НУСЕ не ми удържа данък дивидент (говоря за АДР-а, който минава през американския депозитар, нямам идея как се изплаща дивидента от Шела, купен на европейска борса - би следвало всякак да удържат % данък)? Защото федералния данък си е 10% и всички останали без изключение си го удържат. Сега си гледам стейтмънта. Хм, странно, но ме устройва перфектно.
      Last edited by Julius_BG; 30.06.2023, 22:58.

Коментар

Айде минахме 3 те трилиона ,само напред !
        Открих позиции в Bank of America и Alphabet
        Бива, одобрявам

Коментар

• Айде минахме 3 те трилиона ,само напред !
          Открих позиции в Bank of America и Alphabet
          Last edited by nkavrakov1982; 30.06.2023, 21:10.

Коментар

• ASML под 700 май е добре. а?

Коментар

• Тия крузлайни чупиха маркета

Коментар

• Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнение
                Като падне двойно да речем, не е ли добър момент да се удвояват акциите? Стига да имаш средства. Иначе птимери от моят супер скромен опит бол. Послушах съвета колко е яка Мета и влязох на 200 и малко, после потъна, но сега е доста повече. С АМД влязох на 135 и тя дълдиса до 65, сега още е надолу. Обаче при НВидиа влязох на 185 и сега е двойно отгоре. Сглобяването на компютри ми е хоби и хем им знам анонси на нови неща и т. Н. Ама връзка с цената на акциите не откривам.
                Моята стратегия ще е дългосрочна ,Мета е нестабилна компания ,бизнес на социалните мрежи за мен лично не е стабилен бизнес ,защото самите социални мрежи се изхабяват доста ,AMD,може би пак дългосрочно да се държи,може и да върне и мине нивото ,след някоя и друга година.
                Nvidia ,моят поглед че е стабилна компания ,нивото е супер яко на което си купил ,не я продавай,поне следващите няколко години ,има риск акциите да и паднат заради регулации на AI, a и самия AI почва да заприличва на балон ,много очаквания ,но крайния резултат може да е силно ограничен ,регулаторно или по ред други причини свързани чисто с нас хората ,като битие и житие .
                Най -голямата ценност е когато една компания има силата да е трансформира успешно ,и да има множество стабилни подбизнес ниши ,огромен капитал+ развойна дейност ,патенти и успешни иновации

Коментар

• Като падне двойно да речем, не е ли добър момент да се удвояват акциите? Стига да имаш средства. Иначе птимери от моят супер скромен опит бол. Послушах съвета колко е яка Мета и влязох на 200 и малко, после потъна, но сега е доста повече. С АМД влязох на 135 и тя дълдиса до 65, сега още е надолу. Обаче при НВидиа влязох на 185 и сега е двойно отгоре. Сглобяването на компютри ми е хоби и хем им знам анонси на нови неща и т. Н. Ама връзка с цената на акциите не откривам.

Коментар

под 100 долара Епъл
                    Няма само Епъл да пада ,а всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ти правиш грешното допускане ,че цената винаги и во веки веков ще расте
                      Няма сигурни неща !!!
                      Цената на ябълката може да падне и под 100.Ако не 2024,то 2025-а.Колкото и нереално да ти звучи сега,но това не са празни приказки.

Най-важното и същевременно най-трудно нещо в трейдинга и инвестирането е да установиш какъв е тренда !
                      Това умение придобиеш ли го,ще си печеливш.

Ако е бичи тренда,когато и да купуваш,все ще си на печалба.При мечия си усредняваш позицията и дълго време носиш на загуба,което е тежко за психиката.А ако си хванал върха,може да я носиш на загуба и доживот.
                      Засега тренда е бичи,но е към финала си.И то най-най-най- големия тренд
                      Разбирам но все пак говорим за устойчив на кризи бизнес ,досега тази компания е минала през няколко големи кризи със спадове от по 20%-30% за период от по месец,два три ,говоря за едни 10-15 години ,през които е имало кризи ,дори и да има криза и цената да падне на 180 след като е качила на над 200 долара ,ок ,чакаш и пак нагоре ,под 100 долара Епъл трудно ще падне ,освен ако не е тръгнала да фалира .Все пак Бъфет държи над 40% в нея ,това е третия му бизнес ,говорим за инвеститор със почти 100 годишна история като опит и нюх на пазарите

Коментар

Alphabet
                        Нямаше да ти казвам по акции,но Аlphabet ти е най-доброто засега + тайминга ти е идеален ,понеже мисля,че от днес трябва да почне да отскача нагоре.
                        150 през 2023 трябва да видим,после гигантско ски спускане в бездната

Коментар

А в този казус ,не е ли по добре да държа акциите дългосрочно ,като отвори борсата ще купя Alphabet ,това реших последно .
                          Да кажем ако наесен или след това сгъне цената на Епъла ,тя да падне най много на текучши нива ,с останалите пари да взема още акции при падналата цена вече,например и така си продължавам напред с бай енд холд
                          Ти правиш грешното допускане ,че цената винаги и во веки веков ще расте
                          Няма сигурни неща !!!
                          Цената на ябълката може да падне и под 100.Ако не 2024,то 2025-а.Колкото и нереално да ти звучи сега,но това не са празни приказки.

Най-важното и същевременно най-трудно нещо в трейдинга и инвестирането е да установиш какъв е тренда !
                          Това умение придобиеш ли го,ще си печеливш.

Ако е бичи тренда,когато и да купуваш,все ще си на печалба.При мечия си усредняваш позицията и дълго време носиш на загуба,което е тежко за психиката.А ако си хванал върха,може да я носиш на загуба и доживот.
                          Засега тренда е бичи,но е към финала си.И то най-най-най- големия тренд
                          Last edited by petrg5s; 30.06.2023, 11:38.

Коментар

Не,ще трябва да продадеш на есен на върха и после години ще има мечи пазар(поне според мен),а там трудно се печели.
                            А коя стратегия,купуване колкото имаш възможност да отделиш през определено време и да държиш е перфектна за теб.
                            3-4 акции да си диверсифициран.И изобщо не трябва да им гледаш цената всеки ден.През 10-20 дена и това е.Забравяш ги
                            А в този казус ,не е ли по добре да държа акциите дългосрочно ,като отвори борсата ще купя Alphabet ,това реших последно .
                            Да кажем ако наесен или след това сгъне цената на Епъла ,тя да падне най много на текучши нива ,с останалите пари да взема още акции при падналата цена вече,например и така си продължавам напред с бай енд холд

Коментар

Сега гледам целевата цена е 240 долара ,какво имаш в предвид ?
                              Ако продам на високата ,да кажем още цена и после да купя при спада още акции ли ?/за Епъл/.
                              Мисля и друго ,ако посъбера още някое евро да взема още акции при спада и така да усредня ,според теб коя стратегия е най-добрата ?
                              Не,ще трябва да продадеш на есен на върха и после години ще има мечи пазар(поне според мен),а там трудно се печели.
                              А коя стратегия,купуване колкото имаш възможност да отделиш през определено време и да държиш е перфектна за теб.
                              3-4 акции да си диверсифициран.И изобщо не трябва да им гледаш цената всеки ден.През 10-20 дена и това е.Забравяш ги

Коментар

Знам,аз също.Успех с търговията иначе,но към есен ще тря да затваряш.
                                1 година вече сме в инверсия и събитието ПУК наближава

Сега гледам целевата цена е 240 долара ,какво имаш в предвид ?
                                Ако продам на високата ,да кажем още цена и после да купя при спада още акции ли ?/за Епъл/.
                                Мисля и друго ,ако посъбера още някое евро да взема още акции при спада и така да усредня ,според теб коя стратегия е най-добрата ?

Коментар

Working...
                                X