Първоначално изпратено от dollarman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Защото имам такова количество TSLA, че е все тая дали ще купувам още. Entry point ми е 5-6% от настоящата стойност и изобщо не се вълнувам дали ще върви в която и да е посока с 5%
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Е като си толква сигурен защо не го направи ?
Коментар
-
Напротив, винаги идва време и за продажба. А относно това какво е ретро, респективно какво не е, всеки сам преценява. Късно вечерта в петък излезе новината, че първия Cybertruck на Тесла е бил произведен в Остин, Тексас. Това са най-лесните и нарисувани 3-5% повишаване на акциите на Тесла в първия работен ден, т.е. днес, за всеки, който знаеше за очакванията първия автомобил да бъде произведен в края на Q3 или началото на Q4. Колко от вас тук проспаха тази новина, съответно и покачването на TSLA с 3.2% днес? Всички. Ми питайте, може и да изкарате някой долар.
Коментар
-
За какво ти спестява време ако не е тайна. Ретро информация, всичко това отдавна е прайснато и вече забравено. Човекът единствено си помпа позицията, която никога няма да продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЕпъла изби рибата ,купувайте Епъл и не продавайте
Мислех ,че ще нещо голямо като Леман но вече си мисля че ще започне като уж корекция
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Прегледай назад фундаменталния анализ на GME от ivetka. Има една категория хора, които искат да се изкарат умни, защото са спечелили от тотото. В имотната тема същата история.
Коментар
-
За какво ти спестява време ако не е тайна. Ретро информация, всичко това отдавна е прайснато и вече забравено. Човекът единствено си помпа позицията, която никога няма да продаде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gogi69006 Разгледай мнениеНапротив - намирам споделената информация за ценна и добре синтезирана...спестява ми не малко време
Коментар
-
1. Преди 6-7 години Мъск начерта пътя на Тесла в бъдеще, като посочи, че компанията ще се стреми да увеличава количеството продадени автомобили при намаляващи маржове. А това, че т.нар. "анализатори", които са кухи като градински лейки, гледат данните от Q2 и ги сравняват с тези от Q1, респективно не могат да видят по-далеч от носа си ...... е съвсем отделен въпрос.
2. Мъск винаги е бил непредсказуем, това не е нито от вчера, нито от момента на покупката на Туитър. Например, преди години Старшип беше още чертеж и той обяви, че СпейсХ закрива проекта ФалконХеви, но на следващия ден президента Гуен Шатоуел го коригира и каза, че това не се предвижда. И в Тесла, и в СпейсХ има хора, които могат да му придърпат тирантите, когато се опита да лети. Относно Тесла т.нар. "анализатори" явно не знаят, че на практика Мъск не упражнява функциите на CEO на ежедневна база, а това правят Андрю Баглино и Том Жу. Особено втория. Името на Том Жу е напълно непознато, но това вероятно е един от най-способните инженери и мениджъри в света, като е лично промотиран от Мъск. Том Жу е човека, благодарение на чиито усилия фабриката в Шанхай беше построена за под една година. Том Жу е в основата на това Гига Шанхай да има производствен капацитет от 1 млн. автомобила на година. Том Жу е човека, който в момента реорганизира фабриката във Флоримонт и отговаря за разрастването на Берлин и Остин. И на него е поверено да отговаря за контрола върху строителството на завода в Монтерей, Мексико. Тесла реално се управлява от него през последната една година.
3. Тесла е без конкуренция днес. В бъдеше ще има такава.
4. И аз смятам, че към днешна дата цената на акциите е прекалено висока предвид revenue и net income.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/a/444-novini...-konkurentsiya
Относно Тесла..
1.Намаляващи маржове на печалба.
2.Абсолютно непредсказуем директор в лицето на Илън Мъск.
3.Нарастваща глобална конкуренция в сектора.
4.Акциите им са супер надути предвид всички по горе рискове на пазара и в компанията.
2. Мъск винаги е бил непредсказуем, това не е нито от вчера, нито от момента на покупката на Туитър. Например, преди години Старшип беше още чертеж и той обяви, че СпейсХ закрива проекта ФалконХеви, но на следващия ден президента Гуен Шатоуел го коригира и каза, че това не се предвижда. И в Тесла, и в СпейсХ има хора, които могат да му придърпат тирантите, когато се опита да лети. Относно Тесла т.нар. "анализатори" явно не знаят, че на практика Мъск не упражнява функциите на CEO на ежедневна база, а това правят Андрю Баглино и Том Жу. Особено втория. Името на Том Жу е напълно непознато, но това вероятно е един от най-способните инженери и мениджъри в света, като е лично промотиран от Мъск. Том Жу е човека, благодарение на чиито усилия фабриката в Шанхай беше построена за под една година. Том Жу е в основата на това Гига Шанхай да има производствен капацитет от 1 млн. автомобила на година. Том Жу е човека, който в момента реорганизира фабриката във Флоримонт и отговаря за разрастването на Берлин и Остин. И на него е поверено да отговаря за контрола върху строителството на завода в Монтерей, Мексико. Тесла реално се управлява от него през последната една година.
3. Тесла е без конкуренция днес. В бъдеше ще има такава.
4. И аз смятам, че към днешна дата цената на акциите е прекалено висока предвид revenue и net income.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЕпъла ми е стабилно нагоре
Голямо брулене ще има
Коментар
Коментар