Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Терзо не е до войната инфлацията си върви и с нея и без нея защото основната причина е печатенето на пари
А печатенето на пари е в следствие на това че западният свят не може да си покрива разходите без кредити
Утре войната ще свърши но горното няма да се промени и ще се печати до като не гръмне всичко
....
.... Каврък, пререзпраделението не е спирало. Те тука преразпределяме от труда към капитала. Борсовата спекула е сред най-унищожитните и паразитни начини за това. Посоката е към феодализация и засилване на неравенството. Няма страх от гнева на масите вече. Твоята "национализация" не е превръщането на частно имущество в общо, а обикновена кражба.
Ти, щом искаш, опасвай колана и ставай шахид. Аз съм избрал снишаването, мълчалив бойкот и подкрепа за сивия сектор и черния пазар.
,,,,
Добавка - т.е. мислете как да спечелим от неравенството. Според мен не е през онези френски чанти.Last edited by terziеv; 17.08.2023, 09:45.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеСъвпадък тука.
Сега, може да има някой дефлационен месец. Не знам обаче колко трябва да си бягал от часовете в училище, за да очакваш дефлация насред световна война.
За 30-ти път сигурно го пиша - активите /особено реалните/ са безалтернативно нагоре. големият проблем са различните капиталови ограничения и пладнешки кражби на имущество. Национализацията вече е нормализирана като политика. Кражбата от банкови сметки без съд и присъда са широко прилагани.
И въпреки това, аз съм sell в момента.
Рисковата премия е прекалено ниска и разни сини чипове путкимайни не си заслужават. Опитвам да организирам портфейла по талебски почин - половината ДЦК и еквивалентни, половината безобразни спекулации /опитах безуспешно с HE днес/ Няма как да стане съвсем обаче, защото нафта и газ не продавам.
Хората не могат да разберат че неравенството глобално е толкова високо ,че е като един запушен канал ,няма как шепа проценти да имат всичко и останалите 80% да кретат едва,едва,законите на физиката не търпят празно ,там където имаш натрупване ,натрупване то се изражда в един момент и дисбаланса избухва като тенджера под налягане .
Няма как да се намали неравенството без да имаш под някаква форма преразпределяне дори и да не е честно ,реално самия капитализъм не работи 100% ефективно и ако някой каже "Да бе аз съм работил цял живот да трупам ,ти ми го взимаш"-Не е така защото в един момент си се възползвал от силата си и си мачакал за останалото ,евтин труд ,монопол и така натататък,това е !/ в природата хищника като се нахрани не продължава да убива още за да трупа /.
Със спекулата скоро не виждам опции да имаш ,замисли се как се променя средата и до колко имаш опит в такава
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеСъвпадък тука.
Сега, може да има някой дефлационен месец. Не знам обаче колко трябва да си бягал от часовете в училище, за да очакваш дефлация насред световна война.
А печатенето на пари е в следствие на това че западният свят не може да си покрива разходите без кредити
Утре войната ще свърши но горното няма да се промени и ще се печати до като не гръмне всичко
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеФЕД издъни пазара с приказки, какво остава с още няколко повишения
- 2 Харесвания
Коментар
-
Съвпадък тука.
За 30-ти път сигурно го пиша - активите /особено реалните/ са безалтернативно нагоре. големият проблем са различните капиталови ограничения и пладнешки кражби на имущество. Национализацията вече е нормализирана като политика. Кражбата от банкови сметки без съд и присъда са широко прилагани.
И въпреки това, аз съм sell в момента.
Рисковата премия е прекалено ниска и разни сини чипове путкимайни не си заслужават. Опитвам да организирам портфейла по талебски почин - половината ДЦК и еквивалентни, половината безобразни спекулации /опитах безуспешно с HE днес/ Няма как да стане съвсем обаче, защото нафта и газ не продавам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеФЕД издъни пазара с приказки, какво остава с още няколко повишения
И Фед научно ще обяснят че много съжаляват за Кавръка и другите спестители но ще трябва за поред път да ги ожмулат и ще почнат да намаляват лихвата
До тогава вече ще са спрели да продават баланса и ще почнат и да купуват
А планктона като петърчо умно ще се чеше и ще се чуди що пак така стана
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
А тези с "таланта" сте ти и шестака.Ти от миналото лято го чакаш петрола от 110$ да расте и така и не можеш да го дочакаш ,но печелим викаш
От 10 дена казваш ,че нямало корекция на СП,а имало ръст.Къв ръст ве момче,ти изобщо имаш ли иде къде се намираш ?
Но пък за сметка на това чака Дрона да политне
Няма друг с толкова поредни грешни прогнози това момче е ценен анти индикатор можете пари да правите от прогнозите му ама залагайки на обратно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЧудя се да направя ли един Paypal или пас. Този път не изглежда толкова очевидно дъното. Може и под 55 да слезе.
Има спад,консолидация и ново дъно..Какво дъно било ударено, пък било и очевидноТотална неадекватност !
Прилагаш същите тактики и стратегии от миналата година когато ви проверявах с клоуна
А тактиката е ,"ловим" някакви падащи ножове и после се чудим защо акаунта е на червено и ни сърбят гъзовете
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеУНИКАЛЕН!!! БЕЗПОГРЕШЕН!!!
Петронас, човече, имаш свръхестествена дарба. Преди да го напишеш си мислех, че идеята на 6 хил. не е много добра.
А тези с "таланта" сте ти и шестака.Ти от миналото лято го чакаш петрола от 110$ да расте и така и не можеш да го дочакаш ,но печелим викаш
От 10 дена казваш ,че нямало корекция на СП,а имало ръст.Къв ръст ве момче,ти изобщо имаш ли иде къде се намираш ?
Last edited by mibova; 16.08.2023, 17:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Dividend payment date за AAPL e 17.08.2023, т.е. утре, т.е. още не си ги получил. Най-вероятно в Dividends в началната страница са дивидентите, които са между ex-date и payment date (т.е. такива, които "със сигурност" ще получиш, но все още не са в сметката).
Известие няма да получиш. Ще разбереш от Account statement, както вече ти писах малко по-долу. Другият вариант е да следиш набъбването на Settled cash.
Имай предвид, че в Account statement ще има отражение чак на 18, тъй като не може да го пускаш intraday.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе искам с путове тука. Едно сериозно слизане ще ми излезне много дебело. Стоповете при опции са бошлаф работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЧудя се да направя ли един Paypal или пас. Този път не изглежда толкова очевидно дъното. Може и под 55 да слезе.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар