If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето например, според Yahoo-то AGNC се продава за приблизително 90% от book value, RITM за 80%, а RC - 72%. Тираджийската сметка е категорично в полза на RC. Още в понеделник можеш да купуваш. Когато се доближи до счетоводна стойност - продаваш. Не се лакомиш за дивидента. Изобщо секторът е много игрив и забавен за търгуване.
Добреее
А може ли да го играя наобратно?
В смисъл - вместо да търся подценен рейт и да купувам, да търся надценен, и да продам
Ето, Yahoo! каза ABR е с P/B 1.15. Бива ли да го шортя?
P. S. Изшортих го преди няколко часа... без да му мисля... само се чудя какво мислиш по въпроса?
И много други такива. Та според всичкото има сериозен недостиг. От друга страна много добре знам, че 120% от написаното по вестниците е лъжа... От трета обаче преди няколко дни едни полуроднини, дето живеят от 10+ години в Лондон, ми искаха 30 хил., за да се включа в някакви строителни далавери точно за боксониери за младежи.... не се включих естествено.
Това че някъде не достигат не значи че е така на всякъде
Ето ти няколко които бяха продадени на последният търг този месец
Преди няколко години имаш голям бум в този сектор и може би се получи пренасищане, сега там е мазало и масово се разпродават на безценица студия в такива общежития
Вероятно ще им трябва време да успеят да променят предназначението на терените от студентски общежития на жилищно и пак ще щавят
Сега, признавам си, че не съм наясно много с ОК и разчитам предимно на нет... обаче:
Since the start of the academic year, students at universities across the UK have complained of fierce competition for rooms in flatshares for the 2022 and 2023 academic years.
И много други такива. Та според всичкото има сериозен недостиг. От друга страна много добре знам, че 120% от написаното по вестниците е лъжа... От трета обаче преди няколко дни едни полуроднини, дето живеят от 10+ години в Лондон, ми искаха 30 хил., за да се включа в някакви строителни далавери точно за боксониери за младежи.... не се включих естествено.
Data compiled by the StuRents accommodation portal, which says it represents 70% of student beds in the UK, suggests there is a shortfall of 207,000 student beds, and 19 towns and cities where there is more than a 10% undersupply of beds, ranging from 28% in Preston and 25% in Bristol to 10% in Birmingham and Swansea.
Преди няколко години имаш голям бум в този сектор и може би се получи пренасищане, сега там е мазало и масово се разпродават на безценица студия в такива общежития
Вероятно ще им трябва време да успеят да променят предназначението на терените от студентски общежития на жилищно и пак ще щавят
Напротив ще удвои за две седмици но това вероятно ще стане след няколко месеца - сега спокойно може да си прави по 20% от тая ниска цена
Не мисля че ще се почва пак с Ковида, а и не е гаранция едно ново затваряне как ще се отрази в този момент, като нищо може да срине цените вместо да скочат като миналият път
Не ме разбра. WJG са в бизнеса със студентски общежития. Един Ковид-20 и са у канала.
Гледай какво шоу ще настане, ако почнат пак с Ковида.
Естествено, че няма как за 2-3 месеца да удвои. По модела на Ролсовете се надявам да дойде. Мъничко, мъничко и после ГОУЕМО. Ако направи едно 15% позицията естестмено ще олекне малко. Спекулацийка, майна.
Напротив ще удвои за две седмици но това вероятно ще стане след няколко месеца - сега спокойно може да си прави по 20% от тая ниска цена
Не мисля че ще се почва пак с Ковида, а и не е гаранция едно ново затваряне как ще се отрази в този момент, като нищо може да срине цените вместо да скочат като миналият път
Лихвите по ипотеките са високи продажбите са малко, а те продължават да си строят и тая година ще завършат на загуба
10-20% лесно могат да се изкарат там но това дето Терзо го търси х3 и х4 не го виждам да се случи преди коледа, по скоро към Март следващата година
Гледай какво шоу ще настане, ако почнат пак с Ковида.
Естествено, че няма как за 2-3 месеца да удвои. По модела на Ролсовете се надявам да дойде. Мъничко, мъничко и после ГОУЕМО. Ако направи едно 15% позицията естестмено ще олекне малко. Спекулацийка, майна.
Коментар